The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2018, 10:18
Zaczyna mi się przypominać Wisła Moskala. Niby wszytko ok, tylko zwycięstw brak. Nie ma co zwalać na brak szczęścia. To był brak umiejętności, jak się marnuje tyle okazji to winę ponoszą zawodnicy, nikt i nic więcej. Ja osobiście nie mam o nic pretensji, widać, że naprawdę chce im się grać. Jest walka, prawdziwe zaangażowanie, nie wychodzi bo mamy taki potencjał, a nie inny. Trzeba się z tym pogodzić, że nie będziemy wygrywali 3 meczów na 4, zawsze "czegoś" będzie brakowało. Jak na to co obecnie dzieje się w Klubie, na to ilu ważnych zawodników odeszło, jestem miło zaskoczony postawą drużyny. Spodziewałem się strasznego marazmu, braku wiary i zaangażowania zawodników. Oraz tego, ze Stolarczyk nie będzie potrafił sklecić czegoś sensownego z tego materiału. Dlatego tym przyjemniej ogląda mi się nasze mecze. Podstawowy problem jaki widzę to brak napastnika. Mimo dwóch goli Ondraszek nie pociągnie naszej drużyny. Tonący brzytwy się chwyta, dlatego łudzę się, że Brożek wróci i będzie choć w połowie tak skuteczny jak 2-3 lata temu..

Z taką grą nie powinniśmy spaść. Nawet jeśli nie awansujemy do grupy mistrzowskiej, to i tak powinniśmy w miarę spokojnie zapewnić sobie utrzymanie, bo nie ma już podziału punktów. To sprzyja takim drużynom jak nasza, które mogą balansować na granicy ósmego miejsca, bo brak awansu nie oznacza od razu, że zaczyna palić się pod dupą.

Widzę inny problem - krótka ławka. Dopóki w miarę wszyscy będą zdrowi, będzie ok. Gorzej jak nagle wysypie się kilku zawodników. Wtedy będziemy mieli duże problemy z punktowaniem, dlatego tym bardziej szkoda takich strat punktów. Teraz trzeba sobie zrobić zapas na trudniejsze czasy. Niestety szykuje się kolejny sezon gdybania. Gdyby Boguski trafił karnego z Arką, gdyby Małecki trafił do pustej z Płockiem, gdyby nie czerwona z Jagą.. Dużo tego gdyby jak na 4 kolejki.

Na razie mieliśmy łaskawy terminarz, na 4 mecze 3 zagraliśmy u siebie. Poza Jagą naszymi rywalami były drużyny na podobnym poziomie co nasza. Wygraliśmy tylko z beniaminkiem, więc jak chodzi o punkty to jest bardzo przeciętnie, ale nie słabo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów