|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Spalony Zachary obarcza liniowego a nie buca Jakubika. Natomiast Jakubik zachowywał się jakby dostał od Łęcznej niezłą kasę, a "faul" Urygi w polu karnym to były szczyty wyobraźni. W pewnym momencie to nasi już zaczynali śmiać się z jego sędziowania. Dobrze, że nie wypaczył wyniku, Jakubik niemyty. |
|
|
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
Czemu Wisła Kraków nie definiuje tego kim chcę być w tym sezonie przed rozpoczęciem rozgrywek tylko bezjajeczne gadki które mydla ludziom oczy? Liga smiesznawa, sredniaki które zbierały pkt na początku sezonu teraz wracają tam gdzie ich miejsce a Wisła Kraków udaje nie wiadomo kogo. Ma być granko i gra o LM czyli dobre pieniądze z uefy tak by postawić ten klub do pionu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dokladnie
Znowu sedziowe widzą tylko nasze błedy.Ten mecz to taka wisienka na tym kurewskim torcie.A W lidze + grubas co kiedys jak był sedzią to niepotrafił za akcja nadążyć jak zwykle powie "Oj z duchem gry,Uefa tak zaleca" .Jakos do akcjii Legii takich komentarzy nie ma. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Gracz meczu to oczywiście Boguski, z automatu, za trzy bramki. Czapki z głów!
Wspaniale zagrał Jović. Bardzo dobrze Brlek do przerwy i Małecki po przerwie. Reszta co najmniej poprawnie. Spodobał mi się Cywka, wszedł na boisko z pianą na ustach. Pokazali dzisiaj kilka znakomitych akcji, zwłaszcza te kombinacyjne rozegrania, z których nie było bramek, choć być powinny: sam na sam Zachary czy Brożka. Kulturą gry w ataku przewyższamyw tym momencie większość ligowych rywali. Do poprawy obrona, tragiczne krycie przy wolnych i rożnych. Ogólnie: jest dobrze i chyba będzie coraz lepiej! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Boguś wygrał nam dzis mecz najwazniejsze sa 3 oczka reszta bez znaczenia.Dziekuje Rafał.
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja mam taka teze ze on potrzubuje rywala w walce o sklad.
Mlody strzelil gola na Zaglebiu, w dupce sie zaczelo pqlic i jest dobry wystep. Sa tacy zawodnicy ktorzy rywalizacji potrzebuja do dobrej gry. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dobrze,że jest przerwa na reprezentację może doszlifują komunikacje między bramkarzem a obroną lub poćwiczą obronę przy stałych fragmentach
P.s Zawsze nad wami zawsze nad wami!!! ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ten mecz to był istny rollercoster,
Zachwyt po 30 minutach, wkurzenie po bramce kontaktowej, niepewność w drugiej połowie, totaly wkur.w po bramce wyrównującej, ekstaza po bramce na 3:2, niepewność do samego końca. Mecz rewelacja. Boguś wreszcie się wstrzelił i widać, jak mu to ciążyło, bo po strzeleniu bramki grał rewelacyjnie. Wszędzie go było pełno. W ataku, w obronie, w pomocy. Czapki z głów, nie tylko za gole. Mam nadzieję, że doda mu to skrzydeł i w kolejnych meczach zobaczymy Rafała w gazie. Brlek - świetny mecz, z resztą Mąka też nieźle, mimo, że zawalił krycie. Małecki też bardzo dobrze, Zachara i Brożek karny kutas za brak wykończenia, ale poza tym bardzo fajnie. Boki obrony rewelacja, te wejścia ofensywne cud malina. A co najważniejsze... Uryga.... No normalnie, na stoperze to jest inny gość niż w pomocy. W pomocy to się na choinkę nadaje a na stoperze naprawdę daje radę - po pierwszym meczu nie miałem przekonania, ale im dłużej go oglądam na tej pozycji tym bardziej się do niego przekonuje - jak narazie jest pewny i robi mniej baboli niż Sadlok grający w środku. Moim zdaniem z Gumisiem świetnie się uzupełniali a przede wszystkim podchodzili wysoko - z Głową się tak nie da, bo jest za wolny i boi się ścigania z napastnikami, jakby szła jakaś piłka na przestrzał. Uryga i Gumiś regularnie przekraczali połówkę przez co stwarzaliśmy takie zagrożenie z przodu zacieśniając pole gry. Górnik w tym meczu praktycznie sztycha nie ugrał. Pierwsza bramka z dupy, druga z kapelusza. Nasz najlepszy mecz w tym sezonie bez dwóch zdań. Tylko sędzie buc i tyle w temacie. Dobrze, że liniowy to widział i zdecydował się nas wspomóc, bo na remis Górnik w ogóle nie zasługiwał. Jeśli mam się doszukiwać mankamentów to są to słabe stałe fragmenty gry w obronie i elektryczny Załuska. No i wreszcie łyknęliśmy żydownię Dzięki za show chłopaki !
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.11.2016 o godz. 23:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Brawo Bogus, brawo Drużyna, będzie dobrze...
Jeszcze jeden plus z weekendu... Gdzie ta wielka cracovia? Oby już tak pozostało: Zawsze nad wami.... ![]()
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Takiemu klubowi jak Wisła Kraków nie przystoi wygrywać tylko 3-2 u siebie z takimi ogórami jak Łęczna, Jakubik jeden z najgorszych sędziów razem ze Stefańskim, Marciniakiem i całą tą bandą z PZPN Warszawa.
Załuska wpuszcza praktycznie wszystko, meczu nam nie wybroni żadnego, refleks szachisty. Jović świetny w ofensywie jak i w obronie, faul może i był na pewno nie na kartkę- Jakubik chciał nas osłabić przed następnym meczem Uryga nie faulował na pewno, nie było karnego znów się popisał czarny z gwizdkiem Guzmics zawalił 1 bramke, ale ogólnie ok Sadlok świetny mecz. Pietrzak i Mójta mogą mu buty czyścić Boguś jeden świetny mecz na rundę , strzelił co musiał Mąka przeplata lepsze mecze ze słabszymi, błąd w kryciu, ale ok Brlek dobry mecz, mam nadzieję, że wygryzie hamulcowego Popo Mały dobry mecz, nie wiem za co kartke dostał, Jakubik znów się popisał Brożek chyba nadaje się tylko na podmęczonego zawodnika, nie wykorzystana szansa Zachara oprócz asysty to powinien strzelić ze 2 bramki , napastnik z niego marny |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Załuska z meczu na mecz lepiej. W pierwszych minutach bardzo ladnie wybronił strzał głową, a także bardzo pewnie na przedpolu zagrał, co przy wczorajszej pogodzie miało bardzo istotne znaczenie.
Przy żadnej z bramek nie miał nic do powiedzenia, podobnie jak w Lubinie. ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie wiem o czym piszesz o Zalusce. Facet wszystko wypluwa, łapię na dwa razy, już zdecydowanie bardziej wolałem Miśka w bramce. Uryga ma trochę problem z wygrywaniem pojedynków glowkowych, a konkretnie z ustawieniem do nich. Przyjedzie Legia z Prijovićem i będzie karahiri... Tak naprawdę jedynym zmartwieniem na mecz z portowcami jest brak Małego, bo i Brlek i Bartosz są w gazie i naciskają na pierwszy skład mocno. Mojta czy Cywka? A może Pietrzak?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dzięki. PS też podaje kartkę dla Małego. No trudno, kiedyś musiał ją dostać.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Z Pogonią zagra Bartosz na prawej obronie, Boguski siłą rozpędu przed nim, a na lewej stronie Adam Mójta. Jakoś cały czas widzę go w roli lewego skrzydłowego. Ma świetne dośrodkowanie, dużo więcej da w ataku niż w obronie, gdzie popełnia wielbłądy. Decyzja należy do Wdowczyka, ale dużego pola manewru nie ma. No, można zagrać Boguskim na lewej, a Cywką na prawej, ale to nie byłoby dobre dla Tomka - to nie jego pozycja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Jarosław Krzoska twierdzi, że w protokole meczowym widnieje kartka dla Małego.
Małecki otrzymał wczoraj napomnienie żółtą kartką podobno zaraz po bramce na 3:2. |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Wg mnie na lewej wystawi Pietrzaka w pomocy, wczoraj go tam wypuścił, w ktróymś z wcześniejszych meczy tak samo. - NIEAKTUALNE
Powód: a jednak Pietrzak uraz - teraz doczytałem
Ostatnio edytowane przez serek_dj : 07.11.2016 o godz. 10:07.
![]()
I choć serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem - za Wisłę - bo nie liczy się nic więcej - to pewne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dobry napastnik plus skrzydłowy i walczylibyśmy o TOP3 spokojnie.
I jakiż ten Brlek ma potencjał. Nowoczesny pomocnik jakich mało w tej lidze. Ciąg do przodu, dobra technika, dużo widzi, a jednocześnie gra bardzo efektywnie w odbiorze. Chuchać i dmuchać, a za żadnym Wolskim nie będziemy tęsknić. Tym bardziej ze to piłkarz bardziej kompletny od zawodnika Lechii. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
widać że bramka w Lubinie odblokowała Brleka. eh 2-3 mądre transfery zimą i na koniec sezonu możemy się ciszyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To akurat nieprawda. Ten moment kiedy po interwencji w pierwszej połowie na początku wypuścił piłkę na ziemię wyniknął tylko z tego, że został przez jednego z naszych obrońców, w momencie interwencji przewrócony. Doskonale to widać na powtórce. Oczywiście kiedy ktoś patrzy a nie rechoce się ja Kazek Węgrzyn, że niby "Załuska... he, he... popełnił błąd...he, he..."
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Kartka dla Małeckiego była na pewno, bo on sam się do niej odnosi w wywiadzie pomeczowym.
Co do meczu - dawno się tak nie cieszyłam z wygranej. Sądzia Jakubik bardzo starał się nas przedrukować, ale mu się nie udało. Dlatego po 3. bramce więcej cieszyłam się z tego, że nie pozwoliliśmy sędziemy zabrać nam zwycięstwa niż z samej bramki. To bardzo cieszy, że w ostatnich meczach drużyna walczy do końca. Dawno tego nie było! A sędzia? Wątpię, żeby był kupiony Po prostu jest niedojdą, nie wytrzymał ciśnienia. Przecież po tym..."karnym" trybuny tak mu cisnęły, że miał ewidentnie pełne gacie - stąd kolejne irracjonalne dacyzje. Z pozostałych obserwacji i radości? Jeszcze kilka takich meczy w wykonaniu Urygi i z radością odszczekam wszystko, co o nim mówiłam. Może wirtuozem nie jest, ale na stoperze naprawdę daje radę. Przede wszystkim gra dość pewnie. Już nie drżę za każdym razem, kiedy piłka leci w jego kierunku. Brlek! Niesamowicie podobała mi się jego gra dzisiaj. Miał co prawda jedno dziwne podanie do rpzeciwnika, ale poza tym - bardzo elegancko. Jak on się rusza - jest bardzo dynamiczny, dużo widzi. Kross w końcówce spotkania to był majstersztyk. Dużo walczył, skutecznie, bardzo rozsądnie rozrzucał piłki. Oby rzeczywiście był to efekt jego przełamania i chłopak z każdym meczem zacznie grać lepiej. Natomiast statuetkę złotego klauna powinna dostać cała obrona Górnika ze Szmatiukiem na czele. Aż sprawdziłam na stadionie, co to za wirtuoz gra z nr 23 W każdym razie, podobało mi się, jak graliśmy. Tym razem horror wyrównanie zrzucam na sędziego, bo nasi wcale nei odpuścili, tylko szukali kolejnych bramek. Oby tak dalej! Aha, no i jeszcze jedno. ZAWSZE NAD WAMI! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jeździłem po Boguskim bo mu się należało . Za wczorajszy mecz pozostaje tylko HAU HAU HAU odszczekać i oby nie trzeba było znowu hejtować .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
1. Rafał Boguski - killer
Mogę tylko przeprosić za hejty, którymi Dziekiego obdarzałem podczas wcześniejszych meczy.2. Brlek się nam powoli rozkręca, oby tak dalej. 3. Brożek i Zachara mieli w tym meczu w sumie 3 patelnie. Gdybyśmy nie zdobyli 3 punktów to winni byliby właśnie nasi napastnicy. Skuteczność do natychmiastowej poprawy. 4. Nasze krycie przy stałych fragmentach gry to jest kvrwa dramat. Od dawna. Jak każdy nam będzie pakował bramki z byle wolnego czy rożnego to daleko nie zajdziemy. 5. Uryga na obronie a na pomocy to dwa różne światy. Jego pozycją jest środek obrony i mam nadzieje, że już nikomu do głowy nie przyjdzie ustawianie go w środku pola. 6. Jović - ma kontrakt do końca tego sezonu? Jeśli tak to przedłużyć nawet kosztem jakiegoś transferu. Dobry z tyłu, świetny z przodu. 7. Sadlok? Połowanie do kadry mówi samo za siebie. 8. Jakubik - sędziować to ty powinieneś w A klasie pajacu. Tyle, że tam co tydzień dostawałbyś wpie**ol.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 07.11.2016 o godz. 14:07.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2:0 to jednak naprawdę niebezpieczny wynik. Zachara to nie napastnik. Jak i Jakubik to nie sędzia. Za to może Uryga będzie przyzwoity stoper. No i nasze żądło, killer pola karnego, jedyny prawdziwy rekin na stadionie - RB9 ! Niech mu zostanie chociaż pół tej dyspozycji na następne mecze i skończą się płacze o drugie skrzydło. ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wiem,że najeżdżanie na Zacharę jest zasadne może jak przepracuje okres to będzie ok ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
RB9 To typowy środkowy pomocnik nominalna 10 a nie skrzydłowy, ale w Wiśle brakuje skrzydłowego, więc ktoś musi i pada właśnie na RB który dużo biega, ale pożytek z niego jest na środku pola największy, a przy lini raczej marny tak w obronie jak i w ataku skrzydłem. Tym wczorajszym meczem przypomniał mi się ten Rafał ze starych czasów zanim Borysiuk urwał mu nogę, to był taki nieustępliwy dzikus który doskakiwał do rywali jak wampir i zawsze potrafił znaleźć się w dobrej pozycji do oddania strzału-to ostatnie mu jeszcze zostało z dawnych lat
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |