|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Sprawa jest prosta. Oprócz tego, że daliśmy odpocząć Małemu i Carlitosowi, to wykorzystaliśmy ten mecz do ogrywania zawodnikow, którzy mają braki treningowe (Perez) albo dopiero wchodzą do składu (Banyaluk). To jednoznacznie wskazuje, że potraktowaliśmy ten mecz "po macoszemu". Wydaje mi się, że chcieliśmy to wygrać ale jak najmniejszym nakładem sił. Właściwie nie jest to żadne nowum, to samo było przeciez w 1 meczu z Wisłą Płock.
Jeśli dodamy do tego, że dla Korony mecz z nami jest czymś czym dla nas derby to skończyło się jak się skończyło. Inna sprawa, że Kiko, sam podkreślał ważność Pucharu Polski, co konfliktuje się z tym co napisałem powyżej. No ale może ze względów psychologicznych nie chciał przyznawać co jest naszym priorytetem. Nie będę tu wybielał Ramireza, bo każdy widzi jak to w tej chwili wygląda ale nadal powtarzam, że to nie jest kwestia 1-2 meczów tylko 1-2 miesięcy. Do końca roku będziemy wiedzieć co dalej z Wisłą i co dalej z trenerem. 12 meczów i będziemy mieli pełen obraz. Jedna rzecz mnie niemiłosiernie frapuje. To kolejny mecz w którym tracimy gola po stałym fragmencie gry i kolejny mecz w którym nasze zagrożenie po powyższym jest zerowe. Coś tutaj jest bardzo nie-halo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
W meczu z Płockiem wszedł Brlek i odmienił oblicze spotkania - wczoraj nie było takiego zawodnika. Nie rozumiem pewnych decyzji Kiko - Bartosz na ławie - skoro zawsze wchodził na ostatnie 20 minut i wnosił dużo polotu do gry.
Mimo wszystko nie ma totalnego dramatu bo wyniki są w kratkę, a można to tłumaczyć ciągłymi rotacjami w składzie - szkoda tylko tak jak pisałem wielokrotnie tego, że nie widać zalążku gry, jakiejś taktyki, prócz zgrywania na skrzydła, w środku nie wiedzą co mają grać. Atak pozycyjny to jakaś kpina, podajemy sobie piłke na swojej połowie, lekko do przodu na 30 metr następnie znowu do tyłu i do boku. Przy braku ruchliwości naszych grajków i walki o pozycję takie coś nie ma sensu, dlatego walą zawiesinki próbując przelobować pozycję obronną i liczyć na wybiegnięcie sam na sam (wczoraj było kilka takich prób- jedną zmaścił Bałaniuk próbując lobować bramkarza niczym Brożek strzelajacy karnego na legii...) - takie coś nie ma prawa bytu. Mimo wszystko do końca rundy musimy poczekać na jakąś zdecydowaną opinię na temat pracy Kiko... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Mecz wyglądał słabo. Co do tego nikt nie ma wątpliwości. Nie bardzo natomiast mogę zrozumieć dlaczego, z taką zawziętością, winy szuka się w trenerze.
Wczorajszy mecz był o tyle specyficzny że Korona, po czerwonej kartce, broniła się przed własnym polem karnym 10 piłkarzami. Jak od dawna wiadomo w naszej buraczanej lidze atak pozycyjny jest czymś z gatunku S-F. Wczoraj do takiego ataku została zmuszona drużyna w której goście pewnie nie raz i nie dwa zastanawiali się jak się nazywa kolega do którego odgrywam piłkę... Jak rozbić obronę 10 drwali grając słabym składem ( takich mamy aktualnie piłkarzy ), kompletnie z sobą niezgranym. Jakie schematy niby wdrażać jak chłopaki wczoraj nie wiedzieli czy zagrywać piłkę do nogi czy na dobieg czy jakkolwiek bo kompletnie nie wiadomo było co zrobi kolega z drużyny? Idealnie było to widać na przykładzie naszych bocznych obrońców. Sadlok zaliczył tyle pustych obiegów że w pewnym momencie już nawet ich nie próbował. Nie uważam że taktycznie zagraliśmy źle. Ile Korona stworzyła sobie sytuacji? Ile oddała celnych strzałów do czasu zdobycia bramki. Zwyczajnie nie jesteśmy w stanie rozklepać obrony drwali grających w 10 w okolicach własnego pola karnego. Nie przy zerowym zgraniu i tej tej klasie piłkarzy. Zresztą wystarczyło żeby nasz nadworny parodysta Boguski strzelił swoją setkę i byłby awans. I nie wiem skąd te pretensje że Kiko nie zabrał Carlitosa i Małeckiego. Skąd jeden z drugim wie w jaki sposób Wisła traktuje tegoroczny Puchar Polski? Gdzieś jakaś informacja od zarządu że to nasz priorytet na ten sezon? I przestańcie pisać że to najkrótsza droga do pucharów. Po co nam niby europejskie puchary w tym roku? Żeby wydać masę pieniędzy na lot w kazachskie stepy i zebrać kompromitujący oklep od lokalnych pastuchów? Naszym celem na ten sezon powinno być zgrywanie składu. Ustabilizowanie pierwszego składu, wyselekcjonowanie 11 zmienników i odesłanie całej nierokującej reszty. Do tego pierwsza 8 i tyle. Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to wartość tej drużyny i trenera poznać i ocenić będzie można najwcześniej na wiosnę a najpewniej w przyszłym sezonie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Kiko przyszedł w styczniu pierwsze mecze wyglądały bardzo dobrze. Proponuję zobaczyć sobie na 90minut jaki składem graliśmy. Z nowych GONZALEZ, który zastąpił Richarda i POL w środku zamiast Popo. Wiadomo Cywka zamaist Jovica.. na doczepkę wchodził bezproduktywny Videmont, który jak się okazało lepiej wyglądał jak obecnie Imaz czy Ze manuel.
Obecnie zobaczcie jakie są rotacje i ilu nowych zawodników, w tym upatruję wyrozumiałość. Velez, Bascha, Halilovic, Ze Manuel, Imaz, Perez, Wojtkowski - to wszyscy zawodnicy między, którymi jest ciągła rotacja w środku. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dobre to. Lubie to. W kazdym wiekszym klubie trenerzy stosuja rotacje skladem
Pewnie dlatego najlepsi zawodnicy graja po 60+ spotkan w sezonie... o meczach reprezentacji nie wspominajac. Po co nam puchary zeby wydac kase na loty do Kazachstanu. Tez dobre. To tez lubie. Po co grac w Ekstraklasie skoro za zajecie miejsca czwartego i nizej zarobimy mniej kasy niz za sam udzial (bez wzgledu na wynik) w jebanej drugiej rundize eliminacyjnej LE. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Drugiego argumentu nie rozumiec,prosic o wytlumaczenie...Co bylo na swiadectwie z matmy,pala ?
Ostatnio edytowane przez wyar : 21.09.2017 o godz. 13:48.
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nie wiem o czym piszesz. Tak to wygląda rozpisałem ci ile pzpn płaci za awans do 1/4 finału. My te pieniądze odpuściliśmy...
O jakim ciągłym graniu jednym składem mówisz? Oni rozegrali DZIEWIĘĆ meczy! Dla mnie liczy się klub - jeżeli jest szansa na zarobienie kasy, to wystawiam najmocniejszy skład. Nie jestesś kontuzjowany? Grasz. Proste. ....a, reprezentacja portugalii ciąga ronaldo po jakiś wyspach owczych (teraz sprawdziłem - cr rozegrał pełne 90 minut w pierwszym spotkaniu z Wyspami Owczymi, pełne 90 minut w rewanżu z Wyspami Owczymi, oraz pełne 90 mnut z Andorą. Ale co tam, on się nie męczy )... A my dajemy odpocząć chłopakom we wrześniu... I jeszcze obrońcy się znaleźli. W maju jak będziemy co trzy dni grać, to może drużynę z CLJ trzeba wystawić? Wszak na pewno będzie to męczacę? .... z wynikami Wisły, żeby tylko piłkarze kontuzji nie złapali!
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 21.09.2017 o godz. 12:23.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A teraz pochwal sie na forum swoja wiedza,i oswiec nas,ilez to meczy w tym sezonie Cristiano zagral w klubie ? Wymien ilosc w danych rozgrywkach,bo przeciez zagiales mnie argumentem o Reprze... ![]() ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
GBO to korona miała atakować w 10 na siłę, widząc jak sobie Wisła nie radzi w ataku pozycyjnym? Niektórzy nie widzą tutaj winy trenera, czyli to zawodnicy ustalają skład i taktykę? W takim razie po co nam trener będą oszczędności skoro on zawsze nie jest odpowiedzialny.
Innym argumentem tutaj to brak zgrania, tylko na ławce byli ludzie którzy są niemal od początku okresu przygotowawczego. W zamian mamy gościa który nie trenował od 2 msc, jednego po tygodniu treningów z drużyną i jeszcze wchodzi kolejny niezgrany Imaz. Wczoraj graliśmy przez 90 minut przeciwko drużynie z BURDEŃSKIM w składzie, strach pomyśleć co by było gdyby korona wyszła swoim najlepszym składem. Komentatorzy wczoraj nie dowierzali jak oni mogą wrzucać ze środka w pole karne oraz grać tak wąsko na przeciwko 10 rywalom. Wczorajsza gra w większości wyglądał mnie więcej tak Gonzalez podaje do Bashy ten do Halilovicia on z powrotem do Bashy i próba prostopadłego podania. Szkoda tylko, że rywal stał w 9 na 18 metrze i zamiast skrzydłami to oni ciaglę tym środkiem jechali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Najbardziej zadziwia mnie panujące tutaj buractwo i niewyobrażalny smród cebuli. Czym sobie zasłużył Kiko na takie pomyje jaka wylewały się wczoraj z komentarzy na SB po meczu? To Skorżę po Levadii powinno się chyba zabić, tak, zabić, ukrzyżować, nabić na pal i co tam jeszcze można sobie wyobrazić, skoro tak się skompromitował, mając skład jakiś pierdyliard razy mocniejszy niż ten obecnie istniejący.
Ramirez w tym meczu zrobil wszystko, co możliwe - oszczędził główny motor napędzający tego zespołu, czyli Małeckiego i Carlitosa, który jest niezbędny do utrzymania się w ósemce. A to jest jedyny w tej chwili cel. O jakich wy taktykach mówicie wśród graczy, którzy nie potrafią piłkarskich podstaw? Nawet taki Wojtkowski, który robił trochę dymu w 100% akcji strzelił w bramkarza, a raz po pięknym odegraniu Halilovica przyjął tak, żę piłka z pola karnego wyskoczyła na aut bramkowy - i to jest k... piłkarz grający w 1 ekstraklasie szanującego się kraju? Nie wspominając już o dziadostwie Imaza, obecnego Brożka czy Boguskiego. W tej chwili nie można liczyć na nic innego niż mądrę zarządzanie siłami naszych najlepszych piłkarzy. I oczekiwanie, że uda się jakimś cudem sprowadzić kolejnego Carlitosa. Dajmy kilka meczów Balaniukowi, wczoraj pokazał zmysł do gry, że wczoraj mu nie wychodziło, to nie znaczy, że u boku Carlitosa nie pokaże się lepiej. I jeszcze jedno, wszyscy pewnie pamiętają jak wyglądała Wisła w meczach bez Meliksona (gdy ten tu grał) - a przypominam, że za takiego Nuneza, Kirma, Ilieva, Sobola czy Genkova oddalibyśmy na dzisiaj wszystkie skarby świata - to jak ma wyglądać obecny skład bez Carlitosa? Mourihno by tego nawet nie rozgryzł. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Już widzę reakcję kibiców jakby wycieńczony i mający problemy z mięśniami brzucha Carlitos doznał kontuzji w PP.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wyar - Ronaldo grał we wszystkich meczach za wyjątkiem tych w ktorych pauzowal... był zawieszony za odepchniecie sędziego...
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
teraz Lukaku... Gral wczoraj ? A Lacazette ? A Aguero ? A Rooney ? H.Kane ? tez nie grali wczoraj ? Juz zmeczeni ? Czy moze jednak rotacja ? bzdury sadzicie takie,ze szok... macie pretensje do goscia,ze posadzil na lawce faceta,ktory przynosi punkty w lidze,w ktorych sukces jest dla wszystkich druzyn na swiecie najwazniejszy ? To ma byc zarzut ? Ze nie zarobiliscie wyimaginowanych pieniedzy kosztem byc moze w przyszlosci znacznie powazniejszych klopotow i znacznie powazniejszych problemow finansowych zwiazanych z ewentualnymi problemami z zostaniem w lidze ? Bo ktoremus z Was,mimo,iz nie ma do tego podstaw i nie ma w tym przynajmniej sezonie sensu,a takze po prostu szans ,zamarzylo sie walczyc o cos dodatkowego po tak powaznej przebudowie druzyny i przy tych problemach finansowych ? Poziom absurdu na tym forum przekracza czasem nawet obecny poziom gry Wisly,ale tylko ten drugi wydaje sie byc uzasadniony...
Ostatnio edytowane przez wyar : 21.09.2017 o godz. 13:27.
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
Chorzy ludzie z nas. Powinniśmy podziękować za zaszczyt grania na Kolporter Arenie i złożyć gratulacje temu wielkemu klubowi. Wszak ich stać zatrudniać takie gwiazdy jak Burdenski. Co do rotacji w składzie: masz racje stosują ją te kluby. Natomiast udało mi się zadzwonić do trenera Polski i Hiszpani i uwaga - nasi nie zostaną powołani! Może wtedy odpoczną? Proponuje też aby Kiko odpuścił rozgrywki Ligi Europy i wtedy grają europejskie puchary dał odpocząć Małemu i Carlitosowi. Co ty na to? Czy jednak te rozgrywki traktujemy poważnie? ....a "rotacja w składzie" gdy gramy na dwóch frontach... A potem usprawiedliwianie trenera, że drużyna nie zgrana...
Wojtkowski jest średni, ale i tak dużo lepszy od Hiszpańskiego duetu z meczu z Piastem. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 21.09.2017 o godz. 14:22.
![]()
Ddf
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wojtkowski jest indywidualnie lepszy od Ze Manuela, ale czy Cywka, czy Sadlok znacznie lepiej grają z Portugalczykiem. Halilović na dziś dzień jest szkodliwy dla gry drużyny.
No tak, przeciwnik gra w 10, to możemy wystawić 11 napastników -> mecz wygrany. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
No i zlew z Burdenskiego,ale czekaj czekaj,ja juz sie gdzies z tym nazwiskiem spotkalem... ![]() Swietnie,ze dzwonisz do tych trenerow z narodowek,zadzwon moze do menedzerow z Twojej ksiazki telefonicznej i zalatw nam troszke lepszych graczy,takich,co to beda grali co 3 dni na tej samej swiezosci i z usmiechem na ustach wygraja nam PP i EKstraklase. Co Co do Kiko,to nawet,jesli on bedzie miec problem z LE,to juz Ty wiesz i masz wszelkie dane,by twierdzic,ze [pilkarze z naszej druzyny poradza sobie na 2,a nawet 3 czy czterech frontach (wciaz licze na te powolania). Wiadomo,kazdy z nich lata gral wlasnie na tej polce,takze Carlitos,a juz najbardziej fit powinni byc Ci,co daja najwiecej (czyli Malecki i Hiszpan),wiec osobiscie dokladalbym co piatek i poniedzialek jakis sparing,Konrad to koles,ktory wezmie bata i zapedzi tych nierobow do grania,a jak nie,to damy im kary, finansowe,rzecz jasna ! ![]() A,no i jeszcze jak wiadomo zgranie,taktyke i automatyzmy najlepiej wypracowywuje sie w ciagu rytmu meczowego sobota-sroda,w tygodniu jest wtedy czas,aby przecwiczyc wszystko ![]() Zapomnialem dodac Brozia,Glowe czy Bogusia,no kto jak kto,ale Ci wg Sportowej Reguly Konrada powinni zaliczac tygodnie bez jednego dnia odpoczynku,wszak wiadomo,ze pruski dryl przyniesie same korzysci ! Powód: Dopisek
Ostatnio edytowane przez wyar : 21.09.2017 o godz. 15:25.
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|||
Cytat:
Tak, piłkarze powinni być przygotowani do gry na czterech frontach. Natomiast my mamy ten komfort, że gramy tylko na dwóch! Dlatego nie mamy prawa być zmęczeni. No chyba, że dla Ciebie taki krzysiu mączyński to heros - wszak zagrał dzisiaj 18 spotkanie w sezonie! Nasi padają po 9 meczu i nie jest to niczyja wina - nie mam prawa krytykować ani Kiko, ani Małego, ani Carlitosa - wszak rozegrali dziewięć spotkań! Wow, 9 spotkań! Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 21.09.2017 o godz. 16:14.
![]()
Ddf
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie, bez spiny.
Do krytykujących: Głównym argumentem przeciwko Kiko do tej pory było to, że wystawia nie "tych" piłkarzy, że nie wystawia ofensywnych zawodników. No to wczoraj dostaliście swoich ofensywnych zawodników - który z nich pokazał, że zasługuje na pierwszy skład? To Kiko najprostsze podanie przyjmował na 3 tempa? To Kiko grał naiwne piłki, które ponad poziomem trampkarzy muszą kończyć się stratą? Tak, taktycznie wyglądało to słabo, ale nie ma co rozpatrywać taktyki, kiedy indywidualnie piłkarze prezentują się tak mizernie - ustawiać mógłby ich Ferguson albo Guardiola, ale występy indywidualne były tak słabe, że wyglądałoby to dokładnie tak samo. Wisła to gigantyczny plac budowy, można się spierać, czy prace budowlane idą dostatecznie szybko, ale nie można oceniać całego procesu na podstawie tego, czy danego dnia ściana urosła o metr czy nie, liczy się efekt osiągnięty na dłuższej przestrzeni czasu. Do broniących: Wyrozumiałość wyrozumiałością, ale każdego może .... strzelić, jak ogląda taką padakę jak wczoraj i to w takich okolicznościach. Jesteście wyrozumiali dla trenera? Jesteście wyrozumiali dla piłkarzy? Bądźcie tez wyrozumiali dla kolegów po szalu. Każdy widzi, że ta gra się nie klei, zarząd też. Jeżeli myślicie, że zarząd podejmie decyzję na podstawie żali na forum, to by znaczyło, że mamy fatalny zarząd. Do wszystkich: Dyskusja spoko, ale trochę mniej inwektyw i uważania drugiej strony za debili. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie przypominam sobie aby pojawiały się głosy po meczu z Piastem następujących piłkarzy z "11": Małecki Llonch Carlitos Przypomnę:
![]()
Ddf
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
A zamiast podawac obiegajacemu go Sadlokowi to 10 razy pchal sie w srodek z bezsensownym dryblingiem Potencjal chlopak ma na pewno ale na pierwszy sklad sie moim zdaniem poki co nie nadaje ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
To samo można powiedzieć o niestety każdym naszym piłkarzu. Wcale nie graliśmy bokami. Ale, skoro skrzydłowi w osobach Małego i Bartosza siedzą na ławie lub trybunach, to nie może raczej dziwić. Plus, wyglądało to tak, jakby to był jedyny element gry narzucony przez trenra (bo czasem aż się prosiło). Nie zgadzam się. To jest moment, w którym on właśnie ma grać. Może nie zawsze całe mecze, ale regularnie i co kolejkę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Llonch po wejściu zagrał słabo, dawał znacznie mniej od Bashy, był nawet słabszy od "bezpłciowego" Pereza. Chłopak po kontuzji ma problem z formą, to nie jest "ten" Llonch. Co do tego, że Imaz grać nie powinien i że Carlitos powinien być chociaż na ławce, jak najbardziej się zgadzam. ![]()
|
||
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Wojtkowski przeplatał dobre zagrania z tragicznymi. Na pewno trzeba mu oddac, że chyba najbardziej chciał ze wszystkich naszych piłkarzy. Hm, ciekawe dlaczego? Może dlatego, że wie, że nie ma pewnej pierwszej 11?
W tym cały paradoks ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Do tych którzy tak bardzo krytykują Kiko. Odpowiedzcie mi proszę.
Jakie macie argumenty aby oczekiwać lepszych wyników niż obecnie mamy Jakie macie argumenty aby oczekiwać płynnej, efektownej gry Proszę o konkrety, i analizę rzeczywistości, a nie argumenty w stylu "x lat temu gorsi grali pięknie". G.. mnie obchodzi co było x latemu, interesuje mnie tu i teraz. Mnie też frustruje poziom gry, ale w obecnej sytuacji wymiany 60% składu i całej formacji ofensywnej, oczekiwania 'piękna' są niedorzeczne. Jak czytam na TT oczekiwania 10-12 pkt w najbliższych 5 meczach, to nie wiem czy ktoś rozum i wzrok zostawił w gimnazjum, czy może tak emocjonalnie podchodzi do tematu iż nie jest w stanie postrzegać rzeczywistości. A i jeszcze jedno, 5 zawodników którzy mają być w meczowej 18 zostaje sprowadzonych po 01.09. Do dyr. sportowego nikt nie ma pretensji że sprowadza zawodników miesiąc po starcie ligi. Jest cudnie, geniusz. Ale do trenera każdy ma pretensje ogromne że tych zawodników nie wprowadził do drużyny i nie grają cudów w ciągu 2-3 tyg ma 70% forum. Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez momo : 21.09.2017 o godz. 14:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Czytam opinie "obrońcow" Kiko i stwierdzam jedno Panowie - stop dopalaczom, naprawdę szkoda zdrowia. Jestem w stanie wszystko zrozumieć, brak zgrania nowych piłkarzy, kilka kontuzji, sprzedaż dwójki kluczowych pomocników i wiele innych pobocznych wątków. Tylko czy to nie jest usprawiedliwianie "na siłę"? Od czego był okres przygotowawczy? Może zamiast testować 3-5-2 należało zagrać wariantami bez Głowackiego, Brleka, Mączyńskiego czy choćby z Boguskim w ataku zamiast dawać mu szanse w meczach o punkty?
Mecze sparingowe, jeszcze z Brlekiem w składzie, również wyglądały słabo. Przypominam, że dostaliśmy od Sosnowca 4-1. Tamten mecz nie różnił się wiele od naszych ostatnich 5-6 meczów. Niestety od apogeum farta w Derbach mamy mocny zjazd w dół. Kiko nie ma żadnego pomysłu, rzuca do składu nieprzygotowanych graczy zamiast dać szanse Bartoszowi, który wydaje się piłkarzem idealnym na końcówki meczów. Po co nadal szanse dostaje Brożek? Skąd pomysł na zostawienie Małeckiego i Carlitosa, co my do ch... gramy co 3 dni bo europejskie puchary? Żenujące i lekceważące podejście, nasz trener zrobił sobie sparing z jednego z kluczowych meczów. Na koniec przypomnę, że to tylko nasza ekstraklapa i naprawdę niewiele trzeba, żeby punktować. Niestety ogrywają nas już zespoły mające w składzie kopaczy typu Burdenski. ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Mikrourazy to nie zmęczenie. Możesz winić pecha.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Chciałbym, żebyśmy po tych meczach mieli 15 punktów więcej, ale obawiam się, że więcej niż 6 to nie zdobędziemy. W końcu zaczynamy grę z poważnymi rywalami i DOPIERO TE MECZE będą prawdziwym sprawdzianem dla Kiko. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Korona na szczescie miala Burdenskiego. Doswiadczonego, bez kontuzji, zawsze gral w kazdym klubie, ani mlokos, ani grubo po trzydziestce
Przyszlo 14, odeszlo 16 zawodnikow (za 90 minut). We wczorajszym meczu zagralo u nich UWAGA, szesciu nowych graczy (za 90 minut; nie wiem czy ktorys byl wczesniej wypozyczony do scyzorykow, nie chcialo mi sie juz sprawdzac). Dostalismy w czapke grajac w przewadze. Jest super, jest super, wiec o co co chodzi..... na na na. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 21.09.2017 o godz. 18:57.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym NIKT z rozsadnych ludzi nie napisze,ze gralismy wczoraj dobrze,a napisze,ze zwalnianie Ramireza po takim meczu to glupota. Czaisz roznice ? ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|

|
||||||