|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Super mecz.
Buchalik dopiero w 7 kolejce zrobił pierwszego Lisa, zgadzacie sie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Mecz był fatalny. Kopanina taka, że głowa boli. To że przyjechała jeszcze bardziej niepoukładana drużyna niż my, to nie znaczy, że jak im pykamy 4 bramki to jest super. Mnóstwo strat, czasem kompomitujących, długie dzidy, kultura gry jakby grali zawodnicy z łapanki. Niestety faktem jest, że mamy 5-6 fajnych grajków na poziomie to nastepnych 5-6 mamy takich którzy z Techniką ostatnio spotkali się w 4 kl. Podstawówki zaraz po zajęciach z plastyki. Niestety Stolar nie ma materiału ludzkiego do pracy i moim zdaniem i tak wyciska z niektórych 120% Brożek - druga młodość ale Mak Niespuj czy Janicki to są zawodnicy na głęboką ławkę w Rakowie a podstawowi w Wisle. Serio ja rozumiem, że wielu patrzy sercem ale na litość Boska przyjedzie poukładana drużyna do nas a nie ogórki jak do tej pory i zrobi mega problem. Polecam niektórym chłodną głowę, żeby sie nie okazało, że po następnym meczu będą padać wyzwiska i wskazywani będą ci do zwolnienia.
Ostatnio edytowane przez regan : 01.09.2019 o godz. 20:49.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
Piles - nie pisz. Albo fatalny to ty jestes ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Gramy w tej chwili najładniejszą piłkę w lidze, z najbardziej efektownymi akcjami i kontrami. W obronie jeszcze to nie styłko i dlatego porażki będą i to niejedne. Jak przypomnę sobie jak wyglądała gra za Moskala, Zielińskiego, Smudy czy Carillo, to można tylko z ulgą westchnąć, że tatmte czasy mamy za sobą, czasy Jankowskiego w ataku, pokracznych rajdów Sarkich i Guerrierów na skrzydłach czy Garguły jako głównego pożal się Boże playmakera. Poukładane drużyny już były cztery do tej pory, z Lechią byliśmy po prostu lepsi na ich terenie, pierwszy mecz sezonu ze Śląskiem, który wygrał tylko dlatego, że mieli bramkę typu raz na 100 lat, przegrana z Imazem na jego terenie (jedną bramką) i faktycznie słaby mecz z Pogonią, ale też bez jakiegoś pogromu. W żadnym z tych meczów nie byliśmy zdeptani i zrównani z ziemią.
Ostatnio edytowane przez guardian_angel : 01.09.2019 o godz. 21:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
A co do materiału dla Stolara to coś w tym jest ale też bez k...a przesady. Wiadomo, że przychodzą tacy, co mają kryzys ale zrób porównanie z Rakowem jak chcesz takie androny pi...sać. Poza tym wróci Basha będzie lepiej. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To, że mecz mi się podobał pokemonie to nie oznacza, że nie mam świadomości, że byle kto może nas powieść piątke do zera - to liga polska - zważ pokemonie, że geniusz tobie podobny napisał "Brożek nadal wciąga nosem lige", więc do tego się pruje bo jest warte ośmiania, a nie do tego, że komuś podobało się "widowisko" - a jak masz drwić to wyp przed ELEVEN i oglądaj Messiego ![]()
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 01.09.2019 o godz. 21:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja tak napisalem. A co geniuszu, 36 letni Brozek nie wciaga tej ligi nosem? Malo ktory zawodnik zachowalby sie podobnie jak Brozek w tych dwoch sytuacjach bramkowych. I oczywiscie niezbyt to dobrze swiadczy o lidze ze zawodnik myslacy to zakonczeniu kariery wraca i robi z obroncami co chce. Szczegolnie ze mowimy o pozycji napastnika gdzie dynamika i fizyka graja jedna z wazniejszych rol.
Ostatnio edytowane przez RAF : 01.09.2019 o godz. 22:35.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
regan napisał(a):
Co Ty gościu za przeproszeniem pier.dolisz - fatalne mecze to graliśmy za Kiko Atletico. To tam była kopanina nawet jak wygrywaliśmy, taktyka pt. oddajmy piłkę Lopezowi niech się martwi. Gramy ofensywnie, porywająco, jeszcze nie w jednym meczu komuś wrzucimy czwórkę czy piątkę. Do gry o coś więcej brakuje nam stabilizacji finansowej jak i szerokości kadry, bo nasi liderzy są po prostu szklani. Basha, Brożek, Savicevic czy Kuba to nie są niestety piłkarze, którzy rozegrają cały sezon od dechy do dechy. Z drugiej strony to są goście, którzy gdy mają dobry dzień to mogą w tej lidze każdemu zrobić dziecko. I trzeba się tym faktem po prostu cieszyć i pamiętać, gdzie byliśmy pół roku temu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Większego błazna niż Ty na tym forum ze świecą szukać.
Przyjedzie poukładana drużyna - OK, ale chyba jak awansujemy do pucharów, na co szanse są marne. Aktualnie jesteśmy jedną z nielicznych drużyn w tej lidze które da się oglądać, punktujemy bardzo solidnie, punkty straciliśmy z liderem, wiceliderem i trzecią drużyną, no i remis z Lechią na wyjeździe. Wszystkie te mecze mogliśmy przy lepszej skuteczności zremisować, albo wygrać. Mógłbym pisać o słabości tej ligi, o tym gdzie jesteśmy finansowo i jak bardzo gramy ponad stan, ale szkoda mi prądu. Takie .......enie możesz sobie po prostu w dupę wsadzić. Nie umiesz się cieszyć tym co jest to nie truj i znajdź sobie jakieś pożyteczne zajęcie. Poukładana drużyna W ekstraklasie ![]() Trzeba było zobaczyć dzisiaj mecz na szczycie, dwie poukładane drużyny grały ![]() P. S. Sieroty po Cupiale, zero kontaktu z rzeczywistością. Nasze cele na ten sezon to wejść do ósemki i sprzedać piłkarzy których wypromujemy za przyzwoite pieniądze. Z taką grą jak teraz spokojnie damy radę z jednym i drugim.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.09.2019 o godz. 00:55.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() Jeszcze raz przedstawię kontekst: Nie potrafimy u siebie zdominować Zaglebia będącego w rozsypce. Z Gornikiem wygrywamy fartem i przegrywamy z dennym Sląskiem bez sytuacji praktycznie. Do tego dochodzi brak sztycha z rezerwami Lechii... ale tutaj jeszcze rozumiem bo nasz skład też średnio wyglądał. Póki co weszliśmy w pułapkę przeciętności. I tak gramy, na słabe drużyny u siebie to wystarczy, na lepsze będzie problem. P.s Widzę tutaj duźo przyjemniaczków mądrali filozofów. Zobaczymy co będziecie pisać po przegranych meczach. Takie kozaki w zaklinaniu rzeczywistości a pewnie będą pierwsi wydawać wyroki kto z drużyny jest do wyj.ebania. Na winnych wyleje sie hejt i szczucie. Niestety z taką grą jak po tych kilku pierwszych kokejkach porażki są nieuniknione.
Potrafiliśmy też przegrać z bardzo przeciętną drużyną Śląska na inaugurację. Serio. Wam sie wydaje, że jesteśmy mocni a mamy naprawdę przecietnych graczy zwłaszcza w obronie. Zdarzy się mecz, że dostaniemy od kogoś czwórką i będzie płacz
Ostatnio edytowane przez regan : 02.09.2019 o godz. 14:57.
![]()
Tylko Wisła!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystkim tym co piszą, że gramy jakoś super. Szczerze wedlug mnie gorzej było tylko za Wdowca jesli chodzi o gre ale wtedy wiadomo co było determinantą slabej gry
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Naucz się czytać. Napisałem SUPER MECZ, a nie super gramy, a to jest różnica. Były emocje, ładne bramki, ładne akcje, były babole, anulowany karny itd. Mi się mecz jako widowisko podobał, pierwsza bramka Brożka, po klepce również. ale zaznaczyłem, że daleki jest od tego by napisać, że "wciąga ligę nosem" bo tak nie jest. Ligę wciągał Melikson i Carlitos jak grał u nas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Reszty tego .......enia nie chce mi się komentować. Tak jak napisałem - sierota po Cupiale, nie potrafiąca zrozumieć ani zaakceptować rzeczywistości. Jeżeli dotąd nie załapałeś o co walczymy, jakie są nasze możliwości i ograniczenia, to jesteś zwyczajnie za głupi żeby kontynuować dyskusję. Ty coś .......isz o hejcie po przegranych, że ktoś nas czwórką powiezie, a wszyscy normalni kibice wiedzą że będą wpadki, słabsze mecze. Normalne przy takiej kadrze. Zwyczajnie, jesteś głupi skoro nie rozumiesz że nie walczymy nawet o puchary, tylko spokojne utrzymanie i przetrwanie finansowe. W tym kontekście twoje żale są żałosne, dziecinne, nie warte uwagi. W pewnym sensie niesmaczne. oglądać Barcelonę jak Wisła dla Ciebie za biedna, bo to się w najbliższym czasie nie zmieni. I nie truj normalnym ludziom którzy cieszą się po dobrym meczu kochanego klubu, wiedząc że różnie może być i być mogło, więc tym bardziej trzeba docenić to co mamy.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 02.09.2019 o godz. 19:53.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Doczytałem do tego fragmentu i faktycznie na reszte szkoda czasu. Ze Śląskiem to mecz powinniśmy CO NAJMNIEJ zremisować, na luzaku z rekami w kieszeniach. A normalnie to powinnismy go wygrac. Niestety w składzie był Drzazga, a z drugiej strony udał sie komuś strzał życia 1 na 100 prób. Pisać, ze przegraliśmy ze Slaskiem, praktycznie bez sytuacji, to naprawde zahacza juz o kompletny defetyzm lub zwykłe pier*dolenie dla pier*dolenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]() ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Obejrzałem sobie dziś mecz na spokojnie. Pozytywy: - gramy piłką do przodu, - staramy się rozgrywać od tyłu, - nie nastawiamy się na obronę Częstochowy, zeby razić rywali kontrami jak na przykład Jaga - wbrew temu, co pisze regan, długich dziad raczej brak, a pojawiają się wtedy, gdy jest okazja przyśpieszyć grę, bo rywal jest źle ustawiony, - dobre ustawienie całej drużyny w fazie gry ofensywnej, - gramy szybko, klepką - w ataku dużo rzeczy się zazębia, potrafimy szybko przesuwać się do przodu w ataku pozycyjnym Negatywy: - mnóstwo niepotrzebnych strat (tu regan ma rację) wynikających z nieudanych prób rozgrywania od tyłu - brak asekuracji przy pressingu rywala, co powoduje, że każda strata piłki przez Wisłę śmierdzi golem - brak zgrania linii defensywnej i jeszcze niedopracowane ustawienie drużyny w fazie gry defensywnej. Podejrzewam, że już teraz każdy z trenerów naszych przyszłych rywali układa sobie plan gry pod tytułem: presujemy mocno i dużą grupą próbujących rozgrywać piłkę od tylu wiślaków narażając się na to, że w razie przedostanie się Wisły pod nasze pole karne będzie tam więcej wiślaków przed linią piłki niż naszych zawodników. Jeśli się uda, odbieramy im piłkę na 20-25 metrze i robimy swoje. Mam jednak nadzieję, ze takich błędów będzie coraz mniej (powrót Bashy), lepsze ustawienie defensywne. Jak do tej pory wszystkie nasze porażki w tym sezonie wynikały z: - strzał życia rywala, lub dzień konia Imaza - błędy w wyprowadzaniu piłki (dwa gole z Jagą, jeden z Zagłębiem). Natomiast gra wygląda coraz lepiej, do pełni szczęścia brakuje na niektórych pozycjach lepszego materiału, lub większego wyćwiczenia schematów. Nie jestem hurraoptymistą. Zdaję sobie sprawę, że w tej lidze nadal decydują siła i szybkość, ale zespoły, które to grają, nie rozwijają się. W Wiśle natomiast liczy się staranność ataku (w tym pozycyjnego) i nieschematyczność w ich organizowaniu. To ma ręce i nogi i ma szansę na zyskiwanie coraz wyższego poziomu. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|