The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2017, 11:36
Wiedzialem ze zostawia Buchalika. To juz lepiej Miska mogli zostawic.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.06.2017, 11:53
wiem że nie ma kasy, ale mieliśmy się pozbyć hamulcowych czyt. Buchalik i sprowadzić kogoś nowego na pozycję bramkarza... to ja już wolę tę wątróbkę...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.06.2017, 11:59
filemon napisał(a):Wyświetl post
Może się mylę, ale po Levadii to raczej były zachwyty jakiego to grajka nie sprowadziliśmy (Kirma), bo grał wyraźnie lepiej od reszty.
Na tle pozostałych może nie wyglądał źle ale ta "skuteczność"... Generalnie po takich występach ciężko tęsknić za pucharami bo z czym do ludzi.

Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Wiedzialem ze zostawia Buchalika. To już lepiej Miska mogli zostawic.
+1

chyba każdy woli Miśka.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.06.2017, 12:11
Markus napisał(a):Wyświetl post
Na pewno ja jestem adresatem tych słów? Na Merkurym jeszcze nigdy nie byłem

Swoją drogą, w tej konkretnej sprawie masz rację.
Najmocniej Cie przepraszam
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.06.2017, 12:31
ale Misiek pewnie pewnie ma lepsze propozycje z innych klubów, a Buchalik nie i godzi się grać u nas za grosze
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 26.06.2017, 12:59
crux.a napisał(a):Wyświetl post
@WislaFan123, zamiana Cuesta za Załuskę wygląda na papierze lepiej niż Gonzalez za Ryśka. Rysiek był reprezentantem kraju i grał na Euro. czego o Gonzalezie nie można powiedzieć. A Cuesta w zestawieniu z Załuską: był rezerwowym w lepszej lidze i lepszym klubie, jest sporo młodszy.

Jeśli sprowadzenie Cuesty nazywasz komedią, to sprawdzenie Załuski było farsą.
Chodzi mi o to, że w momencie gdy jest 5 tygodniowa przerwa zegnamy sie z 4 bramkarzami (choc jednak nie wykluczone ze jeden z nich zostanie, trwaja rozmowy), a nie sam fakt sciagniecia tego bramkarza. On jest wielką niepewnościa - dlugo nie gral, spore ryzyko.

A w przypadku Rysiek/Gonzalez, oczywiście że na papierze lepiej wygladał Rysiek. Bardziej chodzi mi o to, że po jego odejsciu nie widać straty na jakosci, a mamy goscia z inizszym kontaktem + ok 3,5mln pln zainkasowalismy
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.06.2017, 13:11
thechris napisał(a):Wyświetl post
Jak go głównie zapamiętałem, że spier*olił nam mecz Levadią Tallin marnując kilka setek.
thechris napisał(a):Wyświetl post
Na tle pozostałych może nie wyglądał źle ale ta "skuteczność"... Generalnie po takich występach ciężko tęsknić za pucharami bo z czym do ludzi.
Chyba jednak mylisz dwumecze, bo ani jego "kilku setek" i nieskuteczności nie ma na żadnym ze skrótów, ani też nie widać tego po ocenach np tutaj: http://historiawisly.pl/wiki/index.p...awodnik.C3.B3w

Żeby ułatwić: Kirm 7, reszta w przedziale 2-4, a na innych portalach wybrany piłkarzem meczu - tak chyba nie ocenia się gościa, który "spier*olił mecz".

Nigdy nie byłem jego fanem, ale akurat początek zapamiętałem wyśmienicie, bo zrobił duże nadzieje - coś sobie pomyliłeś
Ostatnio edytowane przez filemon : 26.06.2017 o godz. 13:15.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 26.06.2017, 14:59
A ja jeszcze na temat Mąki w Legii. Po sprawie Cierzniaka, która była nieprawdopodobnym skandalem, ten transfer naprawdę by mnie zabolał. Uważam, że w przypadku graczy stanowiących o sile drużyny dwa kierunki transferowe z Wisły powinny być niemożliwe: na druga stronę Błoń (wiadomo dlaczego) i do Legii (w związku z Cierzniakiem). Co innego transfery piłkarzy typu Serge Branco, ale aż takich rodzynków to chyba na razie na zbyciu nie mamy.

Mąka powinien zostać. Ma pewne miejsce w 11 i ogromną szansę na wyjazd na mistrzostwa świata. Tam się pokaże i znajdzie pracodawcę lepszego od Legii.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.06.2017, 15:13
crux.a napisał(a):Wyświetl post
A ja jeszcze na temat Mąki w Legii. Po sprawie Cierzniaka, która była nieprawdopodobnym skandalem, ten transfer naprawdę by mnie zabolał. Uważam, że w przypadku graczy stanowiących o sile drużyny dwa kierunki transferowe z Wisły powinny być niemożliwe: na druga stronę Błoń (wiadomo dlaczego) i do Legii (w związku z Cierzniakiem). Co innego transfery piłkarzy typu Serge Branco, ale aż takich rodzynków to chyba na razie na zbyciu nie mamy.

Mąka powinien zostać. Ma pewne miejsce w 11 i ogromną szansę na wyjazd na mistrzostwa świata. Tam się pokaże i znajdzie pracodawcę lepszego od Legii.
... a my nic nie zarobimy.

Tego zapomniałeś dodac.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.06.2017, 15:17
Odgrzewając sprawę Cierzniaka, to w momencie gdy podpisał już kontrakt z Legią to (pomijając absurdalne rozwiązanie kontraktu przez pzpn) jedynym rozsądnym wyjściem było dogadać się z L i go wykopać do Warszawy. Nic na tej sprawie nie zarobiliśmy, a marnym pocieszeniem było że 'postawiliśmy' się stolicy.

W przypadku Mąki, nie grozi nam rozwiązanie kontraktu, więc po prostu grałbym z Warszawą twardo. Za mniej niż 1 mln euro nie opłaca się go sprzedawać, a i nie jest powiedziane, że w ogóle Mąka chce iść do L.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 26.06.2017, 15:20
Coś tam zarobimy za ekwiwalent... Wiem, że masz rację. Jak mus, to sprzedać. Byle nie do Legii, naprawdę, po tym, jak pograli w sprawie Cierzniaka, brzydziłbym się robienia z nimi interesów.

Może jeszcze przypomnę, że to i owo wskazywało na to, że Legia zaczęła rozmawiać z Cierzniakiem wcześniej niż pół roku przed upływem jego kontraktu. A że to PZPN rozwiązał jego kontrakt, to formalnie prawda.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez crux.a : 26.06.2017 o godz. 15:27.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 26.06.2017, 15:30
Co wy chcecie od Cierzniaka?
gosc w Legii zagral 10 minut, a Legia mu co miesiac musi wyplacac 70 tysięcy zlotych.

Interes zycia ubili. Z perspektywy czasu to Wisla wyszla z tego najlepiej.

Co do Krzyska, to odejsc moze, nikt o to pretensji miec nie będzie, ale co oczywiste nie do Legii czy Cracovii. Moze isc do kazdego innego klubu.
Ostatnio edytowane przez c. : 26.06.2017 o godz. 15:34.
Odpowiedz cytując
butazango
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 26.06.2017, 15:32
Wszystko zależy od tego czy Krzysiek chce zmienić klub. Jeśli sam chce odejść to i 500tys € jest ok, bo nie ma co go na sile w klubie trzymać.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.06.2017, 17:09
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Wiedzialem ze zostawia Buchalika. To juz lepiej Miska mogli zostawic.
O co chodzi? Dostał nowy kontrakt? Wiem, że grał w sparingu, ale nie jest wymieniony w kadrze na stronie oficjalnej i ostatnie info jakie o nim kojarze to to, że odchodzi. Chyba nie kompromitowaliby się tak i nie przedłużali kontraktu z gościem 1,5 tygodnia po ogłoszeniu, że odchodzi
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 26.06.2017, 17:54
Charlie jesteśmy mistrzami obciachu więc kolejny nam nie zaszkodzi
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 26.06.2017, 18:05
Charlie napisał(a):Wyświetl post
O co chodzi? Dostał nowy kontrakt? Wiem, że grał w sparingu, ale nie jest wymieniony w kadrze na stronie oficjalnej i ostatnie info jakie o nim kojarze to to, że odchodzi. Chyba nie kompromitowaliby się tak i nie przedłużali kontraktu z gościem 1,5 tygodnia po ogłoszeniu, że odchodzi
Są prowadzone rozmowy.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 26.06.2017, 18:06
Pożegnali gościa, najprawdopodobniej chłop przez brak ofert zdecydowanie obniżył wymagania finansowe, więc klub zastanawia się, czy w tej sytuacji nie podpisać z nim jednak kontraktu. Rzeczywiście, obciach i kompromitacja...
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.06.2017, 18:25
a może po prostu gospodarność? Piłkarza ocenia się przez pryzmat umiejętności w stosunku do żądań finansowych. Jak będzie grał za frytki, to czemu nie?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.06.2017, 18:35
c. napisał(a):Wyświetl post
Co wy chcecie od Cierzniaka?
gosc w Legii zagral 10 minut, a Legia mu co miesiac musi wyplacac 70 tysięcy zlotych.

Interes zycia ubili. Z perspektywy czasu to Wisla wyszla z tego najlepiej.

Co do Krzyska, to odejsc moze, nikt o to pretensji miec nie będzie, ale co oczywiste nie do Legii czy Cracovii. Moze isc do kazdego innego klubu.
Wisła wyszła najlepiej?
Bo zamiast spokojnie zarobić na C parę stówek to dała go sobie ukraść i w rezultacie nie było ani dobrego piłkarza ani pieniędzy za niego?
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.06.2017, 18:59
alexx6 napisał(a):Wyświetl post
Charlie jesteśmy mistrzami obciachu więc kolejny nam nie zaszkodzi

Właśnie liczyłem, że przy tym zarządzie takich kwiatków nie uświadczymy.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.06.2017, 21:10
I znowu Testy, Testy, Tesciki
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.06.2017, 21:25
najm napisał(a):Wyświetl post
Piłkarza ocenia się przez pryzmat umiejętności w stosunku do żądań finansowych. Jak będzie grał za frytki, to czemu nie?
Nie, właśnie nie. Trzymanie bramkarza tuż przed 30-tką, który nie zagrał ani jednego meczu ligowego przez 2 lata (a wcześniej jak już występował, to jego gra zazwyczaj wołała o pomstę do nieba) nie ma absolutnie żadnego sensu, nawet jakby chciał zostać za przysłowiowe 5 koła. Już lepiej nawet ryzykować z Chorążką na ławce przez cały sezon.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 26.06.2017, 21:36
arti napisał(a):Wyświetl post
Wisła wyszła najlepiej?
Bo zamiast spokojnie zarobić na C parę stówek to dała go sobie ukraść i w rezultacie nie było ani dobrego piłkarza ani pieniędzy za niego?

pioniondze to nie wszystko. obejrzyj ojca chrzestnego to zrozumiesz ;D

z Legią interesów w sie nie robi i koniec. Są pewne zasady których sie nie łamie. Nawet dla sztabki złota.

Cierzniak zjebał sobie na koniec karierę, a Legia musi mu wyplacac bardzo duzo pieniądzy za pierdzenie na ławce.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.06.2017, 21:38
Ciekawe ilu z tych grajków odstrzelimy w następnym okienku, na moje oko 80% z tego zaciągu nie sprawdzi się. Kolejne testy tym razem Słowaka, który wygląda na papierze bardzo słabo nie wygląda na profesjonalną robotę równie dobrze moglibyśmy testować zawodników z I i niższych lig w Polsce na to samo by wyszło.
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.06.2017, 21:41
Bardzo słabo to wygląda twoje nie wywiązanie się z przegranego zakładu.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.06.2017, 22:12
c. napisał(a):Wyświetl post
pioniondze to nie wszystko. obejrzyj ojca chrzestnego to zrozumiesz ;D

z Legią interesów w sie nie robi i koniec. Są pewne zasady których sie nie łamie. Nawet dla sztabki złota.

Cierzniak zjebał sobie na koniec karierę, a Legia musi mu wyplacac bardzo duzo pieniądzy za pierdzenie na ławce.
Ludzie tego nie rozumieją za pare groszy duszę sprzedają , takie czasy nastały.
,
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.06.2017, 22:12
fran23 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo słabo to wygląda twoje nie wywiązanie się z przegranego zakładu.
kto z kim o co sie zalozyl ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.06.2017, 22:29
Dariook z Merkurym, nie pamiętam co było przedmiotem zakładu, ale przegrany (w tym wypadku Merkury) miał wpłacić 2000PLN na Akademię Wisły.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
kubad99
Member

Od: 05.2008

Stary 26.06.2017, 22:51
Nie rozumiem narzekania na testy. Widocznie sa to opcje rezerwowe, jakby zaplanowane transfery nie wypalily, cos ala Spicic. Chyba niektórzy nie pamietają, że 2 lata temu TESTOWALISMY gości z ligi hinduskiej i innych dziur.
Teraz narzekaja na gości z 1 ligi Słowackiej i Bułgarskiej...
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.06.2017, 06:16
Cytat:
Košťál w minionym sezonie rozegrał 11 spotkań rodzimej ekstraklasy w barwach FC Spartak Trnava.
Skąd oni ich biorą ? Wiadomo lepszy niż student z Rumunii ale jednak szrot.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów