|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Pytanie z innej beczki: co się dzieje z tymi murzynkami: Valencią i E coś tam... Nie ma ich w kadrze, nie ma na stronie w składzie, nie ma na zdjęciach z treningów...
![]()
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie ten temat. Dzisiaj chyba w polityce było to już poruszane. Podobno dostali już wizy i w drodze są
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
legia jest poza zasiegiem naszym, zupelnie jak lech w obecnej formie. na piatek musi wykurowac Pawel/ Zdenek i powinno byc dobrze. Rzeczywiscie, strasznie brakuje nam kogos kto dobrze bedzie wrzucac pilki ze stslych fragmentow. brakuje Semira czy Wolskiego. Moze nawet Denisa .. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Czy tylko ja mam wrażenie ze Brlek grał w tym meczu jakby miał co najmniej 3kg więcej z tyłu? Gdyby tylko ktoś miał dostęp do video albo statystyk, ja po ogarnięciu co się z nim dzieje naliczyłem 5 (!!) złych przyjęć piłki, bez dwóch podstawowych napastników to na nim powinna się oprzeć gra z przodu, a niestety nie uniósł tego. Bez bocznych pomocników, bez konkretów w srodku i "*kozaka" z przodu, nic nie ugramy.
*kogoś kto oprócz biegania, jest w stanie coś sam ugrac ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Absolutnie nie uważam że był to zły mecz w naszym wykonaniu. Można narzekać na brak podjęcia większego ryzyka pod koniec meczu czy też na grę poszczególnych piłkarzy ale ja jestem od tego daleki.
Myślę że zagrali na tyle na ile ich, na chwilę obecną, stać. Nie można tego meczu rozpatrywać przez pryzmat meczów Legii z Ruchem i Termaliką. W obydwu tych przypadkach przeciwnicy zostali zwyczajnie przez L zlekceważeni ( Ruchowi do tego wyszły dwa strzały życia ). Takie lekceważenie pamiętamy z meczów Wisły z dawnych lat kiedy to lepiej graliśmy przeciwko czołówce niż ogonom. Dlatego nie zgadzam się ze stwierdzeniami że Legia zagrała słabo, była do ogrania itp. Zagrała na tyle na ile im Wisła pozwoliła, a jak wiemy pod wodzą Kiko Wisła nie pozwala swoim przeciwnikom na wiele. Zabawne że jeżeli w poprzednich meczach Wisły przeciwnicy nie potrafili nam poważnej zagrozić to były "zachwyty" nad taktycznym ułożeniem zespołu itp. A gdy w takim samym stopniu nie była nam w stanie zagrozić Legia to pojawiają się wpisy że wygrali najmniejszym nakładem sił że kontrolowali mecz itp. Zastanówcie się L zawiodła w dwóch poprzednich meczach u siebie zdobywając w nich zaledwie punkt. Teraz przychodzi mecz z Wisłą, który zawsze był rozpatrywany jako prestiżowy. I co mamy uwierzyć że gra minimalistycznie zadowalając się jedną bramką przewagi? Ryzykować stratę bramki w jakiejś desperackiej akcji w końcówce meczu? Czy raczej wyjść na pełnym gazie żeby pokazać kibicom kawał dobrego futbolu i zrehabilitować się za poprzednie dwie wtopy? Legia zagrała jak zagrała bo na więcej jej nie pozwoliliśmy i czuła wyraźny respekt, przez co bała się zaatakować odważniej. Takie jest moje zdanie. Wisła uważam że zagrała mądrze i konsekwentnie. Dokładnie tak jak w poprzednich meczach. Też czuła respekt przed legią i bała się poważniej zaatakować. Ciężko ich za to winić mając w pamięci radosny futbol w Szczecinie. Lepiej byście się czuli gdyby po pięknym dynamicznym i otwartym meczu wracalibyśmy z wynikiem 6:2? Pamiętajmy też, że Wisła zagrała pierwszy mecz z logo nowego sponsora na koszulkach. Otwarta gra z lepszym od nas zespołem i wysoka przegrana wcale by dobrze wizerunkowo dla LVbet nie wyglądała... Wisła potwierdziła na tle kolejnego zespołu z czołówki że filozofia gry wprowadzona przez Kiko się sprawdza. Tracimy bardzo mało bramek. Nie pozwalamy przeciwnikom na wiele. Problemy z ofensywą wynikają raczej z braku odpowiedniej jakości wśród zawodników ofensywnych niż taktyki. Zachara nie nadaje się do naszej obecnej gry i to było widać. Potrzebujemy napastnika, który jest w stanie wygrywać pojedynki główkowe z obrońcami i zgrywać piłki ( jak Zdenek ) albo takiego, który potrafi wziąć przeciwnika na plecy i odegrać piłkę ( jak Paweł ). Tymczasem byliśmy zmuszeni wyjść na Legię z trzecim napastnikiem, który w dodatku zupełnie nie pasuje do koncepcji gry. Cieszy bardzo dobra dyspozycja Załuski, bo początkowo wcale lepszy od Miskiewicza się nie wydawał. Słabo dzisiaj Małecki. Patrykowi mam wrażenie słabo wychodzą prestiżowe mecze. Nie wiem, jest "przemotywowany"? Dzisiaj niestety hamulcowy, a na jego "zwody", mam wrażenie, nabierają się tylko obrońcy prezentujący pewien, niezbyt wysoki, poziomu umiejętności. Głowa do góry. Porażka była wkalkulowana i widać to nawet po reakcjach na forum ( nikt nie zwalnia Kiko w temacie o trenerze ).Takie czasy że są mecze ważne i ważniejsze. A te najważniejsze dopiero przed nami. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
moglo byc gorzej.
Bardzo sprawne przesuwanie w linii jesli chodzi o obroncow. Brak Pawłą spowodował ze gralismy w 10. Szkoda ze wczoraj Brlek przyjmował piłke na 10 metrów. Duzo akcji zaprzepaścił. Załuska gracz spotkania. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Ogólnie to jedna uwaga się nasuwa - Zachara to nie napastnik który coś zdziała w Wiśle. Za mało inicjatywy, błyskotliwości i techniki. Coś się starał robić, ale bardziej przypominał wolny elektron fruwający gdzieś po połowie przeciwnika niż napastnika. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Z wysokości trybun.
Graliśmy bez napastnika od początku, Zachara to kompletna pomyłka. Obrona nieźle, przesuwanie lini też dobrze. Skrzydła kompletnie nie działały. Mały nie napędza ataków, słaby mecz. Legia grała ostrożnie nie bez przyczyny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W jakim miejscu dzisiaj byśmy byli gdyby nie zawirowania ze zmianą właściciela? 7 porażek z rzędu Wdowczyka w tym kilka nie zasłużonych np mecz z Ruchem u siebie 1-2, a 2 bramka padła ze spalonego! Porażka z ostatniej sekundzie z Koroną, niewykorzystany karny w meczu z Legią, niewygranie derbów Krakowa, głupia porażka z Pogonią, niesprawiedliwe odpadnięcie z PP z amicą, w pierwszym meczu bramka ze spalonego Kownackiego, w drugim Jevticia! Bardzo głupie podłożenie się Ruchowi w Chorzowie. Pechowa porażka ze Śląskiem!!! Gdyby wyrgrali te mecze gdzie dzisiaj byśmy byli? Na podium na bank!!! I w półfinale PP!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Właściwie wszystko zostało powiedziane: przeciętny mecz z obu stron, przegraliśmy z powodu braku napastnika. Ale nie było wstydu, biorąc pod uwagę warunki gra wyglądała przyzwoicie.
Paradoksalnie to po tym meczu bardziej powinni być zaniepokojeni kibice Legii, jak tak dalej będą grać to na tytuł raczej nie mają szans. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Zabrakło żądła z przodu, Zachara nie nadaje się na takie mecze, był zdecydowanie najsłabszy przy okazji zawalił bramkę (mógł grac do tyłu na klepkę do Boguskiego, Polowi wypadł but z tego co widać było z trybun przy odbiorze od bodajże Ofoe) i zmarnował bardzo dobrą okazję.
Szkoda, że nie było alternatywy z przodu, Brożek idealnie nadawał się na wczorajszy mecz, przytrzymanie i szybkie odegranie lub klepka czego Zachara nie zrobił ani raz, potem Ondrasek taran i byłoby zapewne dużo lepiej. Brlek już pływał dlatego dostał zmianę, szkoda, że zawalił fajną piłkę od Stilic na kontre, ale to efekt skrajnego zmęczenia. Dziwnie zachował się Gonzalez przed nurkiem wodogłowca, tak jakby źle obliczył tor lotu piłki bo nagle zmienił kierunek biegu. Gramy dalej o awans, a tym którzy uważają, że to najważniejszy mecz w sezonie radzę puknąć się w czoło bo obrażacie nie tylko tych, którzy przelewają krew za Wisłę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ja wiedziałem, że będzie bardzo trudno jak zobaczyłem że Paweł wypadł z kadry. Wcześniej wypadł nam Ondrasek i graliśmy bez napastnika bo za takiego nie uważam Zachary i w tym meczu to dobitnie pokazał. W dużej mierze zawalił bramkę i nie wykorzystał sytuacji, którą dobry napastnik powinien był wykorzystać.
Ogólnie zagraliśmy za bardzo asekuracyjnie, ale wydaje mi się, że to właśnie przez grę bez napastnika. Stilić to jest nadal cień piłkarza i na razie nic nie wskazuje by jego forma wzrastała, ale może na to trzeba będzie poczekać do następnego sezonu. Legia fajnie momentami grała na jeden kontakt, czyli coś czego nam zabrakło. No cóż, szkoda przegranej, ale nie ma co rozpaczać, mogliśmy też przegrać wyżej gdyby nie Załuska, jemu po raz kolejny należą się brawa. Bardzo ważny mecz czeka nas w piątek, miejmy nadzieje, że zwycięski. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Z wysokości trybun bardzo podobała mi się gra Lloncha. Przede wszystkim cenię sobie zawziętość tego chłopaka. Na minus Zachara, który kompletnie zawiódł i nie udźwignął ciężaru wczorajszego meczu. Po raz kolejny niestety zawiedli zmiennicy.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.03.2017 o godz. 16:00.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2016
Offline |
|
Mecz do zapomnienia, wstydu nie było. Teraz trzeba zrobić tak, byśmy mogli udowodnić warszawiakom że Wisła się odradza jeszcze w tym sezonie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
@Zwitter
Niezależnie już od aktualnej formy, Stilić potrzebuje mieć z kim grać. Obecnie w Wiśle jest niestety coraz mniej zawodników potrafiących grać taką piłkę, w jakiej Stilić sprawdza się najlepiej. Na dodatek wczoraj, kiedy wszedł Stilić, i tak nie było takowych (Brożek, Boguski...) na boisku. Tak czy inaczej, ewidentnie potrzebuje jeszcze czasu. Zasłużył sobie na to, aby na niego spokojnie zaczekać. |
|
|
|
Member
Od: 07.2015
Offline |
|
|
Oba zespoły zagrały słaby mecz. Różnica polegała na tym, że Legia ma lepszy materiał ludzki, który pozwala wygrać nawet słabe spotkania. DO zapomnienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Apetyt rosnie w miare jedzenia. Jakby porownac z poprzednimi latami to mecz ten stal na dobrym poziomie.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chciałbym jeszcze nadmienić, iż mit wielkiej warszawy jest tak samo przesadzony jak mit wspaniałego dopingu na żylecie, która jest liczebnie porównywalna do naszego C, ale jakość prowadzonego dopingu jest zdecydowanie wyższa u nas w tych prestiżowych meczach, więc nie jest tak jak propaganda sieje, ale czego można się spodziewać po nich skoro symbol komunistycznego reżimu uważają za kultowy obiekt, a ikoną ich klubu jest alkoholik (o odśpiewaniu piosenki Niemena na wzór wymuszonego hymnu z tradycjami nawet nie wspominam). Przykre jest to, że są masy pelikanów łykających ten wytworzony w ich głowach Nowy York.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lucjusz - to marketing czyli to czego my nie potrafimy robic
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Obawiam się,że Stilić już nigdy nie zagra jak za dawnych lat. Miał być ogromnym wzmocnieniem a w tej chwili jest niestety rozczarowaniem. Ja rozumiem , że nie grał pół roku i potrzebuje jeszcze czasu ale tego czasu ma coraz mniej.Potrzebuje dwóch - trzech meczy od początku ( aby nabrał pewności ) ale problem w tym,że nie ma siły. Brlek chwalony za mecz z Piastem niestety nie udźwignął ciężaru tego spotkania. Cywka jednak jakoś mi się nie widzi na tej prawej obronie. Niby tylu zmienników mamy a Zachara wczoraj to przypominał mi Sikorskiego. Jak trwoga to i tak do Brożka. Co się dzieję z tymi zawodnikami z Ameryki Południowej bo nagle cisza? Brakuje mi trochę tej krakowskiej piłki... Nie ogląda się dobrze naszej gry. Jesteśmy typowym średniakiem... Na chwilkę rozpalają się nasze nadzieję po czym gasną. Na coś więcej niż na pierwszą "ósemkę"nie ma co liczyć Takie czasy.
Ostatnio edytowane przez DJ Hazel : 13.03.2017 o godz. 19:37.
![]()
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No ze Stiliciem to jest chyba jak z Zurawskim,wrocil pograc na koncowe 20 minut i pokazac sie kibicom.Jak tak na niego patrze to...jakies 30% ze on wroci do lepszej formy.O tej jak byl u nas po raz pierwszy nawet nie wspomne.
A mecz,obie strony zagraly jakos tak defensywnie i niemrawo,klasyk.....szybki do zapomnieia. Ale na dzis Legia przewyższa nas pilkarsko i indywidualnie i to wczoraj wygralo.Stary dziadek Radovic ciagle dobry. Ciekwe jakby to bylo jaky mogl zagrac Brozek,ktory mecze z Legia wyjatkowo lubi.Ale to juz mleko rozlane. No coz i tak na dzis bardziej intersuje nas mecz....z Plockiem ,niz z Legią ,i na piatek trzeba sie zmobilizowac,wazny mecz . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
A ja się nie zgodzę histerycy i panikarze
![]() Stilić zacznie dobrze grać, a przynajmniej dużo lepiej ale na mecze w 8. (Pytanie tylko w której). Facet biega jak żółw - a nigdy nie był szybkościowcem. Wiadomo że mocno trenuje i nadrabia zaległości. Zatem chłop jest zajechany treningami i wygląda jak nasi piłkarze po pierwszych 2 tygodniach treningów w Krakowie. A przy długiej przerwie zaległości ma podwójne. Ale że jak pisałem szybkościowcem nigdy nie był, zatem wbrew pozorom niewiele musi poprawić żeby to lepiej wyglądało. Nie panikujcie, a poczekajcie tak chociaż z miesiąc a wróci jeszcze ten "stary" dobry Stilić ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brak nieuznanej bramki dla Wisły w skrótach na stronie ekstraklasa.tv to skandal. Kolejny stronniczy serwis?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ja zauważyłem,ze w ostatnim czasie Brożek zalicza dziwne "przypadki"w meczach właśnie z Legią(albo absencja ,albo w słabej formie...)
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Online |
|
|
Dzimi : a czego się spodziewałeś?
Jakoś nie jestem zaskoczony. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Właśnie mógłby ktoś tą akcje wrzucić gdzieś z tej bramki na 1:1?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Stilić to jest melodia na przyszły sezon.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|