The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.10.2019, 20:37
Wolfy Pierdzielisz jak potłuczony a kto odpowiada za ustawienie kopaczy, przecież oni nie wiedza nawet jak maja grać. I jeżeli uważasz ze 1,5 roku to mało żeby Sadloka nauczyć wyrzutek z SFG to ja nie mam o czym z Tobą rozmawiać
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 05.10.2019 o godz. 20:40.
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.10.2019, 20:40
Pytanie do zwolenników wymiany trenera. Skąd na to wziąć pieniądze?
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.10.2019, 20:44
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie do zwolenników wymiany trenera. Skąd na to wziąć pieniądze?
Jest wolny Skowronek.. myślę, że więcej od Stolara by nie chciał, bo to dla niego szansa, dopiero co był wymieniany jako główny kandytat do objęcia kogoś z eklapy
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.10.2019, 20:48
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Jest wolny Skowronek.. myślę, że więcej od Stolara by nie chciał, bo to dla niego szansa, dopiero co był wymieniany jako główny kandytat do objęcia kogoś z eklapy
To tak na serio czy szydera?
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.10.2019, 20:53
Kurz napisał(a):Wyświetl post
To tak na serio czy szydera?
Ja na serio - do wziecia ponoc jest Ryszard Forbrich. Ja bym zaryzykowal - byl czas,ze facet symultanicznie prowadzil kilka zespolow i zaden ponoc nie zalowal.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 05.10.2019, 20:58
wyar napisał(a):Wyświetl post
Ja na serio - do wziecia ponoc jest Ryszard Forbrich. Ja bym zaryzykowal - byl czas,ze facet symultanicznie prowadzil kilka zespolow i zaden ponoc nie zalowal.
Jeśli Forbrich to jestem za . Nie wiem tylko czy jest opcją dla gołodupców.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 05.10.2019, 20:50
Stolar niech zostaje tylko niech się ogarnie i nie pcha bez sensu swoich jak widać głupich pomysłów.
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 05.10.2019, 21:00
Ja to tylko tu zostawię:

https://twitter.com/Krotka_Pilka_/st...62181861117954
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 05.10.2019, 21:03
Cycu napisał(a):Wyświetl post
Ja to tylko tu zostawię:

Gorzej od końcówki meczu Japonii z Polską to nie wygląda.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.10.2019, 21:33
Cycu napisał(a):Wyświetl post
Ja to tylko tu zostawię:

no co jak sie nie umie grac w futbol to przynajmniej statystyki mozna nabijac
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.10.2019, 21:36
@raindog - szkoda mi czasu na komentowanie. Czyli Stolar zajebał sukcesy Carillo i Sobola. Acha.
Zajebiście merytoryczna analiza - wszystko co dobre to inni trenerzy, co złe Stolarczyk. Aż dziw że Sobol miał takie chujowe statystyki kiedy prowadził Wisłę wcześniej. Pewnie Kmiecik mu świnię podkładał.
Jesteś żałosny, ale na bank zyskasz posłuch. Proste wytłumaczenia, kozioł ofiarny - merytoryka po chuju. W sam raz dla prymitywnych umysłów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.10.2019 o godz. 21:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 05.10.2019, 21:41
raindog napisał(a):
Zdaje się, że to odbudowanie piłkarzy polegało na tym, że po prostu trafiali do szatni ze świetną atmosferą. Poza tym Wisła grała ultraofensywnie - wygrała jeden mecz, 3 przegrała, ale i tak każdy pamiętał ten błysk z tego jednego. Nasza widowiskowa gra skończyła się w połowie września 2018 - z wyjątkiem marca 2019, a i tak w mediach cały czas mówili o pięknie grającej Wiśle. ...a my od kilku spotkań akcji nie potrafimy sklecić. Taki sam mecz zagraliśmy z Zagłębiem i ŁKS'em. Tak samo bez pomysłu.
To skąd się zatem wzięła liczba 67 zdobytych goli przez Wisłę w przeciągu ostatniego sezonu? Przypomnę tylko, że to aż o 16 goli więcej od Wisły Kiko i Carrillo z sezonu 2017/18, która to była personalnie lepszą drużyną. Sama atmosfera w szatni sprawiła taki przyrost w statystyce zdobytych bramek?
Ostatnio edytowane przez Smuga : 05.10.2019 o godz. 21:44.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.10.2019, 21:46
Smuga napisał(a):Wyświetl post
To skąd się zatem wzięła liczba 67 zdobytych goli przez Wisłę w przeciągu ostatniego sezonu? Przypomnę tylko, że to aż o 16 goli więcej od Wisły Kiko i Carrillo z sezonu 2017/18, która to była personalnie lepszą drużyną. Sama atmosfera w szatni sprawiła taki przyrost w statystyce zdobytych bramek?
To zasługa Sobolewskiego. Nie pytaj jak i dlaczego, ani czemu Wisły Sobola grają zupełnie inaczej, to nieistotne szczegóły. raimdog nie pozwala żeby fakty stanęły mu na drodze polowania na czarownice. Maładiec.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.10.2019, 23:57
Ciekawe jak nasz trener Stolarczyk tłumaczył dzisiejszą przegraną? Jakoś nigdzie nie mogę znaleźć wypowiedzi pomeczowej.
Głowa w piasek...?
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 06.10.2019, 00:02
leszekpw napisał(a):
Ciekawe jak nasz trener Stolarczyk tłumaczył dzisiejszą przegraną? Jakoś nigdzie nie mogę znaleźć wypowiedzi pomeczowej.
Głowa w piasek...?
Przecież jak byk wisi na stronie głównej oficjalnej strony...

Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.10.2019, 10:04
Przypomnijcie mi, czy przy serii Wdowczyka też był tutaj taki wylew frustratów? Bo przegrywamy dopiero trzeci mecz (i raczej spokojnie przegramy kolejne dwa, wszystko inne będzie niespodzianką) - a w opiniach jakiś armagedon

To dopiero pierwszy mecz, gdzie dostaliśmy faktyczny w........ Jak ktoś uważa, że przy takiej obronie dało się zrobić coś więcej, to jest po prostu nie mającym zielonego pojęcia o piłce nożnej wąsatym, jebiącym cebula januszem. Przykro mi, taka prawda.

Serio ktoś tu uważa, że jak Stolarczyk zmieni taktykę na długą do przodu i atutobus to zaczniemy zdobywać punkty? Kto ma z przodu robić za Carlitosa, by pozwolić sobie na taką grę? Nawet Brożek w formie się do tego nie nadaje. Wolę oglądać takie akcje jak ta Savicevica z pierwszej połowy, gdzie nawet w studiu podziwiali w przerwie. Ok, była jedna akcja na mecz, ale będzie ich z czasem więcej.
Ostatnio edytowane przez guardian_angel : 06.10.2019 o godz. 10:07.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2019, 22:17
Z tego samego co liczba 63 straconych bramek, czyli wesołej gry w której dzięki nie najgorszej ofensywie potrafiliśmy sobie jakoś radzić. Niestety dzisiaj defensywa dalej jest tragiczna a w ofensywie mamy spory problem i z takiej gry nic nie będzie.
Mamy spore problemy kadrowe i to winą Stolarczyka nie jest ale jeśli dalej będziemy w takim składzie próbować grać jak w poprzednim sezonie to efekt końcowy może być dramatyczny.
Dzisiaj Lech dosłownie nie musiał nic na boisku robić, wyszli jakby byli zadowoleni z remisu a zakończyli mecz z wynikiem 4:0.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.10.2019, 23:24
Z 63 straconych bramek i gry w strefie spadkowej?

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Teraz to już pojechałeś po całości.

Piłeś - nie pisz. Nie piłeś - idź się napij.
Trzeba jednak @raindog oddać, że kadra na jesień 2018 nie była autorstwa Stolarczyka (nie chodzi tylko o odejścia piłkarzy, bo z każdego klubu ktoś odchodzi). Głowacki ze Stolarczykiem ściągnęli wtedy tylko Korta, który owszem zaliczył na wejściu kilka fajnych meczów. Jednak od pamiętnego spotkania z Lechią, gdy zaczęliśmy dołować, on był jednym z zawodników najsłabiej grających.
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 05.10.2019 o godz. 23:28.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.10.2019, 21:59
W Stanie Futbolu był nasz prezes. Polecam obejrzeć:
https://youtu.be/FwQubOlbkYo

Twierdził, że jest kasa na transfery w zimie i wygląda na to, że trzeba będzie jej użyć. bo nas Raków przeskoczył.
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.10.2019, 22:05
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
W Stanie Futbolu był nasz prezes. Polecam obejrzeć:
https://youtu.be/FwQubOlbkYo

Twierdził, że jest kasa na transfery w zimie i wygląda na to, że trzeba będzie jej użyć. bo nas Raków przeskoczył.
No raczej bez transferów się nie obędzie.
Tylko pytanie - kto je przeprowadzi? Przecież my nie mamy pionu sportowego, skautów, nic...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 05.10.2019, 22:23
jest 2 miesiące czasu to może da się coś zorganizować. Może zagadać do Kiko

