|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Od pierwszej kolejki rzucała mi się u niego w oczy jedna cecha: facet nie umie łapać piłki! Początkowo myślałem, że może to trema - wiadomo przeskok między 3tys osób w 1lidze, a ekstraklasą jest spory... Niestety przez cały rok, Lis to potwierdza... Tu nie chodzi tylko o te kiksy i ewidentne babole. Mnie u niego wnerwia to jak wiele wysiłku potrzebuje aby obronić strzał lecący w niego, czy też metr obok... Bardzo rzadko "klei" piłkę... Także albo gościu nie umie łapać piłki - co dyskwalifikuje go jako bramkarza na tym poziomie. Albo ma problemy z koncentracją - co dyskwalifikuje go jako bramkarza na tym poziomie. Trudno mi się też pozbyć wrażenia, że facet cały czas myśli jak wygladąć "efektownie" w tv, zamiast po prostu bronić. Przy pierwszej bramce było widać, że myślami jest gdzie indziej, już "zaprogramował się" pod konkretną pozycję... === Jeśli chodzi o grę całej drużyny: na plus. Gdyby nie bramkarz, pewnie byłyby trzy punkty - a pamiętajmy jak dobrze w tym sezonie punktuje Piast. Widać było, że jednak ten maraton niedziela-środa-sobota, to za dużo na drużynę z tak krótką ławką rezerwowych... Peszko, Drzazga już oddychali skarpetkami w drugiej połowie... Przy dobrym układzie wyników (trzeba trzymać kciuki za Arkę jutro), remis może dać nam awans, a zwycięstwo szóste miejsce. Jest dobrze. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jaka by nie była historia na dziś nie ma lepszego bramkarza niż Lis. Więc sobie ludzie dajcie spokój do następnego meczu. Potem można eksperymentować bo albo będziemy w top8 albo (raczej) bezpieczni na 9 miejscu.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Lis to niestety Pawełek tylko młodsza wersja. Sam na sam potrafi odbić ale strzału z 30m nie złapie. Ostatnim Naszym bramkarzem łapiacym piłki był Pareiko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Lukas Klemenz. Ostatni raz przy rozgrywaniu piłki przez obrońców tak denerwowałem się kiedy grał u nas Uryga. Gość jest elektryczny jak węgorz.
Mateusz Lis. Młody chłopak, zbiera doświadczenie. Przy pierwszej bramce piłka przyspieszyła, wyślizgnęła się. Bywa, choć nie każdy bramkarz by to tak przepuścił. Drugi gol, wyplucie piłki na rożny po którym padł gol- kryminał. Ale wszystko przed nim. ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Pozytyw z tego meczu to dobra postawa Klemenza i tego trzeba się trzymajmy. Zagrał tak jak końcówce meczu z Sosnowcem, na dużej pewności. Duża siła, wygrywa wszystkie główki i ma niezłą technikę użytkową. Może coś z niego być jak się ogra.
I tak Lis będzie bronił w Lubinie. Trzeba trzymać kciuki żeby niczego nie odwalił. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Chcemy na siłe wypromowac Lisa, a on sie nie sprawdza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy kojarzysz, ale siedział już na ławce na derbach, tylko Buchalik złapał kontuzję.
Tak że nie mamy wyjścia do końca sezonu. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
W Sosnowcu bez obrony, dzisiaj bez bramkarza. Najbardziej szkoda Stolara bo jeśli stracimy ósemkę, to przez indywidualne błędy.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Do końca tej rundy czyli meczu w Lubinie. Potem można eksperymentować.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2019
Offline |
|
|
.................. i tej wersji się trzymajmy na maxa
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Czy ktos moze czy bedzie jakas retransmsja ? zalezy mi aby zobaczyc poczatek meczu, jak pilkarze wychodza na boisko
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Dzisiaj o 13:00 w TVP Sport
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zawsze broniłem Lisa, bo uważam, że jest naprawdę rozwojowy i już dużo potrafi.
Miał dzisiaj pecha z mokrą murawą, piłką i rękawicami. Wyszedł brak doświadczenia. Doświadczony bramkarz nie kozłuje dopiero co złapanej mokrej piłki na mokrej murawie, mokrą rękawicą. A tak uciekła piłka, po której był rożny i druga bramka. Szkoda mi chłopaka, ale jeszcze się nauczy. Po przegranym meczu wszyscy widzą błędy bramkarza, ale nikt nie widzi, że mogliśmy strzelić 2-3 bramki więcej, przy zimniejszej głowie atakujących. To nie Lis jest winien porażki. A przynajmniej nie tylko on. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tymi rekawicami to mega blad - ale nauczy sie
.... napewno dlugo to bedzie pamietac ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Myślę, że jest szansa, że Lis się wyrobi i podciągnie, a my jeszcze sprzedamy go z zyskiem. Błędy się zdarzają, zniżki formy też. A tym bardziej każdy ma czas, kiedy zbiera doświadczenie i się uczy. Z naszego punktu widzenia problemem jest to, że jest to nauka droga: kosztuje nas punkty, a za zawodnika zapłaciliśmy (?) jak na nasze możliwości naprawdę sporo.
Niezależnie od oceny Lisa jako piłkarza, jako człowiek i członek drużyny wydaje się być przyzwoity, więc proponuję krytykować z umiarem. Bardziej niż tego meczu szkoda mi punktów straconych w Sosnowcu. Tutaj remis był sprawiedliwy, może nawet ze wskazaniem na Piasta. W Sosnowcu mieliśmy mecz do wygrania, który na własne życzenie przegraliśmy. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
No Lis ewidentnie zawalił mecz. Pierwsza bramka babol, potem babol, który sprokurował rzut rożny, a sam strzał też do obrony jak najbardziej, ale tutaj już najmniej zawinił (chociaż strzał szedł w niego i inny bramkarz mógłby to odbić, tylko, że Lisek już praktycznie się kładł). On ma jeszcze czas poprawić kunszt, ale powinien to robić w pierwszej albo drugiej lidze. Może za 5-6 lat to będzie fachowiec, obecnie jest po prostu za słaby.
Generalnie od początku Mateusz pokazuje, że świetnie gra nogami i rozgrywa od tyłu, dobrze sobie radzi na przedpolu - ale bronienie strzałów - kluczowa rzecz dla bramkarza nie stoi na wysokim poziomie. Nic dziwnego, niestety, że go w Lechu odpalili. Ja go bardzo lubię, ale sympatię nie grają. Niech dadzą szansę temu nowemu. Dużo gorszy W BRONIENIU nie będzie. Byliśmy generalnie lepsi, stworzyliśmy więcej sytuacji, z dwa razy sam na sam, niewykorzystany karny, gol ze spalonego, a bramki Piasta nie wyniknęły z naszej złej gry w obronie - tylko z klopsów bramkarza. Teraz tradycyjnie z Zagłębiem na koniec sezonu. Raz nas powieźli, raz my ich - ciekawe co będzie teraz. Piłkarsko jesteśmy lepsi, ale to nic nie znaczy. To jest ekstraklasa.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.04.2019 o godz. 00:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dawac tu skrot z tvp
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Niewiarygodne. Nie wiem kto zagral w parze z Sadlokiem, ale na pewno nie byl to Klemenz z Sosnowca. Pelna profesura. Nie poznawalem czlowieka. Wygladal jak stary rutyniarz. Nie wiem jakim cudem mogl zagrac tak kiepsko z Zaglebiem, ale wyglada na to, ze skrzywidzilem go swoja opinia. Wszyscy obawiali sie wystepu obroncow, a obrona zagrala naprawde niezle spotkanie, a Palcic strzelil oba gole. Szkoda tylko, ze znowu jest to niweczone przez indywidualne bledy innego zawodnika. Pozostaje niedosyt bo mielismy kilka setek z Piastem, ktory okazal sie nie taki straszny. Niby mieli optyczna przewage, ale nic konkretnego z tego nie wynikalo. Swietne wystepy Valencii i Placha. Widzac jak gramy w roznych, czesto nielatwych okolicznosciach, dla mnie Maciej Stolarczyk jest pieprzonym czarodziejem. I kolejny raz widac jak wiele daje gra przy +25 tys. fantastycznej publicznosci. Doping byl naprawde mega.
Mimo wszystko jstem dobrej mysli przed meczem z Zaglebiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
error...do kasacji
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 07.04.2019 o godz. 07:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co miał Lis zrobić po strzale z 5 metrów na mokrej nawierzchni?Litości!Pierwsza kryminał, ale Kilka setek wybronił
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Co mógł zrobić? Obejrzyj jeszcze raz tego gola i jak do niego doszło. Jakie setki? W tym meczu? Mój Boże. Jeden mecz nam wybronił ze Śląskiem na jesieni, a tak to cały sezon nic nam nie pomaga, a częściej zawala. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no napisz co miał zrobić przy tej bramce zamiast dawać gejowskie uśmieszki.
rób zrzutę na lepszego bramkarza haha w głowaj się p..ało |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Sorry ale nie można liczyć że będziemy w meczu strzelać gole z każdej stworzonej okazji Mamy największą liczbę strzelonych goli w lidze, bardzo bliska średniej 2 na mecz Temu że wczoraj nie wygraliśmy i że zajmujemy ogólnie 9 miejsce naprawdę nie jest winna ofensywa, nie przy 54 strzelonych bramkach ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ja nie wiem jak to liczą(może sprzedanych biletów) ,ale dla mnie z perspektywy trybuny,zdecydowanie było mniej ludzi niż derbach,gdzie podawali 25tys.
Kto był na meczu pewnie powie to samo ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Wydaje mi się, że klub podaje liczbę uprawnionych do wejścia na mecz, a nie realną liczbę z kołowrotków. BTW powinni ten catering zlikwidować - od 40 minuty zaczynają się pielgrzymki po kiełbasę a kibicować nie ma komu ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Jestem ciekawy jaki wpływ ma postawa Lisa na resztę zespołu. Czy czują się pewnie z tyłu czy mają w głowach że zawsze może wpaść babol jak s....esyn i zmienić obraz meczu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|