The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2016, 00:22
Alan Uryga wygral w totolotka i kupuje nam pilkarzy w zamian za swoja ciągłą obecnosc w pierwszej 11.

Tak to widze.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.02.2016, 00:29
Miśkiewicz(Buchalik)-Jović(Bartosz)-Głowacki(Kujawa)-Guzmics(Żemło)-Sadlok(Pietrzak)-Guerrier(Małecki)-Mączyński(Cywka)-Brjlek(Uryga)-Bałaszow(Boguski,Crivellaro)-Wolski(Brożek)-Ondrasek (Drzazga)
Gdzieś tam są jeszcze młodzi i Sarki

Na papierze bajka jak to pukłada Pawłowski zobaczymy. Może ten remis z Łęczna był potrzebny i te 2 wzmocnienia dlatego stały się faktem...Oby
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 26.02.2016, 00:34
O to wlasnie w tym wszystkim chodzi.. jak sie patrzy na sklad Wisly Krakow to sie pojawia sie pytanie - o co tutaj chodzi to jest sklad do walki o utrzymanie ? litosci.. to jest sklad do walki o puchary.
Odpowiedz cytując
force93TS
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 26.02.2016, 00:58
Panowie nie popadajcie w hurra optymizm fajnie że są transfery ale na dobrą sprawę to my o tych gościach nic nie wiemy.
Małecki- najlepsze lata ma za sobą
Balashov- wygląda ciekawie ale nie grał od ponad pół roku
Ondrasek- strzelać umie ale to nie kiler
Pietrzak- to jednak 1-liga musi się przestawić
Drzazga- podoba mi się ale to melodia przyszłości
Wolski- prawie nie gra od 3 lat
Brlek- niby ma te 100 meczy w młodym wieku ale same liczby nie powalają. skora taki dobry to co on u nas robi?

Podsumowując fajnie że są , fajnie że w miare młodzi, ale ja już za dużo widziałem żeby snuć wielki marzenia na podstawie tego że ktoś tam przybył
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.02.2016, 01:04
Fajnie że są transfery, ale tyle nowych ludzi w kadrze - Małecki, Ondrasek, Bałashov, Pietrzak, Wolski, Brlek - i to na kilka ostatnich kolejek rundy zasadniczej, GDY NAJWAŻNIEJSZE JEST ZGRANIE.

Teraz należy grać jedenastką z jesieni + ew 1-2 nowe twarze, to nie jest dobry moment na rewolucję kadrową.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 26.02.2016, 01:09
Juz nasi "zgrani" tj. Uryga, Cywka, Crivellaro, Popovic, Boguski, Jankowski ( jak kogos nie wymienilem to z gory przepraszam ) pokazali, ze chyba jednak lepiej probowac grac nowymi. Szkoda tylko, ze z nowym wodzirejem tej sympatycznej ferajny.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 26.02.2016 o godz. 01:09.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 26.02.2016, 01:09
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Fajnie że są transfery, ale tyle nowych ludzi w kadrze - Małecki, Ondrasek, Bałashov, Pietrzak, Wolski, Brlek - i to na kilka ostatnich kolejek rundy zasadniczej, GDY NAJWAŻNIEJSZE JEST ZGRANIE.

Teraz należy grać jedenastką z jesieni + ew 1-2 nowe twarze, to nie jest dobry moment na rewolucję kadrową.
I jeszcze Drzazga
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.02.2016, 02:27
c. napisał(a):Wyświetl post
O to wlasnie w tym wszystkim chodzi.. jak sie patrzy na sklad Wisly Krakow to sie pojawia sie pytanie - o co tutaj chodzi to jest sklad do walki o utrzymanie ? litosci.. to jest sklad do walki o puchary.
Poczekajmy na to co w przekroju całej rundy pokażą wszystkie nowe nabytki. Jeśli okaże się, że to nie klony Cywki, Crivellaro i Popovicia, możemy z optymizmem patrzeć w przyszłość, bo już, niestety, nie ten sezon.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.02.2016, 08:44
W ciągu pół roku przyszło do nas: crivellaro, popovic, cywka, drzazga, pietrzak, wolski, ondrasek, balaszow, małecki i teraz brlek.... Dużo tego, a czasu na zbudowanie drużyny brak.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 26.02.2016, 08:58
A mówia, ze u nas bida...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 26.02.2016, 09:11
Tylko jak na razie większość transferów z poprzedniego okienka to porażka. Można też ściągnąć 30 zawodników z 6 ligi Tureckiej a przed spadkiem nas to nie uchroni. Zobaczymy jak w środku poradzi sobie Chorwat z Wolskim, jak to będą kolejne niewypały to może być wielka smuta na koniec sezonu.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.02.2016, 09:46
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, też mnie to zastanawia.
Skoro były pieniądze na kontrakt dla Małeckiego, wykupienie Brleka czy Pietrzaka czy pewnie nie mały kontrakt dla Ondraska to dlaczego nie ma kasy na trenera z prawdziwego zdarzenia ?

Z całym szacunkiem do trenera Pawłowskiego, ale samym uśmiechem nie zdobywa się punktów. Pawłowski nie pasuje do Wisły.

Ciężko mi będzie zmienić zdanie na ten temat.
Może jak to gdzieś napisano - wynalazek Kapki przed Świętami.

Czyli układy, układziki, znajomości.. Znalazł się kur... wielki dyrektor sportowy.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 26.02.2016, 09:55
Jak dla mnie to na plus jest tylko Balashov. Gość podobny trochę do Błaszczykowskiego, bazujący na szybkości, to się ceni, byle z tego były jeszcze efekty.
Odpowiedz cytując
serek_dj
Member

Od: 01.2010

Stary 26.02.2016, 09:58
Mały też się starał szarpać. Ale do obrony nie wracał... to mnie już lekko irytowało. Pietrzak rzucany na środek, na lewą... teraz kolejny mecz bez obu podstawowych stoperów więc dalej nie będzie się jak zgrać. Ondrasek mam nadzieję się odblokuje po 1 golu i posypie kilka bramek.
I choć serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem - za Wisłę - bo nie liczy się nic więcej - to pewne.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 26.02.2016, 10:21
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to na plus jest tylko Balashov. Gość podobny trochę do Błaszczykowskiego, bazujący na szybkości, to się ceni, byle z tego były jeszcze efekty.
Chłopak trochę w piłkę nie grał, jak będzie dostawał minuty i wparcie ze strony trenera i drużyny to powinno być lepiej z meczu na mecz. Papiery na granie ma, jak jeszcze nabierze rutyny i opanowania to może kilka fajnych asyst czy bramek zaliczyć.
Odpowiedz cytując
rainha
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 26.02.2016, 10:35
Super, że kolejny piłkarz do środka pola przychodzi bo jednak często tej jakości szczególnie ofensywnej brakowało. Jednak ilościowo na ten moment jest ich od cholery i nie wiem czy nie za dużo. Dla Popovica bądź Crivellaro poszukałbym jeszcze teraz na szybko innego klubu. Druga sprawa to taktyka. Mam duże wątpliwości czy Pawłowski wymyśli coś sensownego żeby to jakoś złożyć i trafić z najlepszym ustawieniem.
Tylko jeden Klub,
Kocham aż po grób.
Kraków to nasz gród,

Wisełko naprzód!
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.02.2016, 10:38
Przeciez Pawlowski to fąfel Smudy. Jego znajomości, Boguś przy szklaneczce single malt z Franzem sobie umowilki "plan" dzialania.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.02.2016, 10:50
Pawłowskiego polecał Smuda.
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.02.2016, 12:08
Dzimi napisał(a):Wyświetl post

jak nie było transferów to płacz że nie ma kim grać, teraz jak przyszło 2 napastników, 2 pomocników, 2 skrzydłowych i obrońca, to jest płacz że najważniejsze jest zgranie a nie wprowadzanie nowych piłkarzy... niektórzy to jak baby na targowisku, co by się nie zrobiło to i tak obgadają

Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.02.2016, 12:25
Wywiad z naszym nowym nabytkiem potwierdza to co o nimi pisałem dużo wcześniej a mianowicie, że do bardziej defensywny pomocnik niż ofensywny.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 26.02.2016, 12:31
nesta napisał(a):Wyświetl post

Czyli układy, układziki, znajomości.. Znalazł się kur... wielki dyrektor sportowy.

Problem w tym, że już wcześniej było wiadome, że kasa do klubu popłynie więc wybór trenera naprawdę dziwił i dziwi nadal.

Jeżeli w kręgu naszych zainteresowań był np. Hugo Broos, który już nawet pojawił się w Krakowie czy oglądał nasz mecz w Gdańsku to o czymś to świadczyło.

A kończymy z trenerem, który powiedzmy sobie szczerze, nie ma zbyt wielu sukcesów aby można mu zaufać i powierzyć misję odbudowy drużyny Wisły Kraków. Ja jako kibic, obserwator tego wszystkiego od początku byłem dość sceptycznie nastawiony do tego ruchu.

Nie mamy personalnie drużyny na spadek z ekstraklasy. Poczynione transfery/wzmocnienia/uzupełnienia składu pokazują zupełnie co innego.

Ktoś chce powrotu może nie na szczyt ale do czołówki ekstraklasy, ściągając zawodników jak na polską ligę dobrych lub bardzo dobrych a sadzając za sterami tej maszyny Pawłowskiego..

Jeżeli nie zagramy w pierwszej ósemce nie będzie usprawiedliwienia dla nikogo, przede wszystkim dla trenera, który dostał siedmiu nowych zawodników, więc kadra została poszerzona i wzmocniona!

Karherop napisał(a):Wyświetl post
A sądzisz, że i Wolski i Brlek by do nas trafili, gdybyśmy wygrali odpowiednio najpierw ze Śląskiem, a póżniej z Łęczną?
Tak obaj trafili by do Krakowa niezależnie od wyników obu spotkań.

Chciałbym być pierwszy po ostatniej kolejce całego sezonu, który przeprosi trenera Pawłowskiego za błędną ocenę jego warsztatu.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
daka.kodaka
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 26.02.2016, 13:16
Małecki- on jest wielką niewiadomą
Balashov- coś mi się wydaj, że jak złapie rytm i czucie piłki to może być klasa sama w sobie
Ondrasek-na razie to nic specjalnego wpuszczał bym go na razie na końcówki
Pietrzak-potrzebuje czasu na okrzepniecie w ekstra klapie ja widze ze potrzebuje z 5-6 meczów
Drzazga-cały czas dziwie się, że nie dostał szansy widać że chłopka ma nosa do bramek przypomina frankowskiego
Wolski-cieżko go opisać nie wiadomo jaka forma
Brlek- na pewno gorszy do ALANA NIE BEDZIE a gra Brlek-mąką a przed nimi np Wolski to może być ciekawe
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.02.2016, 14:45
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym być pierwszy po ostatniej kolejce całego sezonu, który przeprosi trenera Pawłowskiego za błędną ocenę jego warsztatu.
Przyłączam się w pełni do tego postu.
Na chwilę obecną Pawłowski to dla mnie tragedia a nie trener.
Zawsze nowy trener już w pierwszym, co najwyżej drugim meczu (po przepracowaniu choćby minimalnego okresu przygotowawczego) jeśli nawet nie wygrywał to przynajmniej odciskał swoje piętno na stylu gry.
Pawłowski na razie sobie a drużyna sobie.

Też chętnie (nawet bardzo chętnie) przeproszę Teda za tę opinię.
Jeśli jutrzejszy mecz nie zmieni niczego w obrazie gry to jestem za powrotem nawet Dyzmy, którego nie trawię
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 26.02.2016, 18:53
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przyłączam się w pełni do tego postu.
Na chwilę obecną Pawłowski to dla mnie tragedia a nie trener.
Zawsze nowy trener już w pierwszym, co najwyżej drugim meczu (po przepracowaniu choćby minimalnego okresu przygotowawczego) jeśli nawet nie wygrywał to przynajmniej odciskał swoje piętno na stylu gry.
Pawłowski na razie sobie a drużyna sobie.

Też chętnie (nawet bardzo chętnie) przeproszę Teda za tę opinię.
Jeśli jutrzejszy mecz nie zmieni niczego w obrazie gry to jestem za powrotem nawet Dyzmy, którego nie trawię
Wiesz FraMat tylko nikt nie wie czym jest to "swoje" trenera, bo mimo wszystko wiemy, że nasi kopacze potrafią grać, ale to co pokazali w 2 meczach to obraz nędzy i rozpaczy, więc nikt poza Teddym nie wie jaka ma być taktyka, bo ja po obejrzeniu obu meczów nie potrafię tego rozszyfrować.....
Natomiast mam wrażenie, że "swoje" piłkarzy to chęć pozbycia się naszego treneiro....
Może będzie rekord i 4 trener w sezonie
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 26.02.2016, 19:02
ktoś tam dzisiaj na sb pytał o statsy Brleka w FMie:

Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 26.02.2016, 19:07
A jeszcze odnośnie Wolskiego.

Dajmy mu czystą kartę. Dajmy się wykazać. Jak się trochę ogarnął to będzie kawał grajka.

Tylko oby na dłużej niż pół roku ...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.02.2016, 22:00
Szajba_ napisał(a):Wyświetl post
ktoś tam dzisiaj na sb pytał o statsy Brleka w FMie:

Uff nikt w FMie z obecnej Wisły chyba nie ma lepszych statów Fajnie, że taki grajek przychodzi do nas
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2016, 23:29
Umiejętności bramkarskie - 2! Chyba lepszy niż Buchalik...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.02.2016, 00:13
nesta napisał(a):Wyświetl post

A kto powiedzial ze Kapka to tylko dyrektor Sportowy?

Kapka jest w tym klubie wszystkim ,i wg mnie to on wszytskim steruje(z drugiego siedzenia) tym na piewrszym siedzeniu ,katapulcie, jest zwykle marionetkowy prezes.

Juz mozna bylo Rumaka brac,ja pamietam swoj wrecz szok jak uslyszalem wlasnie Pawlowski --nowym trenerem Wisly.
Pawolwski tu zupelnie nie pasuje,usmiechem sie nie wygrywa meczów.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 27.02.2016 o godz. 00:15.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.02.2016, 01:13
Zagubiony ten Tadziu jest kompletnie. Miał grać 4-4-2 teraz wychodzi (jak dostał nowe zabawki) że jednak 4-5-1 czy coś koło tego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów