The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
RadekKRK
Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2018, 20:46
Stworzenie strony internetowej to nie jest żaden wydatek, tak samo jak nie było żadnym wydatkiem aby nakręcić życzenia komuś kto wylicytował taka nagrodę.

Przedstawiona powyżej alternatywa,czy spłacać piłkarzy czy miasto czy wierzycieli w ramach zawartej ugody czy założyć stronę internetową jest tak czysto po ludzku nierzetelna.
Bardziej odpowiednie byłoby stwierdzenie, że Wisła ma poważne zobowiązania do spłacenia i w takich okolicznościach brak strony internetowej oraz nowoczesnej platformy zakupowej dla gadżetów klubowych to działanie, które nie powinno mieć miejsca, ponieważ Wiśle uciekają pieniądze.

Przez kilkanaście lat kibice wymagali od piłkarzy aby osiągali sukcesy, gdy sukcesów nie było wówczas krytykowano działaczy. Teraz kiedy Wisłę przejął TS, powinien dawać przykład swoją codzienna rzetelnością, sumiennością oraz skrupulatnością w budowaniu profesjonalnych podstaw klubu.

Nie chcę być odebrany źle, ale to trochę jak z sejmem i opozycją, która krytykuje władze, a po wyborach zmiana ról. Opozycja robi to co robiła wcześniej władza, a była władza krytykuje coś co sama robiła.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.04.2018, 20:52
Przy okazji naszej ofensywy pr-owej mam pytanie do tych, którzy oglądają konferencje: czy pani Tabor-Leszko zaczęła ogarniać?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.04.2018, 21:12
A może po prostu klub zrezygnował z tworzenia nowej strony internetowej?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 25.04.2018, 21:21
Po pierwsze, stworzenie dedykowanej strony internetowej kosztuje, po drugie ile kosztuje zależy od tego, jakie funkcjonalności tam mają być. Za 10 tys. to wiele nie będzie. Nie wiem czego oczekują kibice i czego zarząd, więc nie będę się wymądrzał.

Po drugie, przez ostatnie trzy lata nie mieliśmy praktycznie płynności finansowej i przed każdym terminem rozliczeniowym walczyliśmy rozpaczliwie o spełnienie kryteriów finansowych. Tak, w takich warunkach problemem jest kupienie papieru do ksero, a o wyłożeniu (powiedzmy) kilkudziesięciu tysięcy na stronę internetową nikt nawet nie myśli. Ktoś, kto nigdy nie miał okazji obserwować firm w trudnej sytuacji tego nie zrozumie, ja mam to (nie)szczęście, że zawodowo mam kontakt z takimi podmiotami.

Po trzecie, tak wygląda obecnie obowiązujący rating Wisły Kraków na podstawie wyników za 2016 r. (za 2017 jeszcze nie są dostępne) :

"Quick rating - 0 / 5
Interpretacja: bardzo zła sytuacja (np. bezpośrednie zagrożenie upadłością)"

Na wszelki wypadek dodam, że poprzedni wyglądał dokładnie tak samo.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.04.2018, 21:38
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Dobra, drodzy mistrzowie FM-a. Załóżmy przez chwilę, że jesteście na miejscu tego Zarządu. Macie na kupce te sto tysięcy złotych. Oraz, w kolejce do tych pieniędzy:
- piłkarzy, którym wisicie wynagrodzenie za dwa ostatnie miesiące - jeśli nie zapłacicie im w terminie trzeci raz, mogą od ręki rozwiązać kontrakt;
- miasto, któremu wisicie kilka baniek zaległego czynszu i które właśnie wytoczyło wam powództwo o to, że nie dotrzymujecie uzgodnionego harmonogramu spłat zaległości;
- wierzycieli z czasów Cupiała, z którymi podpisaliście ugody na spłatę monitorowane przez komisję licencyjną, warunkujące uzyskanie licencji;
- specjalistów od marketingu i tworzenia stron internetowych, którym możecie zlecić robotę.

Z czystej ciekawości - co wybierzecie...?
Czyli klub grający w ekstraklasie ma na miesięczne wydatki 100 tys zł? W takim razie, zachowują te same proporcje specjalista od strony internetowej kosztuje 500 - 1000 zł. Jest to wygórowana cena dla klubu aspirującego do gry w europie? Jeżeli nie stać nas na nową stronę internetową, przestańmy snuć wizję gry w europie czy walce o mistrzostwo, a skupmy się na utrzymaniu w Ekstraklasie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 25.04.2018, 22:01
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Czyli klub grający w ekstraklasie ma na miesięczne wydatki 100 tys zł?
Nie, te mityczne 100 tys. zł pochodziło z poprzedzającego postu kolegi, który tak oszacował potencjalne wydatki na stronę i marketing.

Realnie kwoty są oczywiście inne, ale to akurat w klubach mocno nieregularna sprawa, związana z tym, że znaczna część środków wpływa tylko raz w roku, na koniec sezonu, transferów możesz dokonać tylko w określonych momentach (i nie sprzedasz sobie np. piłkarza w razie pilnej potrzeby w kwietniu), w przerwach w rozgrywkach nie będziesz miał przychodów meczowych, a zobowiązania wypada płacić na bieżąco.

A kiedy jeszcze okazuje się, że założyłeś sobie w budżecie spore środki np. z transferu zawodnika, których nie dostajesz (Brlek), to nagle się okazuje, że fizycznie nie masz pieniędzy na koncie i o inwestycjach to możesz sobie pomarzyć.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.04.2018, 22:14
sedonh napisał(a):Wyświetl post
Przecież ten zarząd cechu je wręcz odwracanie kota ogonem, piękne słówka, brak realnych działań, dno w marketingu, A jak ktoś zaczyna im wypominać to słyszymy o ciężkiej codziennej pracy, jak to oni nie umierają za ten klub że gdyby nie oni to już by nas nie było, spoko z tym ostatnim się zgodzę ale gdzie jest reszta? Sukcesem jest pozyskanie partnerów i pomniejszych sponsorów, nowa strefa VIP itd ale co zrobili żeby zachęcić zwykłego kibica do przyjścia na stadion? Bo z tego co wiem to nawet kiełbaska jest prawie niejadalna, ostatnio świetnie było widać nasz marketing w liście kibica do weszło, uważam w tym wypadku to za kluczowe, bo nawet taka sprawę jak ceny biletów da się rozegrać jak się ma PR, u nas nawet kulisy z meczu są kręcone przez znajomego studenta XD(do którego nawet piłkarze nie mają szacunku) ktoś to w ogóle ogląda? Zaraz pewnie usłyszę że nie ma pieniędzy na lepszy marketing ale to jest w ogóle argument śmieszny bo do nakrecenia paru dobrych filmików czy zrobienia paru akcji na wislackich rejonach dla młodzieży nie trzeba wielkich środków, szczególnie że mamy paru partnerów którym jakby nakręcić jakaś koncepcję, że też na tym zyska ich produkt może nawet zgodzili by się to fundowac, ale nie ....a my mamy studenta od kanału na YT i Social mediów i Mrowca co ma w dupie kibiców dopóki nie pogrążą mediami, to jest dno poprostu dno, mamy wielki potencjał, wystarczy wzbudzić w kibicach wolę walki o klub, przypomnieć im to co prawdopodobnie wielu już straciło, smak tej zabawki A da się to zrobić naprawdę nie wydając nawet 100tys złotych, potrzeba kreatywności ale spokojnie nie ma co liczyć, że nasz zarząd się nią wykaże, oni tylko gadają
Co stoi na przeszkodzie, żebyś pokazał wszystkim jak to się robi?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.04.2018, 23:28
Szczerze, ja nie do końca rozumiem płaczu o nową stronę internetową. Obecna jest w porządku i chyba to po prostu nie jest żaden priorytet zważywszy na to, że mamy problemy z bieżącą płynnością.

Co innego nagrody, które nie dotarły do kibiców - tutaj to faktycznie była niezła siara.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 25.04.2018, 23:36
Strona miała być gotowa na derby?
Bragiel nawinął się przed derbami?
Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 26.04.2018, 03:44
Uważajcie, bo zaraz pojawią się w szmatławcach artykuły ze kibice odwracają się od Wisły....
Odpowiedz cytując
butazango
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 26.04.2018, 06:42
Sedonh- a ty tylko .......isz smuty na forum. Zgłoś się z tymi wszystkimi kreatywnymi pomysłami i pomóż klubowi. Frekwencja jest jaka jest bo ludzie są zbyt wygodni, wola siedzieć w domu przed tv i po każdej złej akcji wylewać żółć na zawodników i zarząd.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.04.2018, 07:41
butazango napisał(a):Wyświetl post
Sedonh- a ty tylko .......isz smuty na forum. Zgłoś się z tymi wszystkimi kreatywnymi pomysłami i pomóż klubowi. Frekwencja jest jaka jest bo ludzie są zbyt wygodni, wola siedzieć w domu przed tv i po każdej złej akcji wylewać żółć na zawodników i zarząd.
Frekwencja jest jaka jest, bo Wisła chuja gra, a nie wszyscy są masochistami.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.04.2018, 08:35
Frekwencja to jest prosty temat wbrew porom i już nie raz był tu omawiany. Jest stałe ~10 tys. (które niestety z każdym słabszym sezonem będzie spadać), a reszta uzależniona od wyników Wisły i rywala. Tu nigdy nie będzie klimatu z mniejszych miast, z jednym mocnym ośrodkiem klubowym, gdzie niezależnie od formy druzyny i zajmowanego miejsca chodzi po 20+ tys. na trybuny.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 26.04.2018, 08:44
Ja ogolnie nie rozumiem zarzutow wzgledem frekwencji bo ani drastycznie nie spada ani nie rosnie. Powiedzialbym, ze jest w miare stala od jakichs 10 lat. Mowa oczywiscie o sredniej frekwencji za caly sezon. W naszym wypadku to pi razy drzwi 14 tysiecy/mecz. Jedna z lepszych w calej lidze, pomimo roznych wynikow.
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 26.04.2018, 08:56
butazango napisał(a):Wyświetl post
A po co mam się zgłaszać? I tak to oleją przecież jestem zwykłym kibicem jeśli nie będzie działań marketingowych i gra się nie poprawi frekwencja będzie jaka jest albo spadnie. W Krakowie naprawdę dałoby się zrobić modę na Wisłę ale my nie mamy marketingu i ....a tyle
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 26.04.2018, 09:06
To ....a wyłóż kasę na marketing chociaż, tego nie oleją, zaufaj mi
Odpowiedz cytując
CrazyBoy96
Senior Member

Od: 03.2017

Stary 26.04.2018, 09:36
No właśnie, po co chcecie tak tej nowej strony internetowej, skoro obecna jest okej ? Myślę, że są większe problemy niż nowa strona internetowa w obecnej Wiśle..
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.04.2018, 09:36
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Strona miała być gotowa na derby?
Bragiel nawinął się przed derbami?
Już jedni byli co nas kupowali za 40 milionów + 1 grosz
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
dziabong
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.04.2018, 10:03
Ja myślę, że osoby, które rozpoczęły aktualną dyskusję chciały zwrócić uwagę na wiarygodność słowa obecnego zarządu.
Bo oczywiście można żyć skromnie, działać, jak działamy, mieć marketing jaki mamy, stronę jaką mamy, kiełbasę jaka mamy i piłkarzy jakich mamy.
Zarząd ogłaszał niektóre sprawy oficjalnie na konferencjach, podając w wywiadach, czy za pośrednictwem social media. To nie były luźne pomysły, dyskusje, na zasadzie "zobaczymy co z tego wyjdzie". Mało tego w wielu kwestiach podawał konkretne terminy. Należy zdawać sobie sprawę, że terminy mogą się przesuwać, mogą pojawiać się wątpliwości. Ale żyjemy w XXI wieku, jest szeroki dostęp do informacji, do osób decyzyjnych.
A kibice są i wierni i nie, i roszczeniowi i nie, i pomysłowi i nie, i można wymieniać dalej. Ale są również świadomi, i jeśli ktoś publicznie sie do czegoś zobowiązuje, to wypadałoby ustosunkować się, jeśli coś nie do końca idzie tak jakby zarząd sobie to zakładał.

Ale jak pisze jeden z kolegów: to tylko moje zdanie...
Kibic Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Stary 26.04.2018, 11:35
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
To ....a wyłóż kasę na marketing chociaż, tego nie oleją, zaufaj mi
Wykładać kasę to ja mogę kupując bilety itd, nie ja zarządzam tym klubem ale chyba po to jest forum żeby napisać co się myśli, pozatym ....a nie mówicie mi, że trzeba .... wie jakich kokosow żeby coś poprawić, akurat pracuje w firmie która rozpoczyna ekspansję na rynek branży w której działa i naprawdę wystarcza proste środki żeby przyciągać klientów, napisałem już 3 razy co myślę i wystarczy, i zgadzam się także, że zarząd nie ma kompletnie wiarygodności A mi się kojarzy głównie z bajkami, wymaganiami i brakiem szacunku do kibica. I nie mówię teraz o prezesach bo akurat oni widać że coś działają ale reszta to właściwie po co oni są?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 26.04.2018, 11:45
Inaczej rzecz ujmując - nie wiesz co robią, nie wiesz kto to robi, nie wiesz jak się to robi, ale wiesz, że robią to źle. Szacun. Zyskałeś na wiarygodności.

A Twojej firmie życzę, żeby nie okazało się, że wskutek tego, że jeden klient okazał się nierzetelny i nie zapłacił dużej faktury nagle została bez pieniędzy na wypłaty, podatki itp.
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.04.2018, 11:46
To, że zarząd chce dobra Wisły na pewno nie ulega wątpliwości, mimo to już od dłuższego czasu nie jest dla mnie zupełnie wiarygodny. Ile to już razy słyszałem to się zmieni, w ciągu miesiąca, po najbliższym meczu, przed derbami, będzie gwiazdą itd.

Co zrobić żeby poprawić katering? Klub wychodzi z pytaniem do kibiców - czego chcecie? co poprawić? efekt - kiełbasa dalej zimna, jakość zerowa, a o płatności kartą można zapomnieć (przynajmniej na D, nie wiem jak jest na innych sektorach).

Zrobimy dla Was nową stronę! - od pół roku słychać, że już niedługo. Jak dla mnie obecna strona jest w porządku, dupy nie urywa, ale już się człowiek przyzwyczaił. Jednak skoro tak wiele razy z ust sterników i osób związanych z klubem padają słowa o tym, że będziemy mieć nową stronę to wypadało by być tutaj konsekwentnym - kibic oczekuje efektu. Tak na ten moment nie wiadomo dalej nic. Tutaj się zastanawiam czy nie lepiej powiedzieć jasno: słuchajcie drodzy kibole strony jak na razie nie będzie - nie ma kasy tudzież są ważniejsze sprawy, które musimy wyprostować, wprowadzić w życie.

Nowy inwestor? Był? Jest? Będzie? Termin zapowiadany przez zarząd już minął.. Zastanawiam się czy rozmowy dalej się toczą, czy obecny zarząd nie wie jak oznajmić kibicom, że potencjalny inwestor zwinął manatki i już dawno dał sobie z tym wszystkim spokój?

Umowa najlepszego zawodnika - już wiele takich sytuacji czy z trenerami czy z piłkarzami w Wiśle przeżyłem i jakoś nie jestem w stanie zaufać informacjom o obowiązującej umowie Carlitosa, że wszystko jest pięknie ładnie.

Wiele takich spraw można by było tutaj jeszcze przytoczyć. Chciałbym myśleć pozytywnie o przyszłości, ale czeka nas ciężkie lato, wiele obietnic bez pokrycia i budowanie zespołu od nowa. Ten sezon dla nas skończył się już na początku kwietnia, a i w przyszłym przyjdzie nam znowu walczyć o górną ósemkę i to będzie znowu będzie nasze maksimum. Chciałbym się mylić.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.04.2018, 11:52
Chyba się imają zbyt wielu zadań jak na aktualny stan personalny.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 26.04.2018, 11:55
^ Nie mylisz się, taki los nasz, wystarczy się z tym pogodzić. Wiecznie na granicy, wiecznie byle jacy, wiecznie bez pieniędzy... Łatka zadłużonego biedaka już dawno się do nas przykleiła...

PS: W zarządzie też są kibice i doskonale wiedzą co robią. Zwiększanie apetytów skutkuje wielkim zawodem, ale też większą chęcią przyjścia na stadion. To trochę perfidne, że wykorzystują naiwność i karmią kibiców nadziejami w celach czysto marketingowych, ale z drugiej strony ich rozumiem bo przecież klub też musi za coś funkcjonować, a skoro ludzie nie chcą chodzić na stadion jak nie ma sukcesów, to trzeba im je chociaż obiecać.
Ostatnio edytowane przez Stelio : 26.04.2018 o godz. 11:58.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.04.2018, 12:29
Jeżeli wiedza co robia to dlaczego tak położyli rozliczenie akcji fans4club ? (Pytam, nie twierdze, ze nie wiedza)
Ja rozumiem ze do przeprowadzenia transferow czy zaplanowania skutecznej kampanii marketingowej jest potrzebna wiedza i doswiadczenie
Ale do wyslania ku... kubkow czy nagrania 1minutowego filmiku na czas?
Piszecie ze bez kasy niewiele mozna ale jednak ktos dopuscil do tego ze na runde skladajaca sie z 17 meczow (z czego 5 ostatnich bez stawki) mamy zakontraktowanych 26 zawodnikow z czego za pensje 2 najslabiej wynagradzanych moznaby pewnie oplacic caly dzial marketingu o nowej stronie nie wspominając
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 26.04.2018, 12:33
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Ja ogolnie nie rozumiem zarzutow wzgledem frekwencji bo ani drastycznie nie spada ani nie rosnie. Powiedzialbym, ze jest w miare stala od jakichs 10 lat. Mowa oczywiscie o sredniej frekwencji za caly sezon. W naszym wypadku to pi razy drzwi 14 tysiecy/mecz. Jedna z lepszych w calej lidze, pomimo roznych wynikow.
dokladnie, w tym sezonie nawet srednia jest najwyzsza od lat.

ludzie chodza mimo zlych wynikow, wiec narzekanie na ludzi juz sie nudne robi.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Stary 26.04.2018, 13:57
[QUOTE=MaLk;1499596]Inaczej rzecz ujmując - nie wiesz co robią, nie wiesz kto to robi, nie wiesz jak się to robi, ale wiesz, że robią to źle. Szacun. Zyskałeś na wiarygodności.

Nie wiem bo chuja robią XD
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 26.04.2018, 14:00
Cytat:
Jeżeli wiedza co robia to dlaczego tak położyli rozliczenie akcji fans4club ?
Pewnie wszystkie środki poszły na organizację obozu i potrzeby bieżące związane m.in. z wypłatami dla zawodników, spłatę najbardziej nerwowych wierzycieli czy po prostu spełnienie wymogów licencyjnych.

Wyjaśnijmy sobie jedno - tego typu akcja crowdfundingowa nie oznacza, że jak się zebrało czterysta tysięcy, to klub zarobił tyle samo. Te wylicytowane rzeczy ktoś musiał wyprodukować, trzeba było za nie zapłacić, potem zapłacić osobom, które to wysyłały, potem zapłacić za koszty przesyłki, a do wszystkiego doliczyć jeszcze prowizję platformie.

Jak się te piniondze wydało w całości na ratowanie sytuacji bieżącej, to potem trzeba było kombinować jak wywiązać się ze zobowiązań. Nagrody ewidentnie zamawiano partiami, obsługą ewidentnie zajmował się "przy okazji" ktoś, kto ma inne obowiązki, wysyłka też była na zasadzie jak będzie wolny grosz, to się coś spakuje i wyśle. Czyli partyzantka na maksa.

Oczywiście, że było to nieprofesjonalne "na zewnątrz." Ale pytanie na ile to była wina niby nieprofesjonalnego Zarządu, a na ile niezbędne działanie w sytuacji kryzysowej. Jeśli alternatywą było np. rozwiązanie kontraktu przez jakiegoś Sadloka, Lloncha czy Carlitosa albo nieuzyskanie licencji ze względu na niespłacone zobowiązania z tytułu "trupów z szafy" po Cupiale, to każdy, powtarzam, każdy z nas na miejscu Zarządu zrobiłby to samo.

Niektórzy mogą się upierać, że w takiej sytuacji Zarząd nie powinien robić dobrej miny do złej gry, tylko walnąć prosto z mostu, jak jest, żeby kibic czuł się doceniony i poinformowany. Ale nikt nie zastanawia się nad tym, jakie byłyby skutki takich oświadczeń dla spółki. Czy naprawdę marketingowo większą tragedią jest żal kibice w mediach, że dostał za późno nagrody albo pracownik go olał, czy zarząd ogłaszający, że nie mamy płynności i zdolności do realizowania zobowiązań? Ktoś się zastanawiał jaki sponsor by przyszedł reklamować się na koszulce klubu, który publicznie ogłasza zagrożenie bankructwem? Czy wierzyciele byliby skłonni do podpisywania ugód rozkładających zaległości na raty? Czy ktoś nie zacząłby wzywać do natychmiastowej zapłaty? Czy ktoś nie zgłosiłby wniosku o ogłoszenie upadłości spółki? Czy zarząd nie podkładałby się pod odpowiedzialność za niezgłoszenie upadłości w terminie? Czy komisja licencyjna nie zaczęłaby "bardziej wnikliwie" patrzeć na przedkładane prognozy i ugody? Jaki nowy piłkarzy przyszedłby do klubu a takimi "papierami"? Itp. itd. Odpowiedzialność to także konieczność zastanowienia się nad tym, co, kiedy i jak można powiedzieć.

Ale nikt się tu kurde nie zastanawia nad takimi "drobnostkami" jak los klubu w przypadku chlapania na lewo i prawo o tragicznej sytuacji, za to każdy oburzony o efekt marketingowy zawiedzionego kibica, który zapłacił 10 zł albo kupił bilet i nie czuje się usatysfakcjonowany. Bo mu kubek przyszedł rozbity, koszulka przyszła za mała, a życzeń nie wygłosił ulubiony piłkarz. I nowej strony nie ma, a kiełbaska zimna. A "inwestor" ciągle nie podpisał umowy (tak, dla niektórych będzie to szokiem, ale umowy wymagają podpisu z dwóch stron, sam zarząd nie podpisze nowej umowy z piłkarzem czy Bragielem, jeśli oni nie zgodzą się na zaproponowane warunki). Tu nikt nawet nie zastanawia się nad takimi "drobnostkami jak to, że umowę lepiej przedłużyć w kwietniu niż marcu, bo przy przedłużaniu umowy trzeba zapłacić prowizję piłkarzowi i menedżerowi, a w marcu pieniądze potrzebne są na uregulowanie długów związanych z licencją. Bo w końcu co to jest dla takiego klubu wyłożyć ten tysiąc, 10 tysięcy czy 100 tysięcy. Pikuś.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.04.2018, 14:28
Ja myślę, że nic nie jest czarno-białe, a dobre intencje i serce wkładane w pracę obecnego Zarządu nie oznacza, że nie można działać lepiej, bardziej przemyślanie, bardziej profesjonalnie. Nawet przy tych skromnych środkach. Niech tylko się uczą i nie zamykają na rzeczową krytykę. Tu pojawia się inny problem - żeby ta krytyka była rzeczowa.

Co do strony, to my nowej a) potrzebujemy b) wiemy, że potrzebujemy (tzn. Zarząd wie, bo zapowiadał). Nie chce mi się wierzyć, że strona internetowa kosztuje kilkaset tysięcy złotych. Obecnie wislakrakow.com ma lepszą witrynę niż klub, a majątku raczej na to nie wydano.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.04.2018, 14:33
Jest ktoś tu, kto pi razy oko wie, ile kosztowała by lepsza i bardziej intuicyjna strona od naszej?
Jakie są to koszta?

Nie mówię o jakimś wypasie, ale o intuicyjnej i przyjaznej dla kibica stronie.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów