The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
barto
Junior Member

Od: 07.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2018, 10:29
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Dziennikarz śledczy - ktoś taki nie istnieje w tym kraju - jak dla mnie dziennikarzem śledczym mógłbym nazwać Sumlińskiego czy Witka Gadowskiego, ale z pewnością nie EszJota....
W jaki sposób udowodnił EszJot udowodnił powiązania zarządu Wisły z półświatkiem ?

- fakt, że p. Sarapata jako radca prawny reprezentowała Miśka w sprawie cywilnej ? - śmiech na sali - wówczas 90 % adwokatów można nazywać powiązanymi z półświatkiem;
- fakt, że TS Wisła wynajmuje pomieszczenia na siłownie prowadzoną przez firmę Miśka ? - kolejny śmiech na sali - wszak ta firma za wynajem regularnie płaci, remontu pomieszczeń nie dokonywała Wisła dla Miśka, nikt tutaj za darmo niczego nie dostaje ani nie dostawał. Jeżeli z faktu ścigania kogoś listem gończym - jakiś dziennikarzyna, którego pojęcie o prawie jest więcej niż nikłe, wyciąga wniosek, że umowę najmu należy rozwiązać - to już śmiech z kwiczeniem na podłodze z tej genialnej tezy;
- fakt, że piłkarze i koszykarki występowały z koszulkami z wsparciem dla niejakiego "Dudka" - nie dociekam o jakiego Dudka chodzi - bo ta ksywa jest dosyć popularna i nie każdemu psu burek, ale nawet przyjmując, że chodziło o gangstera postrzelonego - to skąd miał mieć świadomość o tym zarząd Wisły - nie raz piłkarze niejednego klubu wspierali kibiców, którzy mieli wypadek w drodze na mecz, więc każdy mógł zostać wprowadzony w błąd - także zarząd Wisły..... wnioski wyciągane przez Jad- czaka jak zwykle są po konkretną tezę

- fakt, że Dukat zna się z Miśkiem i innymi z grupy WSH - skoro był prezesem SKWK, to przecież trudno żeby ich nie znał, trudno też aby nie zdarzyło się być na jednej imprezie gdzie wspólnie pili piwo czy wódę - jeżeli to dowód na powiązania z bandyterką to cała klasa polityczna jest powiązana z bandyterką, bo na każdego można znaleźć takie fotki imprezowe......
- fakt, że WSH byli na trybunie VIP - za darmo tam weszli ? czy sobie te miejsca wykupili
Odpowiem Ci bo parę spraw w swoim poście nagiąłeś.

Co do siłowni, TS zasłania się karami wynikającymi z wypowiedzenia umowy. Ja nie wiem, być może te kary są tam zapisane, być może reguluje to kodeks cywilny (ponoć jest to umowa cywilno-prawna), natomiast na Boga, dlaczego, w imię transparentności te zapisy nie zostaną przedstawione opinii publicznej! Jeśli jest tak jak pisze TS w oświadczeniu to wystarczyłoby pokazać zapisy umowy i byłoby po sprawie. Nie twierdzę, że TS mija się z prawdą czy konfabuluje, po prostu nikt tej umowy nie widział (w tym Jadczak!).

Co do sprawy z koszulkami to ewidentnie Ci poniosło. Twoją teorię o tym, że być może chodziło o Jerzego Dudka pominę milczeniem, bo chyba sam jesteś świadomy bezmyślności tego argumentu. Piszesz o tym, że Zarząd mógł nie wiedzieć o szczegółach sprawy i został wprowadzony w błąd. Pomyśl, w Zarządzie w tamtym czasie zasiadał Dukat, na tamten czas Prezes SKWK - inicjatora akcji!! Naprawdę chcesz tutaj udowadniać tezę, że przynajmniej jedna osoba w dwuosobowym Zarządzie (nie chcę domniemywać jaka była rola p. Sarapaty) nie była świadoma co tak naprawdę zaszło!? Ja przy tych rozmowach nie byłem, ale domniemanie nieświadomości Zarządu w tej kwestii w świetle Dukata będącego wiceprezesem to jest aberracja!

Ostatni punkt - doprecyzuj proszę Czy chodzi Ci o trybunę VIP czy lożę, bo na moje to są dwie różne rzeczy.

Co do reprezentowania Miśka przez Sarapatę zgoda w 1906 proc

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.09.2018, 10:39
barto napisał(a):Wyświetl post

Co do siłowni, TS zasłania się karami wynikającymi z wypowiedzenia umowy. Ja nie wiem, być może te kary są tam zapisane, być może reguluje to kodeks cywilny (ponoć jest to umowa cywilno-prawna), natomiast na Boga, dlaczego, w imię transparentności te zapisy nie zostaną przedstawione opinii publicznej! Jeśli jest tak jak pisze TS w oświadczeniu to wystarczyłoby pokazać zapisy umowy i byłoby po sprawie. Nie twierdzę, że TS mija się z prawdą czy konfabuluje, po prostu nikt tej umowy nie widział (w tym Jadczak!).

Co do sprawy z koszulkami to ewidentnie Ci poniosło. Twoją teorię o tym, że być może chodziło o Jerzego Dudka pominę milczeniem, bo chyba sam jesteś świadomy bezmyślności tego argumentu. Piszesz o tym, że Zarząd mógł nie wiedzieć o szczegółach sprawy i został wprowadzony w błąd. Pomyśl, w Zarządzie w tamtym czasie zasiadał Dukat, na tamten czas Prezes SKWK - inicjatora akcji!! Naprawdę chcesz tutaj udowadniać tezę, że przynajmniej jedna osoba w dwuosobowym Zarządzie (nie chcę domniemywać jaka była rola p. Sarapaty) nie była świadoma co tak naprawdę zaszło!? Ja przy tych rozmowach nie byłem, ale domniemanie nieświadomości Zarządu w tej kwestii w świetle Dukata będącego wiceprezesem to jest aberracja!

Ostatni punkt - doprecyzuj proszę Czy chodzi Ci o trybunę VIP czy lożę, bo na moje to są dwie różne rzeczy.

Pozdrawiam
Jak w imie transparentnosci zapisy umowy moga byc opublikowane publicznie? CZY WAS DO RESZTY POPIERDO...LIŁO?!?! Czy wy używacie mózgu? Czy może macie 14 lat i kolorowe okulary przed oczami?

skończie już ten temat bo sami robicie wiecej szumu wokol tego niż ten watpliwej jakosci dziennikarz z tvnu który wedlug moich zrodel przykrywał afere z molestowaniem w redakcji.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.09.2018, 11:01
Im dluzej czytam te wszystkie wypociny hien dziennikarskich i pozytecznych idiotow ktorzy to kseruja to sa one dla mnie coraz bardziej z tylka wyjete i po prostu zenujace
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.09.2018, 11:03
Dukat sprawę po prostu przemilczał i celowo wprowadził pozostałych w błąd.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.09.2018, 11:10

Pozdrawiam
Dziecko, być może podpiszesz jakąś umowę z kimkolwiek kiedykolwiek w życiu (jak już skończysz podstawówkę i się usamodzielnisz) więc dam Ci radę - ujawnienie jej bez zgody drugiej strony to bardzo zły pomysł. Może się to skończyć pozwem, zwłaszcza jeśli są tam klauzule poufności, ale jest też RODO, ustawa o ochronie danych osobowych...
Co więcej - w świetle prawa nie ma podstaw aby Miśkowi umowę wymówić. Nie jest nawet skazany, a choćby i był nie ma to wpływu na umowę. To nie jest tak, że w chwili skazania (a on JESZCZE nie został skazany) stajesz się pariasem i tracisz prawa obywatelskie.
Jak czytam niektóre propozycje to mi ręce opadają.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 20.09.2018, 11:45
Vinci napisał(a):Wyświetl post
To czy się rozejdzie czy nie zależy w dużej mierze od Was. Wasze burzliwe reakcje, emocje czy spory to nic innego, jak miernik nastrojów dla piszących takie teksty, jak Jadczak. Z tego,co widzę, to niektórzy nawet nie próbują udawać, że nie czytają forum, tylko otwarcie nawiązują do tego, co tu publikujecie.

W temacie, wiedzę i to pewnie niekompletną, odnośnie tego, co się dzieje ma w tym dziale może 4-5 osób. Większość z nich i tak milczy.A jak już zabiera głos, to wtedy, gdy poziom absurdu sięga zenitu.

Cała ta afera jest wielowątkowa i jak to w życiu bywa każdy chce ugrać coś dla siebie. Jedni fair, inni po trupach. TS, prasa, kibice (każda frakcja) i pewnie określone służby, które z założenia, jak się domyślam, też tu zaglądają.
Najważniejsze, by w cały tym konflikcie Wisła - ten wspólny mianownik - przetrwała.

Na dziś, z mojego prywatnego punktu widzenia:

- od odejścia Cupiała mamy systematyczne ataki pseudo biznesmenów zainteresowanych przejęciem Wisły, popieranych przez media. Pierwszy był Meresiński, widywany w towarzystwie znanych na trybunach(?) ludzi, który w oczach opinii publicznej urósł do rangi błazna i oszusta.

- później wyskoczył Stechert, namaszczony niemal jednocześnie przez Janexa. Insider, któremu nie sposób odmówić inteligencji i kontaktów, nagle myli się w tak ważnej dla nas sprawie?). Przecież to modelowy przykład, jak powinno się pewne rzeczy dziś rozgrywać: 99% działań, którymi imponuje czytelnikom i ludziom zaangażowanym w piłkę i co? Jeden wyjątek? Ludzka pomyłka? Że na łamach Weszło i TT deklaruje, że Stechert to godny następca Cupiała? Jak się skończyło, każdy pamięta.

Zaraz obok Stanowski, który też głupi nie jest, ale systematycznie, co jakiś czas zapowiada bomby atomowe na Reymonta. I to od jakiegoś czasu...

Temat zastraszania wszystkich i wszystkiego. Wiadomo, jak jest. Do ideału na trybunach daleko. Bardzo daleko. Ale nie zastanawia Was znowu powtarzalność pewnych schematów:
- Cupiał na końcu przygody z Wisłą miał być straszony. Później widywany na loży w towarzystwie M.Sarapaty na meczu z Legią.
- Stechert miał dostawać telefony z pogróżkami
- Dodatkowo w temacie Stecherta dochodzi nam pewien były forumowicz, ex-pracownik Wisły marketingu, którym w swoim CV bardzo mocno podkreśla kwalifikacje Due Dilligence - gość, który ma jakieś blade pojęcie o tej dziedzinie, ma niby w sercu Wisłe, podobno podrzuca zgniłe jajo, w postaci będącego na skraju bankructwa niemieckiego biznesmena. Dodatkowo dochodzi jeszcze konflikt z Dukatem, o którym mało kto, poza samymi zainteresowanymi coś wie...
- Jadczak - "ryzykował własnym życiem".Zresztą, jak większość dziennikarzy TVNu, chociażby przy sprawach Sumlinskiego czy lata temu afery paliwowej. Gdzie do dziś winnych nie znaleziono...

Zostaje jeszcze temat WSH, o których nikt ogarnięty pisał w necie nie będzie. Większośc tego typu grup w Polsce, jest hermetyczna do bólu, co często się podkreśla. Więc budowanie teorii w necie, w oparciu o dziennikarzy, którzy nie są w tym kraju niezależni jest bezowocne. W TVN, podobnie, jak w innych mediach publicznych NIE MA NIEZALEŻNEGO DZIENNIKARSTWA. Teksty, który mają poruszyć publikę są pisane w określonym celu i na zlecenie.

Tak dział się w tym kraju od lat i nikt się z tym nie kryje. To są ludzie na etatach poszczególnych instytucji rządowych. Gdyby działali jeszcze w imieniu kraju to byłoby to akceptowalne, ale większość z nich jest po to, by Wami grać pod interesy poszczególnych grup.

Skupiacie się, na wybranych punktach artykułu i chcecie zero-jedynkowych wniosków. Tak się nie da nic osiągnąc poza spotęgowaniem tego chaosu.

Chcecie wiedzieć więcej, musicie bywać w klubie, poznawać ludzi, którzy tam są. Może czasem samemu działać. Zza klawiatury nie dacie rady i to widać po wybranych postach...
Super głos Vinci , idealnie w punkt
Odpowiedz cytując
barto
Junior Member

Stary 20.09.2018, 12:13
@wolfy O widzę że domorosły prawnik się ujawnił.

Do Twoich wynurzeń o moim wieku się nie odnoszę bo szkoda mi czasu.

Sam napisałeś, w zawoalowany sposób, ale jednak, że klauzula poufności nie jest cechą immanentną umów. Widziałeś tę umowę? Czy zakładasz, że ona tam jest? Ja tego nie wiem bo nikt mi tego nie powiedział, oczekiwał bym informacji ze strony TS.
W swoim oświadczeniu TS piszę o opiniach prawnych dotyczących umowy (wspominała też o nich Sarapata na konferencji, gdzie anonsowano Bragiela). Ich też nie można ujawnić?
Co do RODO i ustawy o ochronie danych osobowych, argument nietrafiony, bo ja nigdzie nie pisałem o bezmyślnym wpuszczeniu jej w Intenet, chodziło mi bardziej o upublicznienie (powtarzam!), jeśli taka możliwość istnieje, zapisów regulujących wypowiedzenie tej umowy ze strony TS np. na konferencji prasowej z zasłonięciem wszystkich danych wrażliwych, które nie powinny być publicznie prezentowane.
Co do listu gończego, to niestety dyskutujesz sam ze sobą, ja tego argumentu nie podnosiłem. Na tę chwilę ani Ty ani ja ani opinie publiczna nie wie z jakim podmiotem ta umowa jest podpisana. Prawdopodobnie jest to jednoosobowa działalność gospodarcza, ale to tylko domniemanie po krótkim researchu w Internecie.

Nie pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.09.2018, 13:33
Niezależnie od tego, czy umowa najmu zawiera klauzulę o zachowaniu poufności (pewnie tak, więc być może mamy tu też do czynienia z tajemnicą przedsiębiorstwa), a tym bardziej przewiduje sankcje za jej naruszenie oraz tego, czy w danej sytuacji mielibyśmy do czynienia z naruszeniem przepisów o ochronie danych osobowych (w przypadku "anonimizacji" pozornie nie, ale przecież będziemy mówić o umowie z konkretną osobą i anonimizacja byłaby tu fikcją), to umowa albo zawarta jest na czas określony i poza wyjątkowymi sytuacjami rozwiązać jej nie można, albo zawiera postanowienia przewidujące kary umowne w przypadku rozwiązania umowy przez wynajmującego przed określonym terminem, a do tego przewiduje pewnie dość długi okres wypowiedzenia. Żaden przedsiębiorca nie pozwoliłby sobie na inwestycję w lokalu, z którego z dnia na dzień mógłby być wyrzucony.

W dodatku do sprawy siłowni, jak i wszystkich tych powiązań zarząd Wisły się odnosił. To jest afera rozdmuchiwana powtórnie - wtedy nie załapało, a teraz tak.

>>Na pytanie, czy Zarząd nie rozważał wypowiedzenia umowy Panu Michalskiemu, Pani Prezes odpowiedziała: „Analizowaliśmy ten temat wobec kontrowersji, które się pojawiają. Zarząd podjął decyzję, że dopóki siłownia działa bez zarzutów, nie będziemy zajmować się wypowiadaniem umowy. Sekcja TS Wisła - Trenuj Sporty Walki, która ćwiczy w siłowni - pozwala na treningi każdemu, kto zechce. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. Mam kontakt z koordynatorem, który zapewnia, że odbywają się tam normalne treningi. Nie będę dyskutować z Wicemistrzem Europy w K1, w razie wątpliwości proszę o kontakt z Panem Tomaszem Sararąâ€. Wspomniana sekcja, zdaniem przedstawicieli mediów, negatywnie wpływa na wizerunek i odbiór Klubu. „W każdym Klubie podobne sekcje traktuje się prestiżowo, a jej przedstawiciele dążą do sukcesów. Ewentualna chęć likwidacji byłaby jedynie potwierdzeniem, że coś złego się tam dzieje. Kwestia zmiany wizerunku to działania na lata, nie stanie się to w rok, dwa ani w pięć. W niczym, co robimy, nie różnimy się od innych Klubów” - mówiła.<<
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_zawsze/rss/
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 20.09.2018, 13:34
Musimy w tym temacie stać murem z TS. Każdy, kto choć waha się, czy nie przejść na stronę Jadczaka i spółki, dokłada cegiełkę do upadku klubu. Tu nawet nie chodzi o to, czy sam Jadczak wykonuje swoją pracę i sam w sobie nie jest wrogiem Wisły, ale przede wszystkim jakie byłyby konsekwencje, a wszyscy wiedzą, że doprowadziłoby to do upadku i restartu od czwartej ligi.
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 20.09.2018, 13:42
Hipotetyczna sytuacja: jutro Sarapata podaje się do dymisji i wraz z Dukatem natychmiast całkowicie opuszczają Wisłę. Nie mają już z nią jakichkolwiek powiązań - ani z SA ani z TS. Nowym prezesem SA zostaje Gołda.

Co Wisła na tym traci? Pytam serio, nieretorycznie.
Ostatnio edytowane przez Virusman : 20.09.2018 o godz. 13:44.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
barto
Junior Member

Stary 20.09.2018, 13:47
@czaro

Dzięki za merytoryczny głos.

Umowa najmu jest zawarta na czas określony do listopada 2019. To że jest obwarowana karami to jest naturalne, ja mówiłem bardziej o tym jaki jest okres wypowiedzenia takiej umowy ze strony wynajmującego i jakiego rzędu są te kary umowne w wypadku wypowiedzenia tej umowy przez wynajmującego.
Nie wiem czy wtedy zażarło czy nie zażarło, nie mnie to oceniać, natomiast wiem, że jest to ogromny problem wizerunkowy.
Zarządy Towarzystwa i Wisły odnosiły się do tej sprawy, natomiast na tyle mgliście, że jest to sytuacja słowo przeciwko słowu jadczaka,i brak transparentności w tej sprawie to pożywka dla jadczaka i jemu podobnych. Tylko o to mi chodziło.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 20.09.2018, 13:49
Virusman napisał(a):Wyświetl post
Hipotetyczna sytuacja: jutro Sarapata podaje się do dymisji i wraz z Dukatem natychmiast całkowicie opuszczają Wisłę. Nie mają już z nią jakichkolwiek powiązań - ani z SA ani z TS. Nowym prezesem SA zostaje Gołda.

Co Wisła na tym traci? Pytam serio, nieretorycznie.

Pod warunkiem, że zastąpi ją osoba o nie mniejszych kwalifikacjach, orientacji w sytuacji klubu i o podobnym zaangażowaniu w sprawy Wisły (jest taka osoba?) - nic. Poza tym, że teraz oczekiwać będzie się, że Wisła zmieniać będzie skład zarządu na każde żądanie dziennikarzy.

Ja bym jednak to pytanie odwrócił. Co na tym Wisła zyskuje, jeśli nowy zarząd wciąż będzie pochodził z nominacji TS, o którym dziennikarze piszą, iż jest "kontrolowane przez bandytów".
Ostatnio edytowane przez czaro : 20.09.2018 o godz. 13:54.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2018, 14:28
Cytat:
bartoi napisał:

Żadnych kar być nie musi!!!!!

Kodeks cywilny przewiduje sytuacje, w których możliwe jest wypowiedzenie umowy najmu i jeżeli do niego sięgniesz to nie masz nigdzie możliwości wypowiedzenia takiej umowy z powodu wszczęcia postępowania karnego wobec najemcy.....

TS mówi o tym a nie o jakichś wyimaginowanych karach, które sami sobie wymyślacie - co świadczy tylko o braku znajomości tematu - ale nie znam się to się wypowiem....
O odpowiedzialności za ujawnianie umów odpowiedział Ci Wolfy

Cytat:
bartoi napisał:

Chłopie udowodnij to, że Dukat wiedział kim jest gość o ksywie "Dudek"

Udowodnij, że jednemu psu burek - bo ja znam 3 albo 4 kolesi, którzy noszą te same ksywy.... i nie jest to ani Jurek Dudek ani Darek Dudek - bo napisałem o ksywie a nie o nazwisku, co raczyłeś pominąć...

Udowodnij, że piłkarze i koszykarki miały pojęcie że "Dudek" to gangster a nie kibic Wisły ?

Ja zakładam możliwość braku wiedzy Dukata i Sarapaty ( a może oni o tej akcji nawet nie wiedzieli ?) w kwestii koszulek z napisem o "Dudku". Ty zakładasz tylko jedną możliwość że Dukat o wszystkim wiedział - tylko skoro zakładasz coś o co obwiniasz inną osobę to musisz udowodnić....

Czyli tak naprawdę kto tutaj nagina rzeczywistość, bo z pewnością nie ja tylko EszJot i tacy jak Ty, którzy rzucają oskarżenie i oskarżonemu każą udowadniać, że nie jest wielbłądem....

Takie samo byłoby żądanie udzielenia odpowiedzi (tak albo nie) na pytanie: Czy przestaniesz znęcać się nad swoją matką ?
Pozdrawiam i życzę zdrowia....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.09.2018, 14:37
Dlaczego akurat teraz ? Kiedy idzie nam dobrze ? Gówno był i gówno widział koniec kropka.Czego nie zrobi materiału jak kibice Legii biją swoich piłkarzy ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 20.09.2018, 14:43
Bo Legia ma uklad z Radomiakiem, a jak wiadomo, Szymon J. zyczy smierci wszystkim wrogom tegoz klubu
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 20.09.2018, 14:58
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Kodeks cywilny przewiduje sytuacje, w których możliwe jest wypowiedzenie umowy najmu i jeżeli do niego sięgniesz to nie masz nigdzie możliwości wypowiedzenia takiej umowy z powodu wszczęcia postępowania karnego wobec najemcy.....
Myślę, że tutaj chyba leży sedno problemu. Po pierwsze, dziennikarze, którzy grają na emocjach oraz ich odbiorcy, którzy nie myślą, kojarzą postawienie zarzutów ze skazaniem, a kontakty z oskarżonymi jako kompromitujące. A tak niekoniecznie musi być.

Po drugie, i to jest coś czego zupełnie nie rozumiem, ci najbardziej oburzeni to kibice na ogół niedzielni, czyli tacy, którzy raz na rok wybiorą się na stadion i raz na tydzień-dwa odpalą mecz na c+. Czy naprawdę czerpaniu przyjemności z oglądania, jak 11 mężczyzn w czerwonych porteczkach biega za piłką przeszkadza świadomość, że ludzie którzy organizują te zawody tolerują/akceptują środowisko kibicowskie, którego część stanowią przestępcy? Zwłaszcza, że klub jest zorganizowany poprawnie i sam w sobie nie służy działalności przestępczej, ani też nie zarządzają nim przestępcy.

Nie rozumiem. Jak oglądam film, to nie zastanawiam się, czy producent wiedział o tym, że jeden z aktorów 10 lat temu na innym planie i w innej wytwórni molestował aktorki. Gdybym pracował w wytwórni albo działał w związku filmowców pewnie by mnie to interesowało.

Przy czym nie mówię, że obecna sytuacja jest idealna. Wątpię w szczerość tej troski. To wszystko emocje tłumu, którym wodzi kilku dziennikarzy.
Odpowiedz cytując
barto
Junior Member

Stary 20.09.2018, 15:28
@funkykoval

Po pierwsze wskaż mi gdzie ja napisałem, że należy wypowiedzieć umowę z powodu listu gończego.... Nie znajdziesz takich słów, więc sorry ale polemizujesz sam ze sobą. Pisałem, o karach umownych, które zawiera się w takich umowach. Nie pisałem o tym, żeby wypowiedzieć tę umowę ze względu na okoliczność listu gończego, tylko żeby ją wypowiedzieć na zasadach zawartych w umowie, aby pozbyć się ciężaru medialnego i pożywki dla ludzi pokroju jadczaka, którzy takie informacje przekazują nierzetelnie,i nie powiesz mi, że to nie nie jest ciężar wizerunkowy. Dla Ciebie nie ma problemu, ja problem widzę.

Znawco wszechrzeczy! Dudek to nie kibic Wisły tylko Ruchu, więc jeśli zarzucasz komuś nieznajomość spraw, to najpierw radzę samemu uzupełnić wiedzę o sprawach o których się wypowiadasz.

Twoje dalsze komentarze na temat koszulek pomijam, bo nawet nie rozumiem co chciałeś napisać, widocznie nie masz daru klarownego przekazywania swoich myśli.

Zwracam Ci tylko uwagę, że dwóch naszych piłkarzy, Sadlok i Boguski, o akcji wypowiedziało się jednoznacznie negatywnie, więc to nie jest tak, że problem widzę ja i jadczak. Mogę Ci podać źródło jeśli jeszcze nie nadrobiłeś.

Co do pytanie o matkę, kazuistą to Ty nie zostaniesz...
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 20.09.2018, 16:48
abcabc napisał(a):Wyświetl post
Sprawa jest chyba częściowo

rozwiazana. "Zielak" i "Misiek" chyba już nie są problemem?

Dukat odszedł z zarządu S.A.
Zmiany były konieczne, bo ta sprawa z koszulkami,

zatrudnianie szemranych na kasie, albo rozwalanie się po

klubie to była hucpa.
Chcesz pomóc Wiśle nawet jak jesteś szemrany, to siedź, k...,

cicho. Jak za dużo sobie pozwalasz, to kończy się jak z

"Zielakiem". W areszcie.
A o Miśku nie ma co mówić, bo to gość tępy już z twarzy i

najpewniej był po prostu konfidentem-prowokatorem policji.

Teraz Zielak i koledzy pewnie już coś czują w pace.
Bezpieka zwykle promuje swoich konfidentów na wielkie

postacie, robi im propagandę na mieście (jak Staruch na

Legii), choć rządzi ktoś zupełnie inny.
Po tym jak puszczono Miśka, a aresztowano wszystkich

innych, to już chyba nie ma wiele wątpliwości? Misiek wizy

do USA dostaje. Ma dostęp do zeznań. Unika aresztowań.
Pewnie te maczety poszedł kraść, bo mu oficer prowadzący

kazał zrobić coś, co miało skompromitować Wisłę.
Postanowiłem się zalogować, bo temat ciekawy. Forum czytam od jakiegoś czasu.

Przy okazji materiału Jadczaka przypomniała mi się dyskusja

wiele lat temu na pewnym forum o sprawie "miśkowego

noża"

Teraz cofnijmy się w czasie o 20 lat. Niedługo będzie własnie

ta okrągła rocznica. Mamy rok 1998 . Wisła w rok po

przejęciu klubu przez Telefonikę staje się hegemonem na

polskim rynku futbolowym. Właśnie rozpoczyna start w

Pucharze UEFA. Drużyna pod wodzą nowego trenera

Franciszka Smudy gra doskonale, odprawiając z kwitkiem

kolejnych rywali. Wylosowuje w 2 rundzie włoską Parmę .

Pierwszy mecz w Krakowie wyznaczono na 20 października

1998. Zaczynają się targi dotyczące sprzedaży prawa do

transmisji telewizyjnej tego meczu do Włoch. Wchodziło w

grę kilkaset tysięcy dolarów.

Wcześniej Wisła miała umowę z UFA Sports na sprzedaż

pojedynczych meczów tego pucharu.
Ówczesnym szefem US był Andrzej Płaczyński. Andrzej

Płaczyński to były funkcjonariusz (porucznik) PRL-owskiej

Służby Bezpieczeństwa. W 2001 firma przeszła parę fuzji i

przejęć i stąd wypączkował Sportfive, któremu później

szefował Płaczyński.

Władze Wisły uważały, że mogły nie oglądając się na UFA

Sports podpisać umowę na sprzedaż praw telewizyjnych

bezpośrednio wybranej włoskiej stacji. Wybuchł przed

meczem skandal, bo obie strony uważały, że racja jest po ich

stronie (spór był bardzo gorący, o czym można się przekonać

wertując np. stare numery krakowskiego “Tempa”).

Wydawało się nawet, że transmisji spotkania nie będzie, gdyż

UFA Sports próbowała zablokować relację live do Włoch.

Ostatecznie – a sprawa ważyła się do ostatnim minut przed

samym meczem -spotkanie było transmitowane do Włoch,

ale żadna polska stacja go nie pokazała (chyba ze strachu

przed wytoczeniem sprawy sądowej przez Płaczyńskiego).
Jednym zdaniem; Płaczyński i jego Ufa Sports stracili grubą

kasę na postawieniu się Wisły.

Nóż typu “butterfly” poleciał z trybun w czasie drugiej

połowy. Mecz dograno do końca, ale zaraz było wiadome, że

konsekwencje będą poważne. Rozpętała się nagonka na klub

w polskich mediach. Czarny PR uskuteczniano na całego. To

był wręcz amok i czuło się, że komuś bardzo zależy na jak

najsurowszej karze dla Wisły. Pokazywano z lubością

ekwipunek kibiców Wisły, który wozili pociągami na mecze.

Później, w 1999 UEFA wymierzyła surową karę Wiśle.

Wykluczenie z pucharów na jeden rok w ciągu kolejnych

pięciu lat. Jednak na tym się nie skończyło. Gnojenia Wisły

był ciąg dalszy. Wyprodukowano w tymże 1999 roku

spektakl telewizyjny “Nóż w głowie Dino Baggio”, do którego

scenariusz napisał i zrealizował reżyser Marek Piwowski (ten

od “Rejsu”). Piwowski, jak się po latach okazało był tajnym

współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa (pseudonim

“Krost”), od której kwitował pieniądze.

To są wszystko fakty, a teraz będzie juz tylko teoria spiskowa.

Na stronie sportowych faktów był niedawno wywiad z

Jadczakiem (gdzie go ostatnio nie było?) i tam padło pytanie,

jak ktoś taki jak Misiek mógł zrobić taką zawrotną karierę. To

nie są przecież mafijne lata 90-te, a jednak ów Misiek działał

sobie spokojnie do niedawna prawie bez przeszkód. Kto mu

pomagał/krył go? Kim był ten chłopak przed rzutem w

Baggio? Pewnie zwykłym żołnierzem jakiejś grupy, albo

dopiero aspirującym do tego. Na tutejszym forum padały

argumenty, że Misiek wtedy nasiedział się za sprawę z

nożem, tak że mucha nie siada i wszelkie zarzuty, że ma

jakieś kontakty wiadomo gdzie, są bezzasadne i głupie.

Uniknął obecnie w dziwny sposób zatrzymania. Pewnie

szósty zmysł mu pomógł. Przed laty dyskusja o meczu z

nożem w tle na wspomnianym wcześniej forum nie skończyła

ostatecznymi wnioskami, ale padło wtedy pytanie, czy Misiek

zrobił wtedy to co zrobił z młodzieńczego huligańskiego

porywu, czy ktoś go wynajął. Jeśliby przyjąć ten wariant, to

czy aby nie po to, by ten mecz został po prostu przerwany.

Nie wiadomo jak by było, gdyby nie refleks Ryśka Czerwca i

szybkie odrzucenie tego noża gdzieś daleko poza wzrok

sędziego. Tak więc mecz dokończono, ale Wisła poniosła

kolosalne straty idące w parę milionów dolarów. Straciła

potencjalne zyski i być może przegrała swoją przyszłość.

Nigdy wcześnie i nigdy później nie było na stadionie Wisły

takiego przypadku z rzucaniem nożem. To też daje do

myślenia.
Nie było dawniej monitoringu, a transmisja tv była przy

pomocy niewielu kamer, więc pewnie Misiek uniknąłby

więzienia, ale ktoś się połakomił na nagrodę i go wydał.
Wyszedł z pudła i zaczął robić tę swoją karierę. Ciekawe, czy

miał jakieś udogodnienia w tym pudle?
Tyle pytań i zagwozdek. Można to oczywiście nazwać teorią

spiskową jak ja to zrobiłem i nie łączyć tego wszystkiego z

dzisiejszymi wydarzeniami wokół Wisły. Jak kto woli.

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.09.2018, 17:15
abcabc napisał(a):Wyświetl post
● Ten atak medialny to oczywisty przejaw frustracji. Myśleli, że po aresztowaniu Zielaka Wisła upadnie. A tu nie, i wręcz po mistrzostwo idzie.
W klubie nic nielegalnego nie było. Finansowanie klubu przez zbiórki kibiców było legalne i moralnie słuszne. Nalezy wręcz podziękować. To zasługa dla klubu i dla własciciela TS.
Ja spodziewam się mistrzostwa i kasy z pucharów, która raz na zawsze rozwiąże problemy i finansowe i własnościowe. Ostatecznie TS musi być właścicielem, a S.A. musi przynosic wpływy utrzymujące klub jako niezalezny.
Nie ma nic lepszego niż klub w rękach kibiców (nie gangu). Wszystko się rozwiąże w ciągu roku (moja predykcja - będzie LM).
Dlatego na razie żadnych jednostkowych właścicieli. Żadnych Mosków jak ten Bragiel.
Dlaczego niektórzy ludzie tak pyskują, zamiast zapisywać się do TS i korzystać z prawa głosu?
Może dlatego, żeby im auta nie spalili
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 20.09.2018, 17:25
O cholera. Czekam na trzynastozgloskowiec
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 20.09.2018, 17:26
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Może dlatego, żeby im auta nie spalili
Fajnie by było jakby tobie spalili, chciałbym zobaczyć jak szczerzysz wtedy mordę
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 20.09.2018, 17:33
sedonh napisał(a):Wyświetl post
Fajnie by było jakby tobie spalili, chciałbym zobaczyć jak szczerzysz wtedy mordę
a tak nawiasem to Jadczak zdradził komu spalono?
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
krakus76_
Banita

Od: 09.2018

Stary 20.09.2018, 17:50
Pytanie do zorientowanych.

Temat Roberta Szymańskiego i Piotra Wawro (Wesołego) w Wiśle jest definitywnie skończony czy może powrócić w przypadku mocnych przetasowań w T.S. ?

Wiem że oni również byli na cenzurowanym u części pismaków.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2018, 17:52
@barto
Kolego spróbuje prosto wytlumaczyc
TS stwierdził ze nie ma podstaw prawnych do wypowiedzenia umowy a gdyby umowa została wypowiedziana bez podstawy prawnej to TS mógłby przegrać proces o odszkodowanie zza bezprawne wypowiedzenie umowy a nawet o tzw lucrum cessans czyli utracone korzyści
TS ni mówi o karach rylko o ewentualnych stratach finansowych natomiast Ty piszesz o jakchś karach powtarzając interpretacje ludzi nie mających o tym pojęcia i każesz upibliczniac umowy.
Co do listu gończego to moje odniesienie do tego co napisałem powyżej - nie jest to podstawa do rozwiązania umowy najmu i koniec
Mędrcze inaczej - moje wynurzenia dotyczące dudka odnoszą się do tego czy zarząd Wisły wiedział o tym ze koleś to bandyta czy kibic. Ty za jadczakiem przyjąłeś ze wiedział a ja uważam ze dopóki mi tego nie udowodnisz to zarząd mógł nie mieć pojęcia o tym kim jest Dudek. Rozumiem ze o całej akcji wiedziałeś wówczas gdy piłkarze w tych koszulkach paradowali a nie teraz. Po prostu uważam że ktoś mógł zostać wprowadzony w błąd i teraz przypisuje mu się niemal udział w grupie przestępczej.
Moż teraz zrozumiesz, ale biorąc pod uwagę że moje posty generalnie są dla części forumowiczów zeozumiałe to powodem Twojej niemożności zrozumienia niekoniecznie musi być z mjej winy.
Nie osoba ci się pytanie z matką?
To najlepiej rzecznik Wisły podsumowała Czy Jadczak tez brał udział w molestowaniu kobiet przez Durczoka -taki sam zarzut jak te Jadczaka do Dukata
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
ital
Member

Od: 05.2013

Stary 20.09.2018, 18:04
krakus76_ napisał(a):Wyświetl post
Pytanie do zorientowanych.

Temat Roberta Szymańskiego i Piotra Wawro (Wesołego) w Wiśle jest definitywnie skończony czy może powrócić w przypadku mocnych przetasowań w T.S. ?

Wiem że oni również byli na cenzurowanym u części pismaków.
Szymański ma lub miał sprawę w sądzie więc definitywnie odpada a z Wawro to temat trochu skomplikowany z tego co wiem . Gdyby miały wydarzyć się jakieś przetasowania to widziałbym pana Dunina ponownie na fotelu lub kogoś z rady TS bo chyba oto pytałeś
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 20.09.2018, 18:52
Pomyśl, w Zarządzie w tamtym czasie zasiadał Dukat, na tamten czas Prezes SKWK - inicjatora akcji!! Naprawdę chcesz tutaj udowadniać tezę, że przynajmniej jedna osoba w dwuosobowym Zarządzie (nie chcę domniemywać jaka była rola p. Sarapaty) nie była świadoma co tak naprawdę zaszło!?
Nie, Dukata wtedy w zarządzie akurat nie było. Akcja była w 2016 r., Dukat w zarządzie pojawił się dopiero w styczniu 2017 r.

Co do wypowiedzenia umowy, to oczywiście przedmówcy mają rację - nie ma samoistnej podstawy prawnej do wypowiedzenia terminowej umowy najmu/dzierżawy z powodu zarzutów ciążących na najemcy/dzierżawcy, nigdy w życiu nie spotkałem się też z tym, żeby ktokolwiek w jakiejkolwiek umowie przewidział taką klauzulę. Formalnie więc na 99,999% nie ma żadnych podstaw do wypowiedzenia umowy z tego powodu i koniec, kropka.

I, żeby nie było, nie należę do osób, które chciałyby bronić Dukata. Po prostu starajmy się zachować elementarną uczciwość w krytykowaniu...
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 20.09.2018, 19:54
Zgadza się. Ogólnie umowa z tego co wiadomo jest końca do 2019 więc na czas określony czyli podpada pod ponizsze:

§ 3. Jeżeli czas trwania najmu jest oznaczony, zarówno wynajmujący, jak i najemca mogą wypowiedzieć najem w wypadkach określonych w umowie

Jesli strony nie zawarły warunków w umowie szach mat, nie da się jej wypowiedzieć. Poza merytorycznie można wnioskować iż musiały by sobie bardzo ufac. Natomiast jeśli są warunki to kwestia jakie.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2018, 20:01
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Poza merytorycznie można wnioskować iż musiały by sobie bardzo ufac. Natomiast jeśli są warunki to kwestia jakie.
Nie, nie można. Może tam być całkiem sporo przypadków możliwości wypowiedzenia, świadczących o braku zaufania też, ale, jak już wspomniałem, prawdopodobieństwo akurat klauzuli dotyczącej zarzutów, listu gończego itp. jest znikome, bo takich postanowień się w praktyce po prostu nie spotyka.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 20.09.2018, 20:19
Jeszcze raz, są tam warunki albo nie. Ja nie mam pojęcia.

Brak warunków - jakichkolwiek - byłby dziwny. Nie wiem ja bym to nazwał zaufaniem pomiędzy stronami. Bo z góry wiedzą, że umowy nie można ruszyc

Przez chwilę nie pomyślałem nawet, iż wspomniane warunki mogą dotykać zarzutów karnych czy karalnosci to poprostu science fiction.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2018, 20:37
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Brak warunków - jakichkolwiek - byłby dziwny. Nie wiem ja bym to nazwał zaufaniem pomiędzy stronami. Bo z góry wiedzą, że umowy nie można ruszyc
To nie tak. Umowę można "ruszyć" w przypadkach przewidzianych przez prawo. One "zwykle" wystarczają żeby zabezpieczyć zaufanie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów