The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2018, 09:18
czyli gowno tak naprawde sie zmienia w tej "reformie".

Moje osobiste zdanie jest takie, ze wyjscia byly dwa i nalezalo wybrac jedno w zaleznosci od tego jakie cele stawia przed soba Ekstraklasa SA.

- ESA37 + podzial punktow - jesli chcieli zwiekszyc ogladalnosc ligi i zachecic ludzi do ogladania meczy nie tylko swojej druzyny. Nie wiem jak szanowne gremium tutaj ale ja ogladalem o wiele wiecej meczy w systemie z dzieleniem punktow. W szczegolnosci ogladalem wiecej pod koniec rundy zasadniczej oraz wiekszosc (o ile czas pozwalal) w obu osemkach. W klasycznym systemie nigdy nie obejrzalbym meczu Ruchu z Leczna w 28 kolejce. W ESA37 z podzialem jakos te mecze wydawaly mi sie ciekawe i je ogladalem.

- ESA34 - jesli chcieli wesprzec dlugofalowa polityke klubow i zwiekszyc udzial mlodziezowcow w lidze. Tutaj musze sie zgodzic z Michalem Probierzem, ze liga z podzialem na grupy gra na wiecznym deadlajnie. Kazdy klub a juz napewno te mniejsze, ktore teoretycznie powinny miec najwiecej mlodziezowcow, w kazdej kolejce de facto graja o zycie. Nikt nie chce zgubic nawet jednego punktu bo moze go zabraknac do awansu do gornej osemki. Niewazne czy jest kolejka nr 5 czy 17 czy 29. Kazdy walczy o gorna 8ke i spokojne utrzymanie a to niestety nie sprzyja dawaniu minut mlodziezowcom.
Wezmy na przyklad Wisle - czy sadzicie, ze Bartosz poszedlby na wypozyczenie gdyby klub nie chcial koniecznie awansowac do 8mki? Moim zdaniem Palcic by nie przyszedl i ogrywalby sie Bartosz bo w klubie wyszliby z zalozenia, ze tak naprawde lepeij wypromowac Bartosza ($$$) i skonczyc lige na miejscu - powiedzmy 10 - niz sciagnac goscia zza granicy i skonczyc lige na 5.
Spojdzcie na te wszystkie Arki, Korony czy inne Cracovie. Tam przeciez powinno sie grac w wiekszosci mlodymi Polakami ale ze wzgledu na cisnienie awansu do 8ki sciaga sie jakichs 30sto letnich rumunow czy innych Norwegow.

Zaden system sam w sobie nie jest zly ale trzeba sobie odpowiedziec na pytanie. Co chcemy osiagnac i jaki jest nasz cel na nastepne 10 lat?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów