The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2017, 10:15
Cytat:
Tak jak napisalem wyzej, mozemy wziac trenera nawet 10 razy drozszego a i tak po pierwszej znizce formy dostanie bilet w jedna strone.
Moze to byc dla niektorych szokiem ale tak juz w pilce jest, ze raz forma jest wyzsza a raz nizsza - kazda druzyny na swiecie ma w sezonie momenty gorsze i lepsze.
Ja jestem poprostu w szoku po tym zwolnieniu bo myslalem, ze w klubie pracuja troche powazniejsi ludzie i ze wytrzymaja cisnienie. Jesli jednak zmieniaja trenera bo ostatnie trzy mecze zagralismy piach a w srode sa derby to niestety smierdzi to gruba amatorka.
albo, co bardziej prawdopodobne, nie wiemy wszystko o klauzulach w kontrakcie itp.

Nie widzę sensu wieszać psów na zarządzie, skoro Wisła nadal istnieje, a spora forumowa grupa rozwodzi się nad tematem szansy gry pucharach/ligowej czołówce. Wynik i tak ponad stan, biorąc pod uwagę, co jeszcze działo się z tym klubem kilka miesięcy temu.

Przypomnijcie sobie, jakie klakiernia forumowa miała parcie na sprzedaż klubu Niemcom.

Zwolnienie Kiko na podstawie ogólnodostępnych danych było dla mnie złą decyzją, albo podjętą w nieodpowiednim czasie.
Z drugiej strony nie wiem co się dzieje w szatni, "myślenickach korytarzach" itp. Twierdzę natomiast, że wieszanie psów na zarządzie ( w stylu wulgaryzmów czy personalnych ataków) jest pokazem polskiego piekiełka i niewdzięczności. W krytycznym momencie działali jak należy, to i teraz myślę, że warto im zaufać.

Nowy trener. Trochę nudzą mnie już te teksty nowych trenerów o pasji, wizji i filozofii gry. Wszystko i tak w nogach Głowy, Wasyla, Małeckiego czy Carlitosa. Oby trafił się nam gość, który nie będzie przeszkadzał a wniesie coś sensowego. I oby tego Carlitosa niedlugo udało się drogo sprzedać...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 11.12.2017, 10:25
Vinci napisał(a):Wyświetl post
albo, co bardziej prawdopodobne, nie wiemy wszystko o klauzulach w kontrakcie itp.

Nie widzę sensu wieszać psów na zarządzie, skoro Wisła nadal istnieje, a spora forumowa grupa rozwodzi się nad tematem szansy gry pucharach/ligowej czołówce. Wynik i tak ponad stan, biorąc pod uwagę, co jeszcze działo się z tym klubem kilka miesięcy temu.

Przypomnijcie sobie, jakie klakiernia forumowa miała parcie na sprzedaż klubu Niemcom.

Zwolnienie Kiko na podstawie ogólnodostępnych danych było dla mnie złą decyzją, albo podjętą w nieodpowiednim czasie.
Z drugiej strony nie wiem co się dzieje w szatni, "myślenickach korytarzach" itp. Twierdzę natomiast, że wieszanie psów na zarządzie ( w stylu wulgaryzmów czy personalnych ataków) jest pokazem polskiego piekiełka i niewdzięczności. W krytycznym momencie działali jak należy, to i teraz myślę, że warto im zaufać.

Nowy trener. Trochę nudzą mnie już te teksty nowych trenerów o pasji, wizji i filozofii gry. Wszystko i tak w nogach Głowy, Wasyla, Małeckiego czy Carlitosa. Oby trafił się nam gość, który nie będzie przeszkadzał a wniesie coś sensowego. I oby tego Carlitosa niedlugo udało się drogo sprzedać...
Nie sadze aby powodem zwolnienia Kiko bylo jego podejscie do nauki polskiego lub angielskiego bo wtedy dograliby runde do konca i ewentualnie wtedy chlopa zwolnili.
Jesli trenera zwolnila "szatnia" to tez zle bo znowu to ogon kreci psem.

Jesli zwolnili Kiko - i to jest najbardziej prawdopodbne - przez aktualna znizke formy to musimy sie wszyscy zastanowic nad profesjonalizmem dzialaczy.

Ja po Kiko nie bede plakal, trener jak kazdy inny. Ludzilem sie tylko, ze w Wisle wreszcie mamy nowa jakosc w skali kraju. Myslalem, ze swiadomie rozpoczelismy projekt nowej druzyny i ze nie zostanie on zarzucony po pierwszych niepowodzeniach, ze nastapi jakas eweluacja i decyzje po zakonczeniu sezonu.

Widze niestety, ze popelniamy te same bledy co cala liga.
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 11.12.2017, 10:31
As napisał(a):Wyświetl post
Nie sadze aby powodem zwolnienia Kiko bylo jego podejscie do nauki polskiego lub angielskiego bo wtedy dograliby runde do konca i ewentualnie wtedy chlopa zwolnili.
Jesli trenera zwolnila "szatnia" to tez zle bo znowu to ogon kreci psem.

Jesli zwolnili Kiko - i to jest najbardziej prawdopodbne - przez aktualna znizke formy to musimy sie wszyscy zastanowic nad profesjonalizmem dzialaczy.

Ja po Kiko nie bede plakal, trener jak kazdy inny. Ludzilem sie tylko, ze w Wisle wreszcie mamy nowa jakosc w skali kraju. Myslalem, ze swiadomie rozpoczelismy projekt nowej druzyny i ze nie zostanie on zarzucony po pierwszych niepowodzeniach, ze nastapi jakas eweluacja i decyzje po zakonczeniu sezonu.

Widze niestety, ze popelniamy te same bledy co cala liga.
Argumenty owszem masz sensowne. Nie sposób z nimi polemizować.
Pozostaje jeszcze kwestia, że od początku chcieli Carillo i teraz jest ku temu okazja.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 11.12.2017, 10:38
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Argumenty owszem masz sensowne. Nie sposób z nimi polemizować.
Pozostaje jeszcze kwestia, że od początku chcieli Carillo i teraz jest ku temu okazja.
To rowniez jestem w stanie zrozumiec, aczkolwiek po ludzku to jest troche nie fair w stosunku do Kiko.

Smiesza mnie natomiast ludzie, ktorzy mysla ze przyjdzie nowy trener wezmie pada w rece i zacznie nagle wygrywac
Ci sami ludzie, ktorzy sie teraz jaraja Carrillo beda go mieli po paru gorszych meczach za nieudacznika. Szybko znajda sobie kolejnego zbawce, ktoremu beda chcieli wreczyc pada.
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.12.2017, 12:23
As napisał(a):Wyświetl post
To rowniez jestem w stanie zrozumiec, aczkolwiek po ludzku to jest troche nie fair w stosunku do Kiko.

Smiesza mnie natomiast ludzie, ktorzy mysla ze przyjdzie nowy trener wezmie pada w rece i zacznie nagle wygrywac
Ci sami ludzie, ktorzy sie teraz jaraja Carrillo beda go mieli po paru gorszych meczach za nieudacznika. Szybko znajda sobie kolejnego zbawce, ktoremu beda chcieli wreczyc pada.
Ogólnie Carillo będzie w lepszej sytuacji niż Kiko. Zawodnicy grają już jakiś czas ze sobą i będzie miał okres przygotowawczy z prawdziwego zdarzenia, żeby to jakoś poukładać. Więc nawet, jak będzie lepiej, niekoniecznie za sprawą jego umiejętności.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów