The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patrvk
Senior Member

Od: 04.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2016, 17:31
Moim zdaniem Głowa jest dobry na ławkę, bo każdy może go brać jak chce, jest ZA WOLNY i wprowadza złą atmosferę w obronie.
TYLKO Wisła
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 18.05.2016, 18:06
Wprowadza złą atmosferę w obronie. Żesz kuerwa
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 18.05.2016, 19:11
Patrvk napisał(a):Wyświetl post
wprowadza złą atmosferę w obronie.
Zdecydowanie się zgadzam. Za dużo krzyczy na kolegów, nie powinien. To koledzy, powinni być dla siebie mili.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.05.2016, 19:52
Patrvk napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Głowa jest dobry na ławkę, bo każdy może go brać jak chce, jest ZA WOLNY i wprowadza złą atmosferę w obronie.
1.Wyłącz internet
2.Wstań od biurka
3.Znajdź ścianę
4.Weź Spory rozbieg
5.Uderz z całej siły

Siądź i weź sobie obejrzyj mecze z Głowackim a zresztą ty i tak nie zrozumiesz
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 18.05.2016, 19:57
Prawde mowiac, to obrona bez Glowackiego radzila sobie calkiem niezle, a Arek mimo wszystko kilka (to jest bardzo grube kilka) bramek w tym sezonie za.......il.
Oczywiscie jest wciaz niezbedny, ale to mimo wszystko nie jest Cannavaro i w kazdym meczu przysadzi jakiegos babola po ktorym tylko siasc i zaplakac.
Glowackiego mozna i nalezy krytykowac, to nie jest swieta krowa. Kapitan zespolu i dobry duch, wieloletni i zasluzony Wislak, ale nie udawajmy ze jest obronca wybitnym.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Deteinate
Member

Od: 03.2016

Stary 18.05.2016, 20:15
Lepszego obrońcy długo mieć nie będziemy... Szanujmy Arka.
Odpowiedz cytując
Markfire20
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 18.05.2016, 20:53
Jeśli już rozglądacie się za bramkarzem, to niech będzie dużo lepszy od Miśka, a nie chłopak tracący bramkę na mecz...
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 18.05.2016, 20:56
Problem z bramkarzem polega na tym, że to czy traci bramki nie zależy tylko od niego.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.05.2016, 21:06
Deteinate napisał(a):Wyświetl post
Lepszego obrońcy długo mieć nie będziemy... Szanujmy Arka.
Mowa o obecnej formie Arka a nie o choćby sprzed 3 lat, czy też 7. Na ten moment Arek jest przeciętny, z tendencją do baboli. Jako zmiennik jak najbardziej. Jako podstawa obrony, niestety już nie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 18.05.2016, 22:08
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Mowa o obecnej formie Arka a nie o choćby sprzed 3 lat, czy też 7. Na ten moment Arek jest przeciętny, z tendencją do baboli. Jako zmiennik jak najbardziej. Jako podstawa obrony, niestety już nie.
Jaki zmiennik kogo? Przecież to dalej najlepszy środkowy obrońca w drużynie.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2016, 22:37
Żartujesz? Kto jest niby gorszy? Kujawa, Żemło.... Czekaj? Dobra, zbijam się tylko.
Odpowiedz cytując
Markfire20
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 19.05.2016, 04:13
Viper napisał(a):Wyświetl post
Problem z bramkarzem polega na tym, że to czy traci bramki nie zależy tylko od niego.
W takim razie należy znaleźć skróty wszystkich meczów w jakich grał Kieszek i zobaczyć czy popełniał błędy czy nie miał nic do powiedzenia przy traconych bramkach. Jeśli skrótów nie ma to możemy opierać się wyłącznie na statystykach.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Markfire20 : 19.05.2016 o godz. 04:13.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 19.05.2016, 06:39
Pojebawszy? Skoro Głowacki taki słaby to ja nie mam określeń na Guzmicia, który notorycznie zawalał nam mecze czy też Sadloka ( np. czerwień z Lechem), czy nawet ostatnie mecze co to ciągle tracił piłkę w dryblingach, ucinał się czy źle krył. Zawsze się znajdzie coś na któregokolwiek piłkarza, nawet na Wolaka i Małego, ale nie jesteśmy Realem, żeby tak narzekać. Głowa to filar i nie wierzę, że będzie siedział na ławce w przyszłym sezonie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 19.05.2016, 06:56
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
Jaki zmiennik kogo? Przecież to dalej najlepszy środkowy obrońca w drużynie.
Nie gra lepiej od Guzmicsa czy Sadloka. Co nie znaczy że oni grają rewelacyjnie na tej pozycji - w tym problem. A poza tym mam nadzieje na nowego środkowego obrońcę np. Dancha.
(Głwacki tez sporo zawalił - choćby bramkę w derbach)

Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Pojebawszy? Skoro Głowacki taki słaby to ja nie mam określeń na Guzmicia, który notorycznie zawalał nam mecze czy też Sadloka ( np. czerwień z Lechem), czy nawet ostatnie mecze co to ciągle tracił piłkę w dryblingach, ucinał się czy źle krył. Zawsze się znajdzie coś na któregokolwiek piłkarza, nawet na Wolaka i Małego, ale nie jesteśmy Realem, żeby tak narzekać. Głowa to filar i nie wierzę, że będzie siedział na ławce w przyszłym sezonie.
O tym kto będzie grał mam nadzieje będzie decydował Wdowczyk a nie Głowacki. I mam nadzieje że będziemy mieć większą konkurencję na środku obrony niż elektryczny Richard czy powolny Głowa.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 19.05.2016 o godz. 07:03.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2016, 07:19
Dlatego będę powtarzał jak mantrę, że potrzebny na gwalt pomocnik, który potrafi grać w obronie ale nie Ala Uryga, który nic nie potrafi. Obrońcy to ostatni zawodnicy na drodze przeciwnika do naszej bramki ( nie licząc bramkarza ). Cały sezon w naszą obronę każdy wjeżdżał jak chciał, może poza kilkoma przypadkami ( Leczna jak nie chcieli grać itp). W pierwszej połowie sezonu spowodowane to było Uryga w środku pola. Głowacki często wychodził przed naszego ancymona Alana, widząc jego nieporadność. Od Wdowczyka to w ogóle nie ma nikogo takiego w środku, nawet Urygi, od którego mogłaby się odbić piłka. Liczba traconych bramek to nie przypadek ale proszę zauważyć że graliśmy z ogórkami. Wdowczyk dobrze o tym wie i wie, że mamy dużo lepsza ofensywę od tych ogórków więc mógł sobie pozwolić na typowa wymianę ciosów ale na przyszły sezon z lepszymi drużynami może być ciężej grając praktycznie tylko dwoma broniacymi ( nie licząc bocznych ) jeśli chcemy o coś powalczyć. Prawdopodobnie jednak nie chcemy i dalej to będzie tak wyglądać. Na uniknięcie spadku wystarczy na 100, mozliwe, że na grupę mistrzowska ale na nic więcej.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2016, 07:47
Nie gra lepiej od Guzmicsa czy Sadloka. Co nie znaczy że oni grają rewelacyjnie na tej pozycji - w tym problem. A poza tym mam nadzieje na nowego środkowego obrońcę np. Dancha.
(Głwacki tez sporo zawalił - choćby bramkę w derbach)

O tym kto będzie grał mam nadzieje będzie decydował Wdowczyk a nie Głowacki. I mam nadzieje że będziemy mieć większą konkurencję na środku obrony niż elektryczny Richard czy powolny Głowa.
Głowacki nadal gra lepiej niż tych dwóch przeciętniaków (Guzmics to już prawdziwa parodia). Arek ma tendencję do baboli? Ja nie wiem, jakie Wy mecze oglądacie... Nie łata już wszystkich dziur jak dawniej, nie naprawi już każdego błędu partnerów - ale to nadal top w Polsce, z olbrzymim wpływem na zespół. Nie wspomnę o respekcie, jaki czują do niego ligowi rywale.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 19.05.2016, 08:41
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Głowacki nadal gra lepiej niż tych dwóch przeciętniaków (Guzmics to już prawdziwa parodia). Arek ma tendencję do baboli? Ja nie wiem, jakie Wy mecze oglądacie... Nie łata już wszystkich dziur jak dawniej, nie naprawi już każdego błędu partnerów - ale to nadal top w Polsce, z olbrzymim wpływem na zespół. Nie wspomnę o respekcie, jaki czują do niego ligowi rywale.
Nie żyjmy przeszłością...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 19.05.2016, 09:10
Nie żyjmy przeszłością...
Dobra, weź przestań. Jeden mu mecz z Koroną nie wyszedł i już mają go odpalić?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 19.05.2016, 11:00
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Dobra, weź przestań. Jeden mu mecz z Koroną nie wyszedł i już mają go odpalić?
Pisałem tyle i aż tyle, że opieranie obrony na Głowickim jako pierwszy wybór nie jest najlepsze. Nie pisałem żeby go "odpalać". Jako zmiennik, doświadczony piłkarz na ławce jak najbardziej.

Jakbyś nie wiedział bardzo się cieszyłem że Głowa przedłużył umowę. Dzięki temu będzie mógł zostać rekordzistą z największą ilością występów w Wiśle. Brakuje mu tylko około 15 meczy

Tak ze zluzuj gościu. Bo czym innym jest sentyment i szacunek do piłkarza, a czym innym chłodna ocena jego gry. Bo opieranie środka obrony na wiekowym Arku to nie najlepsza strategia.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 19.05.2016, 11:02
To na kim oprzeć obronę, jak nie na Głowackim?
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.05.2016, 11:05
Na Urydze. Mlody, perspektywiczny, wonderkid w fmie. 400 tys. ojro wartosc na transfermarkt, a tam sie nie moga mylic
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2016, 11:43
...
Niestety ten wiekowy Głowa nadal bije na głowę resztę naszych obrońców... I nie żyję przeszłością tylko niestety teraźniejszością. "Staruszek" nadal lepszy od każdego innego.
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 19.05.2016, 17:36
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
To na kim oprzeć obronę, jak nie na Głowackim?
Najlepiej by było oprzeć obronę na kimś młodszym, ale żeby Głowa też grał, mógł nauczyć ich rzemiosła. Danch jest całkiem spoko opcją - chyba, że przyjdzie ktoś z zagranicy, ale ten transfer musiałby być równie udany co transfer Jovicia
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 20.05.2016, 15:19
Ktoś tu pisał o Szczepaniaku, potem ktoś dodał że wącha się z Cracovia, i miał rację - Szczepaniak oficjalnie w Cracovii. A szkoda.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.05.2016, 21:05
Szczepaniak jak Szczepaniak
Ze wszystkich sił starałbym sie sciagnac Arkadiusza Rece z Płocka
Po zobaczeniu jak ona gra majac 20 lat, to tego ze bedzie lepszy od Peszki czy Mierzejewskiego jestem praktycznie pewien
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.05.2016, 21:28
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Po zobaczeniu jak ona gra majac 20 lat, to tego ze bedzie lepszy od Peszki czy Mierzejewskiego jestem praktycznie pewien

Już od roku wielu widziałoby go u nas. I zreszta słusznie.

Najpóźniej w grudniu zmieni Wisłę Płock na czołówkę naszej ligi. Facet ma gaz, przyśpieszenie, technikę i ogółem papiery na najlepszego skrzydłowego ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.05.2016, 22:39
Gdzieś czytałem, że ma świetne wyniki w testach zarówno w szybkości jak i wytrzymałości, co wcale nie jest takie częste. No ale o tym, że to wielki talent wiadomo przynajmniej od 2 lat.
Ogromnie żałuję Czerwińskiego. Mieć takiego obrońcę pod nosem i za darmo, a nawet w żaden sposób nie nawiązać kontaktu. Teraz dołożylibyśmy tylko Dancha i z obroną spokój na kolejne sezony.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.05.2016, 22:52
Zapominacie, że interesujemy sie Mójtą , który jest ogranym ligowym lewym obrońcą.Do środka przejdzie Sadlok i z Danchem stworzy pare stoperów.Co do zawodników z niższych lig to zdecydowanie ofensywny pomocnik Damian Warchoł z Rakowa.https://www.youtube.com/watch?v=m1GXhzCxnFY
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.05.2016 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 20.05.2016, 22:58
Boże, Mójta jako LO w formacji z 4 w obronie to jest dramat, bo nie umie w defensywę, a za stary jest, żeby się tego nauczyć. Sadlok na ŚO to proszenie się o kłopoty, Danch to DP z konieczności grający w obronie, nie na odwrót.
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.05.2016, 13:23
Mójta w wywiadzie mówił, że marzy o Lechu. Teraz się o niego "modlicie" a później będzie płacz, że "amikorz w Wiśle".
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów