|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cały ten spór powinien ograniczyć się do dwóch prostych twierdzeń:
- jeśli inwestor okaże się wiarygodny i jest w stanie udokumentować inwestycje na takim poziomie jakim pisze prasa - sprzedać odrazu - jeśli to jakiś scam - pogonić i wyśledzić kto jest za to odpowiedzialny. Tyle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@ogryzek i wolfy pocałujcie mnie w dupę szczawie i tyle w temacie
![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kolego RobZombie nie muszę walić wykrzykników tylko stwierdzam, że jak zamierzysz złożyć ofertę na określoną kwotę to wszelkiego rodzaju działania sprawdzające co kupujesz wykonujesz przed złożeniem tej oferty.
Oczywiście tak zachowuje się poważny inwestor. Informacje finansowe spółki nie są żadną tajemnicą... Zakup Spółki nie jest tożsamy z zakupem bułek, gdy sąsiad wskaże Ci piekarnię, gdzie pieką najsmaczniejsze... Nie spotkałem się z przejęciem klubu piłkarskiego, ale innych spółek (w tym spółki giełdowej gdzie po due dilligence nabywca zrezygnował z zakupu) owszem tak i nigdy nie słyszałem, że najpierw ktoś składał ofertę zakupu, a później badał spółkę. Ale co ja tam wiem - Janek i inni wiedzą zdecydowanie więcej, a na przejmowaniu spółek z pewnością zęby zjedli... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie dojdzie do patowej sytuacji, bo fajnie rozpoczęliśmy sezon, w którym każde zwycięstwo jest za ,,3 ptk". |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Poprawione ;-) Sorry, ale traf chciał, że jakieś 3 tygodnie temu przeczytałem sobie cały temat odnośnie JM stąd być może też moja wstrzemięźliwość
E tam zaraz wojna między TS i TFK - można aneksować umowę przedłużając ważność zapisu do 23.07.2018 bez pełnomocnictwa dla TFK i ewentualnie wszyscy zdrowi. Prezes twierdziła, że TS będzie współpracować z TFK przy weryfikacji inwestora (prawnicy TFK to już pokazali swoje mistrzostwo niejednokrotnie)...
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 25.07.2017 o godz. 17:30.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tym Janekxem ktos manipuluje albo wykorzystuje go do siania fermentu.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Zastanawia mnie to że w temacie nowego "inwestora" nagle przewija się ta nieszczęsna UFA. Pamięta ktoś w jakich okolicznościach i na jakich zasadach zerwaliśmy z nimi umowę? Może tu nie chodzi o samo przejęcie klubu a o możliwość zrobienia audytu, bez złożenia oferty nie mogli by chyba sobie wejść do klubu i zażądać pokazania ksiąg? Może to właśnie UFA stoi za wszystkim i zależy im na możliwości przeprowadzenia audytu bo mają nadzieje znaleźć coś co pozwoli im na wyciągnięcie od nas kasy z tytułu starych umów z nimi. ![]() ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
PROFESOR.
Czy to nie zastanawiajace ze zawirowania wlascicielskie przytrafiaja sie drugi raz z rzedu tuz przed derbami ? ![]() ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dziwię się, że niektórzy tak ślepo wierzą TS. Padło pytanie z sali czy kontaktowaliście się z Tele-Foniką... a Pani Prezes, że nie zdążyli... no jaja. Prawie 4 dni minęły od piątku, a Ci prostego telefonu nie wykonali z pytaniem o co tu chodzi. W sobotę z samego rana powinno być zorganizowane pilne spotkanie obu podmiotów. Przecież to śmierdzi na kilometr.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Przecież Janekx twój mentor mowil ze bedzie zmiana na dobre ludzie .......a otrzasnijcie sie i przestancie pier..do..lic!
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czy ja coś takiego napisałem
Czy Ty coś nadinterpretowałeś Przychodzisz w maju 2017 roku do Wisła SA i składasz odpowiednie dokumenty, umocowania, chęć skorzystania z oferty zgodnie z zapisami za conajmniej 40 mln zł i wówczas masz możliwość przeprowadzenia audytu finansowego i korporacyjnego, a następnie złożyć ofertę opiewającą na konkretną sumę.... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Janekx89 ma dobre dojścia, problem w tym że niektóre osoby ze środowiska piłkarskiego chyba zdają sobie sprawę kto to jest i w tym przypadku mogą go świadomie manipulować.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w obecnej sytuacji oczywiscie to nie grozi...
myslicie ze znajdzie sie ktos kto bedzie chcial dac kase i jednoczesnie zgodzi sie na utrzymanie obecnych osob w klubie obecne wladze to licza na to ze ktos da kase i pozwoli im nia zarzadzac oraz utrzymac stolki... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Debeściak janekx po raz kolejny najebał farmazonów na dodatek obrażając "pismaków" z GK/DP.
Ciekawe co stanie się we czwartek ale obiektywnie przyznam, że wolę (przy tyyyyylu niewiadomych) by jednak zostało po staremu. No chyba, że Niemcy pokażą kwity które jakoś będą w stanie ich uwiarygodnić, bo po cudownym pierwszym wrażeniu i zaświeceniu oczek na miliony euro, powoli wychodzą coraz to dziwniejsze kwiatki. :/ Ta UFA w tle najbardziej mi śmierdzi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kolejny co ma problem ze słuchaniem...
Ostatnio edytowane przez regan : 25.07.2017 o godz. 18:10.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Tylko te, które znajdują się w sprawozdaniu finansowym i dopiero od momentu, w którym się w nim znajdą. Kluczowych danych Wisły według stanu na dzisiaj (na początek nowego sezonu) nie znamy. Na chwilę składania oferty to i z dostępem do danych na 31 grudnia 2016 via KRS byłby problem, więc realnie "inwestor" bez współpracy ze strony TS niczego sensownie by nie przebadał...
Cytat:
Co oczywiście nie znaczy, że bronię "inwestora", a już na pewno nie jego wiarygodności. Pokazuję tylko, że da się znaleźć scenariusz, w którym Twoje zarzuty byłyby nietrafne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ta transakcja nie ma najmniejszego sensu z punktu widzenia ekonomicznego:
1. Firma składa ofertę na 40mln, bez negocjacji z TS, 2. Mogli negocjować z TS niższą kwotę zakupu. 3. Skoro TS miał zagwarantowane 40% czyli 16mln, to po eliminacji TFK mogli zaproponować 20mln TSowi i klub by kupili o połowę taniej. 4. Dlaczego składając ofertę dnia 21 koniecznie chcieli mieć TF w negocjacjach, przecież mogli poczekać i pozbyć się jednego podmiotu z transakcji? 5. Jest to pierwsza firma na świecie która z taką beztroską jest gotowa pokryć zadłużenie 10-15mln zł 4. Załączone pisma to jakaś parodia, świadczące o całej firmie.. Sposób prowadzenia tej transakcji to parodia i nie jest logiczna z perspektywy osoby kupującej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie dość że onanista, to jeszcze pederasta...
nesta to ameba ale przynajmniej za to pieszczot nie oczekuje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.07.2017 o godz. 18:37.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi tam styl rządzenia Pani Marzeny bardzo się podoba, natomiast styl złożenia oferty przez niemieckich miliarderów jest komiczny i fatalny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Ja tam wolę się nie wypowiadać na tematy pozapiłkarskie (zwłaszcza od zmiany TKWM na WRWE czy jakoś tak)
ale co do postu grosza : chcą przejąć kontrolę i negocjowali ponoć zakup, nie doszli do porozumienia, TS nie chce sprzedać klubu (tzn oddać kontroli i "stołków"), więc chcą wykorzystać klauzulę póki mogą. Akurat to jest proste i logiczne. TS sportowo robi dobrą robotę, ale długów i akcji Michalskiego etc nikt szerzej nie opisuje. A ch* wolę się jednak skupić na piłce ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Dariook niektórych nie przekonasz zobaczyli ba usłyszeli o ojro i już maja klapki na oczach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Powiem więcej...Neymar już wznosi puchar LM w trykocie Wisły. A niemiec popalając cygaro krzyczy : MEHR MEHR !!!
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do całej układanki mam jeszcze jedną wersje wydarzeń, która przychodzi mi na myśl i jest całkiem prawdopodobna.
Od początku, Fakty: Okazuje się "że Bernatzky przygotował ofertę na papierze firmowym European Agency Office mieszczącego się pod adresem, jaki w Berlinie zajmuje UFA Sports."(za interia) Janex ma kopie dwóch dokumentów pytanie kto jest taki rozrzutny Wisła? Na 1906% NIE. TFK - na 99% NIE, no bo tam żadem mniej decyzyjny do nich wglądu nie mia. A więc wszystkie ślady idą w stronę niejakiego Bernatzky-iego i to on mu na 90% przesłał te dokumenty oraz informuje go o wszystkim. Pytanie: Po co? I jaki ma w tym cel? Miga rozmawiał z owym pełnomocnikiem Bernatzky-m i to od niego dowiedział się o planach tej spółki. Nikt inny tylko on. Przypadek? Właśnie. Żarówka. Pytanie: czemu tylko Miga o tym wie? Czemu tylko on dostawał info. I czemu po konferencji siedzi cicho? Dlatego wniosek mam taki: Być może tu nie chodzi o kupno Wisły S.A tylko o przeprowadzenie audytu. Tylko Kto w jakim celu, po co? Poprzez papier firmowy przejawia się wątek UFA. Ciekawe nieprawdaż? O Bernatzkim zdaniem interii nikt nie słyszał w firmie która widnieje na pieczątce oferty. A więc można się domyślić, że ten człowiek nie jest żadnym pełnomocnikiem kancelarii z siedzibą w Brukseli a współpracownikiem firmy UFA(bo ja w przypadki nie wierze) a oferta którą przesłał jest tylko pretekstem do wszczęcia audytu. "Niniejsza oferta złożona jest pod warunkiem przeprowadzenia bez istotnych zastrzeżeń z naszej strony badania stanu spółki Wisła Kraków S.A. (due diligence)."(za zdjęciem oferty). I teraz się właśnie zastanawiam, czy faktycznie to wszystko to nie czasem gra UFY: czyli przysyłanie oferty fakeowego-szemranego inwestora o którym nic w internecie nie ma, robiąc przy tym w ciula naszych informatów/dziennikarzy (płacąc im?), którzy robią ferment wśród opinii Wiślackiej i stwarzać pozory przejęcia klubu a chodzi tak naprawdę o wyłudzenie poufnych informacji o stanie finansów klubu? Prawdopodobnie rozwiązanie kontraktu z UFA wiązało się z karą finansową jaką Wisła S.A musi tej firmie zapłacić, a że tego nie robi, bo ma trudną sytuację finansową, być może ta firma chce wiedzieć coś co by ją interesowało w kwestii odzyskania pieniędzy, lub przygotowania się do pozwania naszego klubu do sądu. Takie moje domysły.
Ostatnio edytowane przez regan : 25.07.2017 o godz. 19:17.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|