The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2019, 20:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Liczę że kilku frustratów dwa razy przemyśli sprawę i dostosuje oczekiwania do rzeczywistości. Wiem, szanse takie jak na puchary w tym sezonie.

Jak czytam że Kolar czy Drzazga to piłkarze na pierwszą ligę - ja oglądałem czasem pierwszą ligę, oglądam (rzadko) mecze między dołem ekstraklasy... Serio, gdyby Wisła miała piłkarzy na poziomie pierwszoligowym i tak grała to by niektórzy chyba histerii w internecie dostali...

My próbujemy (z lepszym czy gorszym skutkiem) grać podaniami, wychodzić nimi spod pressingu, budować akcje od tyłu. Zwrócił na to uwagę Mielcarski w studiu. Lekko nas tam chwalono, tak jak komentatorzy meczu. Nie było paniki, wybijania na pałę, kilka fajnych otwierających piłek poszło, kilka dryblingów Wojtkowskiego i dwa Słomki. Drzazga dostał jedną piłkę w polu karnym i wpakował na luzie do siatki, ale był na dwumetrowym spalonym. Poza tym walczył i zastawiał. Będą z niego ludzie, ale on i Kolar to nie są piłkarze którzy wbiegną z piłką w pole karne i przycelują obok bramkarza. Raczej tacy żyjący z podań.

Mam wielki szacunek do Stolarczyka że już teraz nasza gra tak wygląda. Ale chyba mało kto to docenia...
My mamy skład na srodek tabeli/dół to jedno ale to ze Lechia grała padake to drugie. Jak zdobędą mistrza odpadną w II rundzie eliminacji LM i wspomnisz moje słowa w lipcu. Poziom ekstraklasy leci na łeb, na szyję . I mówiąc o wielkim wyrachowaniu i klasie Lechii nastawiasz się na śmieszność .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.02.2019, 20:27
Karherop napisał(a):Wyświetl post
My mamy skład na srodek tabeli/dół to jedno ale to ze Lechia grała padake to drugie. Jak zdobędą mistrza odpadną w II rundzie eliminacji LM i wspomnisz moje słowa w lipcu. Poziom ekstraklasy leci na łeb, na szyję . I mówiąc o wielkim wyrachowaniu i klasie Lechii nastawiasz się na śmieszność .
Pitu, pitu. Ja takich słabych mistrzostw pamiętam masę, w tym kilka Legi. Co mają puchary do ekstraklasy? Nie bądźmy Peweksami, nie mieszajmy dwóch różnych systemów walutowych, że aż zacytuję klasyka. To że ich mistrz Kazachstanu później zaora coś zmienia? Nas by zgwałcił 8:0 w jednym meczu.

Co do tego lecącego na ryj poziomu, bo mnie zaintrygowałeś - to kiedy niby Polscy mistrzowie regularnie nie kompromitowali się w pucharach? Ile było takich sezonów z rzędu?
Serio, kto tu się naraża na śmieszność?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.02.2019 o godz. 20:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.02.2019, 20:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pitu, pitu. Ja takich słabych mistrzostw pamiętam masę, w tym kilka Legi. Co mają puchary do ekstraklasy? Nie bądźmy Peweksami, nie mieszajmy dwóch różnych systemów walutowych, że aż zacytuję klasyka. To że ich mistrz Kazachstanu później zaora coś zmienia? Nas by zgwałcił 8:0 w jednym meczu.

Co do tego lecącego na ryj poziomu, bo mnie zaintrygowałeś - to kiedy niby Polscy mistrzowie regularnie nie kompromitowali się w pucharach? Ile było takich sezonów z rzędu?
Serio, kto tu się naraża na śmieszność?
To nie o tym temat. Sezony w których mistrz grał w fazach grupowych, poszperaj sobie na 90minut.

Tak jak napisałem wcześniej, zatrwożony byłem gra Lechii, bo spodziewałem się po nich dużo więcej i tym bardziej przy naszym mizernej kadrze było żal punktow. 0-0 z przebiegu gdy byłoby bardziej sprawiedliwe. Podobne rozgoryczenie miała Pogoń Szczecin po ostatniej porażce w Gdańsku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.02.2019, 20:51
Karherop napisał(a):Wyświetl post
To nie o tym temat. Sezony w których mistrz grał w fazach grupowych, poszperaj sobie na 90minut.

Tak jak napisałem wcześniej, zatrwożony byłem gra Lechii, bo spodziewałem się po nich dużo więcej i tym bardziej przy naszym mizernej kadrze było żal punktow. 0-0 z przebiegu gdy byłoby bardziej sprawiedliwe. Podobne rozgoryczenie miała Pogoń Szczecin po ostatniej porażce w Gdańsku.
Nie zgodzę się, z przebiegu gry absolutnie nie zasłużyliśmy na 0:0, a o czymkolwiek więcej nie bardzo jest sens dywagować po okrągłym zerze celnych strzałów na bramkę.
Wrażenia wizualne to nie to samo co poziom gry. Jak Lech miał fartowną serię zwycięstw na początku sezonu przy dramatycznej grze obronnej to wiadomo było że to wcześniej czy później .......nie. Lechia gra bardzo mądrze w obronie, a z przodu zwykle coś wpada.
Zresztą, o czym tu dyskutować. Tak byli słabi że wuja przez cały mecz mogliśmy zrobić, a sami mieli kilka groźnych sytuacji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.02.2019 o godz. 20:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów