The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2018, 17:02
Xels napisał(a):Wyświetl post
https://twitter.com/janekx89/status/...624566272?s=19
czy ktoś oglądał mecze Stali i moze sie wypowiedzieć na temat tego zawodnika?
Jak Lechia Pogoń czy Śląsk się nim interesują to nie ma sensu sobie nim zawracać głowy. Nie trafi do nas. My na pewno nie będziemy zdesperowani żeby go wziąć zwłaszcza że Junco znowu coś wygrzebie w Hiszpanii. Nie ma tematu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.05.2018, 18:40
Szkoda, teraz gdy nie ma ciśnienia i Cupiała, Wisła powinna być lepszym miejscem dla młodych.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 08.05.2018, 20:39
Cytat:
Najbardziej mi szkoda wypożyczonego Bartosza, bo po powrocie nie wiadomo co z nim zrobić. Z przodu będzie mu ciężko, a w obronie konkurencja. W Sandencji póki co szału nie robi i ostatnio był jednym z gorszych na boisku. A fajnie byłoby mieć jakiegoś wychowanka w 1 składzie :/ Btw, warto obejrzeć dla niego dzisiaj Derby Gminy Żabno.
No i Bartosz najgorszym graczem meczu. Zawalił bramkę i przez cały mecz jego krycie to był kryminał. Gra tam, ale się nie rozwija.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.05.2018, 21:12
No niestety chyba nic z niego nie będzie. Chociaż Burliga też, o ile mnie pamięć nie myli, bardzo późno wskoczył na półkę "średnia ligowa".
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.05.2018, 21:29
Ee tam, chce dołożyć swoją cegiełkę do spadku sandecji i ja to popieram
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.05.2018, 22:55
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
No i Bartosz najgorszym graczem meczu. Zawalił bramkę i przez cały mecz jego krycie to był kryminał. Gra tam, ale się nie rozwija.
On nigdy sobie nie radził na prawej obronie. Zawsze zawala na tej pozycji, tak jak podczas meczu z Pogonią, gdy Gyurcso strzelił nam 4 czy 5 bramek.

To dynamiczny, przebojowy piłkarz na skrzydło. Podobny stylem do Kucharczyka. Z przodu miał u nas jesienią świetne liczby, gdy notował bramkę lub asystę średnio co jakieś 60 minut.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.05.2018, 06:04
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
On nigdy sobie nie radził na prawej obronie. Zawsze zawala na tej pozycji, tak jak podczas meczu z Pogonią, gdy Gyurcso strzelił nam 4 czy 5 bramek.

To dynamiczny, przebojowy piłkarz na skrzydło. Podobny stylem do Kucharczyka. Z przodu miał u nas jesienią świetne liczby, gdy notował bramkę lub asystę średnio co jakieś 60 minut.
Dokładnie tak, Kuba w obronie nie radzi sobie kompletnie. On musi grać na skrzydle. Inna rzecz, że ma pewne braki piłkarskie, które ciężko będzie przeskoczyć, ale na skrzydle nadrabia dynamiką.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.05.2018, 07:23
Jest po prostu słabym piłkarzem. Na pewno obecnie za słabym na Wisłę, a może i ekstraklasę.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.05.2018, 08:23
Nie czarujmy się, Sandecja jest po prostu daremna i powinna polecieć. Może jednak jeszcze zdarzyć się cud i w dziwnych okolicznościach przyrody, bo ambicji im nie można odmówić, poleci zamiast nich ktoś inny ale wczoraj zęby bolały niemiłosiernie od patrzenia na te popisy. Nie pojmuję co Piast robi w miejscu w którym jest, ale gdyby tak faktycznie spadli to takiego Zivca trzeba byłoby stamtąd wyjąć.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 09.05.2018, 08:29
Może i słaby, ale na też mocne strony, które można wykorzystać. Przypominam, że jak odejdzie to zostaniemy bez ani jednego wychowanka w kadrze z realnymi szansami na grę (bo w pozostanie Małego nie wierzę). A dzisiaj w prasie info, że Bartosz jest na liście transferowej Zagłębia Lubin, więc jednak widzą w nim potencjał.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.05.2018, 08:50
Bo to jest pilkarz ze swietna wydolnoscia, idealny na wahadlo gdy ma za soba 3 stoperow, stad zapewne zainteresowanie zaglebia
Na prawego obronce przy 4 za slaby defensywnie(chociaz to jest do nadrobienia vide Burliga)
Na skrzydłowego ma za slaby drybling no i braki piłkarskie( technika!)
Co moim zdaniem w jego wieku jest juz nie do naprawienia
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2018, 09:03
Przypomnę kolegom mecz Wisła Legia w Krakowie sprzed 1,5 roku, gdy nieopierzony Bartosz musiał wejść za kontuzjowanego przez tego zjeba Pazdana - Bobana Jovicia. Bartosz na prawej obronie radził sobie więcej niż przyzwoicie w tym meczu
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 09.05.2018, 10:00
W jednym meczu sobie poradził, w pięciu innych niespecjalnie. Fakt, że kiepsko mu idzie w Sandecji raczej nie napawa optymizmem ale może taki w Nowym Sączu/Niecieczy mają klimat i ciężko tam rozwinąć skrzydła. Bartosza w przyszłym sezonie optymalnie będzie znów wypożyczyć. Najlepiej do 1 ligi. Niech wywalczy miejsce i gra regularnie. Wtedy będzie można mówić o grze w Ekstraklasie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2018, 11:27
Dawid Kort na wylocie z Pogoni Szczecin ponad rok temu staraliśmy się o tego zawodnika teraz można wziąć go za darmo......
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.05.2018, 12:55
Korta bym brał, bo będzie tani i ma jakiś potencjał, może się odbudować.
Bartosz może wciąż się nauczyć bronić, ale ma cechy szybkościowe, których nie da się wytrenować.
Odpowiedz cytując
AlvaroTS
Member

Od: 12.2015

Stary 09.05.2018, 13:01
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Przypomnę kolegom mecz Wisła Legia w Krakowie sprzed 1,5 roku, gdy nieopierzony Bartosz musiał wejść za kontuzjowanego przez tego zjeba Pazdana - Bobana Jovicia. Bartosz na prawej obronie radził sobie więcej niż przyzwoicie w tym meczu
A ja przypomnę ci jak Kuzera zagrał zajebiście z Interem i co z niego później było?
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 09.05.2018, 13:07
No Kuzera później w Koronie coś jeszcze pograł na stare lata

Burliga też długo czekał na to, by wskoczyć na poziom solidnego ligowca.

Może i Bartosz wskoczy na tą półkę, ale coś czuję, że to potrwa jeszcze kilka lat i będzie już wtedy graczem innej drużyny ekstraklapy :/
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2018, 13:13
@AlvaroTS

Stwierdzam tylko, że jakieś zadatki do gry na prawej obronie ma , podobnie jak i miał Kuzera. Kuzerę odpaliliśmy bo był Baszczyński, a on zagrał w Wiśle raptem kilkanaście meczy, Bartosz już teraz ma ich więcej, a także potrafił strzelić kilka bramek. Wg mnie spokojnie może osiągnąć poziom Burligi jako prawy obrońca
Odpowiedz cytując
AlvaroTS
Member

Od: 12.2015

Stary 09.05.2018, 13:18
@AlvaroTS

Stwierdzam tylko, że jakieś zadatki do gry na prawej obronie ma , podobnie jak i miał Kuzera. Kuzerę odpaliliśmy bo był Baszczyński, a on zagrał w Wiśle raptem kilkanaście meczy, Bartosz już teraz ma ich więcej, a także potrafił strzelić kilka bramek. Wg mnie spokojnie może osiągnąć poziom Burligi jako prawy obrońca
Właśnie wczoraj widziałem jaki ma zadatki , jak go Śpiączka wkręcał
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 09.05.2018, 15:13
Nie wiem nie widziałem, to nie będę gościa bronił, ale po to jest na wypożyczeniu, aby zdobywać doświadczenie - przecież w Wiśle nie był podstawowym zawodnikiem na prawą obronę, więc i ograć sie na tej pozycji za bardzo nie mógł.....
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.05.2018, 15:53
Carlitos odchodzi, Arsenic odchodzi. Sarapata znowu opowie bajkę o pucharach i tajemniczym sponsorze lada chwila podpisującym umowy.... Co sezon ta sama śpiewka. Nudne to już.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 09.05.2018, 15:59
Arsenić ostatnio się wypowiadał, że nie zależy mu na odejściu latem, gdyż dopiero tutaj przyszedł.

Wójtowicz wspominał, że sprzedaż Carlitosa spowoduje, że Wisła nie będzie miała ciśnienia na kolejną sprzedaż, chyba że ktoś zaproponuje za Zorana duże pieniądze (stawiam +1,5 mln euro)
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 09.05.2018, 16:07
Jeszcze niedawno byliśmy o krok od 4 ligi. Trzeba sprzedawać co się da, byle za rozsądne pieniądze. Na sukcesy jeszcze przyjdzie czas.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.05.2018, 16:10
Ani Arsenic nie bedzie sie zastanawial nad odejsciem jak dostanie oferte z lepszej ligi za lepsza kase, ani Wisla nie bedzie sie zastanawiac jesli za jego odejscie wpadnie dobry kwit.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 09.05.2018, 16:19
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze niedawno byliśmy o krok od 4 ligi. Trzeba sprzedawać co się da, byle za rozsądne pieniądze. Na sukcesy jeszcze przyjdzie czas.
Prawda. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to nudne. Bycie drużyną środka tabeli od tylu lat jest śmiertelnie nudne. Oczywiście lepsza nuda niż upadek i niebyt ale jednak ciężko się tym wszystkim ekscytować.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 09.05.2018, 16:23
@AlvaroTS

Nie.
Kuzerę odpaliliśmy, bo prawie zabił Huberta Skrzeczkowskiego podczas wyścigu ulicznego.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 09.05.2018, 16:28
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie.
Kuzerę odpaliliśmy, bo prawie zabił Huberta Skrzeczkowskiego podczas wyścigu ulicznego.
Wstyd że próbowaliśmy wychować takiego debila.

http://weszlo.com/2012/08/11/tekst-c...ery-na-prosta/
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 09.05.2018, 16:42
Janekx o Arseniciu, Boguskim i Cywce:

Cytat:
W barwach Białej Gwiazdy nie zagra Rafał Boguski, który w ostatnim meczu z Koroną pełnił funkcję kapitana. Piłkarz zbliżył się do limitu wymaganych do przedłużenia minut, więc włodarze Wisły mają wpłynąć na trenera. Z Boguskim prowadzone mają być rozmowy o ewentualnym pozostaniu w klubie, lecz na innych warunkach.

Tak jak wspominałem w ostatniej zapowiedzi, Zoran Arsenić wzbudza zainteresowanie zagranicznych klubów, a jednym z tych, który przymierzają się do złożenia oferty, jest Werder Brema. Zawodnikiem zainteresowana jest także warszawska Legia, jednak nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby Wojskowi wyłożyli ponad 1,5 mln euro na transfer wewnątrz ligi, a sam zawodnik zdecydował się na taki ruch. Chorwat to bardzo wszechstronny piłkarz: dobrze radzi sobie w defensywie, a do tego ma na koncie trzy gole, cztery asysty i dwie wywalczone jedenastki.

Tomasz Cywka, który podpisał dwuletni kontrakt z Lechem Poznań, aktualnie ma na swoim koncie 3 żółte kartki, a następny pojedynek Wisła gra właśnie z Lechem. Cywka, występując w dzisiejszym starciu, może zwyczajnie złapać czwartą kolejną kartkę i pauzować w kolejnym meczu właśnie przeciwko krakowianom.
Z Boguskim okaże się za kilka godzin.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 09.05.2018, 18:26
Ja tam Bogusia szanuję jako człowieka i wierzę, że nawet w przypadku automatycznego przedłużenia byłby w stanie renegocjować warunki...
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 09.05.2018, 19:00
Bogus musi zostac
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania