The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2016, 09:58
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Jakiego majątku? Przecież SA nic nie ma. To co dostaliby za piłkarzy pewnie zabrałby ZUS i US. Telefonika jakby coś dostała to grosze.
Ale tym samym mieliby odpis podatkowy w podatku dochodowym od nieściągniętych należności zakończonych upadłością, więc finansowo dla TFK korzystniejsza byłaby upadłość niż to co zrobiła....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2016, 09:24
Co tu dużo mowić o Cupiale. Przykład Legii pokazuje jak on sie znał na zarządzaniu klubem. Tam 2-3 osoby w kilka sezonów zrobiło z klubu maszynkę do zarabiania pieniędzy, która tez nie zejdzie poniżej pewnego poziomu sportowego. Zrobili to startujac z owiele mniejszymi pieniędzmi, na dużo niższej pozycji marketingowo - sportowej niz Wisła za najlepszych lat.

Daloby sie to samo zrobić z Wisła spokojnie. Sam to Lesnodorski powiedział Stanowskiemu. Ze Wisle można bardzo fajnie poukładać, aby zarabiała na siebie. Tylko, ze trzeba umieć i mieć łeb na karku. I to niestety pokazuje jak Cupiał tym zarządzał. Nie czuł piłki totalnie.

Zainteresowanie kupnem Wisły jest.

Po co JM to będzie trzymał jak nic nie przekręci skoro w obecnym klimacie, każdy obrót finansowy dokładnie prześwietli komisja licencyjna? Nie wiem.
Ostatnio edytowane przez nesta : 19.08.2016 o godz. 09:28.
pete29
Member

Od: 11.2005

Stary 19.08.2016, 09:41
nesta napisał(a):Wyświetl post
Co tu dużo mowić o Cupiale. Przykład Legii pokazuje jak on sie znał na zarządzaniu klubem. Tam 2-3 osoby w kilka sezonów zrobiło z klubu maszynkę do zarabiania pieniędzy, która tez nie zejdzie poniżej pewnego poziomu sportowego. Zrobili to startujac z owiele mniejszymi pieniędzmi, na dużo niższej pozycji marketingowo - sportowej niz Wisła za najlepszych lat.

Daloby sie to samo zrobić z Wisła spokojnie. Sam to Lesnodorski powiedział Stanowskiemu. Ze Wisle można bardzo fajnie poukładać, aby zarabiała na siebie. Tylko, ze trzeba umieć i mieć łeb na karku. I to niestety pokazuje jak Cupiał tym zarządzał. Nie czuł piłki totalnie.

Zainteresowanie kupnem Wisły jest.

Po co JM to będzie trzymał jak nic nie przekręci skoro w obecnym klimacie, każdy obrót finansowy dokładnie prześwietli komisja licencyjna? Nie wiem.
To są bzdury

Leśnodowrski kupił Legię w styczniu 2014 r

za 2013 budżety klubów przedstawiały się następująco

Legia 120 mln , Lech 60 , Śląsk 35 , Wisła 30.

To ITI stworzyło podstawy to takiego rozwoju klubu ,który obecnie widzimy , Leśny po prostu tego nie spieprzył.

Co najśmieszniejsze w Wiśle też takie podstawy były , wystarczyło otrzymać płynność finansową w 2011 r.

Rozgrywki w 2012 były tak żałośnie słabe , ze Wisła ze swoim składem powinna spokojnie obronić tytuł a przynajmniej wejść do pucharów.
Przy sensownym zarządzaniu Wisła powinna mieć teraz ok 50 mil budżetu
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.08.2016, 10:26
pete29 napisał(a):Wyświetl post
To są bzdury

Leśnodowrski kupił Legię w styczniu 2014 r

za 2013 budżety klubów przedstawiały się następująco

Legia 120 mln , Lech 60 , Śląsk 35 , Wisła 30.

To ITI stworzyło podstawy to takiego rozwoju klubu ,który obecnie widzimy , Leśny po prostu tego nie spieprzył.

Co najśmieszniejsze w Wiśle też takie podstawy były , wystarczyło otrzymać płynność finansową w 2011 r.

Rozgrywki w 2012 były tak żałośnie słabe , ze Wisła ze swoim składem powinna spokojnie obronić tytuł a przynajmniej wejść do pucharów.
Przy sensownym zarządzaniu Wisła powinna mieć teraz ok 50 mil budżetu
Od stycznia 2013 Leśniodorski byl Prezesem Zarzadu, Przychody za 2013 mieli ok 94mln, w 2011 65mln, a chyba 2012 ok 75-80 (nie mam danych na wierzchu) takze on na dobre ta maszynke rozkrecal i budowal struktury...
hadees
Junior Member

Od: 02.2007

Stary 19.08.2016, 09:33
No i dobra, mój stoicki spokój poszedł w piz*u...wierzyłem i nawoływałem do spokoju, już mi się odechciało. Jeśli jego "najbliższy" współpracownik odchodzi z takim oświadczeniem, mimo że jest tylko Citko, to pozamiatane. Trzeba działać.
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 19.08.2016, 09:38
Nawet jeżeli jakimś cudem uda się uwolnić od Meresińskiego, to będzie to dopiero początek. Następny właściciel (o ile taki będzie) powinien zacząć od pozbycia się tego RAKA, który rośnie na klubie, a nazywa się SKWK.
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.08.2016, 09:39

Mam podobne przemyslenia. Teraz kazda transakcja bedzie z zalozenia podejrzana przez US. Juz malo co wyprowadzi. Nie ma sensu trzymac tego. Ale kto zrozumie czlowieka po gimnazjum.

Porter napisał(a):Wyświetl post

A postawa SKWK w sytuacji jaka ma miejsce, przekreśla w moich oczach to towarzystwo. Wystarczyło im obiecać stanowisko w zarządzie to i dupę wypieli, w oczekiwaniu na wyjebanie... Wściekłość mnie ogarnia...
Moze teraz SKWK oznacza Stowarzyszenie Kibiców Właściela Klubu.
Bassart
Member

Od: 01.2003

Stary 19.08.2016, 09:43
ciekaw jestem czy TF też tak kable sprzedaje wystarczą listy intencyjne i ruszamy
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 19.08.2016, 09:44
Bassart napisał(a):Wyświetl post
ciekaw jestem czy TF też tak kable sprzedaje wystarczą listy intencyjne i ruszamy
to samo miałem pisać. Myślę, że to co zyskają na sprzedaży Wisły i tak stracą na tym jak to zrobili.

Dlatego teraz nie mogą odzyskać klubu, bo muszą iść w zaparte że zrobili to profesjonalnie.
emgje
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 19.08.2016, 09:43
SKWK tylko zaciera ręce i już nie może się doczekać nowego sezonu w IV lidze z ich własnym klubem TS Wisła 1906.

To ich powinniśmy wywieźć na taczkach, razem z Meresińskim.
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.08.2016, 09:44
Informuję, że z dniem 18 sierpnia 2016 roku zaprzestałem współpracy z klubem Wisła Kraków i wbrew zapowiedziom nie będę odpowiadał za projekt sportowy w sezonie 2016/17. Jest to moja samodzielna decyzja, którą podjąłem na podstawie obserwacji tego, co się dzieje w klubie i w jego bezpośrednim otoczeniu.

Jest mi bardzo przykro, że zostałem wielokrotnie wprowadzony w błąd przez pana Jakuba Meresińskiego i nie chcę być łączony z jego działalnością. Zapewniam, że nie miałem wiedzy na temat przeszłości nowego właściciela Wisły Kraków i żałuję, że tak zasłużony klub trafił w niepowołane ręce. Poczuwam się do odpowiedzialności, że nie zweryfikowałem życiorysu osoby, którą niejako uwiarygodniłem własnym nazwiskiem. Powstałe szkody postaram się jak najszybciej naprawić, poprzez znalezienie godnego inwestora, który odkupi klub i przywróci mu świetność. Jestem nawet przekonany, że takiego znalazłem, ale pan Jakub Meresiński nie zgodził się sprzedać swoich udziałów.

Z zamiarem powyższej decyzji nosiłem się od dawna, a zwłoka wynika z faktu, że szukałem rozwiązania sytuacji – takiego, które byłoby korzystne dla przyszłości zasłużonego klubu i zapewniło mu przetrwanie w naprawdę trudnym momencie. Zdarzenia, których jednak byłem świadkiem sprawiają, że nie mogę dłużej firmować działalności pana Meresińskiego i być dla niego parasolem ochronnym.

Marek Citko

Ale burdel...

A skąd ta pewność, że przygodę w IV lidze rozpoczniemy z SKWK na czele a nie z Meresińskim?
Ostatnio edytowane przez thechris : 19.08.2016 o godz. 09:59.
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.08.2016, 09:51
Odnośnie researchu wykonanego przez TF, to jest chyba najlepsze podsumowanie:

momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.08.2016, 09:56
Dla chcących zrobić coś więcej niż plotkowanie:

https://www.change.org/p/wis%C5%82a-...h-kibic%C3%B3w

zobaczmy ilu nas jest i czy jesteśmy w stanie cokolwiek zrobić.
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 19.08.2016, 09:57
Jeszcze ktoś ma wątpliwości czemu Marek Citko uciekł? Nieźle chciał podreperować swojej finanse będąc w Wiśle.
https://twitter.com/SzJadczak/status/766543985645019137
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 19.08.2016, 10:03
Wjechał właśnie wywiad na oficjalnej z właścicielem.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cent_udzialow/
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.08.2016, 10:04
Agencja TASS donosi http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cent_udzialow/
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 10:06
Ja pier...dole rzecznik prasowy Wisły przeprowadza wywiad z właścicielem. Tego Mrożek z Ionesco by nie wymyślili. Curva ale Kyrk
hunter
Senior Member

Stary 19.08.2016, 10:13
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Ja pier...dole rzecznik prasowy Wisły przeprowadza wywiad z właścicielem. Tego Mrożek z Ionesco by nie wymyślili. Curva ale Kyrk
Nie bardzo rozumiem czemu się dziwisz? Polecenie służbowe - znasz takie pojęcie?

emgje napisał(a):Wyświetl post
SKWK tylko zaciera ręce i już nie może się doczekać nowego sezonu w IV lidze z ich własnym klubem TS Wisła 1906.
Walnij łbem o ścianę.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2016, 10:18
hunter napisał(a):Wyświetl post
Nie bardzo rozumiem czemu się dziwisz? Polecenie służbowe - znasz takie pojęcie?
NIe chodzi mi o rzecznika tylko o formę - przecież mógł wydać oświadczenie i tyle, a tutaj forma wywiadu - debilizm..
hunter
Senior Member

Stary 19.08.2016, 10:23
NIe chodzi mi o rzecznika tylko o formę - przecież mógł wydać oświadczenie i tyle, a tutaj forma wywiadu - debilizm..
Kwestia formy komunikacji to już sprawa drugorzędna - co to za różnica czy wywiad, czy oświadczenie? Chodzi o przekaz do odbiorcy i tyle. Oświadczenie ma bardziej suchą formę, wywiad wydaje się czytelnikowi bliższy. Biedny pan właściciel walczy przeciwko całemu światu. Najpierw wstrętne media mu utrudniły pracę, a teraz jeszcze Citko (jego wysokość zadłużenia w bankach też daje do myślenia jeśli chodzi o intencje).

Myślę, że jest kwestią kilkunastu dni maksymalnie jak zaczniemy grać kadrą rezerw. Jeśli nic się nie zmieni to po prostu czeka nas ucieczka piłkarzy.
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 19.08.2016, 10:18
Jestem pewny na 100% że meresinski dyktował pytania szkoda tego rzecznika. Sam napisał na twitterze mi odpisał, że on tylko "dba o przecinki" myślę, że to wiele wyjaśnia
nesta
Senior Member

Stary 19.08.2016, 10:14
Dupa mu sie pali... Jeszcze wczoraj decyzja o sprzedaży miała być ostatecznością. Dziś juz to poważnie rozważa.
Kwestia czasu myśle.
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.08.2016, 10:17
Dupa mu sie pali... Jeszcze wczoraj decyzja o sprzedaży miała być ostatecznością. Dziś juz to poważnie rozważa.
Kwestia ceny myśle.
fixed that for you
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2016, 10:14
"To nas uspokoili"

Biedny meres, cały świat przeciwko niemu.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

On tak .......i w tym czymś że mnie już zęby zaczynają boleć, jacy ....ą sponsorzy jakie transfery .......i trzy po trzy , wszytko zaplanowane na kiedyś. Taki pan Kiedyś z niego. .......ona gimbaza.
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Czyli jak zwykle zero konkretow. Jedyny pozytyw tego wywiadu, że rozważa sprzedaż Wisły
nesta
Senior Member

Stary 19.08.2016, 10:20
A moze taki był plan? Wejdę, zrobię burdel, kupiłem za bańkę, sprzedam za 2 i jestem po miesiącu bogatszy o bańkę. A za pół roku wszyscy zapomną o JM
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.08.2016, 10:24
A moze taki był plan? Wejdę, zrobię burdel, kupiłem za bańkę, sprzedam za 2 i jestem po miesiącu bogatszy o bańkę. A za pół roku wszyscy zapomną o JM
Prokuratura nie zapomni. Zastanawiam się tylko, co trzeba mieć w głowie, żeby będąc obiektem zainteresowania 2 różnych prokuratur, robić takie "interesy" w świetle kamer. Gdyby kręcił z dyskoteką, warsztatem, sklepem ok, ale klub piłkarski?

I jeszcze jedno, ciekawe jak wygląda sprawa tych gwarancji bankowych. Któryś dziennikarz pisał, że mogły być sfałszowane. Jeśli tak, to M. działałby jako recydywista, bo ma już wyrok za fałszowanie dokumentu (matura).
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.08.2016, 10:21
Meres wyżej sra niż gówna ma.
Fajne jest to ze nowy właściciel będzie porównywany do Meresia a nie do Cupiala. Dużo łatwiej mu będzie.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.08.2016, 10:23
to jest Nasza Wisła a nie Twoja!!! Jezu 3 tygodnie temu mówili, że zarząd będzie po tygodniu, następnie przesunęli o tydzień, w kolejnym o następny tydzień i teraz znowu o tydzień. Miej honor człowieku i odejdź!!! Aha zapomniałem, że w gimnazjum mogli jeszcze nie uczyć o takich wartościach jak honor...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów