|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ta cała dyskusja odnosi się do jednego - Carrillo pomimo bardzo wysokiego kontraktu nie spełnił pokładanych w nim nadziei.
Nie jest to ktoś, komu można dalej zaufać. Dziwię się, że trenerowi bez większych sukcesów zagwarantowano takie wynagrodzenie. Czyli wyszło na moje - nie po to sprowadzono ponad dwudziestu piłkarzy, aby sukcesem był awans do ósemki, choć on był wymęczony i gdyby nie cuda Carlitosa z jesieni, to by go nie było. Celem miał być awans do LE przy spadku wpływów od sponsorów (Telefonika dawała 5 mln rocznie) i ta dziura nie została zasypana. Marzena o tym wspomniała na konferencji i tego brakuje. Chcieli zrobić dwa kroki do przodu, a zrobili trzy do tyłu, więc przy braku poważnych wpływów nie można było tego projektu Erasmusa dalej kontynuować, bo istniałoby duże ryzyko braku otrzymania licencji na Ekstraklasę w kolejnych latach. Dlatego budżet trzeba opierać o realne pieniądze, a nie o wirtualne (stąd jesienią 2012 r. Wisła zajęła chyba dwunaste miejsce w tabeli po jesieni, a gwiazdy Valckxa zarabiały po 300-400 tys. euro, więc przy braku pucharów i innych wpływów, Bednarz nie miał z czego płacić i były coraz większe zaległości - Basałaj stworzył wirtualny budżet z pieniędzy z LM), a przykład Legii też pokazuje, że gra na ryzyku nie jest wyjściem (Mioduski przyznał, że mimo ogromnych wpływów z LM, od sponsorów, itp. pieniądze z LM szybko skończyły się, bo to wszystko opierało się na kredytach i wirtualnych założeniach). Legia mimo papierowej gigantycznej przewagi nad resztą, wszystkie tytuły MP zdobyła w sposób kiepski. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Czyli mam rozumieć, że w przypadku wygranej w Zabrzu i awansu do LE Carillo dalej byłby trenerem, a na środku biegałbym Pol
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wielce prawdopodobne. Pewnie nawet Mitrovic dalej by kebsa u Szwagra zamawial.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kto w ogóle napisał/powiedział, że Carrillo pożegnał się z klubem przez telefon? Nie kojarzę tej plotki w internecie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Na pewno Karcz w krakowskiej i nie, ze pozegnal sie z klubem przez telefon, tylko, ze skontaktowal sie tylko z Boguskim, ktory niby w jego imieniu mial pozegnac klubczy tam reszte pilkarzy
![]() ![]()
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
dalibyście juz sobie spokoj z tym całym Mitrovic'em....rownie dobrze Nawałka za Peszke nie powinien mieć prawa powrotu do kraju...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Tak jak Lewy, jesli nie wezmie Peszki, to skonczy kariere reprezentacyjna ![]() Nawałka sie ugiął, i wiemy jak to wyszlo. Nasi sie nie ugięli.... ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Przepraszam, już nie będę.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie tylko zgodnie z kontraktem ale również zgodnie z przepisami związkowymi - zaległość wezwanie do zapłaty - wystąpienie o rozwiązanie kontraktu z winy klubu......
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Do dzisiaj nie wiem o czym myśleli zatrudniając go... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Podejrzewam, że Carrillo nie rozgląda sie specjalnie za pracodawcą do momentu rozpatrzenia sprawy rozwiązania kontraktu .Jezeli Sarapata przedstawia, że faktycznie nie dochował warunków wypowiadania kontraktów (ego Carrillo - ja wszystko wiem najlepiej) to może się okazać, że nie zapłacimy żadnego odszkodowania Carrillo (poza ewentualną zaległością)... i to byłaby naprawdę pozytywna wiadomość
Natomiast w kwestii Veleza - powołanie się na błąd czy nawet podstęp ze strony Veleza - od strony prawnej jak najbardziej możliwe, tylko czy jest sens szarpać się z piłkarzem o jakiekolwiek odszkodowanie ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wygrana w jakimkolwiek sądzie dalaby w końcu może do myślenia piłkarzom/trenerom że nie można sobie ciągle Wisła wycierac podłogi..
Ale najpierw trzeba cos wygrać. Nie wyobrazam sobie przegranej z Carrillo. To będzie gwóźdź do trumny... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli faktycznie jest tak, jak twierdzi w wywiadzie Pani Prezes, to sprawa z Carillo wydaje się być czysta - naruszył warunki kontraktu. Tylko że nawet, jeżeli polskie organy przyznają rację Wiśle to czy europejskie podobnie?
Druga sprawa - czy można w 100% wierzyć wersji Pani Prezes? Carillo byłby tak naiwny? ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No to ile nam ten cwaniak bedzie placil? Bo chyba to dziala w obie strony .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
"funkykoval” napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
||
PZPN napisał(a):
Znalazłem uchwałę z 2014 dotyczącą trenera: PZPN napisał(a):
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 03.08.2018 o godz. 15:33.
|
|||
|
|
Member
Od: 01.2018
Offline |
|
|
Skończy się jak zawsze,czyli na naszą niekorzyść.Pewnie argumentem będzie,że z powodów językowych miał prawo zle zinterpretować ten zapis,i musimy mu płacić.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Powiem szczerze, że kiedy przed chwilą przeczytałem ten wywiad w PS, złapałem się za głowę przy fragmencie dotyczącym trenera Carillo i kontraktowego obowiązku wezwania do zapłaty.
Nawet mi się nie chce tego komentować... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ciekawe, bo komentujesz to w dwóch tematach.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, nie jest. Dopóki nie znasz stanu faktycznego, trudno cokolwiek stwierdzić.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Stanu faktycznego nie znam ale przytoczyłem przepisy PZPN.
tu: https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=1828 Więc tak jak napisałem, bardziej prawdopodobne ... Przepisy PZPN nie wymagają WDZ w przypadku trenera, Więc ciężko zakładać, że było tylko w kontrakcie trenera i trener o tym zapomniał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie rozumiem.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wprowadzić takie rozwiązanie do umowy: przy braku płatności wynagrodzenia (za pierwszy miesiąc), trener wzywa do zapłaty w terminie x dni, jeżeli w tym terminie klub nie zapłaci, trener może rozwiązać umowę z winy klubu. Natomiast, gdyby opóźnienie wyniosło 3 miesiące, wówczas trener nie musiałby wzywać i nie byłoby dodatkowego terminu, bo z automatu wchodziłyby bezwzględnie obowiązujące przepisy związkowe. W konsekwencji, nie wiedząc, czy Carrillo miał niezapłacone za 1 czy za 3 miesiące, nie możesz stwierdzić, czy p. Sarapata palnęła (i zrobiła) głupstwo, czy nie. Nie rozumiem, czemu mielibyśmy z góry zakładać, że palnęła i zrobiła, skoro jest prawnikiem, doszkala się w zakresie zarządzania klubami sportowymi i ma już w tym kilkuletnie doświadczenie. Oczywiście p. Sarapata mogła popełnić błąd, ale większe jest prawdopodobieństwo, że jej oględna wypowiedź została w tym wypadku źle odczyta przez Kolegę Mallk. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale przecież taki był właśnie kontekst wypowiedzi Sarapaty: trener "zapomniał"/"nie ogarnął".
>>Joan Carrillo złożył pismo o rozwiązaniu kontraktu o ósmej rano następnego dnia po upływie terminu zapłaty wynagrodzenia, nie składając wcześniej absolutnie żadnego wezwania do zapłaty. Zgodnie z kontraktem, trener musiał złożyć wezwanie do zapłaty, a klub miał mieć dodatkowy termin na uregulowanie wszelkich zaległości. Jeśli trener tego nie zrobił, to znaczy, że nie spełnił warunków rozwiązania kontraktu z winy klubu.<< Nie ma też mowy o trzymiesięcznym poślizgu, wynagrodzeniach etc. Jest mowa o upływie terminu na zapłatę pojedynczego wynagrodzenia. Nie rozumiem, czemu ktoś tu się doszukuje głębszego dna. Może faktycznie miał niepłacone za 3 miesiące, ale jak na razie nic na to nie wskazuje
Ostatnio edytowane przez czaro : 05.08.2018 o godz. 15:38.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie wchodząc w spór kto ma rację ( a także tego, że zaistniały trzymiesięczne zaległości, a Pani Prezes chwyta się argumentu, że Carillo nie poczynił wezwania do zapłaty) przy dobrej obstrukcji procesowej, sprawa zostanie prawomocnie rozstrzygnięta najwcześniej za 2 lata, a maże nawet i dłużej. Pozew, odpowiedź na pozew, zapewne zarządzenie w przedmiocie wymiany dalszych pism procesowych, konieczność przesłuchania świadków, może mediacja przed mediatorem, to wszystko potrwa plus terminy wyznaczane co kilka miesięcy.
W tej sytuacji problem spłacania Carillo oddala się w okolice przełomu 2020 i 2021 roku. Z Wdowczykiem jest podobnie. A jak się dowiemy kto ma rację, to już będzie to tylko stara sprawa sprzed kilku lat, po której emocje dawno opadły. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
@Czaro
Oczywiście, że nic nie stoi na przeszkodzie. Ale jeśli trener miałby takie coś explicite w umowie, to trochę ciężko uwierzyć, że o tym zapomniał. Zwłaszcza, że "złożył pismo o rozwiązaniu kontraktu o ósmej rano następnego dnia po upływie terminu zapłaty wynagrodzenia". Co sugerowałoby, że orientował się w przepisach. Zawsze byłem fanem p. prezes ale kibicowanie p. Marzenie to jedno, a krytykowanie błędów zarządu to drugie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przecież jakby Carrillo nie miał płacone za kwiecień (licząc 3 miesiące) to dawno położyłby lagę. Podejrzewam, ze właśnie o ten zapis poszła naparzanka z Junco.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nie chcę wyciągać pochopnych wniosków, ale pochodną dobrych ocen trenera Stolarczyka powinny być złe oceny trenera Carrillo, a to chyba najlepszy do tego wątek. Z mocniejszym składem i większym sztabem zespół grał po prostu gorzej - co raczej wprost świadczy o JC.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|