|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ale tym samym mieliby odpis podatkowy w podatku dochodowym od nieściągniętych należności zakończonych upadłością, więc finansowo dla TFK korzystniejsza byłaby upadłość niż to co zrobiła....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co tu dużo mowić o Cupiale. Przykład Legii pokazuje jak on sie znał na zarządzaniu klubem. Tam 2-3 osoby w kilka sezonów zrobiło z klubu maszynkę do zarabiania pieniędzy, która tez nie zejdzie poniżej pewnego poziomu sportowego. Zrobili to startujac z owiele mniejszymi pieniędzmi, na dużo niższej pozycji marketingowo - sportowej niz Wisła za najlepszych lat.
Daloby sie to samo zrobić z Wisła spokojnie. Sam to Lesnodorski powiedział Stanowskiemu. Ze Wisle można bardzo fajnie poukładać, aby zarabiała na siebie. Tylko, ze trzeba umieć i mieć łeb na karku. I to niestety pokazuje jak Cupiał tym zarządzał. Nie czuł piłki totalnie. Zainteresowanie kupnem Wisły jest. Po co JM to będzie trzymał jak nic nie przekręci skoro w obecnym klimacie, każdy obrót finansowy dokładnie prześwietli komisja licencyjna? Nie wiem.
Ostatnio edytowane przez nesta : 19.08.2016 o godz. 09:28.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Leśnodowrski kupił Legię w styczniu 2014 r za 2013 budżety klubów przedstawiały się następująco Legia 120 mln , Lech 60 , Śląsk 35 , Wisła 30. To ITI stworzyło podstawy to takiego rozwoju klubu ,który obecnie widzimy , Leśny po prostu tego nie spieprzył. Co najśmieszniejsze w Wiśle też takie podstawy były , wystarczyło otrzymać płynność finansową w 2011 r. Rozgrywki w 2012 były tak żałośnie słabe , ze Wisła ze swoim składem powinna spokojnie obronić tytuł a przynajmniej wejść do pucharów. Przy sensownym zarządzaniu Wisła powinna mieć teraz ok 50 mil budżetu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
No i dobra, mój stoicki spokój poszedł w piz*u...wierzyłem i nawoływałem do spokoju, już mi się odechciało. Jeśli jego "najbliższy" współpracownik odchodzi z takim oświadczeniem, mimo że jest tylko Citko, to pozamiatane. Trzeba działać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Nawet jeżeli jakimś cudem uda się uwolnić od Meresińskiego, to będzie to dopiero początek. Następny właściciel (o ile taki będzie) powinien zacząć od pozbycia się tego RAKA, który rośnie na klubie, a nazywa się SKWK.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Moze teraz SKWK oznacza Stowarzyszenie Kibiców Właściela Klubu. |
|
|
|
Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
ciekaw jestem czy TF też tak kable sprzedaje
wystarczą listy intencyjne i ruszamy ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
SKWK tylko zaciera ręce i już nie może się doczekać nowego sezonu w IV lidze z ich własnym klubem TS Wisła 1906.
To ich powinniśmy wywieźć na taczkach, razem z Meresińskim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Informuję, że z dniem 18 sierpnia 2016 roku zaprzestałem współpracy z klubem Wisła Kraków i wbrew zapowiedziom nie będę odpowiadał za projekt sportowy w sezonie 2016/17. Jest to moja samodzielna decyzja, którą podjąłem na podstawie obserwacji tego, co się dzieje w klubie i w jego bezpośrednim otoczeniu.
Jest mi bardzo przykro, że zostałem wielokrotnie wprowadzony w błąd przez pana Jakuba Meresińskiego i nie chcę być łączony z jego działalnością. Zapewniam, że nie miałem wiedzy na temat przeszłości nowego właściciela Wisły Kraków i żałuję, że tak zasłużony klub trafił w niepowołane ręce. Poczuwam się do odpowiedzialności, że nie zweryfikowałem życiorysu osoby, którą niejako uwiarygodniłem własnym nazwiskiem. Powstałe szkody postaram się jak najszybciej naprawić, poprzez znalezienie godnego inwestora, który odkupi klub i przywróci mu świetność. Jestem nawet przekonany, że takiego znalazłem, ale pan Jakub Meresiński nie zgodził się sprzedać swoich udziałów. Z zamiarem powyższej decyzji nosiłem się od dawna, a zwłoka wynika z faktu, że szukałem rozwiązania sytuacji – takiego, które byłoby korzystne dla przyszłości zasłużonego klubu i zapewniło mu przetrwanie w naprawdę trudnym momencie. Zdarzenia, których jednak byłem świadkiem sprawiają, że nie mogę dłużej firmować działalności pana Meresińskiego i być dla niego parasolem ochronnym. Marek Citko Ale burdel... A skąd ta pewność, że przygodę w IV lidze rozpoczniemy z SKWK na czele a nie z Meresińskim?
Ostatnio edytowane przez thechris : 19.08.2016 o godz. 09:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Odnośnie researchu wykonanego przez TF, to jest chyba najlepsze podsumowanie:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dla chcących zrobić coś więcej niż plotkowanie:
https://www.change.org/p/wis%C5%82a-...h-kibic%C3%B3w zobaczmy ilu nas jest i czy jesteśmy w stanie cokolwiek zrobić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Jeszcze ktoś ma wątpliwości czemu Marek Citko uciekł? Nieźle chciał podreperować swojej finanse będąc w Wiśle.
https://twitter.com/SzJadczak/status/766543985645019137 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Wjechał właśnie wywiad na oficjalnej z właścicielem.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cent_udzialow/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Agencja TASS donosi http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...cent_udzialow/
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja pier...dole rzecznik prasowy Wisły przeprowadza wywiad z właścicielem. Tego Mrożek z Ionesco by nie wymyślili. Curva ale Kyrk
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Walnij łbem o ścianę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
NIe chodzi mi o rzecznika tylko o formę - przecież mógł wydać oświadczenie i tyle, a tutaj forma wywiadu - debilizm..
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Myślę, że jest kwestią kilkunastu dni maksymalnie jak zaczniemy grać kadrą rezerw. Jeśli nic się nie zmieni to po prostu czeka nas ucieczka piłkarzy. |
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
"To nas uspokoili"
Biedny meres, cały świat przeciwko niemu. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
On tak .......i w tym czymś że mnie już zęby zaczynają boleć, jacy ....ą sponsorzy jakie transfery .......i trzy po trzy , wszytko zaplanowane na kiedyś. Taki pan Kiedyś z niego. .......ona gimbaza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Czyli jak zwykle zero konkretow. Jedyny pozytyw tego wywiadu, że rozważa sprzedaż Wisły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
I jeszcze jedno, ciekawe jak wygląda sprawa tych gwarancji bankowych. Któryś dziennikarz pisał, że mogły być sfałszowane. Jeśli tak, to M. działałby jako recydywista, bo ma już wyrok za fałszowanie dokumentu (matura). |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Meres wyżej sra niż gówna ma.
Fajne jest to ze nowy właściciel będzie porównywany do Meresia a nie do Cupiala. Dużo łatwiej mu będzie. ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
to jest Nasza Wisła a nie Twoja!!! Jezu 3 tygodnie temu mówili, że zarząd będzie po tygodniu, następnie przesunęli o tydzień, w kolejnym o następny tydzień i teraz znowu o tydzień. Miej honor człowieku i odejdź!!! Aha zapomniałem, że w gimnazjum mogli jeszcze nie uczyć o takich wartościach jak honor...
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|