Odpowiedz cytując
heavy
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 05.10.2019, 22:29
Jarek też twierdził w styczniu że już jest dogadany nowy właściciel.
Panie i Panowie przestańmy w końcu wierzyć w jakieś mrzonki.
Nawet profesor z kauflanda nie zrobił takiego pijaru w tak krótkim czasie jak Nasi .... wokół siebie.
A Pan Wojciech Kwiecień który wsadził trzy razy tyle w naszą Wisełkę co nasi pożyczkodawcy, został odsunięty.
I patrząc na to wszystko dziś, już niebawem dostaniemy w....... od KS Wieczysta Kraków.
I tyle w temacie.
Ps.
To co w końcu napisałem, to chyba nie po myśli moderatorów - będzie pewnie BAN
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 05.10.2019, 23:00
heavy napisał(a):Wyświetl post
Nawet profesor z kauflanda nie zrobił takiego pijaru w tak krótkim czasie jak Nasi .... wokół siebie.
A Pan Wojciech Kwiecień który wsadził trzy razy tyle w naszą Wisełkę co nasi pożyczkodawcy, został odsunięty.
I patrząc na to wszystko dziś, już niebawem dostaniemy w....... od KS Wieczysta Kraków.
I tyle w temacie.
Ps.
Poproszę o linka do tej deklaracji. Bez niego nie ma sensu komentować.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 05.10.2019, 23:25
heavy napisał(a):Wyświetl post
...
Ja bym ci dał z kilka miesięcy na ochłonięcie.
Bez naszych obecnych właścicieli Wisła grałaby dziś w B klasie.

Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 05.10.2019, 23:29
leszekpw napisał(a):
O to to. Tym się właśnie różni trener zagraniczny który weźmie ich za m...y od naszych krajowych. Smutne ale prawdziwe.
Bez właściwego przygotowania fizycznego nic nie wskóramy.
I co, zagraniczny trener sprawi, że nasi odżyją fizycznie, będą zasuwać jak małe samochodziki przez 90 minut?

Ceniący się zagraniczny trener nie przyjdzie tu bez swojego sztabu, bez uporządkowanej struktury organizacyjnej wewnątrz klubu, bez możliwości długotrwałej współpracy, która umożliwi wcielenie jego wizji trenerskiej w życie. Mówi coś niektórym nazwisko Carrillo? Nic nikogo jego casus nie nauczył? No chyba, że chcemy ponownie znaleźć, a potem zatrudnić drugiego Kiko. Tylko potem nie chcę znów czytać komentarzy, że "męczymy bułę", "gramy lagą na zawodnika X czy Y" i całej tej litanii histerycznych wpisów różnych frustratów.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 05.10.2019 o godz. 23:32.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.10.2019, 23:38
I co, zagraniczny trener sprawi, że nasi odżyją fizycznie, będą zasuwać jak małe samochodziki przez 90 minut?

Ceniący się zagraniczny trener nie przyjdzie tu bez swojego sztabu, bez uporządkowanej struktury organizacyjnej wewnątrz klubu, bez możliwości długotrwałej współpracy, która umożliwi wcielenie jego wizji trenerskiej w życie. Mówi coś niektórym nazwisko Carrillo? Nic nikogo jego casus nie nauczył? No chyba, że chcemy ponownie znaleźć, a potem zatrudnić drugiego Kiko. Tylko potem nie chcę znów czytać komentarzy, że "męczymy bułę", "gramy lagą na zawodnika X czy Y" i całej tej litanii histerycznych wpisów różnych frustratów.
To nie fakt, że trener będzie zagraniczny sprawi, że drużyna zacznie dobrze wyglądać. A fakt, że będzie to dobry trener. A takich, niestety z uwagi między innymi na szkolenie trenerów w Polsce, u nas brakuje.

Ja wiem, że niektórym się zdaje iż to "hiszpański zaciąg" wpędził Wisłę w długi. Ja jednak polecam poczekać do publikacji książki Jadczaka. Ten Hiszpański zaciąg zajmował jednak miejsca w grupie mistrzowskiej, walczył o puchary i z hiszpańskich blokowisk potrafił wyłapać piłkarzy naprawdę dobrych, z potencjałem na zarobek: Carlitosa, Imaza, Lloncha i Veleza.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 05.10.2019, 23:50
Panowie, naprawdę weźcie Deprim. Wisła ma 11-12 zawodników, którzy w chwili obecnej nadają się do gry w Ekstraklasie. Brak formy u 2 z nich i brak w składzie 6 kolejnych oznacza to co dzisiaj widzieliśmy. Czy to przerasta?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.10.2019, 06:08
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Panowie, naprawdę weźcie Deprim. Wisła ma 11-12 zawodników, którzy w chwili obecnej nadają się do gry w Ekstraklasie. Brak formy u 2 z nich i brak w składzie 6 kolejnych oznacza to co dzisiaj widzieliśmy. Czy to przerasta?
A czyja jest wina, że w kolejnej rundzie 1/4 drużyny ma kontuzje mięśniowe?
To jest w ogóle ciekawa sytuacja, że wszyscy ci są w drużynie dłużej niż jedną rundę są albo kontuzjowany albo zupełnie bez formy
Polecam obejrzeć ten filmik, idealne podsumowanie naszej taktyki
https://twitter.com/i/status/1180562181861117954
Ustawienie bocznych obrońców na poziomie B- klasy
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 06.10.2019 o godz. 06:53.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.10.2019, 09:36
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
A czyja jest wina, że w kolejnej rundzie 1/4 drużyny ma kontuzje mięśniowe?
To jest w ogóle ciekawa sytuacja, że wszyscy ci są w drużynie dłużej niż jedną rundę są albo kontuzjowany albo zupełnie bez formy
Oczywiście, jest to wina Stolarczyka. Niepsuj, Burliga, Błaszczykowski, Basha i Brożek jak wiadomo grali pod opieką innych trenerów od deski do deski, zwłaszcza dwóch ostatnich. Dopóki był Sobolewski to jeszcze jakoś to wyglądało, niewielu wie ale on leczy dotykiem (Watykan blisko się przygląda sytuacji), nie jest przypadkiem że nasz jedyny napastnik posypał się zaraz po odejściu Prawdziwego Trenera.

Pisanie o kontuzjach mięśniowyych brzmi mądrze, ale jest niezgodne z prawdą. W poprzednim sezonie Kuba i Peszko wypadli na długo po złamaniach stopy wynikających z brutalnych fauli, obecnie Burliga nie gra z powodu terapii antybiotykowej, Sadlok wykręcił kolano po starciu z Rzeźniczakiem. Kuba i Brożek odnowili swoje stare kontuzje, które prześladują ich od lat.
Lepiej sprawdzić zanim się coś napisze.

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-14444505
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.10.2019, 10:23
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, jest to wina Stolarczyka. Niepsuj, Burliga, Błaszczykowski, Basha i Brożek jak wiadomo grali pod opieką innych trenerów od deski do deski, zwłaszcza dwóch ostatnich. Dopóki był Sobolewski to jeszcze jakoś to wyglądało, niewielu wie ale on leczy dotykiem (Watykan blisko się przygląda sytuacji), nie jest przypadkiem że nasz jedyny napastnik posypał się zaraz po odejściu Prawdziwego Trenera.

Pisanie o kontuzjach mięśniowyych brzmi mądrze, ale jest niezgodne z prawdą. W poprzednim sezonie Kuba i Peszko wypadli na długo po złamaniach stopy wynikających z brutalnych fauli, obecnie Burliga nie gra z powodu terapii antybiotykowej, Sadlok wykręcił kolano po starciu z Rzeźniczakiem. Kuba i Brożek odnowili swoje stare kontuzje, które prześladują ich od lat.
Lepiej sprawdzić zanim się coś napisze.

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-14444505
Jak zwykle odnosisz sie tylko i wylacznie do tych wątków , ktore Ci pasuja do tezy
Sadlok ma kontuzje mięsniowa o czym jest napisane we wklejonym przez Ciebie artykule, takie kontuzje mieli zarówno Basha jak i Vukan, Burliga nie gra po terapii ale wczesniej równiez miał kontuzje mięsniową, tak samo jak teraz ma Buksa
Nigdzie o żadnym wpływie Sobola nie pisałem, nie uwazam zeby jego odejście cos zmieniło, nie ten adresat
Dla Ciebie Stolarczyk nie ma na nic wpływu, niczego wiecej nie jest w stanie w tym składzie osobowym zrobić -twoja sprawa - ale pozwól miec innym inne zdanie
dla mnie dobry trener dostosowuje swój sposób gry do posiadanego materiału maskujac slabe strony a nie odwrotnie
gramy naiwna piłke(jak to ktos dosadnie okreslil, wypinamy dupe i jeszcze ja smarujemy wazelina) od poczatku rundy i mimo ze w co drugim meczu tracimy przez to bramki nic sie nie zmienia
a pieprzenie w kółko ze na lepszego nas nie stac nic nie wnosi- jakos moglismy Wszolkowi czy Markovicowi proponowac 20 tys E miesiecznie (mówił o tym Obi w stanie futbolu, pisał Janekx) i nasz budzet by sie nie zawalił, to mozemy za taka kwote zatrudnic równie dobrze trenera
Jedyne na co nas nie stac to spadek do 1 ligi, bo wtedy zostanie zgasic światło i startowac pod nowym szyldem od 4 ligi (pewnie w dodatku w Myslenicach)
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 06.10.2019 o godz. 10:34.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów