The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2018, 22:36
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Buchalik, Bartkowski, Cywka, Boguski- jesteście cienkie bolki i zwyczajnie nie zasługujecie na nowe kontrakty
Co masz do Buchalika dzisiaj?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.02.2018, 22:54
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Co masz do Buchalika dzisiaj?
Jak już mam się czepiać to pierwszą bramkę zawalił, wyszedł gdzieś nie wiadomo gdzie, nie wiadomo po co i pozbawił się szans na interwencję. Gdyby został w bramce duża szansa na skuteczną obronę.

Poza tym jednym brzemiennym błędem zagrał bardzo dobre zawody i parę razy świetnie interweniował na przedpolu.

Bartkowski mnie wkurza w rozegraniu. W obronie w porządku, z przodu chęci ma - tylko chyba brakuje umiejętności i nosa do gry ofensywnej.

Sadlok dziś niewidzialny w ofensywie do 60 minuty i gdy już myślałem, że po prostu zagrał słaby mecz to się uaktywnił i było z tego dużo więcej zagrożenia niż z akcji Bartkowskiego.

Świetny mecz Imaza. Chyba najlepszy od przyjścia, mimo że raz już u nas ustrzelił dublet.

Carlitos nadal groźny, lepszy mecz niż ostatnio - przynajmniej mu czasem dryblingi wychodziły, ale to nie ten Carlos Lopez z poprzedniej rundy. Dużo strat.

W środku wkurza mnie Mitrović i jego lobiki. Jak na razie zupełnie mnie nie przekonuje. Wolę Halilovicia.

Boguski dziś poza jednym świetnym dośrodkowaniem (na które nie poszedł Carlitos) praktycznie nieobecny na placu. Powinien być zmieniony wcześniej.

Cywka średnio, Llonch bardzo dobrze.
Arsenić! Chapeau Bas!

PS, nie wiem czego chcą malkontenci - oddaliśmy ponad 20 strzałów przy posiadaniu 58%. W przeciwieństwie do ery Kiko, przynajmniej graliśmy w piłkę. Mecz się świetnie oglądało. Są punkty, jest gra w piłkę. Czego chcieć więcej?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 17.02.2018 o godz. 22:58.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.02.2018, 22:57
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jak już mam się czepiać to pierwszą bramkę zawalił, wyszedł gdzieś nie wiadomo gdzie, nie wiadomo po co i pozbawił się szans na interwencję. Gdyby został w bramce duża szansa na skuteczną obronę.
(...)
Arsenić! Chapeau Bas!
Strzał z bliska przy słupku. Nie ma żadnej gwarancji, że byłby w stanie coś zrobić. Pięciu zawodników w polu karnym, a Arka dochodzi do strzału. To raczej naciągane winić za to bramkarza.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.02.2018, 00:10
Widać postęp. Na razie Carrillo zdaje się rozwijać zespół.

Mecz wygrany dzięki bramkarzowi Arki, a po naszej stronie głównie dzięki Arsenicowi i Lionchowi. Ten drugi w tej rundzie jest w świetnej formie. Imaz też daje drużynie więcej niż jesienią.

Najsłabsze punkty to Bartkowski, który niemal każdą ofensywa akcję musi wstrzymać i wycofać piłkę lub zagrać do najbliższego kolegi do środka i Cywka, który również na środku nie potrafi podawać skutecznie do przodu. Boczny obrońca, nie potrafiący zrobić przewagi na skrzydle i wygrać jakiegokolwiek pojedynku 1 na 1 w ofensywie to dramat, a nie obrońca.

Mitrovic - trener mu ufa. Najlepiej wie, na co go stać. To na razie musi nam wystarczyć
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 18.02.2018, 15:00
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ustawienie Buchalika w momencie strzału Marciniaka(?) jest modelowe.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.02.2018, 15:47
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Ustawienie Buchalika w momencie strzału Marciniaka(?) jest modelowe.
Jak już rozdrabniamy na zachowanie przy pierwszym strzale (podaniu) i drugim to :

Modelowe? No niekoniecznie, jest za bardzo wysunięty do przodu przez co utrudnia sobie interwencje - bo nie ma mowy o skracaniu kąta jak ktoś strzela z takiej odległości. Jedyne co Buchalik skraca w tej sytuacji to odległość między oddającym strzał a sobą - krótszy czas na reakcję - gdyby to był strzał.

W dodatku w momencie oddania tego 'strzału' (podania) klapnął na tyłek. A powinien się przesunąć w stronę środka bramki.

Źle ocenił sytuację i tyle. Takie błędy się zdarzają, w poprzednim meczu zrobił podobny przy golu. To są detale, niuanse, ale mają spory wpływ na to czy bramka pada czy nie. Takie 'miękkie błędy', nie babole jak w przypadku jego vis a vis. Takich popełniał multum np. Załuska. Cuesta jak bronił to jak na razie mu się nie zdarzały, chociaż miał mało czasu na grę. Niewykluczone, że też by je kolekcjonował.

Ja tam wolę bramkarza co zrobi babola raz na jakiś czas a tych mikro błędów popełnia mało lub wcale. Mam nadzieję, że Buchalik w przyszłości będzie ich robił mniej, bo średnia 1 na mecz chluby nie przynosi.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.02.2018 o godz. 17:48.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów