The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2017, 13:48
Sprawa jest taka, że środek po odejściu Brleka leży totalnie i tu nie chodzi o to, że minęło kilka miesięcy, a o to, że nikt z naszych grajków nie jest w stanie go zastąpić, ponieważ najzwyczajniej w świecie są za słabi. Krzysia mam głęboko w bo jego miejsce spokojnie ogarnia Basha, ale prócz niego nie ma w środku nikogo. Wojtkowski niestety jeszcze nie jest w stanie dać nam połowy tego co dawał Brlek w przodzie. Perez niestety już nie pierwszy raz pokazał, że nie nadaję się na naszą ligę.

Zapomniałem dopisać, że bramka bezpośrednio z rogu wpadła po kolejnym prezencie Pereza, bo to przez niego został sprokurowany. Oglądnijcie sobie jak było. Perez ma piłkę na piątym metrze, zamiast ją wybić w zamieszaniu to on po ziemi zagrał na 16 metr do któregoś grajka z zabrza, a ten został zablokowany i tak doszło do kolejnego kornera.

Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.12.2017, 14:01
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Sprawa jest taka, że środek po odejściu Brleka leży totalnie i tu nie chodzi o to, że minęło kilka miesięcy, a o to, że nikt z naszych grajków nie jest w stanie go zastąpić, ponieważ najzwyczajniej w świecie są za słabi. Krzysia mam głęboko w bo jego miejsce spokojnie ogarnia Basha, ale prócz niego nie ma w środku nikogo. Wojtkowski niestety jeszcze nie jest w stanie dać nam połowy tego co dawał Brlek w przodzie. Perez niestety już nie pierwszy raz pokazał, że nie nadaję się na naszą ligę.

Zapomniałem dopisać, że bramka bezpośrednio z rogu wpadła po kolejnym prezencie Pereza, bo to przez niego został sprokurowany. Oglądnijcie sobie jak było. Perez ma piłkę na piątym metrze, zamiast ją wybić w zamieszaniu to on po ziemi zagrał na 16 metr do któregoś grajka z zabrza, a ten został zablokowany i tak doszło do kolejnego kornera.
Nie bronie Pereza,bo ostatnie 2 mecze byly slabsze w jego wykonaniu. Ale tez mocno przesadzasz.
Na tej samej zasadzie mozesz napisac,ze Perez mial udzial przy pierwszej bramce,bo po jego b.madrym,otwierajacym wolna przestrzen dla Sadloka podaniu (robil to pod presja,po niezbyt dokladnym podaniu ...Bashy,takim "na strate") ten mial czas i sporo miejsca i mogl ruszyc 1 na 1. Poza tym od bledu do rogu mija sporo czasu,i pisanie ze to prezent Pereza to zart.
Ostatnio edytowane przez wyar : 04.12.2017 o godz. 14:03.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 04.12.2017, 14:25
wyar napisał(a):Wyświetl post
Nie bronie Pereza,bo ostatnie 2 mecze byly slabsze w jego wykonaniu. Ale tez mocno przesadzasz.
Na tej samej zasadzie mozesz napisac,ze Perez mial udzial przy pierwszej bramce,bo po jego b.madrym,otwierajacym wolna przestrzen dla Sadloka podaniu (robil to pod presja,po niezbyt dokladnym podaniu ...Bashy,takim "na strate") ten mial czas i sporo miejsca i mogl ruszyc 1 na 1. Poza tym od bledu do rogu mija sporo czasu,i pisanie ze to prezent Pereza to zart.
Ok, ale gdyby Perez wybił piłkę ile sił to nie byłoby rogu po którym padła bramka.

Podajcie mi zatem przycyznę tego, że nasz środek jest dziurawy jak sito, łatwo przeciwnik rozgrywa piłkę, łatwo rozbija nasze akcje które w większości polegają na szybkim zagraniu piłki na bok do Imaza lub Sadloka, który ma podciągnąć i zrobić wiatr, aha no i długie piłki przerzucające linię obronną na Carlitosa. Kto jest odpowiedzialny za taki stan ? Dla mnie Basha jest usprawiedliwiony ponieważ robi dobrą robotę w środku, nie polegająca oczywiście na rzucaniu otwierających podań.

Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 04.12.2017, 14:36
Ok, ale gdyby Perez wybił piłkę ile sił to nie byłoby rogu po którym padła bramka.

Podajcie mi zatem przycyznę tego, że nasz środek jest dziurawy jak sito, łatwo przeciwnik rozgrywa piłkę, łatwo rozbija nasze akcje które w większości polegają na szybkim zagraniu piłki na bok do Imaza lub Sadloka, który ma podciągnąć i zrobić wiatr, aha no i długie piłki przerzucające linię obronną na Carlitosa. Kto jest odpowiedzialny za taki stan ? Dla mnie Basha jest usprawiedliwiony ponieważ robi dobrą robotę w środku, nie polegająca oczywiście na rzucaniu otwierających podań.
Jest wiele przyczyn,sporo z nich zostalo tu wielokrotnie opisane,wiec mozesz spokojnie wrocic do wielu poprzednich postow roznych kolegow chocby w temacie trenerskim.
Czy przyczyna jest klasa Petara,wyzsza niz klasa obecnych pomocnikow ? mam tu jednak watpliwosci,bo tez nie pamietam,zeby Wisla za Brleka dominowala w srodku pola. Za to juz tej jesieni kilka takich bylo,nomen omen Wiesz,jakie bylo posiadanie pilki Wisly w tym meczu mimo pewnego okresu gdzie gralismy w 10-ke ? Sprawdz,bo mozesz byc zdumiony.
Pisalem to wczoraj w poscie chyba o Ramirezie - poblem jest z bieganiem,wieksza mobilnoscia druzyny (stad niektorzy widza to zle ustawienie druzyny czy odstepy miedzy formacjami,ale one wynikaja z tego,ze pilkarze za malo biegaja). wielu graczy mialo problemy z kontuzjami,maja w zasadzie rytm meczowy do odbudowania sie,wielu zjechalo z forma (Perez dlatego gra u nas) i juz w poprzednich klubach pewnie nie mogli sie odbudowac. Powtarzam,po zimowym okresie powinno byc lepiej,albo po prostu trzeba pilkarzy szukac dalej,zaden Dyr Sportowy na swiecie nie ma 100% trafnych transferow.

Ale napisalem,zostawia Ramireza,to ja mam dziwne przeczucie,ze bedzie znacznie lepiej.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 04.12.2017, 14:50
wyar napisał(a):Wyświetl post
Jest wiele przyczyn,sporo z nich zostalo tu wielokrotnie opisane,wiec mozesz spokojnie wrocic do wielu poprzednich postow roznych kolegow chocby w temacie trenerskim.
Czy przyczyna jest klasa Petara,wyzsza niz klasa obecnych pomocnikow ? mam tu jednak watpliwosci,bo tez nie pamietam,zeby Wisla za Brleka dominowala w srodku pola. Za to juz tej jesieni kilka takich bylo,nomen omen Wiesz,jakie bylo posiadanie pilki Wisly w tym meczu mimo pewnego okresu gdzie gralismy w 10-ke ? Sprawdz,bo mozesz byc zdumiony.
Pisalem to wczoraj w poscie chyba o Ramirezie - poblem jest z bieganiem,wieksza mobilnoscia druzyny (stad niektorzy widza to zle ustawienie druzyny czy odstepy miedzy formacjami,ale one wynikaja z tego,ze pilkarze za malo biegaja). wielu graczy mialo problemy z kontuzjami,maja w zasadzie rytm meczowy do odbudowania sie,wielu zjechalo z forma (Perez dlatego gra u nas) i juz w poprzednich klubach pewnie nie mogli sie odbudowac. Powtarzam,po zimowym okresie powinno byc lepiej,albo po prostu trzeba pilkarzy szukac dalej,zaden Dyr Sportowy na swiecie nie ma 100% trafnych transferow.

Ale napisalem,zostawia Ramireza,to ja mam dziwne przeczucie,ze bedzie znacznie lepiej.
Wiem, że mieliśmy przewagę w posiadaniu, ale to nie oznacza nawet przewagi optycznej bo sporo sytuacji było tego typu, że wymienialiśmy podania na własnej połowie bliżej środka do boku, następnie - środek - tył- buchalik - wykop i strata. Tak graliśmy wiele razy(wczoraj) w sytuacji keidy Górnikowi nic nie wychodziło.

Zgadzam się też z tym, że za Brleka nie było totalnej dominacji w środku, ale wyglądało to o wiele lepiej.

Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 04.12.2017, 15:17
Wiem, że mieliśmy przewagę w posiadaniu, ale to nie oznacza nawet przewagi optycznej bo sporo sytuacji było tego typu, że wymienialiśmy podania na własnej połowie bliżej środka do boku, następnie - środek - tył- buchalik - wykop i strata. Tak graliśmy wiele razy(wczoraj) w sytuacji keidy Górnikowi nic nie wychodziło.

Zgadzam się też z tym, że za Brleka nie było totalnej dominacji w środku, ale wyglądało to o wiele lepiej.
Wygladalo w defensywie,ale byl jeszcze Maczynski,badzmy sprawiedliwi. Byl takze Llonch w dobrej formie.
Nikt powazny nie napisze,ze Wisla nie cierpi z lepszymi druzynami w rozegraniu,ale to sa fragmenty,zwlaszcza drugie polowy. tak wyglada zawsze gra druzyn w kryzysie,kiedy sporo zawodnikow jest pod forma,sporo kontuzji,rotacji w skladzie. Raz gramy niezle,innym razem gorzej. Ja bym poczekal,poki co Wisla swoimi ruchami przymila sie kibicom (nowy kontrakt Maleckiego),a Patryk ma gorsze liczby niz Imaz czy...Wojtkowski,nieznacznie lepsze w kanadyjskiej niz Boguski (ale Rafal ma 33 lata). O grze Malego w ostatnich meczach nie wspomne...
Moze wiec oslawione stawianie na swoich rodakow przez Ramireza ma jednak czasem jakies uzasadnienie ?
Ostatnio edytowane przez wyar : 04.12.2017 o godz. 15:21.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.12.2017, 15:35

Ale dlatego nie gra u nas Brlek i Mąka, że byli lepsi niż ci co przyszli za nich. Czasy, gdy E-klapa dla naszych dyrektorów sportowych to było menu z piłkarzami skończyła się jakieś 10 lat temu. Dopóki nie będziemy grali z logo Emirates czy Qatar Airways na koszulkach to schemat się będzie powtarzał:
dobra gra w Wiśle -> przejście do klubu z większą kasą.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 04.12.2017, 20:55
Środek jest dziurawy, bo jest prawie co mecz klecony w różnych zestawieniach, naprędce, z zawodników, którzy mieli być drugim lub trzecim wyborem na tę pozycję, bo ci pierwszego wyboru zostali sprzedani (Brlek, Mączyński), łapią kontuzje (Llonch, Velez, Basha) albo dopiero walczą o odzyskanie formy (Perez). Podobna bida z nędzą dotyczy zresztą boków. W sumie na większości pozycji jest stan wiecznego łatania.

To jest naprawdę cholernie trudny do poprowadzenia sezon przejściowy i współczuję Kiko warunków pracy, niezależnie od tego, że jeśli ostatecznie sobie nie poradzi, to pożegnam się z nim bez żalu.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.12.2017, 08:40
[QUOTE

To jest naprawdę cholernie trudny do poprowadzenia sezon przejściowy i współczuję Kiko warunków pracy, niezależnie od tego, że jeśli ostatecznie sobie nie poradzi, to pożegnam się z nim bez żalu.[/QUOTE]

Zgoda ale klasowego trenera poznaje się po tym co zrobi z materiału który ma. Śmiejemy się z Korony. Zawodnicy drugorzędni, drwale itd i co?
Grają przyjemną dla oka piłkę, walczą za dwóch, nie tracą głowy i.... wygrywają.
Czemu u Nas jest inaczej? w czym trener Lettieri jest lepszy od trenera Kiko?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.12.2017, 11:08
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Cytat:

To jest naprawdę cholernie trudny do poprowadzenia sezon przejściowy i współczuję Kiko warunków pracy, niezależnie od tego, że jeśli ostatecznie sobie nie poradzi, to pożegnam się z nim bez żalu.
Zgoda ale klasowego trenera poznaje się po tym co zrobi z materiału który ma. Śmiejemy się z Korony. Zawodnicy drugorzędni, drwale itd i co?
Grają przyjemną dla oka piłkę, walczą za dwóch, nie tracą głowy i.... wygrywają.
Czemu u Nas jest inaczej? w czym trener Lettieri jest lepszy od trenera Kiko?
taaa, zwłaszcza wczoraj po drugiej stronie Błoń. Może poczytaj jakąś relacje z tamtego meczu bo ponoć grali słabo i tylko wyjątkowej nieudolności chłopców od Probierza zawdzięczają punkt. Tak, tego samego Probierza, co w Jagiellonii bił się o mistrza. To dla tych, co wierzą w magiczną moc zmiany trenera.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.12.2017, 12:29
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
taaa, zwłaszcza wczoraj po drugiej stronie Błoń. Może poczytaj jakąś relacje z tamtego meczu bo ponoć grali słabo i tylko wyjątkowej nieudolności chłopców od Probierza zawdzięczają punkt. Tak, tego samego Probierza, co w Jagiellonii bił się o mistrza. To dla tych, co wierzą w magiczną moc zmiany trenera.
oglądałem mecz. Korona wyglądał o niebo lepiej niż my w Niecieczy czy z Górnikiem.
Cofnij się do zeszłej kolejki i meczu z 7egią. Korona przegrywa 0-1 a wyciągana 2-1 my przegrywając z 7egią 0-1 tego nie potrafiliśmy.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.12.2017, 14:20
Cytat:
Górnik przyjechał jako lider, wyjechał jako lider. Jeśli takiego karnego ktos z was by nie gwizdnał, to ja nie wiem w co gramy. Faul na Buchaliku ? a idz pan w ...., jaki faul, jak on przyspawany do linii od urodzenia. Widac bylo ....a jak oni graja te rozne, ze graja je na młyn na krótki, tylko debil sie chowa za zawodnikami, no ale to Nasz caly przyspawany Buchalik.
Wieszanie psów na Buchaliku jest absurdalne. Od zawsze wiadomo było że Buffona z niego nie będzie, a pod wpływem jego przyzwoitej formy niektórym się tak chyba wydaje. Buchalik tak jak większość drużyny pewnego poziomu nie przeskoczy i trzeba się z tym liczyć.

Przy drugiej bramce to ja bym zadał pytanie co robił Arsenić bo to on odpuścił całkowicie Matuszka, który zablokował Buchalika... Przecież od zawsze wiadomo, że jak zawodnik blokuje bramkarza przy rożnym to zadaniem obrońcy jest wyblok i zrobienie miejsca bramkarzowi, aby mógł interweniować.
Bronienie przy stałych fragmentach gry woła o pomstę do nieba. Praktycznie każde dośrodkowanie powodowało zagrożenie pod naszą bramką.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów