The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2016, 16:38
Hahah tak jak Wdowczyka sie wszyscy trzymaja z daleka.
Grzana
Member

Od: 05.2010

Stary 05.08.2016, 16:40
"Krakowska prokuratura oskarżyła Bogusława Cupiała o przywłaszczenie ponad 67 mln zł (z odsetkami) na szkodę Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych oraz Skarbu Państwa. O przywłaszczenie 19,5 mln zł na szkodę PFRON i SP..." (Uniewinniony z zarzutów).

Aż mi się łezka w oku zakręciła jak usłyszałem, że nasz nowy właściciel "jebnął" 10 baniek na rozruch Wisełki.

Wsiadamy na rowerek i kręcimy mocno w kierunku MP 2016/2017.
Będzie dobrze.
Ostatnio edytowane przez Grzana : 05.08.2016 o godz. 16:49.
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.08.2016, 16:44
Grzana napisał(a):Wyświetl post
"Krakowska prokuratura oskarżyła Bogusława Cupiała o przywłaszczenie ponad 67 mln zł (z odsetkami) na szkodę Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych oraz Skarbu Państwa. O przywłaszczenie 19,5 mln zł na szkodę PFRON i SP..."

Aż mi się łezka w oku zakręciła jak usłyszałem, że nasz nowy właściciel jebnął 10 baniek na rozruch Wisełki.

Wsiadamy na rowerek i kręcimy mocno w kierunku MP 2016/2017.
Będzie dobrze.

chyba pierwszy normalny post ...
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Stary 05.08.2016, 17:47
CMSNero napisał(a):Wyświetl post
chyba pierwszy normalny post ...
pierwszy ktory mysli tak jak Ty czyli nie uzywajac mozgu sorry ale koles zajebal 10 baniek i wyda na Wisle bo jak sie urodzil pod czestochowa to sie zakochal w Wisle w wieku 1,5 roczku i cala kasa z przekretu pojdzie na kopaczy...jak macie dzieci to wymyslajacie a nie czytajcie im bajek.
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.08.2016, 16:47
Oraz pilkarze od Juventusu .
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.08.2016, 16:53
Czarujecie się. Wmawiacie sobie jakieś rzecz. Jedna podstawowa sprawa: KOLEŚ STRACIŁ WIARYGODNOŚĆ. Nici z poważnych sponsorów czy inwestorów. Nie miał nazwiska i nie będzie miał.
Nawet jeśli zostanie oczyszczony to w świadomości pozostanie Jakubem N. właścicielem Wisły oskarżonym o wyłudzenie VAT. i tyle...
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.08.2016, 16:58
Pero napisał(a):Wyświetl post
Czarujecie się. Wmawiacie sobie jakieś rzecz. Jedna podstawowa sprawa: KOLEŚ STRACIŁ WIARYGODNOŚĆ. Nici z poważnych sponsorów czy inwestorów. Nie miał nazwiska i nie będzie miał.
Nawet jeśli zostanie oczyszczony to w świadomości pozostanie Jakubem N. właścicielem Wisły oskarżonym o wyłudzenie VAT. i tyle...
Po uniewinnieniu zmieni nazwisko?

Dla mnie jednak sprawa jest o tyle dziwna, że sprawa dopiero teraz wychodzi na wierzch. Nie zamierzam go ani bronić, ani ganić [ bo jeszcze nic mu nie udowodniono ]. Analogiczną sytuację można by przedstawić w odniesieniu do Cupiała. Jednak ja pamiętam to w oświadczeniu ze strony TF była mowa o warunkowej sprzedaży. Głowy czy tak faktycznie było nie dam.
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 05.08.2016 o godz. 17:02.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 05.08.2016, 16:57
Zwłaszcza że jeszcze nic nie pokazał, nic nie osiągnął, jest anonimowy.
Wisl
Junior Member

Od: 07.2016

Stary 05.08.2016, 17:00
Cytat:
Jezeli ktoś ma 30 lat i nie umie odpowiedzić skąd ma kasę i dlaczego jest bogaty to sprawa śmierdzi na odleglość. Tyle w temacie!
https://twitter.com/BoniekZibi/statu...322176?lang=pl

I jeszcze ciekawy komentarz spod wpisu Bońka:
Cytat:
jestem z Częstochowy i tu ten Pan znany jest z różnych rzeczy dlatego ta sytuacja mnie nie dziwi
https://twitter.com/dejvv_/status/76...002048?lang=pl
Ostatnio edytowane przez Wisl : 05.08.2016 o godz. 17:07.
fazior
Member

Od: 11.2010

Stary 05.08.2016, 17:36. Boniek nie taki swiety.
Przypadkiem pan boniek nie był podejrzany w jakiejś aferze we wloszech ? Nie miał przypoadkiem jakichś zarzutów ?
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez fazior : 05.08.2016 o godz. 17:45.
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Stary 05.08.2016, 17:49
fazior napisał(a):Wyświetl post
Przypadkiem pan boniek nie był podejrzany w jakiejś aferze we wloszech ? Nie miał przypoadkiem jakichś zarzutów ?
jakby to powiedzial T.Hajto nie porownuj .... z czekolda
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 05.08.2016, 17:22
Dobra Panowie. Dzisiaj może są ostatnie Wielkie Derby Krakowa na wiele lat!!!
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.08.2016, 17:27
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
A co? Sąsiadka się rozwiązuje?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Wisl
Junior Member

Od: 07.2016

Stary 05.08.2016, 17:34
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
W IV lidze gra Hutnik i Cracovia II, więc w razie czego jakieś "wielkie" derby będą.
bódyń
Senior Member

Stary 05.08.2016, 17:23
Oswiadczenie adwokata o niewinnosci wlasciciela przypomina mi pewien fragment
https://www.youtube.com/watch?v=mM1v7MbN6mQ
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.08.2016, 17:35
Z ostatniej chwili:

http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...bu,nId,2247546

PS. Widzę, że nie z takiej ostatniej, ale jeszcze tego linka nie widziałem
m_abg
Member

Od: 08.2010

Stary 05.08.2016, 17:41
Ja TFK dzisiaj wszyscy chuczeli że gościa miał Cupiemu sprawdzić i transakcje dopiąć Gaszynski
ZAWSZE NAD WAMI!!!
bódyń
Senior Member

Stary 05.08.2016, 17:50
O i jeszcze ciekawa postac pan adwokat Nicholas Cieslewicz tez ciekawa
http://wyborcza.pl/1,75398,19351600,...ojca-jego.html
http://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmi...ieetyczny.html

"Korporacyjne śledztwo zakończone. Trójmiejski prawnik Nicholas Cieslewicz złamał kodeks etyki adwokackiej. Bo najpierw bronił sopockiego "łowcy nastolatek", a potem ustanowił się pełnomocnikiem poszkodowanego w jego sprawie."

Ladny lancucszek.
Powód: dodanei skrotu tego co w linku
Ostatnio edytowane przez bódyń : 05.08.2016 o godz. 17:55.
MiroPL
Member

Od: 09.2010

Stary 05.08.2016, 17:53
Teraz będzie teoria spiskowa ale może za tym stoi Józef Wojciechowski, swego czasu było głośno, że chce kupić?
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.08.2016, 17:55
Bardzo ciekawe jest to , że bardziej wierzycie jakiemuś pismakowi z PS niż oficjalnym komunikatom wydawanym przez klub czy tez przez TF . Na tą chwile używanie sformułowań typu "Jakub M " i umieszczanie jego zdjęcia z czarnym prostokątem na tworzy to grube nadużycie , które notabene może być karalne . W polsce jest zasada domniemania niewinności i póki nie ma wyroku takich rzeczy nie można robić . Mnie to pachnie jakąś niezłą prowokacja .... akurat przed derbami . Czy ten pan prokurator z Częstochowy nie wiedział tego wszystkiego tydzień temu ?
Wy oczywiście już wydaliście wyrok i teraz będziecie płodzić te swoje płaczliwe posty przez najbliższy miesiąc .
Ja tam wole się trzymac oficjalnej wersji podanej przez TF :
"Proces sprzedaży trwał długo ze względu na wybór inwestora, który zapewni Klubowi jego rozwój i będzie dbał o wizerunek i tradycję Klubu. Z kilku ofert została wybrana ta, która po wszechstronnej analizie spełniła wszystkie postawione warunki i oczekiwania. Nowy Inwestor przedstawił wiarygodną i potwierdzoną listę sponsorów oraz przedstawił odpowiednie gwarancje realizacji umowy"

Zwracam Wam uwagę na końcówkę mówiącą o liście wiarygodnych sponsorów !!! Nie wydaje mi się żeby firma taka jak TF i sam Cupiał dali się wydymać jakiemuś cwaniaczkowi . Jeśli oczywiście okaże się to wszystko prawdą to wtedy będę się martwił i ciekawy jestem jak wtedy zadziałają te gwarancje bankowe itp .
bódyń
Senior Member

Stary 05.08.2016, 18:00
VanBasten napisał(a):Wyświetl post

Zwracam Wam uwagę na końcówkę mówiącą o liście wiarygodnych sponsorów !!! Nie wydaje mi się żeby firma taka jak TF i sam Cupiał dali się wydymać jakiemuś cwaniaczkowi . Jeśli oczywiście okaże się to wszystko prawdą to wtedy będę się martwił i ciekawy jestem jak wtedy zadziałają te gwarancje bankowe itp .
A jednak sie dali wydymac i tyle. Oswiadczenie adwokata pokazuje, ze to prawda. Nie negeje tresci doniesien ale przypomina, ze on jeszcze niewinny przed skazaniem. Wyrok prawomocny pewnie za dluuugi czas ale to co pisza widac prawda.
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 05.08.2016, 18:14
Bardzo ciekawe jest to , że bardziej wierzycie jakiemuś pismakowi z PS niż oficjalnym komunikatom wydawanym przez klub czy tez przez TF . Na tą chwile używanie sformułowań typu "Jakub M " i umieszczanie jego zdjęcia z czarnym prostokątem na tworzy to grube nadużycie , które notabene może być karalne . W polsce jest zasada domniemania niewinności i póki nie ma wyroku takich rzeczy nie można robić . Mnie to pachnie jakąś niezłą prowokacja .... akurat przed derbami . Czy ten pan prokurator z Częstochowy nie wiedział tego wszystkiego tydzień temu ?
Wy oczywiście już wydaliście wyrok i teraz będziecie płodzić te swoje płaczliwe posty przez najbliższy miesiąc .
"Proces sprzedaży trwał długo ze względu na wybór inwestora, który zapewni Klubowi jego rozwój i będzie dbał o wizerunek i tradycję Klubu. Z kilku ofert została wybrana ta, która po wszechstronnej analizie spełniła wszystkie postawione warunki i oczekiwania. Nowy Inwestor przedstawił wiarygodną i potwierdzoną listę sponsorów oraz przedstawił odpowiednie gwarancje realizacji umowy"

To gdzie oni są? trzeci mecz przed nami i cisza ci ludzie przestają być wiarygodni, jeśli transakcja jest sfinalizowana a rozumiem że jest skoro obwieścili światu że są właścicielami to gdzie jest nowy prezes, zarząd itd.... to się przestaje kupy trzymać. Kto podejmuje decyzje kto rozmawia z piłkarzami... pytań można mnożyć.... tyle czasu i jakieś dwa lakoniczne ośwaidczenia..
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.08.2016, 18:31
JacekFan napisał(a):Wyświetl post
To gdzie oni są? trzeci mecz przed nami i cisza ci ludzie przestają być wiarygodni, jeśli transakcja jest sfinalizowana a rozumiem że jest skoro obwieścili światu że są właścicielami to gdzie jest nowy prezes, zarząd itd.... to się przestaje kupy trzymać. Kto podejmuje decyzje kto rozmawia z piłkarzami... pytań można mnożyć.... tyle czasu i jakieś dwa lakoniczne ośwaidczenia..
Transfery potrzebuja ciszy to moze i z tym jest podobnie
VanBasten
Senior Member

Stary 05.08.2016, 18:40
JacekFan napisał(a):Wyświetl post
Przypomnę tylko , że od kupna Wisły minął raptem tydzień !!! A takich rzeczy jak nowy prezes czy tez sztab nie robi się w pół godziny . Wam oczywiście to nie przeszkadza bo już w tym samym dniu wydaliście wyrok . Niestety przejmowanie i układanie klubu po swojemu trwa trochę dłużej niż napisanie kilku debilnych postów z teoriami z du....y . Wam jest po prostu łatwiej
Ja się nawet nie sprzeczam o to kim jest JM i czy robił przekręty czy nie ...bo zwyczajnie tego nie wiem . Natomiast nie mam zwyczaju kogoś opluwać bez dowodów . Jak się okaże że to prawda wtedy wyleje tu swoje żale /Teraz tego ie będę robił bo to nic nie zmieni .Transakcja się dokonała o zdanie mnie nikt nie pytał .
Machor303
Member

Od: 06.2014

Stary 06.08.2016, 11:26

ten post trzeba powklejac do wszystkich tematów związanych z tą "sprawą" Pana Meresinskiego
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2016, 17:55
Ale to są jednak k.u.r.w.y warszawskie w tych gazetach.. Zasłonili Meresinskiemu oczy np. w PS, a jak dostali oświadczenie to prostokąt zniknął.
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.08.2016, 18:43
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ale to są jednak k.u.r.w.y warszawskie w tych gazetach.. Zasłonili Meresinskiemu oczy np. w PS, a jak dostali oświadczenie to prostokąt zniknął.
Ale co w tym dziwnego? Jak ma zarzuty to według polskiego prawa nie można pokazywać zdjęć bez zasłoniętych oczu (chyba że sędzia zarządzi inaczej)? Mieli łamać prawo?

Później Meresiński zrzekł się anonimowości w tym właśnie oświadczeniu to mu odsłonili oczy. Proste.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
VanBasten
Senior Member

Stary 05.08.2016, 18:59
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ale co w tym dziwnego? Jak ma zarzuty to według polskiego prawa nie można pokazywać zdjęć bez zasłoniętych oczu (chyba że sędzia zarządzi inaczej)? Mieli łamać prawo?

Później Meresiński zrzekł się anonimowości w tym właśnie oświadczeniu to mu odsłonili oczy. Proste.
Wg Polskiego prawa nazwisko sprowadzone do inicjału oraz zasłanianie twarzy stosuje się tylko do przestępców skazanych praworządnym wyrokiem !!!
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.08.2016, 19:07
Wg Polskiego prawa nazwisko sprowadzone do inicjału oraz zasłanianie twarzy stosuje się tylko do przestępców skazanych praworządnym wyrokiem !!!
Nieprawda.

nesta napisał(a):Wyświetl post
No tak ale idąc tym tokiem powinni mu zakrywać oczy rownież wcześniej bo przecież sprawa jest stara. Nie wiedzieli... Czy to jest usprawiedliwienie czy nie, nie znam sie
Nie wiem dokładnie jak to jest, ale chyba jeżeli w danym, przykładowo, artykule nie ma nic o działalności przestępczej to nie musisz wtedy utajniać danych osobowych.

Bo trudno żeby np. pisząc artykuł o transferze Kowalskiego do jakiegoś klubu szukać po prokuraturach czy nie ma jakiś zarzutów. To byłby absurd.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.08.2016, 19:13
Pomyliło Ci się Jest odwrotnie - do czasu skazania należy ukrywać dane oskarżonego, chyba że sąd zadecyduje inaczej, ew. sam oskarżony zrezygnuje z anonimowości.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów