|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Życie bywa jednak przewrotne. Ciekawe co bym pisał, gdyby Legię przed spadkiem miał ratować trener Petrescu... Chyba że fantastyka piętro wyżej. A tu widać, że w 10 lat wszystko możliwe. Swoją drogą Wdowiec niby nie ma nic do stracenia, ale też porwał się z motyką na słońce. Może przejść do historii jako ten który zgasił światło w wielkim polskim klubie.
Tytułem wyjaśnienia: Wdowyczk w Legii grał. Smuda był.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 13.03.2016 o godz. 20:10.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
mnie to bardziej martwi to, że niedawno WISLAZWE pisał że będzie dobrze. Chyba nie o to chodziło.
![]()
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Dziś nie 1 kwietnia, więc ta decyzja to jakiś sabotaż...
Powspominajmy zatem naszych niedoszłych trenerów Jimeneza, Broosa i Jurcica... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
?
Obaj w Legii grali i obaj Legię trenowali. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Potępiam to co zrobił zarząd, ale gość odpokutował i jest u Nas, czasu nie cofniemy. Dajmy wsparcie drużynie. Każdemu z Nas przecież zależy na Wiśle, ja nie widzę sensu życia bez futbolu, bez piłki, bez Wisły. Stało się, niestety nie mamy na to wpływu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Tak czy siak Wdowczyk to wg mnie jeden z najlepszych polskich trenerów (chociaż oczywiście wybór jeest tu wyjątkowo mizerny). Chyba tylko Skorżę postawiłbym wyżej. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Wolałbym pewnie wielu wielu innych trenerów, ale teraz każdy powinien trzymać kciuki żeby Wdowczykowi się udało. Każdy wie jaki casus pascudeus przytrafił się Wdowczykowi. Ale On jako jeden z niewielu przekupnych sędziów i trenerów dostał wyrok i karę odpokutował. Więc nie ma co patrzeć na historię.
Mnie nurtuje coś innego - czy trener który od października? 2014 nie trenował żadnego klubu utrzyma Naszą Wisłę? To jest pytanie, a nie dyskusja o przeszłość Wdowczyka. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Czasmi takie przerwy niektórym wychodza na dobre,a przez te póltora toku też nie wiadomo co w sytemie szkolenia sie nie zmieniło... Bardziej obawiam sie ,ze zostanie zajechany przez trybuny i to moze odbic sie na Jego pracy. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ciekawe pytanie, zastanawiam sie czy zadawał je sobie dziś kapka wertując ksiązke kontaktow w telefonie.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Pier.dole takie utrzymanie z oszustem na ławce. Jeździłem na drugą ligę jezdzilbym i na czwartą. Każdemu dla którego najważniejsze jest utrzymanie za cenę honoru życzę żeby Wasze żony, dziewczyny czy kochanki dup.cyły się z każdym w imię nabrania doświadczenia by później dawać wam.
Akceptowanie Wdowczyka na ławce to przyzwolenie na największe kurewstwo jakie można sobie wyobrazić. Cupial albo nie żyje, albo jest ubezwlasnowolniony ze takie rzeczy dzieją się w Wiśle. Wdowczyk wypier.dalaj z mojego klubu frajerze. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Wiesz że w czasach gdy jeździłeś na druga ligę (o ile tak było) co drugi mecz był ustawiony? ba, całe lata 90 były ustawione ze słynnymi niedzielami cudów gdzie i Wisła sprzedawała na prawo i lewo mecze. Wtedy Ci to nie przeszkadzało? I nie, nigdzie nie bronię Wdowczyka, ale czy chcesz czy nie teraz jest naszym trenerem i życząc źle jemu - życzysz i Wiśle spadku. Mam nadzieję, że po sezonie odejdzie i nie dlatego, że nie utrzymał Wisły, ale że będziemy mieć lepszego kandydata niż obecny trener. |
|
|
|
Member
Od: 09.2015
Offline |
|
Wiesz w ogóle jak znaleźliśmy się w 2 lidze? Bo jako jedyni zrobiliśmy czystki w klubie Wiesz dlaczego nie awansowaliśmy w pierwszym roku z powrotem? Bo Nas jebany tfu kasierski zalatwil na Slezie w porozumieniu z amica Nie odpisuj! Wdowczyk frajerze! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
||
|
Kilka/kilkanaście dni temu czytałem tutaj na forum, że SKWK miało duży wpływ przy wyborze Pawłowskiego i też troche od siebie dodałoprzy powrocie Małeckiego... Traktowałem to z lekkim niedowierzeniem. Teraz kiedy Wdowczyk został zatrudniony przypomniała mi się rozmowa w 2013r z konkretną osobą czynnie działającą w środowiskach kibicowskich (min z SKWK).
OTÓŻ: Gość mi mówił, że widziałby u nas WDOWCZYKA bo to dobry trener!! Nie mogłem uwierzyć, że ktoś z takiego środowiska potrafi coś pozytywnego na temat Dariusz W. powiedzieć. Oczywiście to kumpel Małeckiego, mówił, że Patryk bardzo pozytywnie wypowiada się na temat warsztatu skorumpowanego legionisty. Na moje "przecież to gnój skorumpowany po uszy, ustawiał mecze min z legią do czego się jeszcze nie dobrali lub zatuszowali itd.." on odpowiedział: "a kto z obecnych trenerów w lidze jest CZYSTY? Więkoszść ma sporo za uszami"... Prezes? Dunin, który obraduje z SKWK i rozkminia wiele tematów z ludźmi pokroju osoby, która widziałaby Wdowczyka u nas. Pawłowski Według mnie za wybór Pawłowskiego/Wdowczyka w 95% odpowiada Dunin/SKWK. Cupiałowi nagadali o kolejnym konflikcie z trybunami w przypadku Smudy, namówili na Wdowczyka i bęc... mamy to co mamy. Mam nadzieję, że to oczywiście nieprawda. Zobaczymy czy w najbliższych dniach SKWK wyda oświadczenie jak w przypadku Franciszka w CO WĄTPIĘ. Jeśli trybuna C też będzie milczeć to wszystko jasne. Nie mówię, że oni chcą źle... oni po prostu nie wiedzą co robią. Mieli zaufanie do Teddiego a teraz do warsztatu Wdowca. -----------------------------------------------------
Wątpię aby SKWK pozwoliło na to.
Smuda podpadł SKWK za częściowe popieranie Bednarza - wtedy powstał konflikt, dlatego na Piaście wyrazili swoje zdanie nt powrotu Smudy (dochodzenie o zaległe pieniądze w sądzie były przykrywką, że smuda jest be). "Zdajemy sobie sprawę z trudnej sytuacji w jakiej znalazła się Wisła, jednak to właśnie w takich chwilach należy zachować się godnie." Jak ma się to co pisało w oświadczeniu SKWK do Wdowczyka?
W każdym razie: ciężko było mi przełknąć OKUKĘ i Svitlice bo oni są głownie kojarzeni z łazienkowsą, z ta tylko różnicą, że w miare pozytywnie, zrobili tam dobrą robotę, raczej nie handlowali, WDOWCZYKA nie przeżyję. Jest to parszywa i skorumpowana gnida idealnie wpisująca się w mentalność i historię klubu z warszawy. NIE DLA SKORUMPOWANEGO legionisty w STOŁECZNYM KRÓLEWSKIM MIEŚCIE KRAKÓW. BENE NATI - to charakteryzuje nas Wiślaków, nie chce aby maksyma legii ("PROSTITUTE NATI" ) była nam przypisywana.Powód: ąęęąęąęąę
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.03.2016 o godz. 22:59.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Tak czytam WISŁAZWE z którym często się nie zgadzałem i widzę że tym razem mamy podobne odczucia.
Wisłę Zawszę ceniłem za ostre traktowanie .. przekrętów i przekrętasów. Już pierwszym lekkim wyłomem był Garguła ale Wdowczyk to przesada. Każdy ma prawo do błędów ale nie każdy może być trenerem Wisły. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zaraz się popłaczę...
A o "wyklętych" trochę poczytaj i nie rób bezsensownych porównań. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
a porównania będę robił jakie będę miał ochotę. Jak patrze na niektóre kolegi komentarze to także boki zrywam ![]() Generalnie niech kolega się nie obraża, ale swoje zdanie mam. |
||
|
|
Junior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wizerunek buduję się latami,niszczy w ciągu sekundy.Wisłą była jedynym klubem który po handlu w 93 roku ukarała swoich zawodników wyrzucając Bobrowicza,Grędę i Gałuszkę.Ile było wściekłości kiedy sędzia Kasierski za kasę z Wronek przekręcił nas na Ślęzie Wrocław czy później w warunkach ekstraklasy do szału doprowadzał sędzia Wójcik kiedy to na Polonii W. doliczał 10 min i nie uznawał prawidłowo strzelonych bramek przez Wisłę. Czy to nie D.Petrescu mówił że w Wiśle sędziów nie częstuje się nawet wodą
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A narzekali, że powrót Smudy "niehonorowy".
No, ale jest jak napisałem: "Tu nie ma co trenować, tu trzeba dzwonić". ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
:(
:( :( :( :( ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Co do trenera to bym się nie przywiązywał, ostatnio przychodzą 3 mecze poprowadzą i odchodzą. A do końca sezonu kilka kolejek jeszcze zostało
![]() ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tym gorzej, bo ten sprzedawczyk będzie już na zawsze wiązany z naszym klubem.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Dobrze powiedziane. Zarzad wybral kwestie sportowe a sprawy poza sportowe zostawil w spokoju. Nie pasuje mi ta jego korupcja ale co my mozemy. Nie chce kolejnego podzialu kibicow bo to do niczego nas nie doprowadzi. Trzeba sie utrzymac wzmocnic obrone i miec nadzieje ze w koncu nadejda te lepsze czasy. Jestem cholernym optymista i wierze w lepsze jutro.
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Mamy Wdowczyka, co możemy z tym zrobić? NIC. Oczywiście można pokrzyczeć "WYPIERDALAJ, MY TAKIEJ ....Y NIE CHCEMY, MY MECZY NIE KUPUJEMY" itd. itp. Co to nam da? NIC.
Wdowczyk jako jeden z nielicznych (o ile nie jedyny) wziął pełną odpowiedzialność za swoje czyny. Czy chciałem Wdowczyka? Nie ale lepszy taki trener niż żaden. Dlaczego? Bo pierwsze - nie mamy pieniędzy, a po drugie (i co ważniejsze) NIE MAMY CZASU ŻEBY WYBRZYDZAĆ. A czytając komentarze "wolałbym żeby Wisła spadła aniżeli Wdowczyk był trenerem" ręce opadają... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wyglada na to ze pan Bogusław wpadl w panike.... inaczej nie potrafie wytlumaczyc zatrudnienia Wdowczyka.
Od czasu zwolnienia Kazia cuda sie dzieja... takie dziwne mam wrażenie ze to powolne przygotowania do I ligi ( tfu tfu ) ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Zarząd! Co? Ty wiesz co!
Ja .......e...ta zawszona KANALIA Wdowczyk trenerem Wisełki, to już wolę pazernego dziada przygłupa niż tego warszawskiego sprzedawczyka który to jadąc na wałku z sędziami będąc trenerem tirówy ukradł nam mistrzostwo (czasy Petrescu) Ten klub sięgnął dna... .... wam w dupe s....ysyny zarządzające tym pięknym klubem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zarząd wybierając Wdowczyka musiał wiedzieć jaka będzie reakcja kibiców. Mówiąc krótko - miał tę reakcję w dupie. Co to dla nas oznacza? Że choćbyśmy nie wiem jak protestowali i krzyczeli, to jeżeli tylko Dariusz W. będzie miał wyniki zarząd będzie dalej miał nas w dupie.... Deal with it.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
....a płakać mi się chcę..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
największego kreta to mamy w środku naszego klubu czyli nasz niezatapialny Zdzisław K....a tu wszyscy płaczą nad postacią Wdowczyka...................jak to mówia swgo nie znacie.......
![]()
wazne są tylko te dni na które czekamy"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
ja powiem tylko jedno:
w głębokiej dupie mam to, że Wdowczyk był skazany za ustawianie meczy. Karę odbył, frycowe zapłacił. Ale on jest po prostu słabym trenerem (choć fakt, od Teddiego lepszy). ni .... nie rozumiem tej nominacji |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|