|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Którzy są bez formy (przy czym Pawła trapią kontuzje). Obaj grali, słabo wypadli.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,3...Redirects=true "Rafał Boguski jednak zostanie w Wiśle Kraków? Kiko Ramirez: W przyszłym sezonie może być jeszcze lepszy" https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...falem-boguskim "Kiko Ramirez: Jestem za przedłużeniem kontraktu z Rafałem Boguskim" jedziemy dalej: "- Dla mnie wszystkie cele, o jakie będziemy grać, są równie istotne. Są nimi walka o mistrzostwo, o Puchar Polski - mówi Ramirez. - Oczywiście, są pewne cele, które muszą być pierwsze, inne będziemy brać pod uwagę w dalszej kolejności. Dla mnie, dla mojej rodziny ważne jest jednak, żeby być wśród najlepszych, a przede wszystkim zasługuje na to Wisła Kraków. Jeśli chodzi o klasyfikowanie tych celów, to chcemy przede wszystkim być w czołówce ekstraklasy. Dla mnie to jasne, że w nowych rozgrywkach będziemy chcieli walczyć o pełną pulę. Zapytaliśmy Ramireza, czy są to tylko jego trenerskie ambicje, czy podpisując nowy kontrakt, usłyszał od władz klubu, że właśnie takie zadania będą przed nim postawione w nowym sezonie. - To są zarówno ambicje klubu, jak i moje. To oczywiste, że Wisła potrzebuje tego, żeby walczyć z najlepszymi i bić się o najwyższe cele - odparł. http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/kiko-ramirez-celuje-w-mistrzostwo-i-puchar,12070088/" i na koniec: Kiko Ramirez: Wisła dałaby sobie radę w Primera Division http://sport.se.pl/pilka-nozna/ekstr...on_985922.html I Wy macie do kibiców pretensje, że mają wybujałe wymagania? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wiele okoliczności łagodzących jestem w stanie zrozumieć, ale ten argument do mnie nie przemawia.
To akurat Ramireza zadanie, by pomimo wieku byli w tej formie. Nadto, wiedział, ile mają lat, na jakich grają pozycjach i jak wygląda ich podatność na kontuzje, gdy opowiadał się za ich kontraktowaniem. Żaden nie miał na boisku wypadku na zasadzie: ktoś mu wszedł w nogi i połamał kolana. Obaj zaliczyli zjazd, który stanowi wypadkową wieku, indywidualnych predyspozycji, stanu zdrowia oraz pracy trenera. To trener jest od tego, żeby gracze byli w formie. Zwłaszcza ci, których sobie sam wybrał. To jest racjonalizacja na zasadzie: dlaczego w Polsce jest deficyt budżetowy? bo kradną! a dlaczego nie ma społeczeństwa sieciowego? bo kradną! a dlaczego sport leży? bo kradną!. Serio, tak chcemy rozmawiać? Pomijam już fakt, że Boguskiemu często brakuje talentu bądź agresji, ale zaangażowania nigdy nie można było mu odmówić; a Brożek grał taki sam piach przed upływem kontraktu, jak i po jego przedłużeniu.
Ostatnio edytowane przez czaro : 28.09.2017 o godz. 15:32.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
1) Rafał Boguski podpisał nowy kontrakt 02.06.2017, na jeden sezon (?):
Rafał Boguski- sezon 2016/2017 Mecze/bramki (tylko liga): 36/12 (0,33 gola na mecz) -> gol co 3 mecze -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2) Paweł Brożek podpisał nowy kontrakt 07.06.2017, na jeden sezon (?): Paweł Brożek- sezon 2016/2017 Mecze/bramki (tylko liga): 31/6 (0,19 gola na mecz) -> gol co ~5 meczów -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3) Zdenek Ondrasek- kontrakt ważny do czerwca 2018 (?): Zdenek Ondrasek- sezon 2016/2017 Mecze/bramki (tylko liga): 24/3 (0,12 gola na mecz) -> gol co 8 meczów -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 4) Mateusz Zachara- kontrakt rozwiązany: Mateusz Zachara- sezon 2016/2017 Mecze/bramki (tylko liga): 27/4 (0,14 gola na mecz) -> gol co ~7 meczów -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Podsumowując: - zostaliśmy na ten sezon z dwoma piłkarskimi emerytami, zawodnikami w przeszłości stanowiącymi o sile ofensywnej Wisły, - rozwiązaliśmy kontrakt z napastnikiem który miał wysoką płacę a nie dawał wystarczającej jakości, - nie udało nam się sprzedać, lub nie próbowaliśmy sprzedać napastnika który nie powala swoją grą, jest najzwyczajniej słaby Nie wydaje mi się, żeby decyzja o ewentualnym niepodpisywaniu Brożka i Boguskiego była dobrą decyzją. Jacy są tacy są, słabi i starzy, niewystarczający na aktualne potrzeby naszego klubu, ale jednak są. Znają klub, realia. Można gdybać, że rozwiązując ich moglibyśmy znaleźć dwóch kolejnych Carlitosów. Ale też moglibyśmy znaleźć dwóch kolejnych Ondraszków. Trzeba zadać przede wszystkim trzy pytania: 1) Czy Ramirez jest słabym trenerem, nie umiejącym wykorzystać doświadczenia Brożka i Boguskiego? 2) Czy Brożek i Boguski przegrywają walkę z czasem? 3) Czy cała drużyna jest tak fatalnie przygotowana do sezonu?
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 28.09.2017 o godz. 17:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
albo Kostali !! ![]() a co pytań: 1. nie 2. tak 3. nie wiem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Trudno mówić o fatalnym przygotowaniu do sezonu drużyny w sytuacji, gdy spora część piłkarzy pojawiła się u nas w 2 połowie sierpnia lub na początku września. Właściwie dobra dyspozycja Carlitosa czy Veleza, powinna sugerować, że dało się wypracować formę. Tym bardziej, że najgorzej prezentują się ci, poza wymienioną wcześniej dwójką, którzy go nie przeszli.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 28.09.2017 o godz. 17:46.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|