The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2017, 13:32
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Do usranej śmierci można chyba powtarzać żeby nie wklejać tutaj linków do tego portalu !!!
A co zlego jest w tym portalu ?
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 10.08.2017, 15:04
Co się dzieje.
Przyznam szczerze, że nie spodziewałem się takiej ofensywy transferowej Wisły.

Kadra wydaje się być ok.
Teraz sukcesywnie, okienko po okienku będziemy wymieniać poszczególne elementy na lepsze i podwyższać poziom pierwszej jedenastki.
Nic tylko iść na mecz i wesprzeć finansowo i dopingiem Wisełkę.
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.08.2017, 15:29
Taki trochę off top.
Drobiazg, ale na prezentacji zawodnik powinien być 'stosownie' ubrany, a nie w krótkich spodenkach jakby się na wakacje wybierał.
Koszulka polo klubowa, a najlepiej garnitur jak dyr Junco. Dopiero co się z Śląska naśmiewano. Uczmy się na błędach innych
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.08.2017, 15:46
To tylko jeden piłkarz nie bądź aż tak wybredny
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 10.08.2017, 15:57
Nawiązując do głównego tematu piłkarza trzeba tanio kupić i po roku góra dwóch drożej sprzedać. Piłkarze obecnie to tylko tacy gladiatorzy trzeba lekko podszkolić i sprzedać tak jak to robią dilerzy samochodów do garażu i na handel. Każdy kopacz patrzy tylko na wypłatę, więc Klub musi ich traktować ich jak rzeczy i patrzeć tylko na sprzedaż z dużym zyskiem.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.08.2017, 23:28
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...za,nId,2428089
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.08.2017, 01:40
Coś mi się wydaje że Pol Llonch, Wojtkowski, Boguski nie pograją za wiele
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.08.2017, 07:25
To niech ci się nie wydaje
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.08.2017, 08:44
Cytat:
A co bylo w pazdzierniku ?
Nie co było, tylko co miało być ;-) Kolejne wypłaty dokładnie.

O Boguskiego jestem spokojny, podobnie o Lloncha. Z resztą Wojtowskiego również, w końcu to 'hot prospect' ;D

Boguski grał w I składzie u prawie każdego trenera łącznie z Kiko, bardzo się zdziwię, jeśli nie będzie grać w ogóle (podejrzewam, że najgorszy wypadek to wchodzenie z ławki). Llonch pokazał wystarczająco jakości, żeby grać. Może nie zawsze, nie wszędzie - może tez wchodzić z ławki - ale to bardzo dobry piłkarz.

Za to ciekaw jestem naszych nowych nabytków, szczególnie tego Ze Manuela czy nie przyjechał odcinać kuponów tutaj.

Co do ubioru piłkarza na konferencji to bez przesady - w końcu to sportowiec, strój sportowy jak najbardziej jest OK. Nie ma się co czepiać, chyba, że np. Junco by wyskoczył w spodenkach, wtedy byłoby lekko pół śmiesznie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.08.2017 o godz. 08:47.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.08.2017, 09:02
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Wojtkowski regularnie dostaje szanse i myślę, że będzie dostawał. Ja bym chciał oglądać więcej Kostala.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 12.08.2017, 09:45
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Llonch w pełnej dyspozycji ma pierwszy plac u Kiko.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.08.2017, 10:30
Ciężko na razie powiedzieć o jakiej charakterystyce piłkarzem jest Basha - czy to typowy przecinak czy jednak potrafi od tyłu piłkę rozegrać. Pytaniem też jest gdzie Kiko widzi docelowo Veleza - czy nadal na DM'ie czy jednak na stoperze. Jeżeli Fran był sprowadzany w głównej mierze jako pozycja nr 6 to z dużym prawdopodobieństwem Kiko będzie rotował tą pozycją w zależności od przeciwnika czy przebiegu meczu. Dwójka Velez - Basha wydaje mi się mniej dynamiczna niż dwójka DM'ów z Polem, stąd pewnie będą grali w meczach gdzie będzie potrzeba zaryglowania środka pola i dania więcej swobody Petarowi z przodu
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez kangurekm : 12.08.2017 o godz. 10:30.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 12.08.2017, 11:05
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Llonch w pełnej dyspozycji ma pierwszy plac u Kiko.
Myślę że wątpię. Albańczyk i Velez wg mnie będą grać częściej. Inna sprawa że sezon jest długi i rotacje w składzie są niezbędne.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 12.08.2017, 11:10
Pod koniec sezonu Llonch ustawiany był przez Ramireza wyżej. Ja myślę, że podstawową trójką środkowych pomocników będą:

- Velez - odpowiedzialny za odbiór,
- Llonch - odpowiedzialny za odbiór i wyprowadzanie piłki ze strefy obrony,
- Brlek - ofensywny pomocnik podwieszony pod Carlitosem
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 12.08.2017, 11:49
Nie ma się co oszukiwać że z dziesieciu sprowadzonych kopaczy zaskoczy więcej niż 6, to i tak będzie dobry wynik. Niejeden na dobrą sprawę nawet szansy nie dostanie innej niż w treningach. Obym się mylił.
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 12.08.2017, 14:49
nigdzie nie było podanej dokładnej informacji co do kontuzji Pola

"problemy mięśniowe" to dośc enigmatyczne określenie

jeśli np było to duże rozmiarowo zerwanie mięśnia , to po takje kontuzji może już nigdy nie osiągnąć dyspozycji z poprzedniej rundy , oczywiście może tez po niej nie pozostac żaden ślad , ale tego póki co nie wiemy , poza tym że powrót sie opóźniał z meczu na mecz co dobrze nie wróży , a i postawa w meczu wtorkowym była daleka od optymalnej
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 12.08.2017, 14:57
Mój tekst o Ze Manuelu, podpytałem Tomasza Zielińskiego i dziennikarza z Portugalii.

https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...69328941039617

Jeśli możecie polubcie i podajcie dalej.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.08.2017, 12:09
W kontekście wczorajszego meczu parę uwag w związku z polityką transferową. Rzucają się w oczy dwie sprawy:
Nie jesteśmy w stanie tworzyć sytuacji bramkowych grając dwójką DP
Potencjał Carlitosa jest marnowanu gdy gra sam na szpicy, musi mieć obok siebie "9"
Z tego wynika, że w składzie mamy miejsce oprócz Brleka tylko dla jednego pomocnika a mam czwórkę -Velez, Llonch, Tibor, Albaniec + potencjalnie Wojtkowski, którego też powinniśmy ogrywać, bo widać, że ma duży potencjał. Jeżeli nie odejdzie Brlek, to mamy na prawdę za dużo zawodników, bo dwójka z nich regularnie pewnie nawet na ławce nie będzie się mieściła. Chyba, że Kiko dalej będzie chciał grać na trzech pomocników a Basha będzie dawał radę na "8". Tylko wtedy dalej problemem będzie samotny Carlitos.
To samo na skrzydłach. Kostal już wczoraj poza składem a kiedy grał za każdym razem prezentował się fajnie. Dodając do tego brak rezerw robi się problem.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.08.2017, 12:24
Chyba, że Basha będzie zmiennikiem Brleka, a Llonch - Veleza, albo Velez zacznie grać na środku obrony za Gonzaleza.

Tak, jak pisałem, zdziwiła mnie wczoraj zmiana ze Manuela - Wojtkowski jest zgrany z drużyną i to jego spodziewałem się zobaczyć. Z Kostalem też wiążę nadzieje, ale trener go widzi na treningach i chyba wie, co robi. Być może to, że my dostrzegamy w tych krótkich epizodach na boisku jakiś błysk nie oznacza, że w innych elementach gry jest sporo cieni.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.08.2017, 12:34
czaro napisał(a):Wyświetl post
Chyba, że Basha będzie zmiennikiem Brleka, a Llonch - Veleza, albo Velez zacznie grać na środku obrony za Gonzaleza.

Tak, jak pisałem, zdziwiła mnie wczoraj zmiana ze Manuela - Wojtkowski jest zgrany z drużyną i to jego spodziewałem się zobaczyć. Z Kostalem też wiążę nadzieje, ale trener go widzi na treningach i chyba wie, co robi. Być może to, że my dostrzegamy w tych krótkich epizodach na boisku jakiś błysk nie oznacza, że w innych elementach gry jest sporo cieni.
Z Wojtkowskim jest ten sam problem, co z Haliloviciem. Obaj są "porcelanowi". I na razie daleko im jeszcze do Semira z najlepszego okresu, który nadrabiał swoje wszystkie braki umiejętnościami ofensywnymi.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.08.2017, 13:15
A ze Manuel jest atletą?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 13.08.2017, 13:34
A ze Manuel jest atletą?
Atleta nie znaczy siłacz sztangista. Ze Manuel jest szybki i umie się utrzymać na nogach przy kontakcie z przeciwnikiem a nie wywraca się. Messi też jest atletą, szybki, świetne przyspieszenie i nie wywraca się od razu z przeciwnikiem na plecach.

Wojtkowski nadrobi te elementy i ze swoją techniką spokojnie może zostać gwiazdą tej ligi.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 13.08.2017 o godz. 13:40.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.08.2017, 13:49
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Wojtkowski nadrobi te elementy i ze swoją techniką spokojnie może zostać gwiazdą tej ligi.
Liczę na to, polubiłem go!

A co do ze Manuela, to nie widziałem go na tyle, żeby ocenić czy pomimo chuderlakowatości trzyma się na nogach. I czy robi to na tyle dobrze, żeby być w derbach wyżej w hierarchii do wejścia od zawodników bardziej zgranych z drużyną. Dlatego nie oceniam, po prostu mówię, że mnie ta zmiana bardzo zdziwiła.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.08.2017, 13:56

A co do ze Manuela, to nie widziałem go na tyle, żeby ocenić czy pomimo chuderlakowatości trzyma się na nogach. I czy robi to na tyle dobrze, żeby być w derbach wyżej w hierarchii do wejścia od zawodników bardziej zgranych z drużyną. Dlatego nie oceniam, po prostu mówię, że mnie ta zmiana bardzo zdziwiła.
Chcę tylko zwrócić uwagę, że to on zaliczył asystę "drugiego stopnia" rozrzucając w tempo piłkę na lewą stronę do Sadloka. Co było potem, wszyscy wiemy.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 13.08.2017, 13:57

Myślę że Wojtkowski spadł bardzo w hierarchii Kiko po meczu z Płockiem PP. Tam przegrał walkę fizyczną z rywalami całkowicie. Kiko widział że mecz z parchami to walka wręcz a w tej walce na ten moment Wojtkowski nie istnieje.

Na tej zasadzie grał w derbach Bartosz który jest silniejszy i szybszy od Kamila. On w PP nie grał cudów ale walkę wręcz z piłkarzami z Płocka nie przegrywał.

Myślę że tym kierował się Kiko - derby to bardziej walka niż gra stąd albo wpuściłby szybkiego Ze Manuela albo Boguskiego. Tak jak wczoraj.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.08.2017, 14:09
Ja się o Ze Manuelu nie chcę wypowiadać, bo w sumie gość z marszu dostał szansę kosztem, zapewne, Kostala. Ale nie mogę mu odbierać udziału przy drugiej bramce. Szybkie podanie do skrzydła i zabranie ze sobą sprintem piłkarza Cracovii, co zrobiło miejsce Sadlokowi, było naprawdę istotne dla tej akcji. Tak więc swój wkład przy golu Carlitosa też Portugalczyk miał.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.08.2017, 14:42
Wiem, że miał wkład przy akcji bramkowej. W pozostałym okresie gry ani razu nie zwrócił na siebie mojej uwagi, nie obserwowałem go, dlatego też nie feruję wyroków. Mam nadzieję, że będziemy mieć z niego tyle radości, co dotychczas z Carlitosa.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 13.08.2017, 15:50
Derby to nie jest mecz dla takich zawodników jak Kostal czy Wojtkowski. Dopiero dołączyli do zespołu, doświadczenie w seniorskiej piłce małę, a taki Ze Manuel, Velez to inna para kaloszy. Nawet gdyby młode wilki miały większe umiejętności, to ważne, żeby głowa wytrzymała. Nieudany występ w takim meczu mógłby mieć negatywny wpływ na dalsze występy. Takie mecze mogą zostać z tyłu głowy.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 13.08.2017, 15:52
A ze Manuel to wiślacki weteran?
Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 13.08.2017, 15:58
A ze Manuel to wiślacki weteran?
Nie, ale zagrał w dorosłej piłce dużo więcej meczów niż oni i to z rywalami dużo lepszymi niż są w polskiej ekstraklapie.
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów