|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
||
![]() Skoro cena nie najgorsza to od razu zarezerwowałem. Nawet jak będzie taniej to żałować nie będę bo to takie polowanie na "farta", a zależało mi jednak mieć bilety w tym terminie. Faktycznie jakoś dni i godziny mi pod pasowały pod te tańsze bilety bo już loty trochę później godzinowo lub wcześniej były dużo droższe. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Czy ktoś powie coś o wyjeździe na Ukrainę? Przede wszystkim Lwów. Raczej nie swoim samochodem więc w gre wchodzi autokar lub jakaś wycieczka zorganizowana. Czytałem komentarze że hrywna potaniała i można bardzo tanio i fajnie spędzić czas niestety w buirach podróży tego nie widać. Wyjazd na około 5 dni. Termin to koniec czerwca plus całe wakacje.
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Są autobusy z Przemyśla bezpośrednie albo fajny sposób "na partyzanta". Jedziesz z Przemyśla do Medyki przechodzisz przez granicę a potem wsiadasz do Marszuty i jedziesz do Lwowa. Polecam ten sposób, za każdym razem tak jechałam. W obrębie miasta transport tani, taksówki też tanie. Na miejscu możesz sobie wykupić zorganizowane wycieczki w okolice ( bywają tez po Polsku) a po mieście na własną rękę.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Najlepiej z Krakowa, w sumie nie tylko z Krakowa, dostać się do Przemyśla. Stamtąd kursuja co chwile busy do granicy w Medyce. Tam najlepiej przejść pieszo na druga stronę pamiętając o ustawieniu sie do EU control (w innym przypadku postoisz) i po drugiej stronie w Szeginiach kursują marszrutki do Lwowa, z tego co pamiętam koszt ok. 6 zł, za 1,5- 2 h jesteśmy we Lwowie.
Hotele są na prawdę tanie, 40-50 zł od osoby można znaleźć już spokojnie jakiś porządny hotel. ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
potwierdzam. po pierwsze to do Przemyśla, później zaraz obok dworca pks na medyke, następnie, pieszo przez przejście i na ukrainie w busa. bardzo tanio wychodzi. a co do cen tam? powiem tak kumpel raz wybył na tydzień i za 100 zł żył jak król haha tyle że był u kumpla na mieszkaniu więc za nocleg nie płacił
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Samochodem nie polecam na pierwszy raz zwiedzać Lwowa. Lepiej skorzystać z wycieczek busowych (Przemyśl/Zamość) i mieć z głowy wszelkie dolegliwości związane z uporczywością upaińskiego czepialstwa. Spokojnie można wybrać się na 2-3 dniową wycieczkę. Dłuższa moim zdaniem jest bez sensu jeśli nie jedzie się na Wołyń i okoliczne pozostałości polskiego narodu.
Ceny zawsze tam były śmieszne. Czujesz się jak mieszkańcy Europy Zachodniej, którzy wpadają na weekend do Polski i widzą piwo po 0,5 euro oraz fajki po 3 euro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Nigdy nie byłem na Węgrzech raczej zawsze wakacje w Polsce. Końcówka sierpnia początek września doradzi ktoś gdzie, czym itd Węgry ?
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Autem polecam. Szybko, sprawnie. Drogi "jako takie", tylko trzeba uważać na mandaty za parkowanie bez biletu. W centrum cięzko o wolne miejsca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
autem (pamiętaj o opłacie za autostrady), zależy co chcesz robić, zwiedzać wyleżeć się nad basenami? ja zazwyczaj wybierałem tą drugą opcje i jechałem do Hajdúszoboszló
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
3 lata temu jechałem przez Słowację - Poprad a potem na południe - drogi super ale do Egeru zeszło nam koło 6 godzin - dzięki właśnie ograniczeniom prędkości - trzepią jak jasna cholera
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
A coś autokarem?
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Polski Bus jedzie z Krakowa do Budapesztu, wsiadasz jakoś po 22 i ok 6 jesteś na miejscu, jest też jeden rano i pod wieczór jesteś w Budapeszcie. Lux Express też ma kurs, jeden ok 4 i o 11 na miejscu i kolejny o 10 (18 w BUD).
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jakiś nocleg w Pradze, nie za tani, nie za drogi. Wystarczy, żeby się przespać, ale żeby nie było syfu. Łazienki mogą być wspólne, to nie problem. Dobre połączenie z centrum itd.
Polecacie coś? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Poleca ktos nocleg w Lwowie ? Zeby byl w wzglenie przystepnej cenie i byl parking strzezony zeby auto zostawic ? Jakcos to priv.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jakieś namiary na tani hostel w Krakowie w rozsądnej lokalizacji (pokój 2-osobowy)?
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Da się dojechać do Słowackiego Raju bez winiety?
Chodzi mi o Hrabusice albo Podlesok - od północnej strony. Najkrócej przez Białkę - ale potem koło Kieżmaroka mi wypada że wpadam na odcinek płatny. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
Po prostu nie wjeżdżasz na autostradę. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
No właśnie tu jest problem bo opłatami objęte są nie tylko autostrady ale ekspresówki i niektóre krajowe.
Na słowackiej stronie jest dużo bardziej szczegółowa mapka. ![]()
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jaki parking polecacie przy lotnisku Balice?
Dobry, tani, na 5 dni. Tak by transfer na lotnisko był bez problemu, by człowiek nie musiał się prosić by go zawieźli. Do tego ile wcześniej trzeba być na lotniku na lot krajowy? Biorąc pod uwagę, że raczej średnio poruszam się po lotnisku itp. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Może ktoś Polecić gdzie na wakacje w Październiku lub listopadzie za granice?
A może ktoś się wybiera? ![]()
Iść ku słońcu, ku wolności iść... Wolność po polsku, morze przelanej krwi...(...)
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Czesc, wybieram sie niedlugo do Pragi, chce kupic jakis starter z dobrym internetem na kartę (ok 1GB). Jest cos takiego jak w PL, że ładuje się konto za parenaście zł i dostaje się taki transfer?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
byłem w Pradze w lutym, szukałem czegoś takiego i z tego co wiem są takie rzeczy, ale trzeba rejestrować to w salonie by został pakiet włączony. można też chyba kupić przez neta. Mogę zapytać, po co Ci net? Navi, czy do przeglądania w hotelu czy na mieście?
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Tak tylko informacyjnie - da się spokojnie do Słowackiego Raju dojechać bez winietki.
Kraków-Białka-Tatrzańska Kotlina-Kieżmarok-Spiski Czwartek-Podlesok. ![]()
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Na mieście, niestety muszę mieć dostęp do netu w każdej chwili (praca)
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Jadąc przez Austrię, kierunek Wiedeń -> Lienz - jest coś fajnego, zajebistego po drodze bo będę chciał z jeden dzień albo dwa poświęcić właśnie na zwiedzanie jadąc w Dolomity.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Witam Czy jest Trasa do Tatralandi gdzie nie trzeba mieć wykupionej opłaty drogowej?
![]()
Iść ku słońcu, ku wolności iść... Wolność po polsku, morze przelanej krwi...(...)
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Szukam jakiegos spoko miejsca na tydzien spokoju w bieszczadach lub karkonoszach tak do 200 stow za dwuosobowy pokoj. Moze ktos gdzies byl cos poleci ?
Ja z mojej strony moge polecic na weekend http://perlabeskidu.pl/index.php/kontakt/ Od Ustronia do Wisly Bielska cieszyna nie daleko spoko miejsce na weekend z czystym sumieniem polecam! ![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
W Krakowie w sobote od 7 rano sa jakies godne knajpki ? bo wiekszosc otwarta po 12
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Budapeszt. Ceny na mieście okej?
![]() |
|