|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Napisz w ilu meczach widziałeś Brodę albo ile teningów naszego drugiego bramkarza widziałeś zamiast dorabiać poronione teorie do własnych frustracji. Lis jest jedynką mimo że ostatnio gra słabo bo jego jedyny konkurent do miejsca w składzie złapał kontuzję. Tyle. Każdy z nas wolałby lepszego bramkarza, aktualnie takiego nie mamy. Najważniejszy mecz sezonu to nie czas na testy nieogranych piłkarzy. Jakbyśmy mieli w kadrze bramkarza na poziomie Buchala lub Miśkiewicza to by Lis już siedział na ławce, gdzie wyżej wymienieni to też nie jacyś wirtuozi ale wybijają to co w nich leci i nie gubią piłek w polu karnym. No ale jest jak jest. Takie info do mnie dotarło, nie jestem w takich kwestiach wyrocznią.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.04.2019 o godz. 12:27.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Jesli ktos jeszcze nie wie to przypominam ze Lis jest od managerow z Fabryki Futbolu. Wisła liczyla na szybka kase z jego sprzedazy po zakonczonym sezonie. Podjerzewam ze Stanowski i Weszlo tez maja jakis %. Nie bez powodu daja mu noty z dupy, a sam Stanowski Twituje ze mamy najbardziej utalentowanego bramkarza w lidze. Edit. Podejrzewam rowniez ze Wisla przed transferem zgodzila sie wystawiac go w pierwszym skladzie kosztem Buchala. Jakos ciezko mi sobie wyobrazic ze Stolarczyk z wlasnej woli trzymal 3 razy lepszego bramkarza na lawce...
Ostatnio edytowane przez max TS : 08.04.2019 o godz. 12:31.
![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak, mamy jeszcze wątek spiskowy. Proponuję wywalić Stolarczyka za brudne deale z FF i blokowanie naszych młodych bramkarzy. Najlepiej od razu, teraz to modne.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
z calym szacunkiem badz nie, ale ty jestes jednak lekko .......nięty. Rozumiem ze jak Lis dalej bedzie zapierdalał mecze, a jak powiem że jest cienki to będzie mój ból dupy?O co chodzi z zemszczeniem nie mam pojęcia, ale widzę że lekko Ci przygrzało. Idźże chłopie, jak zawsze- wszystkowiedzący. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jesli chodzi o watek spiskowy to w naszym klubie za Sarapyty (ktora tak kochasz) dzialy rozne szemrane rzeczy.
Ostatnio edytowane przez max TS : 08.04.2019 o godz. 12:44.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
PS. Tobiasz Weinzettel jest ponad rok starszy od Lisa |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Tez bym dal Lisowi odpoczac ale gdybysmy mieli 2 bramkarza. A nie mamy. Wziety z Odry chlop na sztuke na kontuzje w meczu lub czerwona kartke. Bedzie bronil Lis.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście jaja sobie robię, ale koledzy wyżej już na serio... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Więc jeżeli ktoś tu ma problemy to Ty. Więc lepiej idź się przewietrz, bo choćbyś nie wiem jak bardzo się tutaj pienił nie zmienisz tego że nie mamy ławki. Lis to nasz ostatni bramkarz, a Klemenz - stoper. Jakby - odpukać - coś im się stało zaczną się jaja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.04.2019 o godz. 13:02.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja Stolarczykowi nic nie zarzucam. Obstawiam ze twoja kochana pani prezes zawarla zapis w kontrakcie Lisa odnoszacy sie do tego ile minut musi zagrac w pierwszym skladzie. Stolarczyk jest tu raczej ofaira. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I rozumiem że dlatego Stolarczyk posadził go na ławie w derbach.Serio, idź się dotleń. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masz umowę Lisa? Nie? To lepiej sobie odpuść.
Świat dorosłych działa trochę inaczej, zarzuty trzeba mieć czym poprzeć.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.04.2019 o godz. 13:06.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja obstawiam ze Lis to tez jeden z szemranych interesow poprzedniego zarzadu. Dlaczego tak mysle? Kto placi 500tys pln za tak slabego bramkarza, w sytuacji gdy nie ma na pensje dla np. Arsenica. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zresztą - śmieszna sprawa - z tych samych powodów przyszli do nas Klemenz, Burliga, Peszko, Grabowski, został Kolar. U nas jest po prostu łatwo o pierwszy skład. Klemenz ma już dwa pełne mecze i spore szanse na kolejne. Nawet jak nam mecz zawali. Ma to swoje zalety (jak ktoś wypali to zarobimy) jak i wady (uczą się kosztem naszych punktów).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.04.2019 o godz. 13:37.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dokladnie tak. Nikt tylko nie wzial pod uwagi ze Lis jest 3 razy slabszy od Buchala.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nawet jeśli jest 3 razy słabszy (wg jakiegoś niepoliczalnego czynnika) to na ten moment ma jeden duży atut - nie jest szklany jak Buchalik, który przez 5 lat w Wiśle 3 spędził w gabinetach lekarskich.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie ma tu raczej żadnego spisku, tylko taka jest teraz nasza polityka (promujemy graczy kosztem gry o wyższe pozycje w tabeli). Teraz trzeba trzymać kciuki za Lisa, bo nie mamy sensownej alternatywy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.04.2019 o godz. 13:45.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
W.... nie minął... zasłużyliśmy w 100% na zwycięstwo do momentu stracenia babola na 2:2 mieliśmy dogodne sytuacje do podwyższenia wyniku...
Bramakrz jest po to, aby wybronić to co jest do wybronienia czy puścić to co jest do puszczenia - taki jest Buchal, są też bramakrze co wybraniają to co nie jest do obrony vide bramkarz Piasta LUB też tacy, którzy puszczają to co nie jest do puszczenia!!TAKIM BRAMKARZEM JEST LIS ! g... mnei obchodzi, że jest młody - za taką cenę mielibyśmy Buchala 2.0 ś4edniaka - lub jakiegokolwiek 30sto latka z 2 ligi.... !!!!!!!!!!!! Wybaczę jedynie jak awansujemy do ósemki !!! Stolar nieprzypadkowo zdecydował się na Buvhala w derbach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EDIT: Nie czytałem dyrdymałów o "robieniu kariery"... Przecież to tak niepoważne, że szkoda komentować, ale skoro sytuacja wymaga: wolfy tu ma 100% racji - jesteśmy skazani na Lisa i tyle - umiejętności Lisa na dzisiaj dają większe prawdopodobieństwo na lepszy wynik, niż z kolesiem z 5 ligi, który nigdy nei grał w takim meczu - juz nawet nie wspomne o umiejętnościach stricte sportowych bo jeszcze psychika dochodzi.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 08.04.2019 o godz. 14:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Tak na ochłodę: Jesteście pewni że przy pierwszej bramce dało się przewidzieć kąt odbicia piłki ...? Widziałem kilku topowych bramkarzy podobnie zdziwionych.
Babol przy drugiej bramce był raczej ewidentny ale 1 setkę Lisu wybronił. Nie dramatyzujmy; może z Piastem to był ten najgorszy mecz w sezonie... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
EWIDENTNIE w tym meczu szczęście nam nie sprzyjało, mieliśmy dużego pecha... 1) Pustak Peszki 2) Sam na sam Kolara 3) Niewykorzystany karny Pietrzaka 4) Sam na sam Boguskiego 5) Kozioł ze zmianą kierunku 6) dziurawe łapy Lisa przed rogiem |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No może być różnie, ale przy takim strzale bramkarz nie czeka na piłkę jak mu wpadnie do rąk tylko przed samym złapaniem robi ruch w jej kierunku. JAkby Lis tak zareagował to istnieje duża szansa, że przy nie złapaniu jej ta nie otarła by mu się o rękę i wpadła do bramki tylko odbiła by się przed niego lub gdzieś w bok
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Porównanie Lisa do De Gea...myślę, że jest dumny hanysie...ile takich błędów De Geas zarejestrowałeś?
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
gdzie ja Ci ich obu jako bramkarzy porownuje? chyba wyraznie zaznaczylem, ze chodzi mi o sytuacje przy 1-szej bramce. Lało jak z cebra, wertepy tam gdzie stoi Lis jakby tam stado kretow urzedowalo i po prostu pilka odbila sie w nieprzewidywalny sposob. Zobacz na jakiej murawie i w jakich warunkach De Gea puscił ta piłkę. Po prostu kazdemu moze sie przydarzyc. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Może...raz na ruski rok...dwie bramki w jednym meczu to już nieudolność albo sabotaż nie ma innej opcji...
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ma ktoś skrót tego meczu z TVP?
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zawalił jedną bramkę plus rzut rożny po którym padła bramka. Przy drugiej to już był zasłonięty raczej.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Jak to dobrze, ze jednak Stolarczyk jest trenerem i Stolarczyk dobiera piłkarzy do składu, a nie ludzie tutaj piszący. Przed nami mecz sezonu można powiedzieć(obok derbów najważniejszy jak do tej pory) a Wy chcecie wpuszczać gościa co przyszedł do nas miesiąc temu, nie powąchał murawy ma 0, zero, null zgrania z obroną.
Gdyby Buchal był zdrowy pewnie od derbów Buchal by bronił ale niestety kontuzja i wchodzi Lis który już w tym sezonie grał sporo, jest zgrany z obroną i patrząc po niektórych piłkach co dostaje od naszych obrońców to mu ufają. 3 strony rozprawiania jaki to jest ujowy bramkarz, a cel na ten sezon osiągnęliśmy, przepraszam cel po rundzie jesiennej żeby nikt sie nie przypieprzył. Co do meczu z Piastem bo o tym temat... Zagraliśmy bardzo dobrze, pierwsza połowa słabsza ale w 1 połowie Valencia był jeszcze w gazie i miał siły na rozegranie piłki. Druga już mieliśmy przewagę i brakło szczęścia przy wykończeniu. Wydaje mi się, że Marciniak dorzucił też swoje 3 grosze do wyniku. Szkoda sytuacji Kolara bo z tego co pamiętam to były dwie gdzie powinien się przewrócić w polu karnym i były by pewne 2 jedenastki ale narazie widać nie jest na tyle doświadczony żeby to wykorzystać. Mecz co najważniejsze nie był taki jak z Zagłębiem Sosonowiec grany na aferę za co plus(w praktycznie tym samym składzie zmiana o 180 stopni). Zamiast wylewać pomyje na Lisa i na Klemensa popatrzmy na ten sezon przez pryzmat grudnia i stycznia. To, że nie mamy ławki też robi wielką różnice grając co 3 dni. Mimo wszystko z takim zespołem i trenerem jesteśmy w stanie sporo osiągnąć w przyszłym sezonie, może nawet w tym przy wygranej w Lubinie. Łatwo obrażać piłkarzy i drwić z nich ale bez nich nie osiągnęlibyśmy tego co mamy teraz. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|