|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=31907 Przeczytalem raport odnośnie CETA. I to jest rzetelne źródło informacji panie Hans, a nie Interia będąca pod skrzydłami deutsche Axel Sprintera. Przeczytaj raport jak ja, pogadamy. Bo odnośnie 3 klikow sam zrobiłeś z siebie posmiewisko wklejajac interie. Stanowisko wyrabiasz sobie na debatach urządzonych przez lewackie uczelnie, które piora mózgi młodym odnośnie ideologii? A piora, by nie zniszczyli układu postmagdalenkowego. Wybierz się gubernatorze. Przemówienia nie będą tak płonne i ekspresyjne jak Fuhrera, ale merytorycznie bardzo zbliżone. Deutschland Deutschland uber alles!
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 08.10.2016 o godz. 08:02.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
|
![]() Skąd niby wniosek, że o CETA dowiaduje się z Interii? Przecież nawet słowa na temat treści tej umowy nie napisałem. Albo, że wspomniana ewentualna debata byłaby jedynym źródłem? Znów ignorancja. O samej debacie możemy podyskutować po fakcie. Chociaż nie wiem czy to będzie miało sens, bo i tak już wiesz o niej wszystko. Pieprzysz jakieś smuty o przemówieniach chociaż nawet nie wiadomo jeszcze kto tam będzie. A sorry, faktycznie, lewacka uczelnia. Prawacka zrobiłaby to lepiej. Swoją drogę naprawdę powinieneś tam iść. Na pewno publiczność będzie brała udział w dyskusji. A skoro jesteś już takim specem w temacie, że nie musisz weryfikować swojej wiedzy, to napewno łatwo obalisz propagandę argumentami. Z pożytkiem dla wszystkich, więc możesz się wykazać postawą obywatelską. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z racji transmisji na żywo będą się liczyć głównie wygląd i ton wypowiedzi. 63% przekazu to OBRAZ, 25% ton wypowiedzi, 12% TREŚĆ. Dlatego też jakiekolwiek debaty mam głęboko... Tutaj niedopowiedzenie, by szanowny Klient sam mógł domniemać gdzie pana majstra może pocałować. Cytat:
![]() Ty interia, ja tvn. Jak się bawić, to się bawić! ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uchwała nr 946.
pis, po, nowoczerska, zsl. Jebać. PS: Dokładnie. Też za nimi tęsknię. Ale za to jest Gwiaździsty, Ayala, Leszekm, Hubercik. Może któryś coś skleci? ![]()
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 21.10.2016 o godz. 10:42.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Standard. Szkoda, ze po wygranych wyborach nie ma tutaj juz naszych ulubiencow, mogliby sie do tego odniesc
![]() PS. Uchwala o ludobojstwie na Wolyniu jak mniemam? Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 21.10.2016 o godz. 10:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Tak.
Sam nie wiem jak to nazwać. Chyba szkoda strzępić ryja na te kur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
Co ja Ci powiem, nie tak to miało wyglądać, nadal nie ma mocnej alternatywy na prawej stronie i jest jak jest. Zostaje PIS, może Kukiz? Chociaż ogólnie pierwszy rok rządów oceniam pozytywnie (całokształt), szczególnie prezydenta Dudę.
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.10.2016 o godz. 13:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
||
|
Temat widzę, że odżywa po letnim letargu
![]() Otrzeźwienie po takich smaczkach jak Wołyń przyjedzie, ale za późno. Nie mogło być zresztą inaczej, gdy marszałkowski fotel zajmuje człowiek, który jawnie wspiera upowską gwardię stawiając im w przeszłości pomniki. http://www.ivrozbiorpolski.pl/index.php?page=kuchcinski Warto przeczytać chociaż ten fragment: Cytat:
Temat kiedyś się odkurzy, ale gorzej będzie z odkurzeniem gospodarki, która wg. prognoz wiosennych mogła wykręcić wynik w granicach 3,5% r/r, a teraz szacunki mówią nawet o pikowaniu w dół w kierunku 2,5% r/r.
Nie ma to jak dobra zmiana, z 500+ i dobrodziejstwem inwentarza. Miejmy nadzieję, że to jeszcze tylko 3 lata, ale nadzieja matką głupich ![]() PS. O wchodzeniu w biały dzień w dupę jankeskim mocodawcom, z Black Hawkiem i Gulfstreamem na czele nawet już nie wspominam.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 21.10.2016 o godz. 14:29.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() I co potem zmiana na Nowoczesną PO? Lepiej wchodzić w dupę Niemcom i Francuzom? Masz wybór ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.10.2016 o godz. 15:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mówiłem, pisałem, ale jak zwykle morze hejtu ![]() Trzeba być rządem polskim, a nie antypolskim jak w obecnym, czy wcześniejszym wydaniu. Chyba nie jesteśmy jankesami, nieprawdaż? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak żadna partia nie cofnie w przyszłość już tego programu. Jedynie można go naprawić i udoskonalić.
Petru i Schetyna mówili, że go nie zlikwidują.
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.10.2016 o godz. 14:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co mnie obchodzi Petru i Schetyna? Ważne jest to, żeby socjalizm się kiedyś skończył. SLD przy lewicowym PiS to była zresztą partia socliberalna, bo zlikwidowała bary mleczne
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Drugim naturalnym i jedynym kandydatem do przejęcia władzy jest Nowoczesna, albo jej koalicja z PO, które są za utrzymaniem tego programu. Więc co?
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.10.2016 o godz. 14:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie pisałem o zmianie, o tym, że za 3 lata może nie być już tych nieudaczników. Choć jak sam wspomniałem nadzieja matką głupich, bo nie widzę tych, którzy mieliby im władzę odebrać i wysłać na jakieś pustkowia.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2016
Offline |
|
|
Więc zamiast przypisywania obcemu facetowi/kobiecie lewackich sympatii politycznych zauważyłbyś, że przed wyborami zazwyczaj zachodzą w partiach zmiany, w zależności od frontu i obecnej sytuacji?
Platforma wydawała się nie do pobicia, że strach przed Kaczyńskim i Macierewiczem, Pawłowicz, moherami i ich władcą dawał im praktycznie wygraną w kieszeni. Korwin o mało co nie dostał się do shame'u. Kukiz 9% poparcia. Dałbyś kiedyś wiarę, że zadeklarowane lewaki nie dostaną się do parlamentu, a wykończy ich marks 2.0? Ludzie są otumamieni walką niemieckich i żydowsko-amerykańskich mediów i podświadomie przyjmują którąś wersję zdarzeń. Są i odmieńcy (wierzę, że ta połowa niegłosujących), którzy mają w dupie wszystkie partie. I chwała im za to. "Więc co?" - włączenie myślenia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli zmiana dla samej zmiany? To ja podziękuję i zostanę przy tym co mamy obecnie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomo, że socjalizm to nic dobrego, zwłaszcza ten w wykonaniu PiS, że najpierw się rozdaje a później zastanawia skąd wziąć pieniądze na ten program. Podatek handlowy nie wyszedł, bankowcy przerzucili ceny na klientów, nic dziwnego że budżet na 2017 jest z rekordowym deficytem.
Za 3 lata? Jedyna nadzieja w Kukiz'15 i Korwinie/Wolności. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, są alternatywą, ale tylko w koalicji. Jeżeli Pan Korwin i Pan Kukiz znowu się nie dogadają przed wyborami to nic z tego nie będzie.
Kto wie czy jak PISowi nie będzie brakowało kilku procent do rządzenia, to nie dojdzie do porozumienia z PISem? W polityce niczego nie można wykluczyć.
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.10.2016 o godz. 15:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że oni jako takiego porozumienia przed wyborami nie będą zawierać, pewnie będzie taka sytuacja jak w zeszłorocznych wyborach.
Gdyby np. PiSowi brakowało kilku procent do rządzenia (a zadanie mają trudne bo mają przeciwko sobie ewentualną koalicję PO, .N, PSL) to Kukiz mógłby na PiS wymusić np. wprowadzenie JOWów lub zmianę konstytucji w zamian za "koalicję". Wybory jednak dopiero za 3 lata, do tego czasu może się jeszcze sporo zmienić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Oczywiście socjalizm jest zły bo połowa ludzi co dostaje tę kasę by się obyła bez niej, bo żeby dostać 500 to trzeba zabrać 700 ale akurat w tym przypadku tak jak napisałem, dla biednych ludzi to jest jak zbawienie. Sam jestem z biednej rodziny i zawsze pamiętam, że do normalnego życia brakowało nam właśnie te 200-300-400 złotych na miesiąc. Także ja się ciszę, że gro dzieciaków nie musi dziś żyć w upodleniu bo brakuje na wszystko. Na jedzenie czy nawet jakaś zjebaną żarówkę, nowe - nie dziurawe buty lub worek węgla w zimę. Bieda jest przejebana. Oczywiście nie pochwalam socjalizmu ale z drugiej strony, skoro te jebane łajzy nie chcą ludziom dać normalnej płacy, nie chcą dać swobody w kwestii zatrudnienia czy rozwoju własnej firmy (masa przepisów, wydatków, wymogów, musowy ZUS itp) to chociaż niech oddadzą te skradzione pieniądze w postaci 500+. Rządy PiSu są takie jakie miały być. Socjalistyczne przede wszystkim, bez żadnych rewolucji w kwestii emerytur, oświaty i szpitali. Dalej te 3 kwestie czeka degrengolada. W oświacie wielka zmiana czyli likwidacja gimnazjów. Dla mnie ot jest chore, że ktoś 15 lat temu wprowadza instytucję gimnazjum a dziś to wszystko się burzy. Albo PiS robi teraz źle albo wtedy inna partia zrobiła źle. Jeśli tamci nie mieli racji to powinni iść do więzienia za marnotrawienie miliardów złotych. Światopoglądowo też jest to czego się można było spodziewać czyli lekko odbijamy od UE i zachodniej Europy, Rosji laski nie robimy. Ale jednocześnie PiS to na tyle miękkie faje, że dają się szmacić tym wszystkim śmieciom z PE czy innych komisji weneckich. Do tego w kwestii pedalów czy innych bab z jajami jest jak miało być, czyli spokój, problem lewackich dewiacji mamy z głowy na kilka lat. Jednym słowem chujowo ale stabilnie. Na pewno lepiej niż za tamtych złodziei i oszustów ale nie na tyle dobrze żeby można było się cieszyć i z nadzieją patrzeć w przyszłość. Co do Kukizów i Korwinów, ogólnie alternatywy dla PiSu. Ja nie wiem co lepsze. Czy już ten chujowy ale stabilny PiS za 3 lata, bo na pewno PO, Nowoczesna czy inne lewaki to byłaby gorsza zmiana. Czy jakaś koalicja PO-Kukiz. Co by nie mówić rządy większościowe są o tyle dobre, że nikt się partii danej nie wpierdala, nie mąci i mamy na tacy wyłożone jej działania. Nie mają manewru żeby się wykręcić tym, że czegoś nie przegłosowali bo koalicjant się nie zgodził. Dostali 100% władzy i za te 100% zostaną rozliczeni. I uważam, że tak powinno być zawsze. Każdy kij ma dwa końce. Kukiz szans na objęcie samodzielnych rządów nie ma. Wbijanie za 3 lata klina w postaci koalicjanta może wcale nie wyjść na plus. Także nie wiem czy taka zmiana (koalicja PiS, Kukiz czy tam Korwin) byłaby korzystna. Równie dobrze taka koalicja mogłaby się skończyć roz.......em jak za czasów PiS-SO-LPR, szybszymi wyborami i wtedy już rządami albo samej Nowoczesnej albo PO i Nowoczesnej, co byłoby dla Polski tragiczne. A na kolejne wybory w kolejce czekałyby już lewaki z SLD i inne. I tak by się skończył PiS i Kukiz/Korwin, szybciej niż się zaczęli. Aha, warto też nadmienić, ze te całe pieprzenie lewackich sekt o złym Macierewiczu, wojnie z Rosją, o tym Jarku złym itp oczywiście mogą sobie w psiochy wsadzić. Tylko największe psychole, pokroju Ryszarda Cyby dalej żyją w swoich urojeniach na temat Jarka czy Antka. Ale dla takich to wiadomo, że już tylko leczenie o psychiatry pozostało. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Member
Od: 10.2016
Offline |
|||||
|
Cytat:
http://wolna-polska.pl/wiadomosci/rz...b-lgbt-2016-07 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Są lepsze. Tańsze. Dość merytorycznie waćpan piszesz, dlatego też polecam zgłębienie tematu/zrobienie researchu. |
|||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Widze, że mocno Ciebie boli , że program 500+ poprawił los wielu polskich rodzin po 8 latach Waszych rządów gdy podnosiliście podatki,vat na ubranka dla najmłodszych,obniżaliście zasiłek pogrzebowy o 40 % ,podnieśliście wiek emerytalny do 67 lat,zamykaliście szpitale a kolejki na operacje czy wizyte u lekarza specjalisty urosły do kilku lat...
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.10.2016 o godz. 12:15.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
Poza tym... po 8 latach? A to wcześniej mieli różowo? ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ciężko teraz znaleźć pracownika choćby za ladę w sklepie, a już na pewno trzeba mu zapłacić więcej - co pracodawcy rekompensują sobie wyższymi marżami - > wyższymi cenami. Odczuwa każdy kto nie dostaje.
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 22.10.2016 o godz. 13:49.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Powiem szczerze, że nie odczuwam...
Ps. Dodam - żeby mnie znowu na forum o to nie posądzono - że nie jestem zwolennikiem tego programu (przynajmniej w takiej formie). ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
To oczywista oczywistość. To co robi ten rząd, jak bije po kieszeniach obywateli, to dawno czegoś takiego nie było(a dodatkowo zalicza rekordowy deficyt). Myślę, że góra do jesieni przyszłego roku, to się wszystko utrzyma i będziemy mieli wcześniejsze wybory.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marzenie ściętej głowy ...
Drugi raz PIS nie popełni takiego samego błędu jak w 2007 roku, wtedy byli w koalicji, a teraz mają samodzielną większość, także niedoczekanie lewactwa i KODomitów.
PS Nikt z mojej rodziny nie dostaje 500+.
Ostatnio edytowane przez heoij : 22.10.2016 o godz. 22:05.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czym Cię konkretnie ten rząd tak uderzył po kieszeni? Najlepiej kwotę podaj ile Ci ubyło z budżetu domowego... to chyba nnie problem skoro Cię tak ograbili?
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|