|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Taa bo akurat Polska wcale nie jest przykładem tego, że właśnie popyta na dobrego krafta rośnie: Właśnie dlatego działa Pinta, AleBrowar, 3Kumpli czy wspomniana Pracownia, która robi rewelacyjne Dwa Smoki.
Jak będzie większe zamówienie to i pewnie koszt butelki średnio spadnie - ale przy dużych warkach aktualnie cena 7-8pln to już norma w sklepie - wiec przy 600 butelkach to raczej ciężko. Lepiej sprzedać 1000 butelek z dobra marżą niż 5000 z kiepską. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Z tym akurat się nie do końca zgodzę, trzeba by przeliczyć
![]() |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Przypominam o dzisiejszej premierze piwa Biała Gwiazda w Restauracji U Wiślaków i serdecznie na nią zapraszam
![]() https://www.facebook.com/events/199694300940275/ Odpowiadając na pytania odnośnie dochodów ze sprzedaży, w planach od początku było przekazanie funduszy na Wisłę Kraków SA. Oczywiście część dochodu pozostanie pójdzie dla samej Restauracji, za umożliwienie organizacji dzisiejszego wydarzenia, wykorzystanie koncesji, obsługę oraz wsparcie od samego początku ![]() p.s. Jeśli ktoś chciałby wziąć racę, to będzie mile widziane. Planujemy toast za Wisłę , wiślackim piwem w odpowiedniej oprawie ![]() Do zobaczenia na Reymonta! |
|
|
|
Schodowicze'05
Od: 12.2002
Offline |
|
|
dzięki za info
![]()
walcze z alkoholizmem: pije wiecej zeby inni mieli mniej
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
|
No patrz, a ja zawsze uważałem odwrotnie. Nie jesteś czasem politykiem?
|
|
|
|
Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
to czasem nie politycy lubią sprzedawać gówno w dużej ilości ?
Powiem tak 11pln za dobryt kraft z kranu to spoko cena. Butelka za 13 też dość normalna biorąc pod uwagę, że idzie to przez knajpę nie sklep. Inna sprawa wydaje mi się, że chodzi tu bardziej o sam fakt badania rynku i ruszenia z kolejną Wiślacką akcją. |
|
|
|
Droga jeszcze długa...
Od: 10.2003
Offline |
|
No i właśnie o to chodzi. Ile kosztuje butelka "ataku chmielu" od pinty, a ile ma kosztować wiślackie piwo. |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
||
|
Cytat:
U Wiślaków to restauracja, więc przyjęliśmy ceny knajpowe. Biorąc pod uwagę koszty butelek, etykiety na tak małą ilość. Przypominam, że jest tego jedynie po 600 sztuk z każdego stylu. No i całośc dochodu idzie na klub. Pinta to już obecnie spory browar. Największy z kraftów. Warzy w Zawierciu, Zarzeczu i buduje swój browar stacjonarny pod Zywcem. Gdzie nam do nich ![]() Jak dobrze wspomniał Pablito, to na razie akcja z sondowaniem rynku i doraźną pomocą klubowi. Tak jak umiemy. I jak wspomniałam - działanie marketingowe też ma tu swoje znaczenie. Cytat:
Nie przez przypadek koncerny zaczęły wprowadzać nowe piwa w innych stylach niż wspomniany pils czy lager. Dodatkowo. Uwarzony w małym browarze rzemieślniczym pils czy lager wcale nie jest tańszy od, jak mowisz " dziwnych" piwek Wręcz przeciwnie. Oczywiście mówię tu o stylach, które mają 13-14 Blg.A znajomości w koncernach nie mam. Zresztą nawet gdybym miała to żaden koncern Ci piwa nie uwarzy. Cytat:
|
|||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|