The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2017, 02:15
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Hola, hola. Sugerujesz, ze bez Carlitosa, taktyk Kiko walczylby o 14 miejsce?
Nie, sugeruję, że bez Messiego Argentyna nie pojechałaby do Rosji, Nawałka bez Lewego zakończyłby eliminacje na 3 miejscu, a na dziś Wisła bez Carlitosa nie istnieje.

Choć wbrew pozorom Pogoń Szczecin (Skorża znów do wzięcia ), Cracovia, Piast czy Lechia byłyby do przeskoczenia. Ale w derbach by się na nas spięli.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 31.10.2017, 02:24
Brawa dla Carlitosa za szczerość(mowa o poważnej ofercie z PL, pytanie o MP). Wiadomo, że w ekstraklapie tylko 2 zespoły mają pieniądze - Legia i Lech(rekord polskiej ligi w zeszłym okienku, jeśli chodzi o zarobek z transferów). A jak przytoczyli koledzy regulamin z podpunktem na temat jednostronnego przedłużania kontraktu, to wcale nie trzeba wielkich $$, żeby go wyciągnąć latem. Druga ewentualność to pewnie wolny transfer w lipcu, jeśli już nie przyklepiemy tego przedłużenia. Miliony to można włożyć między bajki patrząc na przepisy. Carlitos ma pewnie też polskiego agenta, który orientuje się w tych sprawach, a jeśli nie to pewnie są to wytyczne FIFA/UEFA.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 31.10.2017, 09:36
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):
Cytat:
Harcownik , przepraszam za chamstwo.

Jesteś po prostu niemądry.

gość nie wie czy zostanie w Wiśle czy nie , więc zapytany odpowiedział że NIE WIE CO BEDZIE

powiedział 100% prawdy , więc jakie tu kręcenie ?

powiedz po prostu że będzie fajny dopiero wtedy jeśli powie że bedzie w Wiśle do końca życia, po czym faktycznie spełni te słowa i jak przyjdzie oferta w której będzie X więcej zarabiał , to ją odrzuci z wdzięczności za "wyciągnięcie z zadupia"

ps co do Twoich przykładów

1. Małecki (nic do niego nie mam) taki wierny, że jak tylko się pojawiła okazja wyjechał za granice , a jak tam go życie zweryfikowało, to wrócił do PL umierać za Pogoń

2. no tutaj to już Ciebie weryfikuje ale logika...
Dudka powiedział że nie będzie Wiśle dożywotnio - super wypowiedź, prosto z mostu
Lopez powiedział że nie bedzie w Wiśle dożywotnio - kręci, kombinuje

tak wiem ich wypowiedzi nie były słowo w słowo identyczne, , ale meritum owszem !
Czerepach, widzisz...
Moja opinia dotyczyła poniższej wypowiedzi (fragment) Carlitosa, którą przytoczyłem w innym wątku, dotyczącej transferu z Wisły: "To pytanie powinno być skierowane do włodarzy klubu, nie do mnie. Ja zajmuję się pracą, trenowaniem, dawaniem z siebie wszystkiego. Na pewno jestem szczęśliwy w Krakowie i klubie, ale to pytanie, to na razie nie do mnie" z rozmowy z Białońskim.

Facet rozmywa swoją odpowiedzialność (to jest właśnie to "mieć cnotę i stracić cnotę" o którym pisałem), a przecież jest chyba pełnoletni? No, ale widzę że większości podoba się takie postawienie sprawy. Tymczasem mnie podobałaby się taka wypowiedź (disclaimer Czerepachu - którakolwiek z dwóch prezentowanych poniżej):

Wariant a: Przyszedłem do Wisły zwrócić na siebie uwagę jeszcze lepszych klubów. Mam nadzieję wkrótce udowodnić wszystkim i sobie, że potrafię osiągnąć w futbolu naprawdę wiele i moje słowa o byciu na równi z Soldado (czy jak mu tam) wkrótce się spełnią.

Wariant b: Moim celem jest tytuł króla strzelców i osiągnięcie jak najlepszego wyniku z Wisłą Kraków. Nie mogę jednak niczego obiecać - kiedy pojawi się korzystna oferta, także z polskiej ligi, na pewno ją rozważę. (rozumiecie: ja, nie ktoś ponad moją głową, bo Carlitos sprzedaje taki wariant bajki o dobrym Carze i złych bojarach).

Osobną kwestią jest jak facet poradzi sobie w innym klubie. W Krakowie ma Ramireza, Feio i kupę Hiszpanów, plus ekipa gra pod niego. Trochę jak kiedyś grała Arminia pod Wichniarka. Przy zachowaniu wszelkich proporcji Wichniarek poza Arminią kariery nie zrobił. No i brak hiszpańskiego sztabu też pewnie mu w Lechu czy Legii nie pomoże.

Kwestie finansowe? Facet ma 27 lat, ile więcej zarobi w Legii niż Wiśle? Ja na jego miejscu żeby naprawdę zabezpieczyć sobie emeryturę poszedłbym prędzej do Rosji, Emiratów, na Cypr czy do USA.

Szczerość Carlitosa? Facet nie umie kłamać, specjalnie oglądnąłem ten programik na youtube i facetowi ledwo przeszło przez gardło "NIE" w odpowiedzi na pytanie (mniej więcej, nie pamiętam dokładnie): "Czy sukcesy Wisły to w głównej mierze twoja zasługa?". To akurat śmieszne, bo w tym przypadku nie musiał kłamać i zgrywać skromnego - spora część punktów to tylko jego zasługa (np w meczu z ickami).

Co do Małego, też potrafię mu wytknąć wiele, np. nie podobało mi się jego zachowanie po meczu w Kielcach, ale trudno mieć do niego pretensje za to że:
a) będąc w najlepszym wieku chciał spróbować wypromować się i zarobić za granicą po tym jak rozegrał KILKA dobrych sezonów w Wiśle (Carlitos zagrał KILKA świetnych, ale tylko MECZÓW. Wiem, ma 27 lat, ale napisałem wyżej jakie postawienie sprawy co do ewentualnego transferu bym zaakceptował),
b) poszedł grać do Pogoni, kiedy nie dostał propozycji z Wisły. Co miał robić, zawiesić buty na kołku? Gdyby nie on, może nie tak dawno polecielibyśmy z ligi.

Jeszcze co do Twojego podziału na debili, niemądrych i mądrych mały dowcip żydowski, jako że mieszkałem kiedyś w Strefie Szybkich Adidasów, pasuje jak ulał:

W przedziale kolejowym jedzie pogrążony w medytacji stary Żyd. Nagle do
przedziału wpada z trzaskiem pijany chłop.
- Żydzie, opowiedz coś ciekawego!!!
- Daj mi pan spokój, nie przeszkadzaj pan, kiedy się modlę.
- No, opowiedz coś, Żydzie!!!
- Daj mi pan spokój, już pana prosiłem.
- Nie chcesz, no to ja ci opowiem! Słuchaj, pewnego razu twój Bóg i mój Bóg
chcieli sobie porozmawiać. Rozmawiali, rozmawiali, ale, że twój Bóg nic nie
rozumiał, to mój Bóg wyrżnął mu pięścią w gębę!!!
- No i bardzo dobrze!!! Dobrze mu tak!!! Po co się wdawał w rozmowę z kimś
takim!!!
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 31.10.2017 o godz. 10:45.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.10.2017, 10:11
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
1. Małecki (nic do niego nie mam) taki wierny, że jak tylko się pojawiła okazja wyjechał za granice , a jak tam go życie zweryfikowało, to wrócił do PL umierać za Pogoń
To jest bardzo krzywdzące przekłamanie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.10.2017, 10:21
Przecież Smuda zmusił Małeckiego do opuszczenia Wisły. Nie ma w ogóle o czym dyskutować.

Polecam przeczytać ostatni wywiad ze Smolarkiem, fajnie podsumowuje zachowanie Smudy w tym. przeszukiwanie siatek z butami piłkarzy w poszukiwaniu alkoholu itp.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 31.10.2017, 10:32
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Brawa dla Carlitosa za szczerość(mowa o poważnej ofercie z PL, pytanie o MP). Wiadomo, że w ekstraklapie tylko 2 zespoły mają pieniądze - Legia i Lech(rekord polskiej ligi w zeszłym okienku, jeśli chodzi o zarobek z transferów). A jak przytoczyli koledzy regulamin z podpunktem na temat jednostronnego przedłużania kontraktu, to wcale nie trzeba wielkich $$, żeby go wyciągnąć latem. Druga ewentualność to pewnie wolny transfer w lipcu, jeśli już nie przyklepiemy tego przedłużenia. Miliony to można włożyć między bajki patrząc na przepisy. Carlitos ma pewnie też polskiego agenta, który orientuje się w tych sprawach, a jeśli nie to pewnie są to wytyczne FIFA/UEFA.
Podaj jeden logiczny scenariusz, w którym nie aktywujemy klauzuli przedłużenia kontraktu. Zapisek ten wchodzi w życie przy zaproponowaniu mu kontraktu opiewającego na zawrotną kwotę 36 tyś zł. Myśle, że takie pieniądze to Brożek zarabia
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 31.10.2017, 11:35
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Nie, sugeruję, że bez Messiego Argentyna nie pojechałaby do Rosji, Nawałka bez Lewego zakończyłby eliminacje na 3 miejscu, a na dziś Wisła bez Carlitosa nie istnieje.

Choć wbrew pozorom Pogoń Szczecin (Skorża znów do wzięcia ), Cracovia, Piast czy Lechia byłyby do przeskoczenia. Ale w derbach by się na nas spięli.
Typowe odwracanie kota ogonem. Carlitos, Messi i Lewandowski i Wisla, Argentyna i Polska to rozumiem ten sam poziom wedlug Ciebie?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 31.10.2017, 11:46
czaro napisał(a):Wyświetl post
Kontuzje nie tylko się przydarzają, ale i są zastanawiająco długo leczone. 5 kontuzji temu pytałem, czy mamy aż takiego pecha czy coś jest nie tak z treningiem?

Pytanie do studentów AWF - czy to aby na pewno chodzi o przygotowania przedsezonowe a nie bieżące treningi? Czy nastąpiły w ostatnim czasie zmiany w zakresie fizjoterapii i opieki medycznej?

Llonch dopiero co zaczął do formy wracać... Wielka szkoda.
Też miałem o to pytać. Na początku bramkarz, Pol,Velez, Ondrasek (w sumie w poprzednich klubach też miał problemy ze zdrowiem) - myślałem, że to pech jakiś - normalna sprawa bo kontuzje są zawsze i wszędzie.

ALE teraz zaczęło mnie to niepokoić co jest grane. Do tego grona doszli: Mały, Brożek, Pol i Gonzalez...

Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 31.10.2017, 12:12
Brożek to akurat od dość dawna ma problemy ze zdrowiem, to samo Zdenek co sam zauważyłeś.
Cytat:
Przecież Smuda zmusił Małeckiego do opuszczenia Wisły. Nie ma w ogóle o czym dyskutować.
To też, ale dla mnie opuszczenie Wisły przez Małeckiego było pokłosiem wszystkich jego krzywych akcji, które robił - wysyłanie kibiców na drugą strone Błoń, fochy na Moskala, że te go zdjął ze Standardem, obrazanie sie Kasperczaka, że ten wystawił w sparingu Łobodzińskiego itp. Na przestrzeni kilku lat troche się tego nazbierało, a Mały grał coraz gorzej. Po powrocie był znacznie bardziej ogarnięty psychicznie, co też zaowocowało zaskakująco dobrą formą na boisku.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.10.2017, 12:17
Miłość do klubu kończy się w momencie, kiedy kopaczowi pokazywany jest świstek papieru z kwotą 3 razy wyższą niż to, co zarabia obecnie. To jest już po prostu za duży biznes, tu nie ma miejsca na sentymenty, a ci goście muszą w 15 lat zarobić na resztę swojego życia "po piłce".
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.10.2017, 14:32
Wywiad tygodnia z Carlitosem - ulamek materialu
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...arlitosem.html
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 31.10.2017 o godz. 14:49.
Odpowiedz cytując
badyll1906
Member

Od: 08.2010

Stary 31.10.2017, 14:44
Przedłużenie ma zależeć od obu stron? Miało zależeć tylko od Wisły czy przedłużymy Carlitosa
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.10.2017, 15:02
Nie wyobrażam sobie kontraktu x + y, w którym klub nie byłby na uprzywilejowanej pozycji przy jego przedłużaniu. Jedyną możliwość, jaką widzę, to że wpisali tam jakąś kwotę, za którą Carlitos może się z przedłużenia wykupić i tego się niestety obawiam.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 31.10.2017, 16:42
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Podaj jeden logiczny scenariusz, w którym nie aktywujemy klauzuli przedłużenia kontraktu. Zapisek ten wchodzi w życie przy zaproponowaniu mu kontraktu opiewającego na zawrotną kwotę 36 tyś zł. Myśle, że takie pieniądze to Brożek zarabia
Tu nie chodzi o wysokość kontraktu, ale o termin, tzn. kiedy my to przedłużymy. Mamy czas do końca roku, bo w innym przypadku on normalnie może negocjować(teoretycznie sekundę po północy, a wiadomo że takie rozmowy odbywają się wcześniej) i tego 1 stycznia ogłosić, że zmienia klub latem. Mam nadzieję, że w klubie znają obowiązujące przepisy.

Druga rzecz, to facet jest w niesamowicie komfortowej sytuacji. Przez tak skonstruowany kontrakt, to może odejść zimą za drobne, bo latem może rozwiązać kontrakt(jeśli go przedłużymy jednostronnie) za odszkodowaniem z jego strony(jakieś drobne), a jeśli nie odejdzie latem to następnej zimy też za drobne, bo zaraz mu się kończy przedłużona umowa. Czyli najlepszym wyjściem jest tu i teraz, siadamy do rozmów, proponujemy mu zupełnie nową umowę(np. na 2.5-3.5 roku) i jesteśmy zabezpieczeni. W każdym innym przypadku może odejść za marne grosze.

P.S - Do kolegi wyżej, były tu już wklejane zapisy nt. jednostronnego przedłużania kontraktu.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 31.10.2017 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 31.10.2017, 17:04
To ciekawe, że z Llonchem mogli przedłużyć w dowolnym momencie do końca jego pierwszego sezonu w Wiśle (też miał kontrakt 1+1, który przedłużony został bodaj w maju), ale z Carlitostem muszą już tu i teraz. Przecież wtedy okazało się definitywnie, że te kontrakty są inne niż kontrakt, który kiedyś mieliśmy z Dolhą. Czym się różnią? Nie wiem, ale wygląda na to, że wystarczy tylko deklaracja jednej ze stron, żeby umowa była ważna.

Przestańcie srać ogniem. Jeśli rzeczywiście muszą przedłużyć tę umowę teraz, to to zrobią. Mogą to zrobić nawet jeśli nie będzie tego wymagała sytuacja po to, żeby dać Carlitosowi zarobić więcej.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 31.10.2017, 17:55
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
To ciekawe, że z Llonchem mogli przedłużyć w dowolnym momencie do końca jego pierwszego sezonu w Wiśle (też miał kontrakt 1+1, który przedłużony został bodaj w maju), ale z Carlitostem muszą już tu i teraz. Przecież wtedy okazało się definitywnie, że te kontrakty są inne niż kontrakt, który kiedyś mieliśmy z Dolhą. Czym się różnią? Nie wiem, ale wygląda na to, że wystarczy tylko deklaracja jednej ze stron, żeby umowa była ważna.

Przestańcie srać ogniem. Jeśli rzeczywiście muszą przedłużyć tę umowę teraz, to to zrobią. Mogą to zrobić nawet jeśli nie będzie tego wymagała sytuacja po to, żeby dać Carlitosowi zarobić więcej.
Nie wiem, czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem, ale widzę że chyba nie. Może prostszym językiem . Możemy jednostronnie przedłużyć w każdym momencie kontrakt z Carlitosem(ale nie później niż na miesiąc przed wygaśnięciem). ALE ten zapis nie blokuje możliwości negocjacji z jego strony z innym klubem. Ma podobne prawa, jak inni zawodnicy i jeśli będziemy zwlekać, to chłop po prostu podpisze sobie w styczniu kontrakt z innym zespołem(a który będzie obowiązywał od lata). W przepisach PZPNu jest adnotacja, że wtedy zawodnik musi zapłacić też odszkodowanie(niewielkie, patrząc na zarobki Carlitosa), jeśli miał zapis o jednostronnym przedłużeniu, a wybrał inną drogę kariery.

P.S - Co to znaczy srać ogniem? Nie dziwota, że czytanie ze zrozumieniem to kłopot .
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 31.10.2017, 18:04
Może warto te przepisy podlinkować.

Uchwała nr III/54 z dnia 27 marca 2015 roku Zarządu Polskiego Związku Piłki nożnej - Minimalne Wymagania dla standardowych kontraktów zawodników w sektorze zawodowej piłki nożnej

ART. 7. – PRZEDŁUŻENIE KONTRAKTU NA CZAS OZNACZONY

1. Strony mogą przedłużyć okres obowiązywania Kontraktu na czas oznaczony za
porozumieniem stron.

2. Kontrakt może zawierać Opcję jednostronnego przedłużenia Kontraktu na poniżej
wskazanych, dookreślonych jednoznacznie w Kontrakcie i spełnionych łącznie warunkach:

a. okres przedłużenia nie będzie dłuższy niż okres obowiązywania Kontraktu, z
zachowaniem zasad określonych w art. 6 ust 2 lit a Uchwały, chyba że Zawodnik w
drodze odrębnego, pisemnego oświadczenia, stanowiącego załącznik do
Kontraktu, złoży wniosek o dłuższy okres przedłużenia Kontraktu;

b. pisemne oświadczenie Klub o skorzystaniu z Opcji zostanie doręczone
Zawodnikowi najpóźniej w terminie 3 miesięcy przed zakończeniem pierwotnego
okresu obowiązywania Kontraktu, w przypadku Kontraktu zawartego na okres
powyżej 12 miesięcy albo najpóźniej w terminie 1 miesiąca przed zakończeniem
pierwotnego okresu obowiązywania Kontraktu, w przypadku Kontraktu zawartego
na okres nie dłuższy niż 12 miesięcy włącznie
;

c. za okres przedłużonego Kontraktu w drodze Opcji, Zawodnik otrzyma
wynagrodzenie indywidualne należne z tytułu profesjonalnego uprawiania piłki
nożnej w wysokości nie niższej niż 120% tego wynagrodzenia za ostatni rok
pierwotnego okresu obowiązywania Kontraktu oraz inne świadczenia pieniężne i
niepieniężne - na warunkach nie gorszych od obowiązujących za ostatni rok
pierwotnego okresu obowiązywania Kontraktu;

d. Zawodnik zrzeknie się uprawnienia do zawarcia przyszłego Kontraktu z innym
klubem piłkarskim na 6 miesięcy przed wygaśnięciem dotychczasowego Kontraktu,
w okresie poprzedzającym możliwość skorzystania przez Klub z Opcji albo
zobowiąże się do zapłaty kary umownej na rzecz Klubu, nie wyższej niż 50%
wynagrodzenia indywidualnego należnego Zawodnikowi
z tytułu profesjonalnego
uprawiania piłki nożnej ustalonego zgodnie z ust. 2c powyżej, płatnej w przypadku
podpisania przez Zawodnika przyszłego Kontraktu z innym Klubem przed
złożeniem oświadczenia przez Klub wynikającego z Opcji. Wyklucza się możliwości
zastrzeżenia w Kontakcie odszkodowania przewyższającego wysokość kary
umownej.

3. Opcja niezgodna z postanowieniami ust. 2 jest nieważna, a skorzystanie z Opcji z
naruszeniem postanowień ust. 2 jest bezskuteczne.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 31.10.2017, 18:24
Sformulowanie, 'najpóźniej' świadczy, że możemy już teraz jednostronnie przedłużyć kontrakt z Carlitosem. Natomiast jeśli byśmy tego nie zrobili to na 6 miesięcy przed końcem pierwotnego kontraktu może on podpisać umowę z kim innym ale zapłaci wtedy karę umowną (śmieszne pieniądze, które z chęcią poniesie jego ewentualny nowy klub). Dobrze kminie?
Ostatnio edytowane przez Snow : 31.10.2017 o godz. 18:26.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 31.10.2017, 19:08
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Typowe odwracanie kota ogonem. Carlitos, Messi i Lewandowski i Wisla, Argentyna i Polska to rozumiem ten sam poziom wedlug Ciebie?
Nie wiem czego nie chcesz zrozumieć? Są drużyny uzależnione od jednego zawodnika i Wisła jest jedną z nich. Przy okazji wymieniłem ci dwie inne, co do których zakładam, ze nie uważasz, że to wina trenera i należy go zmienić.
Ja jeszcze pamiętam jak Argentyna była uzależniona od Maradony.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 31.10.2017, 19:12
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Piłka Nożna napisał(a):
W innych czasach takie wyniki, jakie osiąga zespół Kiko Ramireza, pewnie byłyby dla kibiców Białej Gwiazdy rozczarowujące, ale w obecnych spełniają, a nawet przerastają ich oczekiwania.
Chyba nie czytali forumowych sierot po Cupiale.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 31.10.2017 o godz. 19:16.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 31.10.2017, 19:16
Z Carlitosem to też jest tak, że u nas gra super, bo - jak sam mówił w niedzielę - czuje zaufanie trenera, jest w gronie kilku Hiszpanów, ludzie są przyjaźni w Krakowie. Carlitos ma już dwie zagraniczne przygody za sobą - Rosja i Cypr. Nie oszukujmy się, ani w Petersburgu, ani na Cyprze nie wiodło mu się tak dobrze jak w Wiśle. Jego zdolności to raz, jego technika to dwa, ale historia pokazuje wiele przypadków, gdzie zawodnicy są piłkarzami jednego klubu. Tego, konkretnego, jedynego. Żeby daleko nie szukać - nasz Paweł Brożek - zrobił karierę w Turcji, w Szkocji czy w Hiszpanii? Niewielką, a w Wiśle ładował bramę za bramą. Ktoś powie - polska liga to nie turecka czy hiszpańska, nawet na drugim poziomie. No zgadza się, ale Brożek tam nie błyszczał. Inna kwestia to taka, że - odnoszę takie wrażenie, i po wywiadzie z Carlitosem, i po obserwacjach, że jednak w tej naszej Wisełce, w drużynie, w klubie jest taki "wiślacki duch", o który dbają Głowa, Sobol, Brozio, Boguś. Stara gwardia trzymająca atmosferę. Do tego hiszpańska kolonia, która pewnie trochę trzyma ze sobą, ale na zasadzie tworzenia pozytywnego budowania całości drużyny. Czy w Legii Carlitos by takie coś zastał? Wątpię. Przykład Nagy'ego jest najświeższym z możliwych. Więc tak między Bogiem a prawdą to wydaje mi się, że Carlitos dwa razy zastanowi się, czy gdzieś mu będzie lepiej niż w Wiśle, biorąc pod uwagę nawet różnicę zarobków, a też nie oszukujmy się, że trafi do Bayernu czy innego PSG.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.10.2017, 20:21
Cytat:
Sam Hiszpan nie chciał składać żadnych deklaracji. - W Wiśle jestem szczęśliwy. To świetny klub, a miasto bardzo mi się podoba. Ale nie mogę powiedzieć, że nigdy nie zmienię drużyny w Polsce. Czasem pojawiają się takie oferty, że nie można odmówić - powiedział
No i tyle w temacie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.10.2017, 21:10
odbiegając tematem od Carlstosa, kto jest odpowiedzialny w Wiśle za przygotowanie siłowe?
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 31.10.2017, 21:14
silver03 napisał(a):Wyświetl post
odbiegając tematem od Carlstosa, kto jest odpowiedzialny w Wiśle za przygotowanie siłowe?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 31.10.2017, 23:22
Jesteś królem memów

ale zobaczysz , zajmiemy w najgorszym razie 5 miejsce na koniec sezonu i bedzie Ci głupio że byłeś pierwszym krytykantem
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 01.11.2017, 18:58
Wywiad Interii z p. Marzeną.
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...na,nId,2459771

interia.pl napisał(a):
(...)
Czy podniosło się pani ciśnienie, gdy najlepszy strzelec Wisły Carlitos w "Lidze+ Extra" przyznał, że dostał ofertę z polskiego klubu?

- Nie podniosło mi to ciśnienia. Jest to piłkarz, który budzi bardzo duże zainteresowanie , z czego my się cieszymy.

Ma jednak kontrakt do końca sezonu z opcją przedłużenia o rok, więc teoretycznie nikt nie ma prawa się z nim kontaktować, z pominięciem Wisły.

- To jest oczywiste. To nie jest jeszcze ten etap. Potrzeba by konkretów, których nie ma, przynajmniej nie na takim poziomie, jaki by nas satysfakcjonował.

A nie jest tak, że on powinien przy Reymonta zagrać trochę dłużej niż do zimy?

- Carlitos ma jeszcze dużo w Wiśle do zrobienia. No i chodzi z żoną na koszykówkę (uśmiech).

(...)
Czyli, nawet jeśli kuszą Carlitosa to jeszcze Wisła chce za niego więcej kasy.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.11.2017, 11:35
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Caly wywiad z Carlitosem
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 05.11.2017, 11:37
Co z bashą
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 05.11.2017, 11:58
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Co z bashą
grypa żołądkowa, odcierpi swoje na sedesie (o ile już tego nie zrobił) i będzie świeżutki i 3 kilogramy szybszy
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 05.11.2017, 12:27
przeyebany ten Jordi Jodar , nie dość że ich pozajeżdżał to jeszcze pozarażał

zreszta #winakiko że na rotawirusy bashy nie zaszczepił haha co nie Tir ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów