The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2017, 01:32
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
A kiedy ostatnio mieliśmy dwóch bramkarzy na poziomie?
Powiedzmy, że chodziło mi o doświadczenie. Tak jak było to w tym sezonie Załuska/Miśkiewicz.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 16.06.2017, 07:20
Cytat:
Zgadzam się z powyższą opinią
4 jakościowe transfery i będzie ok (2 bramkarzy, skrzydłowy, napastnik).

Ale to tylko i wyłącznie przy założeniu, że nikogo nie sprzedamy.
Oczywiście, zakładam że z nikim się nie pożegnamy, w przeciwnym wypadku 4 jakościowe transfery+zastępstwo za sprzedanego zawodnika/ów.

Pamiętać należy, że wracają Żemło i Drzazga (obaj zebrali dobre recenzje w 1 lidze). W lipcu przychodzi też Arsenic.
W obronie będzie duża konkurencja, tym bardziej że w poniedziałek testy medyczne przejść ma jeszcze JoĂŁo Goís, mogący grać jako PO lub PP. On powinien dać jeszcze więcej jakości w drużynie, o ile się nie spali jak Rafael Crivellaro, czy Jean Barientos.

Zrezygnowaliśmy z 8 przeciętniaków, zatrudnijmy 4 solidnych grajków, a wrócimy silniejsi.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.06.2017, 08:29
Z całym szacunkiem dla tych co odeszli ale osoby które mówią 'odeszło 8 graczy, to 1/3 kadry!" chyba sami nie wiedzą co mówią. Odszedł Kujawa, Zając i Echavarria którzy w sumie rozegrali w Wiśle 2 mecze. Misiek i Buchalik to bardzo przeciętni bramkarze. Zachara jak na napastnika ma porażające statystyki. Na Urygę wylewano przez tyle lat tyle pomyj i za każdym razem jak wychodził w 1 składzie to był lament i zgrzytanie zębów. A teraz po nim płaczecie? bądźcie konsekwentni.Tylko Załuska był zawodnikiem pierwszego składu.

Kolega wyżej fajnie opisał kadrę, ode mnie mała aktualizacja:

GK: Chorążka,
LO: Sadlok, Spicic, Pietrzak
PO: Cywka, Bartosz, Bartkowski
SO: Gonzalez, Glowacki, Arsenic, Żemło
SP: Mączynski, Llonch, Stilic, Brlek, Valencia
SK: Malecki, Boguski, Videmont, Słomka
N: Brozek, Ondraszek, Drzazga

Jakości brakuje na bramce i w ataku. Jednak nie można robić dramatu, że nie mamy kim grać. Mamy 17 seniorów oraz kilku zdolniejszych młodzieżowców (Valencia, Bartosz, Drzazga, Żemło, Chorążka, Słomka i inni). Dramat był za Smudy gdy faktycznie miał 13 chłopów do grania, a i tak nie korzystał z juniorów.
Bramkarz, napastnik i skrzydłowy muszą przyjść, ale o tym mówił wprost Junco, więc jestem o to spokojny.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.06.2017, 08:30
co wy o tych testach medycznych tego Portugalczyka? przecież nie ma żadnego oficjalnego info
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.06.2017, 08:35
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, zakładam że z nikim się nie pożegnamy, w przeciwnym wypadku 4 jakościowe transfery+zastępstwo za sprzedanego zawodnika/ów.

Pamiętać należy, że wracają Żemło i Drzazga (obaj zebrali dobre recenzje w 1 lidze). W lipcu przychodzi też Arsenic.
W obronie będzie duża konkurencja, tym bardziej że w poniedziałek testy medyczne przejść ma jeszcze JoĂŁo Goís, mogący grać jako PO lub PP. On powinien dać jeszcze więcej jakości w drużynie, o ile się nie spali jak Rafael Crivellaro, czy Jean Barientos.

Zrezygnowaliśmy z 8 przeciętniaków, zatrudnijmy 4 solidnych grajków, a wrócimy silniejsi.
Od wczoraj śledzisz politykę Wisły, przecież to co piszesz to zwyczajnie pobożne życzenia - na transfery tzw. jakościowe trzeba mieć środki więc w przypadku Wisły o takich nie ma mowy jeżeli wcześniej kogoś nie pożegnamy za gotówkę.
I z całym szacunkiem pisanie przez innego forumowicza, że okienko zimowe było udane to zakrawa o kpinę bo ilu z tych gości wywalczyło miejsce w pierwszym skladzie?
A co do dlugów po Cupiale vide Telefonice - TS miało świadomość jakie zadłużenie ma klub w 100%.
Obawiam się, że TS trochę się przeliczyło myśląc, że w ciągu niespełna roku znajdzie się poważny inwestor do jego przejęcia od nich a czy tak się stanie, nie sądzę.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.06.2017, 08:43
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Jakości brakuje na bramce i w ataku. Jednak nie można robić dramatu, że nie mamy kim grać. Mamy 17 seniorów oraz kilku zdolniejszych młodzieżowców (Valencia, Bartosz, Drzazga, Żemło, Chorążka, Słomka i inni). Dramat był za Smudy gdy faktycznie miał 13 chłopów do grania, a i tak nie korzystał z juniorów.
Bramkarz, napastnik i skrzydłowy muszą przyjść, ale o tym mówił wprost Junco, więc jestem o to spokojny.
Bramkarz już jest pewnie zaklepany, więc nie ma się co tą pozycją przejmować. Napastnika też pewnie Junco ma prawie dogranego. Największa niepewność, to II linia, bo nie mamy praktycznie skrzydłowych (Małecki od 3 m-cy jest statystą, a o Boguskim w kontekście skrzydłowych lepiej nawet nie wspominać) i nie wiadomo kto odejdzie. Jeśli Brlek z Mączyńskim, to na gwałt będą potrzebni trzej nowi do tej formacji.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.06.2017, 10:09
Lol. Małecki już za słaby, trzeba się go pozbyć Rozwalają mnie ludzie na tym forum
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.06.2017, 10:23
Dobra decyzja Wisły o rozstaniu się z tą grupą zawodników. Sportowo trzeba szukać innych niż oni rozwiązań, finansowo nie będą już dodatkowo obciążali klubu na tej drodze.

Powód do zmartwień byłby, gdyby mieli zostać i dalej tu trwać, a nie odejść.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.06.2017, 10:25
Wolfy, Ty to jesteś jak strażnik rewolucji w Iranie. Zawsze wpadasz jak coś złego o Małeckim ktoś napisze
Musisz się wzmocnić witaminkami, bo Cie byle co rozwala.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 16.06.2017, 10:29
Markus napisał(a):Wyświetl post
Dobra decyzja Wisły o rozstaniu się z tą grupą zawodników. Sportowo trzeba szukać innych niż oni rozwiązań, finansowo nie będą już dodatkowo obciążali klubu na tej drodze.

Powód do zmartwień byłby, gdyby mieli zostać i dalej tu trwać, a nie odejść.
Powodem do zmartwień jest to, że pożegnaliśmy grupę zawodników i nie ma informacji o żadnych wzmocnieniach.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 16.06.2017, 10:30
Nie ma informacji o wzmocnieniach bo transfery lubią ciszę, życie nauczyło mnie że im ciszej tym lepiej.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.06.2017, 10:35
TIR_DO_SŁUBIC

To się chłopie niedługo zdziwisz
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2017, 10:35
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Powodem do zmartwień jest to, że pożegnaliśmy grupę zawodników i nie ma informacji o żadnych wzmocnieniach.
Informację dostaniesz jak podpiszą. Tak to powinno wyglądać.

X-Ray - osobiście nie miałbym nic przeciwko jednemu doświadczonemu bramkarzowi i dwóm młodym, o ile dobrze rokują.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.06.2017 o godz. 10:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kristoferson
Member

Od: 06.2015

Stary 16.06.2017, 10:37
krzaq12 ma racje. Jestem pewien, że na pewno nie zostaniemy z 13 grajkami na nowy sezon. Zobaczycie, że od następnego tygodnia sypnie się testami medycznymi.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 16.06.2017, 10:40
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
TIR_DO_SŁUBIC

To się chłopie niedługo zdziwisz
Wierzę w to.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 16.06.2017, 11:01
Merkury napisał(a):Wyświetl post
I z całym szacunkiem pisanie przez innego forumowicza, że okienko zimowe było udane to zakrawa o kpinę bo ilu z tych gości wywalczyło miejsce w pierwszym skladzie?
Nie mam zamiaru tak oceniać, bo nie każdy z nich przychodził do pierwszego składu, tylko również do rotacji, do zwiększenia możliwości na ławce rezerwowej. Poprzednie okienko było pozytywne choćby dlatego, że za frytki znaleziono dwóch naprawdę dobrych zawodników jakimi są Ivan Gonzalez i Pol Llonch.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 16.06.2017 o godz. 11:03.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.06.2017, 11:31
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Widział ktoś kiedykolwiek jak prezentuje się Kais Al.-Ani nasz bramkarz który gra w kadrze Iraku? Może warto byłoby wprowadzić go do kadry na przyszły sezon.
Jako bramkarz numer trzy, a może iść w oszczędności i zrobić go bramkarzem numer dwa? Wiem, że to ryzyko, ale czy stać nas na dwóch bramkarzy na poziomie?
Ja sie obawiam ze w kadrze Iraku mogl sie zradykalizowac
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.06.2017, 11:41
Nie mam zamiaru tak oceniać, bo nie każdy z nich przychodził do pierwszego składu, tylko również do rotacji, do zwiększenia możliwości na ławce rezerwowej. Poprzednie okienko było pozytywne choćby dlatego, że za frytki znaleziono dwóch naprawdę dobrych zawodników jakimi są Ivan Gonzalez i Pol Llonch.

Zgadzam się w pełni. Poprzednie okienko transferowe spełniło wiele pozytywnych zadań. Pozwoliło złapać drożność finansową - dzięki transferom Popovicia i Jovicia, ale też umożliwiło nam uzyskanie lepszych (Llonch) lub stosunkowo podobnych jakościowo (odkrycie Cywki) piłkarzy. Także niespecjalnie bym narzekał na te transfery. Reszta miała być do rotacji i tyle. Bartkowski jedynie teoretycznie mógł wskoczyć do pierwszego składu, ale stanął mu na drodze Cywka, ale to chyba dla nas dobrze
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.06.2017, 11:47
a ja sę obawiam że w tej kadrze Iraku to on tam raczej nie pograł. Powołali go raczej w takim celu w jakim swego czasu do naszej kadry powołany został Sebastian Tyrała
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 16.06.2017, 11:59
https://twitter.com/kiewiczkrz/statu...55331245838336

oraz...

https://twitter.com/kiewiczkrz/statu...58157665640450

Jeśli ktoś nie w temacie TT to Krzysiek to chyba najbardziej zaufany informator jeśli chodzi o Wisłę.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 16.06.2017, 12:28
Odejścia w związku z zakończeniem umowy i jej nieprzedłużeniem zawsze są wcześniej wiadome niż kontraktowanie nowych zawodników czy sprzedawanie tych, którzy mają umowy. To oczywiste, bo wystarczy koniec sezonu i brak chęci przedłużenia. Nie wiem w czym tutaj widzicie problem, zwłaszcza że zdecydowana większość listy była dla każdego całkowicie normalna, a nawet oczekiwana. Jedyny zgrzyt to forma pożegnania.

Większym problemem będą odejścia zawodników sprzedawanych. Bo te będą bolały sportowo, a zapewne, w naszej sytuacji, warunkują też zakontraktowanie nowych zawodników. Dlatego ja czekam głównie na jak najszybsze informacje co z Brlekiem, Sadlokiem i Mączyńskim.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.06.2017, 12:52
Odejście Brleka było jasne i przesądzone w naszej aktualnej sytuacji finansowej. Jeżeli dzięki temu będziemy w stanie zapewnić płynność finansową w bieżących wydatkach to nie ma się nad czym zastanawiać.
Ciekawi mnie natomiast kwestia Sadloka i Mączyńskiego. Jeżeli chcemy coś na nich zarobić to ostatni dzwonek żeby to zrobić. Tym bardziej, że zwłaszcza Mączyński daje jednak sygnały, że nie miałby nic przeciwko zmianie klubu.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2017, 13:41
Jeżeli na Petarze odpowiednio zarobimy to ja nie widzę problemu. Dodatkowy aspekt to pokazanie następcom jak w Wiśle można się wypromować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.06.2017, 14:03
Petar jest faktycznie dość dobrym piłkarzem, ale że ktoś kusi się na niego tak, że solidnie zarobimy? Jak dla mnie nie jest na razie topowym zawodnikiem tej ligi, nie mówiąc o ligach bogatszych.
Ale kto bogatemu zabroni?
Chce Petara za solidne pieniądze, niech bierze. Moim zdaniem przejdzie się, bo to za wcześnie. Jego broszka
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2017, 14:06
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Petar jest faktycznie dość dobrym piłkarzem, ale że ktoś kusi się na niego tak, że solidnie zarobimy? Jak dla mnie nie jest na razie topowym zawodnikiem tej ligi, nie mówiąc o ligach bogatszych.
Ale kto bogatemu zabroni?
Chce Petara za solidne pieniądze, niech bierze. Moim zdaniem przejdzie się, bo to za wcześnie. Jego broszka
Nikogo nie obchodzi co teraz gra pod innym kątem niż jak może grać za dwa lata. Kupno Petara teraz to inwestycja. Wiele więcej w naszej lidze się nie nauczy. Czy jest dość dobry na lepsze ligi to już inna sprawa. Możliwe, ale tak naprawdę czas pokaże.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.06.2017 o godz. 14:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 16.06.2017, 14:48
Czytałem na twiterze, że za Brleka 1,75mln ojro + bonusy. Było to jakiś czas temu, toteż mam nadzieję, że obecna oferta to 2 z bonusami. Dla mnie git. Podobno hajs wpada do nas, bo inwestor dostał skyboxa na lata.
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.06.2017, 14:53
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Czytałem na twiterze, że za Brleka 1,75mln ojro + bonusy. Było to jakiś czas temu, toteż mam nadzieję, że obecna oferta to 2 z bonusami. Dla mnie git. Podobno hajs wpada do nas, bo inwestor dostał skyboxa na lata.
To czytaj jeszcze raz Kwota 1.75 mln euro + bonusy padła w odpowiedzi na pytanie do janekx89, za ile wg niego powinien zostać sprzedany Brlek.
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 16.06.2017, 15:13
Widział ktoś kiedykolwiek jak prezentuje się Kais Al.-Ani nasz bramkarz który gra w kadrze Iraku? Może warto byłoby wprowadzić go do kadry na przyszły sezon.
Jako bramkarz numer trzy, a może iść w oszczędności i zrobić go bramkarzem numer dwa? Wiem, że to ryzyko, ale czy stać nas na dwóch bramkarzy na poziomie?
Wiem jak się prezentuje. Na ten moment nie ma szansy się złapać do składu III ligowego Podhala i jedyne miejsce gdzie broni to ich A-klasowe rezerwy...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 16.06.2017, 15:43
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Jest na to jeszcze czas. Odchodzący zrobili w kadrze miejsce, które można spróbować zapełnić bardziej wartościowymi zawodnikami. Wisła ma teraz dyrektora sportowego godnego zaufania.
Ostatnio edytowane przez Markus : 16.06.2017 o godz. 15:49.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 16.06.2017, 15:50
Markus napisał(a):Wyświetl post
Jest na to jeszcze czas. Odchodzący zrobili w kadrze miejsce, które można spróbować zapełnić bardziej wartościowymi zawodnikami. Wisła ma teraz dyrektora sportowego godnego zaufania.
Markus, że ja się z Tobą zgadzam to trudno uwierzyć
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów