The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2016, 17:06
Widziałem dzisiaj Marka Citkę w Warszawie w CH Promenada bo byłem w kinie a on się przechadzał i wyglądało na to jakby czegoś lub kogoś szukał. Zdziwiło mnie, że nie jest w Krakowie
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 06.08.2016, 17:26
Franeklowcabramek napisał(a):Wyświetl post
Widziałem dzisiaj Marka Citkę w Warszawie w CH Promenada bo byłem w kinie a on się przechadzał i wyglądało na to jakby czegoś lub kogoś szukał. Zdziwiło mnie, że nie jest w Krakowie
może umówił się z agentem na rozmowę. Zważywszy na obraną miejscówkę, wiadomo, jaki to będzie piłkarz.
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.08.2016, 17:39
Franeklowcabramek napisał(a):Wyświetl post
Dziś miał wywiad z Klembą też.
Franeklowcabramek
Senior Member

Stary 06.08.2016, 17:55
To nie jest możliwe, bo współwłaściciela widziałem przed 13 a Andrzej Klemba wrzucił tweeta o rozmowie z MC po 13 i lokalizacja na jego Twitterze pokazała "Kraków". Pewnie ich rozmowa odbyła się telefonicznie i AK nagrał rozmowę i ją spisał. O 19 wywiad ma być na krakow.sport.pl
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.08.2016, 17:56
A propos rozmowy - Citko nie jest współwłaścicielem
Franeklowcabramek
Senior Member

Stary 06.08.2016, 18:07
nesta napisał(a):Wyświetl post
Masz rację ale oficjalnie to nikt nie wie jaka jest rola Marka Citki dopiero wszystko ujawni się po konferencji prasowej.

P.S
Już jest wywiad z MC

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#indeks_news
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.08.2016, 19:05
Tzn. Citko w wywiadzie powiedział, że nie jest, czy to a propos rozmowy kolegów? Bo nasz klub wydał oświadczenie, w którym było napisane, że Citko jest współwłaścicielem.

edit:
Ok, widzę wywiad. Tylko jak się to ma do oświadczeń klubu? http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/

>>Oświadczenie nowych właścicieli Wisły Kraków: Jesteśmy dumni (...). Jakub Meresiński, Marek Citko<<
>>Pan też jest właścicielem Wisły? - Nie, tylko Jakub Meresiński. Ja odpowiadam za budowę drużyny. <<
Ostatnio edytowane przez czaro : 06.08.2016 o godz. 19:10.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
pegie84
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 06.08.2016, 17:59
rozmowa nie była przeprowadzona w cztery oczy, była nagrywana, przepisywana i redagowana, jestem ciekaw treści
pegie84
Junior Member

Stary 06.08.2016, 18:12
strasznie krótki ten wywiad
Franeklowcabramek
Senior Member

Stary 06.08.2016, 18:17
Może był dłuższy tylko po autoryzacji się skrócił
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 06.08.2016, 18:19
Spokojnie to są słupy. Za nimi stoja sponsorzy z milionami w rece!

- kvrwa kabaret, jak sie tu pustakow czyta!
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Stary 06.08.2016, 18:20
gdbym tylko mogl kupic ....och ....jesli faktycznie dali ....to w sumie grosze ( co nie znaczy ze mnie stac )
na nowego Astona mnie stac zeby kupic co nie znaczy ze stac mnie na strate na nim w 3 lata calej wartosci auta (50% mniej za auto plus serwisy )
Tobie i mi zalezy na Wisle i chialbym zeby okazlo sie ze wszystko wyjdzie super tylko ze mam 39 lat i jakies minimalne doswiadczenie w interesach i bardzo slabo to wyglada ...konferencje mozna robic codziennie ...bo ilosc klikniec a co z tym idzie kasa itp, popatrz na Wa-we i koralika
PODSUMOWUJAC info. ktore narazie sa nie wygladaja dobrze moglbym sie znow rozpisac ale nie o to chodzi.
Wiec mam nadzieje ze moje podejrzenia sa z dupy
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 06.08.2016, 18:38
Panowie zdążą może posprawdzać wszystkie dokumenty do czwartku . Aż dziwne, że nasi bogacze nie mają kancelarii, która zrobi audyt, tylko sami siedzą od rana do wieczora nad dokumentami . Gołodupce czystej wody. Sekretarkę może chociaż zatrudnią.. Chociaż najważniejsze info dnia, to schodzi pensja Guzmicsa + zarobiliśmy ponad milion złotych . Kapka by lepiej nie zarządzał!
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.08.2016, 07:13
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
. Chociaż najważniejsze info dnia, to schodzi pensja Guzmicsa + zarobiliśmy ponad milion złotych .!
Zarobiliśmy?,czy zarobili...Do tego kolejnego zawodnika z podstawowego składu mniej.
Bednarz=Landryna=......
nesta
Senior Member

Stary 06.08.2016, 18:41
Wywiad spoko.

Potwierdziły sie opinie środowiska, ze jak chcemy sie czegoś w tym momencie złapać żeby mieć na cos nadzieje, to jest to osoba Citki.

Jesli tylko potwierdzi sie wiadomość o dwóch nowych sponsorach w przyszłym tygodniu czyli ze idziemy w stronę rozproszonego modelu finansowania - będzie dobrze.
arti
Guest

Stary 06.08.2016, 20:03
Wywiad spoko.
Potwierdziły sie opinie środowiska, ze jak chcemy sie czegoś w tym momencie złapać żeby mieć na cos nadzieje, to jest to osoba Citki.
Jesli tylko potwierdzi sie wiadomość o dwóch nowych sponsorach w przyszłym tygodniu czyli ze idziemy w stronę rozproszonego modelu finansowania - będzie dobrze.
Citki z pięcioma kredytami na barkach.
Matko Boska Częstochowska miej w opiece Wisłę.
Guzmics za 300t euro - kto by się spodziewał takich ochłapów
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 06.08.2016, 20:40
Większość z was ma mgliste pojęcie o prowadzeniu biznesu. Może to i dobrze... za to bajkopisarzy jak mrówków.
Parę ogólników w mediach i wszystko jasne. Życie jest takie proste...
c.d.n.
Skawua
Member

Od: 02.2009

Stary 06.08.2016, 22:09
lazy napisał(a):Wyświetl post
Większość z was ma mgliste pojęcie o prowadzeniu biznesu.
Poprawniej byłoby stwierdzi że mamy mgliste pojęcie o wszystkich faktach dotyczących przejęcia Wisły przez JM jak i jego osoby jako takiej (jego interesy itp.). Ja doniesienia o jego rzekomych (bo póki co żaden wyrok (!!!) jeszcze nie zapadł) odbieram jako rutynową prace prokuratury, mamy coś i to sprawdzamy. Każdy z Was na pewno nie od dzisiaj zauważył że w naszych mediach od dawna częściej piszą o problemach Wisły

Moim drugim postrzeżeniem jest, że biorąc pod uwagę wszystkie wydarzenia od momentu odpadnięcia z LM za Maskanta, klub był przygotowywany pod sprzedaż poprzez minimalizowanie kosztów utrzymania klubu i w końcu osiągnięto cel. Zresztą nie od dzisiaj słyszy sie że Cupiał TF-em już nie zarządza bo ma mieć podobno problemy zdrowotne.

Wisła zatrzymała się w rozwoju w każdy aspekci. Wyobraża sobie,że jeszcze kilka lat temu,ktoś że taki Cieżniak wskoczyłby do Wisły odbudować sobie forme i uciec do Legii?Pewnie nie zostałby zatrudniony...

Jeżeli JM potrafi zorganizować finanse dla klubu to dobrze,taki ktoś jest tu potrzebny.Jeżeli jest "słupem" i ktoś inny mm zamiar pompować pieniądze to jeszcze lepiej!
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.08.2016, 22:27
Skawua napisał(a):Wyświetl post
Poprawniej byłoby stwierdzi że mamy mgliste pojęcie o wszystkich faktach dotyczących przejęcia Wisły przez JM jak i jego osoby jako takiej (jego interesy itp.). Ja doniesienia o jego rzekomych (bo póki co żaden wyrok (!!!) jeszcze nie zapadł) odbieram jako rutynową prace prokuratury, mamy coś i to sprawdzamy. Każdy z Was na pewno nie od dzisiaj zauważył że w naszych mediach od dawna częściej piszą o problemach Wisły

Moim drugim postrzeżeniem jest, że biorąc pod uwagę wszystkie wydarzenia od momentu odpadnięcia z LM za Maskanta, klub był przygotowywany pod sprzedaż poprzez minimalizowanie kosztów utrzymania klubu i w końcu osiągnięto cel. Zresztą nie od dzisiaj słyszy sie że Cupiał TF-em już nie zarządza bo ma mieć podobno problemy zdrowotne.

Wisła zatrzymała się w rozwoju w każdy aspekci. Wyobraża sobie,że jeszcze kilka lat temu,ktoś że taki Cieżniak wskoczyłby do Wisły odbudować sobie forme i uciec do Legii?Pewnie nie zostałby zatrudniony...

Jeżeli JM potrafi zorganizować finanse dla klubu to dobrze,taki ktoś jest tu potrzebny.Jeżeli jest "słupem" i ktoś inny mm zamiar pompować pieniądze to jeszcze lepiej!
uzywając w daszym ciągu slowa "jeżeli".... jeżeli posadzą Meresińskiego i zlicytuja jego majątek to w tym momencie zlicytują także Wisłe.
dziękuję za uwagę
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.08.2016, 22:33
picasso napisał(a):Wyświetl post
uzywając w daszym ciągu slowa "jeżeli".... jeżeli posadzą Meresińskiego i zlicytuja jego majątek to w tym momencie zlicytują także Wisłe.
Raczej udziały w Wiśle. Ewentualnie potencjalny kupiec zdecyduje co lepsze dla niego mając 100% udziałów. Wyprzedać wszystko czy też komuś odsprzedać udziały.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Mat1977
Member

Stary 06.08.2016, 18:47
wedlug mnie poczatek wyciagania kasy ...a w zamian Citko da nam jakiegos ogorka
nesta
Senior Member

Stary 06.08.2016, 18:51
Powiem tak - jesli pomimo tego burdlu medialnego oni podpiszą 2 umowy sponsorskie, a poprzedni zarząd nie umiał tego zrobić nawet w dużo lepszych czasach to dostaniemy kolejny argument za tym w jakim dramatycznym marazmie był klub i jak zle był zarządzany.
pegie84
Junior Member

Stary 06.08.2016, 18:56
jeżeli będą 3 dobre transfery + 2 umowy sponsorskie to jest lepiej niż przez ostatnie 5 lat
stero87
Member

Od: 09.2007

Stary 06.08.2016, 19:00
Tylko pytanie, jacy to sponsorzy. Żeby nie było jak z nowym właścicielem, wszyscy wymieniali kto to nie będzie naszym nowym bossem,a tu zonk, tak że dajmy sobie na wstrzymanie że póżniej nie było rozczarowania i płaczu w sieci
ŚWL!!!!!!!
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.08.2016, 19:22
Czeski film. Tyle w temacie na ten moment.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.08.2016, 19:31
JM wygląda na takiego, co lubi prokrastynować w necie, może przeczyta i zedytują oświadczenie na stronie : )
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Merkury
Senior Member

Stary 06.08.2016, 19:39
To jest wręcz niewiarygodne gdyż w ostatnich pięciu latach Telefonika miała przynajmniej trzy konkretne oferty kupna Wisły, a zdecydowała się na sprzedaż klubu gościowi, który ma postawione zarzuty przez prokuratora i grozi mu do 10 lat więzienia, drugi z kolei pan Citko jest stałym klientem kancelarii komorniczych w Wawie i Łodzi. Jeżeli nikt za nimi nie stoi z dużą kasą to jest to początek końca tego klubu. Ciekawe jacy to sponsorzy mają być i kto faktycznie będzie zasiadał w zarządzie - to da odpowiedzi kto ewentualnie za tym wszystkim stoi. Jedno jest pewne zarówno Citko jak i Meresiński znają się dobrze z Wojciechowskim. Inna sprawa, że w Kielcach im nie wyszło, a z tego co wiem ich gwarancje bankowe można wsadzić w dupę i to był jeden z głównych powodów tego że władze miasta nie skorzystali z tej oferty.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.08.2016, 19:48
Merkury napisał(a):Wyświetl post
To jest wręcz niewiarygodne gdyż w ostatnich pięciu latach Telefonika miała przynajmniej trzy konkretne oferty kupna Wisły, a zdecydowała się na sprzedaż klubu gościowi, który ma postawione zarzuty przez prokuratora i grozi mu do 10 lat więzienia, drugi z kolei pan Citko jest stałym klientem kancelarii komorniczych w Wawie i Łodzi.
Może tak samo jak TVN musiał trafić do swoich, to tak samo i Wisła też. Może B.C. nie miał żadnego manewru. Kita niedobry, tamten ch..wy, a J.M. idealny. No w sam raz!
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.08.2016, 19:47
Z jednej strony TF nie sprzedałaby klubu "nikomu", wiemy że BC kochał Wisłę i że zrobił wszystko by sprzedana w dobre ręcę.
Z drugiej typ, który jest obecnie właścicielem ma tak złą opinię wszędzie, że jak zapytałem znajomego z Warszawy, czy przypadkiem go nie zna to też same złe rzeczy usłyszałem ( ziomkowi memu wierzę ), chociaż powiedział, że typ bardzo dba o tajemniczość i dyskrecję.

DOKĄD TO WSZYSTKO ZMIERZA
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
fazior
Member

Od: 11.2010

Stary 06.08.2016, 19:56
filoo napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony TF nie sprzedałaby klubu "nikomu", wiemy że BC kochał Wisłę i że zrobił wszystko by sprzedana w dobre ręcę.
Z drugiej typ, który jest obecnie właścicielem ma tak złą opinię wszędzie, że jak zapytałem znajomego z Warszawy, czy przypadkiem go nie zna to też same złe rzeczy usłyszałem ( ziomkowi memu wierzę ), chociaż powiedział, że typ bardzo dba o tajemniczość i dyskrecję.

DOKĄD TO WSZYSTKO ZMIERZA
Konkreetnie co zlego uslyszales od swego ziomka ? Możesz zacytować ? Bo to, ze ktoś dba o dyskrecje i tajemniczość to jeszcze o niczym nie swiadczy.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów