|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 11.2017
Offline |
|
|
Cisza medialna w temacie Bragiela powinna być od samego początku i dopiero po podpisaniu umowy ogłoszone przejęcie. A nie takie mówienie półsłówkami na konferencji że ktoś jest zainteresowany pakietem mniejszościowym, potem, gdy ktoś wpadł na trop Bragiela - zaprzeczanie że to on, dalej spotkanie u Majchrowskiego z potencjalnym nabywcą (który w każdej chwili mógł się wycofać), i teraz nabranie wody w usta, bo ktoś chce przeszkodzić w domknięciu transakcji. Od początku twierdziłem, że trochę słabo to klub rozegrał, ale, mimo wszystko, mam nadzieję, że uda się doprowadzić to do pozytywnego finału i w perspektywie czasu pomoże to Wiśle stać się znów Ogromną (
), bo Wielka dla mnie jest i będzie zawsze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tych reportaży Jadczaka to ile już miało być wyemitowanych? Gościu się ośmiesza, już kilka miesięcy temu miało być o szkoleniu bandytów i nic. Teraz niby nowy temat, czyli tamten jak rozumiem jednak nie zostanie wyemitowany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Jak widać bez Bragiela też istnieje życie. 3mln ojro za Carlitosa + Arsenicia, Genoa spłacająca, co ma spłacić i żyjemy jak królowie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
jak to ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślałem, że na flaszkę chociaż wystarczy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś jak wygląda nasza sytuacja finansowa ? ile mamy długu komu jeszcze zalegamy? (Wiem,że z Wdowczykiem toczy się proces?) Wiadomo co z kasą od Mandziary co zamroziła UEFA ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Legendarny DŁUG. Wielu zawodników sprzedano za dobrą kasę, nie dajemy już wysokich kontraktów od lat, zmienił się właściciel, a nadal od czasu do czasu słychać o mitycznym DŁUGU. Nie zdziwiłbym się jakby długu już nie było, ale pozostała sama legenda, by zbijać kontrakty. Co nie oznaczałoby też, że się przelewa. Po prostu jesteśmy pewnie biednym klubem, który żyje od pierwszego do pierwszego i czasem starcza na wypłatę w terminie, a czasem nie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jakich to wielu zawodników sprzedano za dobra kase? U samego miasta mamy kilka baniek dlugu. O czym Ty piszesz w ogóle?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie trzeba żadnej legendy, wystarczy otworzyć sobie ostatnie dostępne sprawozdanie finansowe klubu (na 31 grudnia 2016 r.), żeby zobaczyć ten legendarny dług i nie opowiadać głupot. Chyba że Szanowny Kolega wierzy w to, że mając budżet na poziomie 30 mln zł i stratę 3 mln zł dało się spłacić kilkanaście milionów złotych zaległości w rok. Z wiedzą jak to zrobić sugeruję w trybie natychmiastowym zgłosić się do zarządu klubu - ja bym przyjmował z marszu, za wynagrodzeniem success fee choćby i kilka procent od tej sumy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
p.s. jesli chodzi o kase ktory my dalismy AM a potem sad orzekl ze nam ja powinien zwrocic, to slyszalem spiewki ze firma polozona i grosza nie zobaczymy...no ale to tylko spiewki ![]() E: brylant, to chyba o ta kase chodzilo
Ostatnio edytowane przez szprotson : 08.05.2018 o godz. 19:26.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
szprotson Chodziło mi o te 700 tys euro za puchary
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jeśli wierzytelności Wisły rzeczywiście są sukcesywnie zmniejszane z miesiąca na miesiąc to przy podnoszącej się jakości drużyny i ogólnej organizacji klubu jest to wg mnie majstersztyk, zważywszy na to,że osoby rządzące teraz klubem są w zupełnie niedoświadczone.
Edit: tak tak MaLk, oczywiście chodziło mi o wierzytelności innych podmiotów wobec Wisły czyli nasze długi ![]()
Ostatnio edytowane przez blanco : 08.05.2018 o godz. 20:40.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Z klubu mało co wychodzi i tym kontekście to oczywiście dobrze. Prawda jest taka, że prawie nikt tu nie wie jak jest naprawdę, a Ci którzy wiedzą nie piszą o tym. No i dobrze...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Oczywiście, zmniejszanie wierzytelności też może być korzystne, o ile oznacza np. ściąganie należności, ale zakładam, że nie to miałeś na myśli ![]() P.S. O sytuacji klubu powinniśmy się sporo dowiedzieć gdzieś tak za 2-3 miesiące, kiedy w KRS powinno wylądować sprawozdanie za 2017 r. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Arti; "Z klubu mało co wychodzi i tym kontekście to oczywiście dobrze. Prawda jest taka, że prawie nikt tu nie wie jak jest naprawdę, a Ci którzy wiedzą nie piszą o tym. No i dobrze..."
Ten cytat pasuje jak ulał: - No i co powiesz Dudała? - Trudno coś powiedzieć. - Myślisz... Jak wyglądamy z planem? - No więc, jeśli chodzi o plan, to 96 procent. - Prawdę mi mów. - Prawdę... to 75 procent. - Powiedziałem - "prawdę". - Prawdę, no... Prawdę to... no kto to może wiedzieć, panie dyrektorze? - A co z arbitrażem? - Prawdę...? - Tak... No możesz nie mówić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
I już oficjalnie. Wisła Kraków nawiązała współpracę z Discover Cracow, czyli touroperatorem który w ubiegłym roku obsłużył ponad 200 000 turystów z całego świata. Od teraz w ramach wycieczek do Krakowa i okolic będzie miał w swojej ofercie bilety na mecze Wisły Kraków, również te najdroższe (VIP Gold i Silver)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...scover_cracow/ Świetne sprawa, bo jeśli choćby około 1% z tych wszystkich turystów trafi na stadion to można liczyć na te przynajmniej 2 tysiące kibiców w skali roku. Dla turysty zagranicznego (Anglia, Niemcy, Japonia, Korea) ceny biletów np. na VIP Silver podejrzewam będą bardzo kuszące. Brawo.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 16.05.2018 o godz. 15:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zawsze jakiś grosz wpadnie, a i przy okazji o Wiśle usłyszą ludzie z innych stron świata. Teraz tylko szybka analiza kto w największej liczbie przyjeżdża do Krakowa i w jaki mniej więcej target wskoczy ta oferta. Zapewne wyspiarze wpadający na weekend, może jacyś ciekawscy Azjaci?
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Ja dodam od siebie, że gdy podczas ostatniego meczu z Legią odwiedziłem Wiślacki Świat, tuż obok mnie Anglik lekkką ręką wydał blisko 500 PLN. Kupił meczówkę, szalik i coś jeszcze, dokładnie nie pamiętam. Warto mieć na uwadze, że bilet to połowa sukcesu.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Do tego dodajcie sobie opcję organizowania dla angoli wieczorów kawalerskich połączonych z meczami i poczęstunkiem na poziomie, w odpowiednio wcześniej przygotowanych lożach. Pomysł i współpraca ma potencjał. Teraz tylko potrzeba ludzi z wizją, którzy to rozwiną i wygenerują dochody
![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oprawy to chyba co mecz trzeba by bylo robic, zeby mieli sie czym zachwycac bo jakby obejrzeli ta kopanine to raz, ze sami by juz nie wrocili a dwa, ze odradzaliby kazdemu kogo znaja.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Powiedzenie, że "na trzeźwo tej ligi nie da się oglądać" nabrałoby biznesowego wymiaru
![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie raz i nie dwa siedzialem na trybunie kolo przypadkowych Anglików. Bardzo podoba im się doping i atmosfera. Sprzedać taki produkt będzie banalnie prosto i to świetny krok naszego klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pamiętam jak raz wpadł do Krakowa na mały zlot rodzinny mój daleki kuzyn z Hameryki. Akurat to był dzień jak graliśmy z Groclinem, więc go tam zabrałem. Zebraliśmy wtedy straszne baty, a kuzyn i tak wyszedł ze stadionu zajawiony atmosferą na meczu. Strasznie pod tym względem się nie doceniamy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To byłby mistrzowski trolling. Bilety na mecz dajmy na to Wisła - Piast, loża VIPowska, na ścianie hasło o nie możności oglądania tej ligi na trzeźwo, a w cenie biletu jedna flaszka 0,5 jako rekompensata za gorszą kolejkę, bez oprawy, adrenaliny i odpowiedniego poziomu sportowo-kibicowskiego
![]() A tak serio to i na gorsze mecze pomysł może chwycić. Raz, że lepsza cena za pakiet VIP mogłaby skusić zorganizowaną grupę, a dwa, że samo oglądanie meczu w fajnych warunkach z kumplami przy alko i żarciu w odseparowanej loży może być fajnym przeżyciem. Jestem przekonany, że będzie nam z tego tytułu wpadało trochę grosza. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A co Wy tam .......icie, przyjdą i tak, zawsze da się wcisnąć kit, że ten rywal czy tamten nie gra najgorzej, a u nas w lidze co roku są jakieś 'niespodzianki' i nagle jakiś Piast czy Śląsk grają o wyższe cele. W tym roku macie taki Płock czy Górnika, które akurat nas koncertowo u siebie ojebały
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|