|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ja wolę Ave Wisła. Zadam tobie pytanie na które koledzy Silver i Hives4 nie chcą odpowiedzieć: "Co zrobisz w tej sytuacji - pomyliłeś się - podpisałeś umowę na którą cię nie stać - nie ma możliwości kompromisu" Wypłacasz wszystko honorowo i witasz się z IV ligą czy też chcesz się z tego wywinąć i przetrwać w ekstraklasie. Częste sytuacje w życiu Np. - przyrzekłeś żonie dozgonną miłość a się rozwodzisz. Łamiesz umowę - baa i często walczysz o dzieci i majątek. Bo poznałeś swoją prawdziwą miłość... Sam wytrzyj swoją twarz, spójrz w lustro i powiedz. Żyję bez grzechu. Nie dymam lasek na boku, nie okłamuje pracodawcy, jestem człowiek "zasada" itd... Nie żyjemy w świecie idealnym. btw 1. Nie każdy waruje na SB. Każdy kto mnie zna wie że odpowiadam na pytania. Więc nie pajacuj z jakimś z doopy przykladem. Napisz jeszcze że 5 lat temu coś tam komuś nie odpowiedziałem. Dobrze sie czujesz? 2. Mam choćby teraz - premia za wyniki roczne już 4 miesiąc opóźniona i żyję.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.06.2018 o godz. 12:14.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Żeby nie było ja odpowiem na zadane przez CIebie pytanie "Co zrobisz w tej sytuacji - pomyliłeś się - podpisałeś umowę na którą cię nie stać - nie ma możliwości kompromisu" - Ludzie dorośli mają to do siebie ze ponoszą konsekwencję swoich działań. Natomiast jeśli zrobił to pracownik, bez MOJEJ zgody --> to go wypierdalam. Jeśli zrobił to za moją zgodą, ponoszę konsenwencje, a nie ide w opcje "wyjebe mu wała". Takie coś to poziom osiedlowej dilerki. Innymi słowy przyjmuję to na klatkę, a nie zachowuje się jak Lech Wałęsa. No ale skoro jesteśmy przy pytaniach, chciałbym byś mi w końcu odpowiedział, bo tego nie zrobiłeś. Uwaga cytuje : - Pytanie : ile razy sam odczułeś opóźnienia w wypłatach i jak długo one trwały - Odpowiedź Ogryzka : 2. Mam choćby teraz - premia za wyniki roczne już 4 miesiąc opóźniona i żyję. Z racji ze zapewne masz mnie za idiote, do tego jakiegoś Marksa, powiedzmi jak przeżyłeś te 4 miesiące zupełnie bez pieniędzy
Ostatnio edytowane przez szprotson : 22.06.2018 o godz. 14:00.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
- Czyli grałbyś "honorowo" w IV lidze. Dziękuję za odpowiedź. Dobrze że jednak nie zarządzasz Wisłą. - Rozumiem ze masz problem z kimś kto ma inne zdanie niż Ty. Wszak zakładasz z góry, że to inni "błądzą" a ty odkryłeś prawdę. - Nie miałem zaległości powyżej jednego miesiąca jeśli chodzi o wynagrodzenie zasadnicze. Ale porównywanie gwiazdy (piłkarzy/trenerów) do pracowników najemnych jest też trochę manipulacją. Poza "zjebami" wśród piłkarzy, trenerów nikt nie wydaje 90% swoich dochodów na życie (czynsz, jedzenie itd). Mają też oszczędności. Owszem stałe koszty życia mają większe, ale większości nie brakuje na rachunki za prąd, a co najwyżej na nowy samochód z wyższej półki. Inaczej jest u kogoś kto ma przeciętną pensję w PL. Po zapłaceniu wszystkich opłat + żywność zostaje mało. Często nawet nie ma oszczędności, bo to co zarobi to wydaje na życie. Tutaj opóźnienie jest dotkliwe. To samo się tyczy piłkarzy pół amatorów. Nie kogoś kto zarabia 100 tysięcy. Nie, zaręczam ci że Carillo nie wydaje miesięczni 90 tysięcy na jedzenie, rachunki itd. Bez demagogii proszę. Bycie gwiazdą trenerską a przysłowiowym listonoszem czy mechanikiem to spora różnica. btw Czy mógłbyś z równą zajadłością popolemizować z kolegą Silver03? Wszak on też złamałby zasady? Męczy mnie Twoje przywalanie się na siłę do kogoś kto ma inne zdanie niż Ty.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.06.2018 o godz. 14:43.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|