|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Przepraszam Cię bardzo, ale ja nie zauważyłem w Twoich postach żadnego argumentu, tylko jakieś bajdurzenie o zamordyzmie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No to rzeczywiście, argumentami zaorałeś dyskusję
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Ponadto 60 mln dla ojca z Maybachem.
Całej genezy TK nie znam i nie wypowiadam się na ten temat, wina jest gdzieśpośrodku. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Opolem było tak:
-święto Maryli - zaprasza kogo chce ( w tym Kayah) - w tvp konsternacja -rodowicz pojechała do Kurskiego i zgadali, ze Kayah będzie mogła wystąpić - Kayah stwierdza, że ona z łaski Jacka korzystać nie będzie i zrezygnowała - Za nią reszta _ a na końcu solenizantka |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A co tu kontrować? Dla Ciebie obniżenie wieku emerytalnego jest złe, dla mnie dobre. Tobie przeszkadzają miesięcznice, mnie nie. Chcesz pogadać na argumenty, to może napisz coś więcej - na przykład dlaczego obniżenie wieku emerytalnego Ci się nie podoba, dlaczego miesięcznice wymieniasz jako coś złego albo podaj chociażby wartości o które prosiłem jeśli chodzi o podniesienie podatków.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 24.05.2017 o godz. 21:46.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Słaby jesteś. Opolem opisałem obiektywnie, bo ktoś wyzej nie był pewnien jak to było na prawdę.
Obniżenie wieku emerytalnego jest złe z prostej przycyny: nie stać nas. Zobacz, na zadłuzenie jakie mamy, jakie gemeruje ZUS oraz perspektywę naszego systemu emerytalnego. Ludzie żyją coraz dłuzej i musisz ich wykarmić. Gdybym miał wybór zrezygnowałbym z ZUSu, miał więcej w kieszenie, mógłbym wtedy z tymi pieniędzmi robić co chce. Miesięcznice przeszkadzają, bo nawet 18 (sic!) nie wejdziesz za chuja na Wawel... to trochę irytujace. No i ta martyrologia Polski? O podatku handlowym słyszałeś? A ile w tym roku dałeś na OC? Porównałeś ceny papierosów, oraz innych produktów. Konsument ma mieć jak najlepiej, a nie pracownik. Takie jest prawo tego świata. Pis natomiast zmierza do " czy się stoi, czy się leży 2000 się należy". |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|||||
|
Cytat:
W systemie gdzie każdy ma coś do powiedzenia rozmywa się odpowiedzialność, łatwo jest oszukiwać, kraść no bo przecież zawsze można powiedzieć, że ot nie ja, zgonić na kogoś itp. Dokładnie taki mechanizm panował w zakładach państwowych, gdzie nie było prawdziwego gospodarza, który by trzymał za pysk firmę i każdy robił co chciał. I tak samo jest w polityce gdzie odpowiedzialność sie rozmywa i właściwie jak się coś dzieje źle to cieżko znaleźć winnego. Masz Turcję Erdogana. Oczywiście gościu przegina - udawany pucz itp. Ale generalnie lepiej dla nich ogólnie, że on trzyma za pysk to państwo i ich ciągnie do przodu, niż by miał być miekką fają i by mu na prawdę jakieś parówy silą władzę odbierały. Masz przykłądy bliskiego wschodu i Afryki gdzie jak się pozbyto dyktatorów to szybko państwo islamskie doszło do głosu i nagle w tych krajach gdzie oczywiście bywało źle ale powiedzmy stabilnie, okazało się, że gnębieni są chrześcijanie czy mniej radykalni muzułmanie, że burza kościoły, meczety i zabytkowe budowle. I to jest przykład na to, że lepszy ogarnięty gościu, który by miał 100% władzy niż banda lamusów tak jak np na zachodzie gdzie przez tych rządzących lamusów ślimak jest rybą i regularnie w zamachach giną córy i synowie tamtych ziem. Czy taki Putin, Erdogan itp pozwoliliby żeby ktoś z zewnątrz wchodził na ich ziemię i im gnębił braci i siostry? Wątpię. Oczywiście w Turcji też już zamachy były ale nie ma aprobaty ku temu. A co do argumentów. Cytat:
Cytat:
Miesięcznic nie komentuję bo to poniżej godności ludzkiej przypierdalać się do tego, że ktoś sobie wyjdzie powspominać, poopłakiwać i pomodlić się za swoich ziomków. Tym bardziej .... w dupę kazdemu politykowi PO, SLD, PSL i reszty, którzy choć kawałek cegiełki dołożyli do tego co zrobiono z tych miesięcznic i ogólnie Smoleńska, .... w dupę im za to z tego powodu, że nie potrafią uszanować nawet swoich kolegów z partii, którzy też tam zginęli. To jest zbijanie kapitału politycznego i sianie fermentu na trupach swoich kolegów z partii. Cytat:
Cytat:
Blablacar i podwyższanie podatków to głupota ale generalnie tak jak pisałem. Argumentów jak na lekarstwo. Od tej strony ekonomicznej zresztą pisałem, że źle oceniam PiS. Zawsze ten największy jazgot jest jednak nie od strony gospodarczej tylko tej światopoglądowej, takiego codziennego życia, prawa itp i jakoś tutaj żaden lewak nic konkretnego nie napisze. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie podobają sie Wam miesięcznice,500 plus,bojkot Opola to macie wybór.https://www.wprost.pl/swiat/10056236...uchodzcow.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.05.2017 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Cytat:
Czyli sprawa wygląda generalnie tak. Kurski ma problem do Kayah ale jej nie blokuje. Kayah sama rezygnuje z występu ale całe lewactwo .......i, że TVP blokuje ludzi, że cenzura itp. Koniec końców Kayah mogła wystąpić na tym festiwalu i zrezygnowała sama. A za nią solidarnie zaczęli rezygnować inni bo... niby Kurski jej nie dął wystąpić. Podsumowując, afera na miarę lewactwa. Cytat:
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Nagle wszyscy wielcy fanatycy Opola się znaleźli... problem na cały kraj, bo Maryla nie zaśpiewa
![]() JudasPriest- wiesz, że PO chce dać 500 zł na każde dziecko? Lider PO zapowiedział, że jego partia utrzyma Program 500 plus i rozszerzy go także na pierwsze dziecko. "Jeśli chodzi o 500 plus bardzo wyraźnie o tym mówiliśmy: utrzymamy ten program, będziemy go realizować w sposób przez nas zapowiedziany: przekażemy pieniądze także na pierwsze dziecko" Schetyna w środę na konferencji prasowej w Sejmie oświadczył, że Platforma nie chce podwyższać wieku emerytalnego. "Jako zachętę wprowadzimy 13 emeryturę" - poinformował lider PO. http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/...emerytura.html PO chce dać emerytom 13 emeryturę! PO chce utrzymać obecny wiek emerytalny. PO chce dać 500 zł na każde dziecko! Na to nas stać JudasPriest? To ja już wolę ten PIS Przyjdzie Grzesiu i dopiero będzie rozdawnictwo... Wtedy poczujesz na własnej skórze co to jest komunizm i socjalizm o którym piszesz Grzesiu zgasi światło w tym kraju...
Ostatnio edytowane przez heoij : 24.05.2017 o godz. 22:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No i z tym mogę podyskutować. Przede wszyskim bardzo szanuję Twój wkład w napisanie tego postu.
Do rzeczy: 1) Po części masz rację: Erdogan czy inny Łukaszenka niektórym krajom jest potrzebny ( z państwami północno-Afrykańskimi 100% zgoda. Ale czy u nas jest to konieczne? Czy pociągniesz Ziobrę do odpowiedzilaności? Prawda jest taka, że w PL rządzi jedna osoba, z która nawet głowy innych państ liczą się bardziej, niż z marionetkowym Duetem Duda-Szydło. Dziwne, że ten człowiek nie spełnia żadnej fuckcji (poza byciem prezeem), więc cokolwiek się dzieje, to ta dwójka jest odpowiedzialna. Prezes zawsze będzie czysty. 2) Tak: system 67 te pęknie, ale ustawa 60-65 przyspieszy początek końca ZUSu, niestety naszym kosztem. 3) Jestem z rodziny wielodzietej: mam 6 starszego rodzeństwa. Założyłeś, ze skoro jestem przeciwny tej ustawie, to jestem jakiś bogacz z domu, czy inny miglanc. Pudło, pochodzę ze wsi. Umiem wydoić krowę suszyć siano, nie wstydzę się tego i jestem dumny ze swoich rodziców, że pomimo olbrzymiego ciężaru finsowego( w latch 90 było ciężko zarobić), dali radę. A propos tej zmiany, moja matka (i przypominam 6 innych osób dorosłych również): "całe szczęście, że nas to ominęło; daliśmy radę sami. Bez łaski, bez pomocy, w biedzie, ale z honorem". 4) Walka ze skleami: jeśli Ci szkodzi biedronka to idź do polskiego sklepu i płać tam 20% więcej, Jakoś dziwnym trafem ludzie potrafią liczyć i kupują tam gdzie jest najtaniej, KONSUMENT MA DECYDOWAĆ. Miesięcznice: jeśli Ci zależy na osobie bliskiej zmarłej, to idziesz w ciszy i spokoju, bez wyznaczonej daty, ale za to z potrzeby serca, powspominać. Niekótrzy nawet prowadą rozmowę. Ale w ciszy, a nie w świetle miediów. Ja odbieram to zgoła inaczej: To Prezes cały czas robi z siebie ofiarę, bo biedak stracił brata. Wiadomo ból będzie. Ale czy tak należy go koić? Nie może sobie pójść sam, kupić na rybku kwiatków i spacerkiem odwiedzić brata? Pensja minimalna: każdy ekonomista wie, że to zły pomysł. Masz trochę racji, firmy pzesadzają. Ale jest 1 zasada: jak Ci źle załóż własną. Moje poglądy światopoglądowe są dokładnie między PISem, a Palikotem. Natomiast Pis odstrasza gospodarxczo, nie światopoglądowo |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@heojj
To,że Grzesiu idiota to wie każdy. Ja ich nie bronię. Mieli swój świny czas 2007-2009, potem coraz niżej, a jeśli to prawda, co teraz piszesz, to on chyba z byka spadł, bo takich mrzonek wariata, to ja nie widziałem. Nie jestem Za PO, za PISem też nie. Niestety, jeśli nawet tutaj toczy się taka dyskusja/licytowanie to jesteśmy skazani na jednych i drugich |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A Końcówki nie pokrećiłem: najpierw zrezygnowała Kayah, potem Nosowska, potem dopiero Rodowicz. Wiadomo, ze sama, kurski nie zablokował, ale chyba czuła, ze będzie persona non grata. Nikt z zasadami po takich sygnałach raczej by się nie wciskał
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale sami widzicie, jaki to jest poziom: albo ucodźcy, albo miesięcznice. Nie ma już normalności pomiędzy?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.rp.pl/Platforma-Obywatels...ture.html#ap-1 http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/...emerytura.html 500 zł na każde dziecko, 13 emerytura, utrzymanie obecnego wieku emerytalnego ![]() PO powinna zmienić nazwę na POpulizm. Czekam na tego kto zaproponuje dopłaty na wymianę samochodu
Ostatnio edytowane przez heoij : 24.05.2017 o godz. 22:39.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@up
100% Poparcia dla Ciebie Błędy PISu nie tłumaczą, populizmu i złodziejstwa PO Populizm i złodziejstwo PO nie tłumaczy błędów PISu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
plus PO jest taki, że oni tych obietnic nie zrealizują
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No oby.
Co do Rydzyka: Nie interesuje mnie czym on jeździ, ale ze zaraz po wyborach dostał 60mln zł z naszych podatków. Pewnie premia za udaną kampanię w RM ( swoją drogą, myśle, ze JPII się w grobie przewraca słysząc, jak wygląda to Radio) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||
|
ZUS już jest trupem. Pudrowanie tego to tylko większa niekorzyśc dla nas. Im szybciej to jebnie definitywnie tym lepiej. Dłużej ten trup będzie lezał to bardziej będzie śmierdział.
Cytat:
Przynajmniej tak przypuszczam, że dzisiaj dzieciak bez tych rzeczy byłby na uboczu życia. A jak sie nie ma super roboty to trudniej niż wtedy zarobić na tyle dzieci + wygody. Cytat:
I nie wiesz czy oprócz 10tego każdego miesiąca Jarek nie chodzi na grób brata. Może chodzi o wiele częściej, a miesięcznice sa swoją drogą. Robienie z tego afery, że ktoś sobie zrobi miesięcznice to jest wstyd. Nikogo to nie powinno obchodzić. Cytat:
Ja sobie nie wymyśliłem, ani nie wmówiłem, że jest źle, uważam, ze to oceniam w miarę obiektywnie, że jest w wielu miejscach pracy wyzysk ludzi i tyle. Sporo ludzi dosłownie zapierdala w robocie i niewiele z tego ma. To nie jest normalne w sytuacji gdzie prezesa i innych dyrektorów na wszystko stać i żyją jak pączki w maśle, nie jest normalne, że człowiek, normalny człowiek, nie jakiś alkoholik czy nałogowy palacz co pali 2 paczki szlugow dziennie żyje tak na prawde od wypłaty do wypłaty, a jak ma rodzinę na utrzymaniu to już w ogóle wegetuje. Dla mnie normalna sytuacja będzie tylko wtedy gdy normalny człowiek będzie w stanie spokojnie utrzymać rodzinę z 2 pensji (żona i mąż, bo też nie wymagajmy, że np pomocnik murarza wyżywi rodzinę z pensji swojej), kiedy przestanie myśleć czy mu starczy do wypłaty na rachunki lub paliwo i jeszcze mu zostanie na jakies przyjemności typu wycieczka itp, no chyba że wybierze sobie comiesięczne przyjemności za 300 zł w postaci papierosów albo alko. Także mówienie, że można założyc swoją firmę albo znaleźc lepszą robotę jest bez sensu bo i tak ktoś musi te miliony uwłaczających miejsc pracy zapełnić. Jeśli wyjdziemy z założenia, że my nie chcmey pracować tylko wszyscy mają siedzieć za biurkiem to będziemy musieli do roboty sciągnąć kolejne 1 mln Ukraińców czyli zrobimy to samo co zachód Europy ściagający nas do wycierania swoich dup i na zmywak. Także tak czy siak ktoś musi te najgorsze roboty robić i często tym kimś jest ojciec i mąż, żona i matka i oni niezaleznie od wykształcenia też powinni za uczciwą pracę miec godne życie. Cytat:
Cytat:
Sama zrezygnowała i taka jest prawda. A teraz jest krecona afera, że Kurski nie chcial dopuścić Kayah. Czyli to jest ten poziom co z gorszym sortem. Jarek powiedział tak na konfidentów ale wszyscy mówią, że on tak powiedział na każdego kto przeciwko PiSowi. Takich rzeczy się nie przekręca z czystej ludzkiej przyzwoitości. A tu nie dość, że lewaki to przekręcają to jeszcze tworzą glowną linię frontu poźniej z tych półprawd. To dopiero jest komunizm i zamordyzm.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 24.05.2017 o godz. 23:07.
![]()
drozd:
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@JudasPriest
Dla twojej wiadomości, Ojciec Rydzyk Maybacha nigdy nie miał, gdybyś miał trochę rozumu nie powielałbyś tych głupot, ale cóż... Mam wrażenie, że najbardziej krzyczą Ci którzy nigdy go nie słuchali, a wiedzę o nim czerpią z bajek, tak jak o tym mitycznym Maybachu, którego nikt jeszcze nie widział Takim osobom to Radio najbardziej przeszkadza.
Ostatnio edytowane przez heoij : 24.05.2017 o godz. 23:18.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Gadanie, zę było lepiiej z lata 90 to bujda. Nie chodzi tu omnie. Ja byłem szczęśliwym dzieckiem. Natomiast ojciec wracał po 10h z warsztatu do domu( na lewo, nawet śmieciówki nie istaniały za jakieś 5zł/h), potem koniem do pola itd.a w domu ptzypominam w sumie 9 geb, no i matka nie pracowała, bo ktoś musiał się mną opiekować.
Nie chce się użalać nad sobą, czy moim ojcu, ale było bardzo ciężko. A z perspektywy czasu moi rodzice są zadowoleni, ze udało im się wykszłacić 7 dzieci, nie obarczając specjalnie państwa.Co do martyrologii smoleńskiej... mam wrażenie, ze on ciągle robi wszystko, zęby to wykorzystać. Taka żona Szmajdzińskiego potrafi chodzi do męża. Skąd wiem? Bo jest o niej cicho. Prezes moim zdaniem perfidnie wykorzysztuje ten dramat dla własnych korzyści, sugerując czasem ( lub pozwalając jego środowiskom) na opinie, ze Tusk to morderca itp. 3) Z zalożeniem własnej firmy poszedłem na skróty, racja. Ale daj spokój, nie ma tragedii: Facet w Pl zarobi 3 na rękę jeśli chce (cieżka praca, fakt), a żonka 2 z hakiem też bez problemu. za takie pieniądzę + duperele rodem z PRL jestes spokojnie jechać we 4 na last minute. Mam gdzieś calą sytucję z marylką opisaną, jutro Ci dam skan, jesli Ci zalezy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Także od strony moralnej to wolę pomoc dla Rydzyka niż dla lewactwa. Co do kwoty to nie wiem czy jest realna i czy jemu tyle powinno przysługiwać. A co do faktu czy to było w ramach podziękowania itp to wiadomo, że nie pochwalam. Ogólnie sprawa wyglada tak. Są w Polsce dwa obozy, jeden prawy,d rugi lewy. Każdy ma swoich ludzi, swoje autorytety, gwiazdy, światopogląd, swoje zdanie. Każda ze stron oczywiście nie jest wolna od wad. I myślę, że wady te trzeba poniekąd zaakceptować. Myślenie, że stworzy się państwo gdzie politycy w LEGALNY sposób nie posmarują jakiemuś Rydzykowi czy Jandzie, że partia będzie rządziła idealnie to jest życie utopią. Wiadomo, że minusy będą. I teraz pytanie, po jakiej stronie lepiej się opowiedzieć. Każdy musi sam wybrać. Ja np wolę tą Rydzykową, tego Jarka z kotem i miesięcznicami smoleńskimi oraz TVPiS, to ich wybieranie sędziów do TK niż np tę Polskę Bartoszewskiego, Kiszczaka, Jaruzelskiego, Michnika, Wałęsy, którzy są nam stawiani za autorytety, elitę, a którzy albo mają krew na rękach, albo atrament od popisywania donosów, którzy nigdy nie oddali hołdu największym Polakom pokroju Pileckiego czy Siedzikówny, którzy mają taką propagandę w tv, że nawet Komorowskiego przed sądem nie musza pokazywać, którzy tak wybrali źle (niezgodnie z prawem) sedziów do TK, że dopiero 2 lata temu się ludzie o tym dowiedzieli. I tak bym mógł wymieniac godzinami. PiS nie jest idealny, gospodarczo jest zły albo Po i reszta to jest syf i dno. Także dla mnie na teraz wybór jest prosty, wolę PiS bo jest zły ale stabilny niż powrotu tamtych. Oczywiście na oku mam Kukizów ale oni na pewno władzy nie przejmą sami więc sa tylko takim smaczkiem i dodatkiem do PO-PiSu. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 24.05.2017 o godz. 23:27.
![]()
drozd:
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@heorjj
Nie zrozumialeś mnie kompletnie. Maybacha dostał od jakieś rodziny z USA, ok, Jego sprawa, natomiast 60mln to już sprawa jest moja"Ojciec Maybachem" to związek frazeologiczny. Chodziło o to, żebyście pokminili o kogo chodzi. . mam wrażenie, że próbujecie mnie złapać na haczyk Wiem dokładnie jak wygląda RM (babcia wielbi): - modlenie się, ok - potem pozdrowienia dla PISu ( nie żartuję, jakoś koło 16 są) - No i przy okazji gadanie o merdercach, złodziejch, targowicy, komunistach |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja też mogę napisać, że żona Aleksandra Grada, ministra skarbu za rządów Platformy Obywatelskiej dostała 24 milony złotych premii, ponieważ mąż był w PO. http://www.fakt.pl/wydarzenia/polity...nistra/ntmrxs9 Dostała 24 miliony złotych? Dostała. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Co do tego "mitycznego" zadłużania Polski przez PIS, to fakty fanie metalu i Maryli Rodowicz są takie:
Deficyt budżetowy Polski w % PKB - 2001 4,8% - 2002 4,8% - 2003 6,1 % - 2004 5,0% - 2005 4,0% (początek rządów PIS w koalicji) - 2006 3,6% (PIS) - 2007 1,9% (PIS) - 2008 3,6% - 2009 7,3% - 2010 7,3% - 2011 4,8% - 2012 3,7% - 2013 4,1% - 2014 3,4% - 2015 2,6% (początek rządów PIS) - 2016 2,5% (PIS) - 2017 (PIS) również zapowiada się bardzo dobrze (http://forsal.pl/gospodarka/pkb/arty...lo-od-lat.html) Co do programu 500+ to przypominam, że jego celem nie jest rozdawanie kasy samo w sobie, tylko przezwyciężenie zapaści demograficznej jaka dotknęła naszą nieszczęśliwą ojczyznę (a co jest bardzo niebezpieczne dla przyszłości Polski, przede wszystkim tej gospodarczej). I tutaj też efekty widać: http://www.money.pl/gospodarka/wiado...0,2280957.html Wzrost liczby urodzeń dzieciaków jest faktem, bardzo ważne jest utrzymanie tego trendu. A co do obniżenia podatków i ograniczenia fiskalizmu to sprowadzę cię na ziemię - dopóki Polska będzie jednym z elementów tworu pt. Unia Europejska to na to nie licz bez względu na to, kto będzie u nas rządził ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@JudasPriest- znowu wprowadzasz w błąd i kłamiesz, nie dostał żadnego Maybacha od nikogo.
Plotkę puściła Gazeta, sugerując, że należy do Ojca Rydzyka, bo ktoś po Toruniu poruszał się takim samochodem Widać jak łatwo ludzie dają się nabrać i wierzą w nieprawdziwe informacje...
Ostatnio edytowane przez heoij : 24.05.2017 o godz. 23:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@Jaroo1
Dostał 60mln na działalność blala, musiałbym to znależć, wiadomo o co chodzi. Skończyły się wybory, rewanż musi być. Jak w 2005 w TVTrwam puszczali w kółko "Nocną Zmianę", to potem Pisiorki też dofinansowały ten kanał. Ale widszisz, sam dzileisz: po chuja nam dwa obozy? To jest ograniczenie. Ja ma wolną myśl, trochę czerpię z jednych, trochę z drugich: - Kapitalizm niemal pełny - Legalizaja eutanazji ( kazdy ma wybór dot. swojego życia) - Pełna legalizacja antykoncepcji (ten sam argument) - Legalne związki partnerskie tak samo homo, jaki hetero.( ten sam argument) - Aborcja - nie mam zdania( ciężko jest określić, kiedy czlowiek jest już czolwiekiem więc zakładam raczej zakaz, natomiast jeśli będzie dzicko praktycznie bez kory mózgowej, to lepiej skrócic cierpienia takiej Osobie. - Legalizacj broni oraz narkotyków, Wiem, że dla was co to najmniej obce poglądy, natomiast taki jest kraj moich snów. PS. Nie jestem Homo oraz wierzę w Boga |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|