|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Wiem co to są derby, ale potrafię na nie spojrzeć czysto piłkarsko i wyciągnąć wnioski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Też się zgadzam, że Pietrzak wczoraj naprawdę nieźle w przodzie, ale ewidentnie z kimkolwiek byśmy nie grali, to największe zagrożenie pojawia się zawsze po jego stronie. Na plus ChwiląCywka (tylko te dośrodkowania...), Maly (brak udział w każdej akcji bramkowej w tym sezonie, poza wolnym z Pogonią. Szkoda, że na lewym skrzydle nie mamy takiego drugiego Patryka. Maka grał ponoć z urazem, w każdym razie bez formy. Nieco paradoksalne, że linia północy t, w której dysponujemy chyba największym wyborem jest imo najsłabsza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Cywka jest lewonożny i prawą ma gorsze dośrodkowania. Nie rozumiem dlaczego nie gra Bartosz, Cywka jak już to lewa strona
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dlatego, że w Wiśle wolą dawać szansę Cywkom, albo starym bramkarzom, niż młodym. Taki Bartosz mógłby jeszcze przypadkiem zacząć coś grać i się wypromować, a wtedy nie daj Bóg Wisła mogłaby go sprzedać i jeszcze na tym zarobić. Ale po co ? Przecież mamy Cywkę i stary ręcznik w bramce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Stara śpiewka. Wszystkie kluby w ekstraklasie wstawiają młodych i mają z nich pożytek. W Wiśle mamy podobno dwóch młodych bramkarzy, którzy są przyszłością. W sytuacji, gdzie od 1 kolejki i tak nie gramy o żadne wyższe cele, zamiast wstawiać takich zawodników, to ogrywamy 34 latka, który od 6 lat siedzi na ławce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Podsumowanie derbow na weszlo http://weszlo.com/2016/08/06/bluzgi-...rbach-krakowa/
Ostatnio edytowane przez bódyń : 06.08.2016 o godz. 09:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Przy pierwszy przecial akcje Wojcickiego, a to, ze Budzinski postawil przy....ic i to mu tak wyszlo, ze zaden bramkarz by tego nie obronil to jest inna kwestia. Drugi gol wg mnie idzie bardziej na konto Maleckiego, ktory odpuscil tego bocznego obronce wchodzacego w pole karne, przyjrzyjcie sie na powtorkach. Gdyby Maly poszedl do konca, tamten by mial caly czas cisnienie i nie zrobiliby z tego nic. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Bez przesady bo tak to mozna by bylo obarczyc wina kazdego po kolei. Zaczelo sie od Pietrzaka. On absolutnie nie nadaje sie na obrone. Na skrzydlo predzej. Juz cygany pierwszoligowe z Katowic jak u nich gral, mieli o nim wyrobione podobne zdanie. W ofensywie ok, w obronie tragedia. Szkoda, ze wszyscy to widza tylko nie Wdowczyk. Zielinski widac nie glupi i dobrze o tym wiedzial, stad wiekszosc zydowskich akcji, dziwnym trafem, szla wlasnie strona Pietrzaka. Lewego obroncy nie posiadamy, chyba zeby Sadlok tam wrocil. Cywka poprawnie ale on to akurat w obronie za duzo nie mial do roboty. Szkoda, ze nie zagral Bartosz bo przy takim ukladzie moglby troszke pograc do przodu a i wrzutke ma dobra i wydolnosc ale po co dawac grac mlodemu wychowankowi jak mozna na jego pozycje wstawic Cywke, Boguskiego czy .... wie kogo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
....y
bez honoru, bez ambicji w.y.p.i.e.r.d.a.l.a.ć wszyscy, jak jeden, bez wyjątku ![]()
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Jedynie Mały zagrał na pełnej ambicji jak na derby przystało
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Moje podsumowanie meczu:
1. Załuska - bez pracy i bez szans przy obu bramkach. Kilka lewych wykopów w tym na rzut rożny. Chyba już nie doczekam się w Wiśle bramkarza co dobrze gra nogami 2. Cywka - pozytyw. Walczył, druga asysta w drugiem meczu. Wchodzi w pole karne przeciwnika. Nie umie dobrze dorzucić piłki. 3. Głowa - bardzo przeciętny występ. Przy drugiej bramce powinien lepiej się zachować (zablokować napastnika) 4. Sadlok - po meczu z Pogonią gdzie był najlepszy na boisku zjazd w dół. Choć pasy nie stworzyły sobie sytuacji to kilka niepewnych zagrań, musi uważać na takie wejścia na kartki (to już mu się chyba nie zmieni). Uderzenie z dystansu - dramat !!! 5. Pietrzak - ma pecha, przy pierwszej bramce powstrzymał przeciwnika a z drugiej linii poszedł strzał marzenie, przy drugiej znowu akcja z jego strony (podobnie jak na Lechii) 6. Boguski - biega i nic z tego nie wynika. Jeden strzał w I połowie gdyby lepiej uderzył .... no ale to Boguski 7. Popovic - wolno, statycznie, raczej do tyłu, brak kreatywności i odrobiny ryzyka 8. Mączyński - poza jednym strzałem mecz do zapomnienia 9. Małecki - dobry początek i końcówka, w międzyczasie niewidoczny. Walczył, widać, że mu zależało 10. Paweł - 3 słaby mecz z rzędu, po Pogoni gdzie walczył do 90 minuty więcej sobie obiecywałem 11. Zdenek - gdzie jest Zdenek z zeszłej rundy? Znalazca proszony o informację Zmiany: 12. Zachara - nie wiedziałem że jest na boisku 13. Brlek - biega, pokazuje się, walczy, pod koniec kilka ciekawych piłek i strzał w okolice Salwatora 14. Uryga - jeden drybling udany, o jeden więcej niż przez ostatnie 2 lata. Jeśli wprowadzenie go w 80 minucie miało wzmocnić naszą siłę ataku to chyba zapomniał bazuki z ławki Wdowczyk: nie znalazł rozwiązania dla braku ofensywnego środkowego pomocnika, tam jest największa dziura. Nie rozumiem czemu nie wpuszcza Drzazgi do ataku, młody ambitny chłopak strzela bramki w sparingach a w meczach wchodzi na 45 min do pomocy i zdziwienie, że słabo wypada. Brak pomysłu na grę wynika z tego że nie najlepiej Wisła wygląda taktycznie. Dużo ma chłop do myślenia Mecz: Żydki miały co chciały, szybka bramka, potem oddali nam pole gry, My nie umieliśmy nic z tego zrobić, potem jedna akcja i bramka do szatni. II połowa - brak pomysłu, szybkiego i dokładnego rozegrania. Stałe fragmenty gry - brak jakiegokolwiek zagrożenia z naszej strony. ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób, Kraków to Nasz Gród, Wisełko naprzód
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zastanawiałem się, dlaczego Zachara nie jest próbowany od pierwszych minut, ale po derbach raczej znalazłem odpowiedź.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dlatego dziwi mnie, po co w ogóle nam był ten Zachara. Równie dobrze mógłby jego rolę w składzie pełnić Drzazga, albo jakiś aspirujący junior. Z takim samym pożytkiem, ale nadziejami, że zbiorą doświadczenie, które kiedyś może, może chociaż trochę zaprocentuje.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Pan Maciek jest również średnio zadowolony z meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Na pozycji prawego obrońcy fajnie widać jak staczamy się piłkarsko rok w rok.
A pamiętam, jak niektórzy twierdzili, gdy Baszczu odchodził, że już najwyższa pora, że już czas, że musi przyjść ktoś lepszy. Mogę kogoś pominąć, pomylić kolejność. Wygląda to mniej więcej tak: Baszczyński > Cikos > Alvarez > Branco > Burliga > Cywka |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dziwisz sie?
Za czasów Zurawia taka cracurva zanim pierdnęła na boisku juz przegrwała 2;0.A teraz?Co taki Zuraw moze sobie pomysleć? ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Panowie, przewinąłem parę stron tutaj o ost Derbach.
żaden z zawodników się nie nadaje do gry w Wiśle. Martwi mnie Wasze pie*enie, że ten niezły, tamten spoko. NIE. 4 mecze, 3 porażki. Wiem, że nie da się wyyebać całego składu, ale żaden z tych zawodników nie jest na tyle dobry by nawiązać walkę o mistrza Polski. ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
A co do derbów - do 11 wystarczy wsadzić 1 Wolskiego/Stilica i będzie całkiem inna gra. A jak dodać dobrego prawego pomocnika to spokojnie zameldujemy się w 8. Tylko tyle i aż tyle nam brakuje. 2 ofensywnych piłkarzy o odpowiedniej jakości. I to dokładnie było widać w derbach. Bo zaangażowanie było, ale jakości z przodu brakowało. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
9 bramek w 4 meczach to najlepsze swiadectwo niedoleznosci linii defensywnej. Z kim Wdowczyk chce wygrywac mecze (i zapewne tez lige) jak w kazdym meczu ida 2 bramki w plecy. No ludzie, albo siadaja na rywalu przez bite 90 minut jak bylo to za Smudy kilka sezonow temu, albo niech zbieraja manatki i zaczna sie rozgladac za nowym zawodem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Wystarczy mecz widzieć. Bartosz poziom wyżej od Cywki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ja odnoszę wrażenie, że on jest w ogóle mega powtarzalny. W każdym meczu gra na tym samym poziomie na każdej pozycji, na której wystawi go trener. On nawet wygląda jakby biegał w jednym tempie - ale trzeba mu oddać, że przez cały mecz. Co by się nie działo, on robi swoje na swoim poziomie. I tak, to nie jest nic dobrego.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010