The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2016, 09:14
Czytam sobie Tittera i robi sie coraz to dziwniej..

whitestar1990
Member

Od: 08.2015

Stary 09.08.2016, 09:15
Przecież M-M nie powie, że gwarancje były wystawione na nową osobę rzeczywiście sterującą klubem. Przecież nie powie: "Pan Jakub Meresiński przedstawił w pełni wiarygodne dokumenty bankowe, wystawione imiennie na XXX".

Zmowa milczenia jest, niczego się nie dowiemy do momentu wydania oficjalnych komunikatów. A ja jestem dziwnie spokojny- jak ........nie informacją to cała Polska będzie nam zazdrościć. Bynajmniej nie prezesa bez matury a rzeczywistego źródła finansowania klubu.

Trochę optymizmu. Wisły nie da się zeszmacić ot tak. Olać media, karawana jedzie dalej.

Żaden, żaden dziennikarz ani najemnik Stanowskiego nie dojdzie do tego jak jest. Nie ma takiej siły.

Ja przypuszczam jak jest. Moja teoria jest taka, że za odpowiednim $$ wystawili "pionka" żeby odwrócić całą uwagę od procesów zachodzących w tle. Nie mówię tutaj o procesach patologicznych, bezprawnych. Dziś jest JM, jutro/za miesiąc/za pół roku już go nie będzie. JM musiałby nie mieć oleju w głowie żeby samemu, dobrowolnie brnąć w to. My widzimy tylko 50% tego co się dzieje. O pozostałych 50% wie tylko kilka osób, na czele z BC, JM, MC, nowym inwestorem (rzeczywistym, nie papierowym właścicielem).
Ostatnio edytowane przez whitestar1990 : 09.08.2016 o godz. 09:25.
As
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2016, 09:28
whitestar1990 napisał(a):Wyświetl post
Przecież M-M nie powie, że gwarancje były wystawione na nową osobę rzeczywiście sterującą klubem. Przecież nie powie: "Pan Jakub Meresiński przedstawił w pełni wiarygodne dokumenty bankowe, wystawione imiennie na XXX".

Zmowa milczenia jest, niczego się nie dowiemy do momentu wydania oficjalnych komunikatów. A ja jestem dziwnie spokojny- jak ........nie informacją to cała Polska będzie nam zazdrościć. Bynajmniej nie prezesa bez matury a rzeczywistego źródła finansowania klubu.

Trochę optymizmu. Wisły nie da się zeszmacić ot tak. Olać media, karawana jedzie dalej.

Żaden, żaden dziennikarz ani najemnik Stanowskiego nie dojdzie do tego jak jest. Nie ma takiej siły.

Ja przypuszczam jak jest. Moja teoria jest taka, że za odpowiednim $$ wystawili "pionka" żeby odwrócić całą uwagę od procesów zachodzących w tle. Nie mówię tutaj o procesach patologicznych, bezprawnych. Dziś jest JM, jutro/za miesiąc/za pół roku już go nie będzie. JM musiałby nie mieć oleju w głowie żeby samemu, dobrowolnie brnąć w to. My widzimy tylko 50% tego co się dzieje. O pozostałych 50% wie tylko kilka osób, na czele z BC, JM, MC, nowym inwestorem (rzeczywistym, nie papierowym właścicielem).
Ale o co Ci chodzi z dziennikarzami? Co ma piernik do wiatraka? Po to sa media zeby pisac. Bardzo dobrze, ze gonia patologie. Natomiast szkoda ze akurat padlo na nsz klub.
Przeciez nie jest wina Stanowskiego czy jakiegos innego dziennikarza to co sie z Wisla dzieje. Czy by pisali czy nie to i tak klub poszedlby w te same rece. Dzeiki temu, ze Weszlo tak na nich siadlo zobacza, ze na Wisle nie da sie tak latwo krecic lodow.
whitestar1990
Member

Od: 08.2015

Stary 09.08.2016, 09:30
As napisał(a):Wyświetl post
Ale o co Ci chodzi z dziennikarzami? Co ma piernik do wiatraka? Po to sa media zeby pisac. Bardzo dobrze, ze gonia patologie. Natomiast szkoda ze akurat padlo na nsz klub.
Przeciez nie jest wina Stanowskiego czy jakiegos innego dziennikarza to co sie z Wisla dzieje. Czy by pisali czy nie to i tak klub poszedlby w te same rece. Dzeiki temu, ze Weszlo tak na nich siadlo zobacza, ze na Wisle nie da sie tak latwo krecic lodow.
Źle mnie zrozumiałeś. Moim zdaniem dzieje się bardzo dużo dobrego w tle i tego nikt nie wyśledzi.

JM jest "pionkiem", na nim skupiona jest cała uwaga. To jest zamierzone, przekalkulowane.
As
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2016, 09:31
whitestar1990 napisał(a):Wyświetl post
Źle mnie zrozumiałeś. Moim zdaniem dzieje się bardzo dużo dobrego w tle i tego nikt nie wyśledzi.
A przepraszam, nie doczytalem dokladnie.
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.08.2016, 09:34
a ten Pan L w rozwinięciu niby kto to jest?
nesta
Senior Member

Stary 09.08.2016, 09:44
Ale Meresiński w tym wywiadzie w ostatnim zdaniu trochę powiedział, może mimowolnie, jak to wygląda..

"Nie jestem słupem, ale mamy partnerów."

Czyli pewnie nie jest podstawioną marionetką, za którą siedzi jakiś jeden "ktoś", pociągający w rzeczywistości za sznurki. Ale też nie działa sam - stawiam, że namówił do projektu kilka możniejszych osób, dla których wystawić gw. bankowe na pare mln złotych to jak splunąć. A zyski mogą być większe.
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.08.2016, 11:19
Nie było go na rozprawie, ponieważ w trybie nakazowym... nie ma rozprawy. Wyrok jest nakazowy, a nie zaoczny!
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 09.08.2016, 11:36
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Nie było go na rozprawie, ponieważ w trybie nakazowym... nie ma rozprawy. Wyrok jest nakazowy, a nie zaoczny!
Nakazowy i wg proroka i sędziego notabene prawomocny.... Jak w takim razie go zaskarży ?
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 09.08.2016, 11:39
^^ Opcji jest kilka, wniosek o kasacje wyroku, czy o wznowienie postępowania. Jeśli wyrok jest bez uzasadnienia, to bardzo duża szansa, że się uda.
Viper
Senior Member

Stary 09.08.2016, 11:57
^^ Faktycznie od wyroku nakazowego kasacja nie obowiązuje, ale wznowienie postępowania na pewno jest możliwe. Zwłaszcza, jeśli nie ma uzasadnienia a często tak bywa przy wyrokach nakazowych.
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 09.08.2016, 11:59
Meresinski podtarl sobie tym wyrokiem dupsko a wy drazycie temat kilka stron..

taki wyrok to nie wyrok. i za taką drobnostkę. nikogo nie pobil, nie przejechal nikogo po pijanemu na pasach, tylko sobie posciemnial przy maturze, kazdy z nas kombinowal w szkole na wszelkie sposoby, l a podczas nieobecnosci nauczycielki w klasie dopisywalismy sobie oceny. szkola to nie jest wyznacznik inteligencji i mądrosci.
Ostatnio edytowane przez c. : 09.08.2016 o godz. 12:02.
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.08.2016, 12:09
c. napisał(a):Wyświetl post

taki wyrok to nie wyrok. i za taką drobnostkę. nikogo nie pobil, nie przejechal nikogo po pijanemu na pasach, tylko sobie posciemnial przy maturze, kazdy z nas kombinowal w szkole na wszelkie sposoby, l a podczas nieobecnosci nauczycielki w klasie dopisywalismy sobie oceny. szkola to nie jest wyznacznik inteligencji i mądrosci.
Skoro szkola nie jest wyznacznikiem madrosci to czemu tak bardzo zabiegal aby wydawalo sie ze ja skonczyl? Widac dla niego jest tym wyznacznikiem skoro falszowal papiery dla tego wyznacznika.

I oczywiscie nikogo nie pobil. Moze i to dorobnostka. Ale to wstyd dla takiego klubu jak Wisla wiec za wlasciciela faceta ktory zamiast zdac mature ja podrabia. Jest to zenada i tyle
nesta
Senior Member

Stary 09.08.2016, 12:47
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Skoro szkola nie jest wyznacznikiem madrosci to czemu tak bardzo zabiegal aby wydawalo sie ze ja skonczyl? Widac dla niego jest tym wyznacznikiem skoro falszowal papiery dla tego wyznacznika.

I oczywiscie nikogo nie pobil. Moze i to dorobnostka. Ale to wstyd dla takiego klubu jak Wisla wiec za wlasciciela faceta ktory zamiast zdac mature ja podrabia. Jest to zenada i tyle
Idąc tym tokiem połowę klubów ligi włoskiej należy zamknąć.. A taki Juventus to w ogóle nie wiem co jeszcze robi w SERIE A?

A dla Barcelony, Messiego i Neymara nie jest wstyd, że tyle nakradli?

Jasne, że chluby nam to nie przynosi, ale trochę umiaru w ocenach.

Niestety obecna piłka jest jaka jest i zdanie "właściciel klubu X miał problemy z prawem" czyta się jak zdanie "w lecie jest ciepło".

Proponuje zamiast patrzeć na to co zrobił w przeszłości, z równą energią patrzeć mu na ręce i rozliczać za to co będzie robił w Wiśle. To jest najważniejsze. Mi się np. kompletnie nie podoba fakt, że marketingiem zajmie się jakiś Włoch Esposito, którego on zna ze swoich niby-firm. Jakie ma doświadczenie? Jakie ma kwalifikacje żeby się tym zajmować? O to trzeba pytać i drążyć, a nie jak przekupy na kleparzu cały czas o tym co było. TU i TERAZ jest dla Wisły najistotniejsze.
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.08.2016, 13:14
nesta napisał(a):Wyświetl post
Idąc tym tokiem połowę klubów ligi włoskiej należy zamknąć.. A taki Juventus to w ogóle nie wiem co jeszcze robi w SERIE A?

A dla Barcelony, Messiego i Neymara nie jest wstyd, że tyle nakradli?

Jasne, że chluby nam to nie przynosi, ale trochę umiaru w ocenach.

Niestety obecna piłka jest jaka jest i zdanie "właściciel klubu X miał problemy z prawem" czyta się jak zdanie "w lecie jest ciepło".

Proponuje zamiast patrzeć na to co zrobił w przeszłości, z równą energią patrzeć mu na ręce i rozliczać za to co będzie robił w Wiśle. To jest najważniejsze. Mi się np. kompletnie nie podoba fakt, że marketingiem zajmie się jakiś Włoch Esposito, którego on zna ze swoich niby-firm. Jakie ma doświadczenie? Jakie ma kwalifikacje żeby się tym zajmować? O to trzeba pytać i drążyć, a nie jak przekupy na kleparzu cały czas o tym co było. TU i TERAZ jest dla Wisły najistotniejsze.
Nie wiem jak tam Twoje doświadczenia życiowe, ale moje sa takie: jak ktoś oszukuje w małych sprawach( vi de: świadectwo maturalne) to oszuka ci w dużych. Zwłaszcza, że oszukując w małej sprawie , osiągnął większy cel, gdyż pzowoliło mu to zdobyć wykształcenie wyższe(rzekomo prawnicze), a co mogło mieć przełożenie na zdobycie renomy u potencjalnych kontrahentów i zarobienie większych pieniędzy. Taki emałe kłamstewko tyle, że karane jako przestępstwo.
Ja mu nie wierze kompletnie. A co do zatrudnienia Włocha z Częstochowy....Przypomina mi sie Cacek i wywiad nt. Widzewa. Powiedział coś takiego, że syn zawsze marzył o pokierowaniu klubem to mu jako dobry ojciec taki klub kupił.
fazior
Member

Od: 11.2010

Stary 09.08.2016, 13:27
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak tam Twoje doświadczenia życiowe, ale moje sa takie: jak ktoś oszukuje w małych sprawach( vi de: świadectwo maturalne) to oszuka ci w dużych. Zwłaszcza, że oszukując w małej sprawie , osiągnął większy cel, gdyż pzowoliło mu to zdobyć wykształcenie wyższe(rzekomo prawnicze), a co mogło mieć przełożenie na zdobycie renomy u potencjalnych kontrahentów i zarobienie większych pieniędzy. Taki emałe kłamstewko tyle, że karane jako przestępstwo.
Ja mu nie wierze kompletnie. A co do zatrudnienia Włocha z Częstochowy....Przypomina mi sie Cacek i wywiad nt. Widzewa. Powiedział coś takiego, że syn zawsze marzył o pokierowaniu klubem to mu jako dobry ojciec taki klub kupił.
Nie jest to regula. Ja bym ci mogl pokazac ludzi którzy mieli tytul doktora prawa, działali na UJ i w pewnych okolicznościach potrafili pokusić się i caly swój dorobek sprzedać, dla kasy ( lokal na grodzkiej tuz przy rynku ), także co do oceny ludzi to ja bym się powstrzymal, ale na pewno będę uważniej patrzyl na poczynania pana JM. Z tym wlochem, to mam nadzieje, ze to jakiś zart, ale poczekajmy do czwrtku, dużo się rozjasni i będziemy wiedzieli więcej mam nadzieje.
PitM
Member

Od: 04.2004

Stary 09.08.2016, 14:52
Noście k....a różowe okulary dalej.

Ja to się zastanawiam kto/co może nam pomóc wybrnąć z tego bagna czy my w ogóle coś możemy? Jakieś pomysły? Przecież nie możemy patrzeć z boku jak nam Wisłę kładą ! I uważam to powinien być priorytet.
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 09.08.2016, 12:16
... to nie jest wyznacznik inteligencji i mądrosci.
Wystarczy minuta w internecie aby załapać, że taki numer nie przejdzie, więc jest.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 09.08.2016, 12:18

Ok pewnie większość kombinowała w szkole, część dopisywała sobie oceny, ściągała na klasówkach czy maturze.... Tylko, że JM został skazany za posługiwanie się sfałszowanym świadectwem dojrzałości. Tutaj nawet przywrócenie terminu nic nie da - skoro świadectwo jest sfałszowane, a skazany się nim posługiwał to został ukarany i tyle.... Pewnie skreślili go z listy studentów i prorok uznał, że dodatkowa kara w postaci grzywny 1000 zł jest wystarczająca....

To co zrobił lub zrobi JM z wyrokiem/nakazem gówno mnie obchodzi. Natomiast łączenie w mojej ocenie taniego hochsztaplera z Wisłą Kraków jest dla mnie jak i pewnie dla wielu kibiców policzkiem. Tyle w temacie....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Herbi1303
Senior Member

Stary 09.08.2016, 12:03
w czwartek o 10 konferencja na R22.
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.08.2016, 15:43
Herbi1303 napisał(a):Wyświetl post
w czwartek o 10 konferencja na R22.
A po niej pewnie bedzie dalej pie.dolenie na forum że nic nie wiadomo
wierny
Senior Member

Stary 09.08.2016, 12:10
Oficjalnie, konferencja w czwartek na stadionie o 10:00 via Miga na Twitterze.
Może się okazać, ze nigdy tylu dziennikarzy nie przyszło
Herbi1303
Senior Member

Stary 09.08.2016, 12:16
wierny napisał(a):Wyświetl post
Oficjalnie, konferencja w czwartek na stadionie o 10:00 via Miga na Twitterze.
Może się okazać, ze nigdy tylu dziennikarzy nie przyszło
To fakt, trzeba przyznać, że tak głośno o Wiśle we wszystkich media nie było dawno, piszą o nas wszędzie nawet więcej niż o możliwości awansu 7egii do LM.
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.08.2016, 12:22
Z najnowszym informacji. Tomasz Zieliński złapany za doping kupował sterydy u niejakiego Jakuba M, który jest właścicielem kluby z ekstraklasy, dokładnie z Krakowa.
Herbi1303
Senior Member

Stary 09.08.2016, 12:36
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Z najnowszym informacji. Tomasz Zieliński złapany za doping kupował sterydy u niejakiego Jakuba M, który jest właścicielem kluby z ekstraklasy, dokładnie z Krakowa.
to jest qrwa nie możliwe
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.08.2016, 12:48
Hahahahahaha .... za zamachem w Smolensku tez on stal ?
Viper
Senior Member

Stary 09.08.2016, 12:52
^^ Tak, przewoził beczki ze sztuczną mgłą na rowerze.
_al3x
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.08.2016, 12:58
- W umowie z Tele-Foniką TS Wisła miała zagwarantowane prawo pierwokupu piłkarskiej spółki. Czy teraz też jest taki „bezpiecznik” w umowie z Jakubem Meresińskim? - Nie chcę się wypowiadać za zarząd TS Wisła, ale w mojej ocenie jest „posprzątane”. Powtórzę jeszcze raz to, o czym mówiłem wcześniej - TS Wisła nie była stroną w tej sprawie. Skoro Tele-Fonika podjęła decyzję o sprzedaży klubu Jakubowi Meresińskiemu, to zarząd tej firmy musi wziąć teraz pełną odpowiedzialność za całą transakcję.

Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/sport...nika,10496095/
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 09.08.2016, 13:25
"Liczę, że Jakub Meresiński przeprosi, stwierdzi, że to nie jego bajka i wróci na siłownię robić biceps"

Stanowski.

http://ekstraklasa.tv/licze-ze-jakub...roci-na/3z2g33
Boia chi molla !
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 09.08.2016, 13:32
Patrząc z dystansem, po takiej analizie medialnej, jaką mamy od tygodnia (wywleczeniu faktów o podejrzeniach o działalność w grupie przestępczej i kupnie matury), sztuką będzie znaleźć chętnych reklamodawców, którzy będą chcieli wejść w taki układ...
"Kradzione szczęścia nie daje..."

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów