|
Chwała za akcję, ale prawdopodobnie nastąpił błąd z tym przelewem na konto klubu. Przelewy powinny pójść prosto do piłkarzy. Teraz musicie liczyć na klub, że tak faktycznie się stanie.
Pracowałem kiedyś w firmie, która stała się niewypłacalna - wówczas pieniądze (wpływy należne firmie) zamiast do tej bankrutującej firmy trafiały prosto do jej dłużników. I normalnie powinno to być tak.
(1) Zamawiający produkt -> (2) firma wykonująca-> (3 )dostawcy materiałów do produkcji produktu.
Po zaistnieniu problemów, pierwsze przelewy od zamawiających poszły do mojej firmy i zniknęły jak w czarnej dziurze, podwykonawcy nic nie dostali. Potem transakcje odbywały się już tylko w taki sposób, że firma która coś u nas zamówiła płaciła zamiast do mojej firmy bezpośrednio do firm, którym moja firma coś zaległa. Czyli z (1) przelewy leciały prosto do (3), w porozumieniu z (2).. Po prostu kupujący spłacali bezpośrednio wierzycieli z pominięciem upadającego, za jego zgodą. I raczej taką drogę należało przyjąć - dostać listę kont i kwot, zweryfikować ją u piłkarzy czy to faktycznie ich konta, i przesłać hajs prosto im.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 21.12.2018 o godz. 22:49.
|