|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Chodziło mi głównie o zdanie z Kiko... Podsumowując(tak trochę w przenośni) to nie drużyna Ramireza ma stratę 2 pkt. do lidera,to Carlitos ma taką stratę. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
hehe zgapiłeś z mojego posta w temacie o Kiko ? no cóż widać że zmiennicy jednak zawodzą i ustawienie jake stosuje Kiko w lidze jest optymalne, mecz sie calkiem przyjemnie oglądało do czasu tej głupiej bramki , potem siadło psyche cieszy dobra postawa Balanyuka, może wreszcie bedziemy mieć typową 9tke ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
całkiem przyjemnie się oglądało ? Szanuje za ironię albo za oderwanie od rzeczywistości.
Pomysł Ramireza na grę : - Grać na Carlitosa - Dzida Gonzaleza - Wspólne gra Małecki & Sadlok. właśnie ograł nas zespół prowadzony przez gościa, który będąc trenerem w Niemczech wsławił się tym, że wszystko przegrywał, Zespół złożyli z jeszcze bardziej anonimowych graczy jak nasz hiszpański szrot, Grali w "10" ! przez 2/3 spotkania. jedyny plusik z tego spotkania przy 45 minutach Wojtkowskiego bo na więcej nie ma sił i przy Arseniciu. Jego gra wygląda coraz lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Każdy kto wrzeszczy żeby zwolnić Kiko - rozbieg proszę i głową w ścianę, albo kubeł wody na głowę, albo niech chociaż usiądzie, napije się, odsapnie i pomyśli logicznie.
Jeszcze chwile temu mieliśmy tu mieć armageddon, Loeser i Bernacky za progiem, upadek klubu itp. Wybroniliśmy się, klub zrobił transfery, Kiko składa to wszystko. Praktycznie od zera, bo 1) Mąka Cwks - wiadomo 2) Brlek sprzedany 3 ) Boguski i Brożek skończyli kariery (ja bym ich już nie wystawiał mimo szacunku..to już nie działa) 4) Głowa rozgrywa ostatnie mecze, jego rola się zmienia 5) Ondrasek kontuzjowany ( przypomnijcie sobie mecz z Pogonią i jak to wyglądało na 2 napastników pasujacych do siebie) Po fuzji lecha z amiką, Smuda dostał 3 lata na zbudowanie czegoś. To było lepienie drużyny totalnie od zera Tu mamy dokładnie to samo, a wy chcecie żeby nagle odpaliło i żeby tu Barcelona była. Spokój, zaufanie i chłodne głowy - będzie dobrze, wszystko się dotrze. Nie zachowujmy się jak sieroty sukcesu, bardzo proszę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
I... To w jakiś sposób przeszkadzało mu w podłączaniu się do akcji ofensywnych, posyłaniu celnych, zaskakujących podań? Dzisiejsi defensywni pomocnicy powinni być wszechstronni, jak chociażby Brlek, a ten ponoć tu przyszedł po to, żeby go zastąpić. Naprawdę tak trudno wziąć pod uwagę wariant, że to piłkarze są ch...j warci, a nie trener? Zresztą często wypowiadają się po meczach, mówiąc, że nie potrafili zrealizować tego co nakreślił Kiko. Skoro nie, to może to im trzeba się przede wszystkim przyjrzeć.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Panie Kiko, czy nie jest Panu wstyd? Tak zwyczajnie? Po ludzku?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Wstyd, hańba i kompromitacja.
Jak słusznie zauważył Kolega powyżej Korona broni się w 10-tkę a my rozgrywamy na swojej połowie piłkę przy 5ciu zawodnikach za linią piłki. Brak rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia jest porażający. Nie wiem czemu niektórzy piszą, że graliśmy w przewadze. Boguski a w zamian za niego Brożek doskonale wyrównywali szanse. Czy oni mieli jakieś udane zagranie w tym meczu ? O ile jeszcze Boguś się do gry pokazywał ale .......il piłki koncertowo tak Brożek był piłkarzem na sztukę kompletnie nic nie dającym Wiśle. Najlepiej z tej dzisiejszej zbieraniny ludzi bez ambicji wypadł młody Wojtkowski. Taktyki zero, schematów zero. Trener do wyjepania. Dziękuję, dobranoc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Wstrzymajcie się z ocenami piłkarzy. Te chłopy, jak Boga kocham, te chłopy nie wiedzą co mają grać i jak biegać po boisku. Przecież tutaj widać kompletny brak pomysłu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Meczu nie ogladalem wiec napisze tylko - JA .......E
Statystyki z meczu, jak moglismy to przegrac, jeszcze z tymi patalachami kieleckimi, jak ja ich nie cierpie Bramki: 1-0 Strzały: 5-16 Strzały celne: 1-6 Posiadanie piłki (w %): 36-64 Spalone: 4-4 Rzuty rożne: 5-5 Dośrodkowania: 18-17 Faule: 19-23 Żółte kartki: 5-4 Czerwone kartki: 1-0 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Jaka presją wyniku o czym Ty piszesz? Jakbyśmy nie mieli przewagi jednego zawodnika to dostalibyśmy w czapkę wcześniej i to nie jeden raz. Porprostu hu....ja grali i tyle w temacie. Co do zawodników tym razem to nie jest tylko ich wina. Ktoś ich musi ustawić odpowiednio zmotywować przeciw żyć chociaż kilka schematów rozegrania. Ja nic nie widzę zero czegokolwiek.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
K..wa mać, jakie puchary
Więc należy szanować każdy punkt zdobyty w lepszym lub gorszym stylu. ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To czytaj takie dalej baranie.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co do reszty to możesz wierzyć dalej, że TF zostawił Wisłe na 0 ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To mnie zorientuj i przestań rzucać ogólnikami. Jaka prowizja? Procent dla chorwatów to miała być końcówka z kwoty 2.2mln euro, co daje nam 2mln. Zostanie na laysy chociaż, czy trzeba było dopłacić?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Podatek VAT 23% Po odliczeniu tylko tego zostaje niecałe 1,4 z 2,2. Prowizja dla menadżera piłkarza - chyba miał jakiegoś? Nie chodzi, oto, żeby sobie coś udowadniać, tylko o to, że my nie zarobiliśmy (w sensie wolnych środków) 2,2mEuro tylko tyle zapłacił Inter, a realnie w Klubie została tylko cześć tej kasy ....
Ostatnio edytowane przez Savik : 20.09.2017 o godz. 23:17.
![]()
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Symulacja Wisły bez Carlitosa zakończona...
całkiem Dobra pierwsza połowa, potem dramat. Zaryzykuję stwierdzenie, że czerwona kartka bardziej nam zaszkodziła niż pomogła. W dupach im się po niej poprzewracało. Przechodzony mecz, nawet po starcie bramki dopiero Kiko musiał wydrzeć się na nich, żeby łaskawie spróbowali strzelić bramkę - Soból chyba płakał, gdy to oglądał. Chłop 2 lata po skończeniu kariery wniósłby więcej energii do gry. Żal dziś było tylko Sadloka i Bashy. Z nowych nabytków: Perez - fajny początek, potem zniknął Halilović - mam mieszane uczucia. Czasem za bardzo kombinuje, nie decyduje się na proste środki, a potem próbuje wynaleźć koło na nowo. Balanyuk - podobnie jak Perez. Po czerwieni brakowało mu przestrzeni, ale jest na pewno interesujacy. Wojtkowski - jeden z lepszych w drużynie, ale głupi wolny, po którym padła bramka. Arsenić - pewny mecz, jedną pomyka przy wprowadzaniu piłki. Przy fakultatywne powinna być czerwona. Imaz - grał jakieś 40 minut, jeden strzał do zapamiętania to za mało. Coraz trudniej bronić go też argumentem o potrzebie akomodacji. Basha - dopóki grał, mieliśmy kontrolę nad spotkaniem. Najlepszy na boisku. Jeżeli zmiana nie wynikają z zaleceń lekarzy lub kontuzji w trakcie meczu, to jej nie rozumiem. Niestety tak z 60% odpowiedzialności za bramkę spada na Llonch, reszta na Kamila i kryjącego Diawa. To już nie jego pierwsza bramka zawalona przez niego, vide mecz z Jaga w poprzednim sezonie. No i czemu przy przewadze, wprowadzamy zmianę przechylają balans drużyny na obronę? W ataku pozycyjnym nie istniejemy, a wyszliśmy chyba w najbardziej Najbardziej technicznym zestawieniu, jakie mamy, pomijając absencję Carlitosa... Zero koncepcji na ataki, my naprawdę nie mamy nic rozsądnego przygotowanego na przeciwnika z autobusem w polu karnym. Inna kwestia to to, ze gramy w jednym tempie, zero przyspieszenia akcji, obiecujące ataki zawsze ktoś zepsuje złym przyjęciem, podaniem nie w tempo. No przecież tak się da. Tak się po kilkunastu latach wypełnionych treningami nie da grać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt nie wymaga pucharów ale takiej .......ni nie wytrzymam. Nikt by nie miał pretensji jeśli odpadli by po grze w piłkę a nie po pozorowaniu gry. Z piłkarzy zawsze można więcej wycisnąć pytanie jest tylko czy ten trener jest w stanie to w przyszłości zrobic.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt nie pieprzył gry? Skoro jest tak dobrze to czemu do kur...wy nędzy jest tak źle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Bo na ławce trenerskiej siedzi WF-ista którego największym sukcesem było wygranie pucharu Hiszpanii w Football Managerze 2012
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Powaznie nikt tu nie widzi przyzwoitej gry Ukrainca? Przy Carlitosie moze byc z 10 razy lepszy, pytanie czy Kiko go wystawi, bo jego dobor skladu przypomina losowanie numerkow jak w lotto.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
To samo co w meczach poprzednich, tylko bez farta. Żenada,dramat i tona mułu.
Dostajemy prezent od sędziego w postaci czerwonej dla scyzorów, a my jak ....a ostatnie cymbały kopiemy się po czole przez 90 minut. Momentami 9 na 11 i wygląda to tak samo Gdyby nie wątpliwa czerwona, to pewnie byśmy dostali w 90 minutach. Nie dziwię się maksymalnego w....ienia naszego trenera z erasmusa. Dostał konkretnego gonga i zawalił sprawę, z czego będzie rozliczony. To nie liga, że po.......i głupoty i nadgoni. Zjebałeś puchar i nic tego nie zmieni. Tu i teraz. Brozio się wysłuchał przy płocie i ma tym espania gościom to przekazać? Oni i tak nic nie czają. A jak już czają to mają w piździe. Wjeżdza na tapetę bardzo ciężki terminarz i pytanie jak sobie z tym nasz trener poradzi. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ktoś mi może wytłumaczyć, czemu na tak ważny mecz nie pojechali Carlitos i Malecki, jedyni piłkarze którzy coś grają w ataku w tym sezonie?
Kontuzje? Czy ....a zmęczenie? We wrześniu... Czemu nawet na ławkę ich mnie wziął? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kiedyś będzie dużo sprzątania po tym gnoju hiszpańskim.
Znając życie już w zimie.. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak - mam na myśli zaliczki. - może nie wyraziłem się jasno.
Nie zwracają Ci na koniec roku tylko realnie w 2 kwartale. A do tej pory gotówki nie masz... Więc jeśli będzie nadpłata - to będzie zwrot, ale dopiero w II kwartale 2018. Ad. Edit: Podlega podatkowi VAT, jako przeniesienie (sprzedaż) praw różnego rodzaju. Jak chcesz to mogę znaleźć jakąś interpretacje. Zwolnienia z podatku VAT przy transferach przysługują tylko podmiotom non-profit, jeśli cała kwota podlega przeznaczeniu na działalność statutową (np. szkolenie młodzieży przez TS), Wisła SSA jest natomiast podmiotem komercyjnym.
Ostatnio edytowane przez Savik : 20.09.2017 o godz. 23:38.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|