The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2015, 21:49
1906_ podziękowania były za walke, w derbach dali dupy na całego i tu pełna zgoda, ale po tym meczu należą się brawa za walkę.

Zim zum - chodzi pewnie o to żeby za bardzo w piórka nie urusł po tym meczu, być może Jovic nie bedzie mógł zagrać w kolejnych meczach i Bartosz wystąpi za niego.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.12.2015, 21:50
Wstydu nie było.
Wstydzić to się powinien właściciel za swoje podeście.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
1906_
Junior Member

Od: 10.2015

Stary 06.12.2015, 21:51
Tak, byłem na meczu. No spoko, wszedł młody i się pokazał z dobrej strony. Tylko chyba nie rozumiesz mojego postu.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 06.12.2015, 21:57
Dobrze rozumiem o co CI chodzi, tylko zrozum, że za to jak zaprezentowali się w derby usłyszeli w końcu parę mocnych słów (tak szkoda, ze nie od razu po meczu), ale za dzisiejszy mecz należą im się brawa za walkę.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.12.2015, 22:01
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Ty byłeś dziś na meczu, że twierdzisz że zawodnicy zagrali tak samo chujowo jak z garbatymi?
Rzekłbym, że to Legia zawiesiła dużo niżej poprzeczkę, niż Pasy tydzień temu, dlatego masz wrażenie, iż było lepiej. Jeśli ktoś pełza po boisku, nietrudno zrobić na jego tle dobre wrażenie.

Pod względem czysto piłkarskim mieliśmy do czynienia z pokazem kopaniny z obu stron i jednym z 2-3 najsłabszych meczów Wisły w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 06.12.2015, 22:08
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Rzekłbym, że to Legia zawiesiła dużo niżej poprzeczkę, niż Pasy tydzień temu, dlatego masz wrażenie, iż było lepiej. Jeśli ktoś pełza po boisku, nietrudno zrobić na jego tle dobre wrażenie.
Może po prostu, żydki w tym momencie są drużyną lepszą od Legii?
Ja dziś jednak widziałem dużo większe chęci niż na derbach- niestety
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 06.12.2015, 22:10
A skończcie .......ić, bo po każdym meczu biadolicie. Coś się zmieni od waszego biadolenia? Każdy wie najlepiej, każdy umie kierować klubem, drużyną, wie kiedy robić zmiany, jak inwestować w młodzież i kiedy ją wprowadzać. Wiecie również najwięcej o cudzym zaangażowaniu, ambicji, podejściu mimo, że nie jesteście członkiem drużyny i nie znacie jej od środka. Te wasze narzekanie to wszystko na co was stać i co możecie dać Wiśle?
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 06.12.2015, 22:34
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Może po prostu, żydki w tym momencie są drużyną lepszą od Legii?
Ja dziś jednak widziałem dużo większe chęci niż na derbach- niestety
Ja widziałem takie same chęci, jak z Pasami. Należę do tej grupy, która zarzuca wielu naszym piłkarzom brak jakości, a nie zaangażowania. Dzisiaj Legia zagrała po prostu jeden z najsłabszych meczów w tym sezonie, dzięki czemu optyka spotkania jest inna niż po derbach, kiedy było po prostu trudniej.

Paradoksalnie w naszym wykonaniu też była to jedna z największych kopanin w sezonie, ale tego akurat mogliśmy się spodziewać po ostatnich kontuzjach, kartkach i posunięciach właściciela.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 06.12.2015, 22:37
Siemion napisał(a):Wyświetl post
A skończcie .......ić, bo po każdym meczu biadolicie. Coś się zmieni od waszego biadolenia? Każdy wie najlepiej, każdy umie kierować klubem, drużyną, wie kiedy robić zmiany, jak inwestować w młodzież i kiedy ją wprowadzać. Wiecie również najwięcej o cudzym zaangażowaniu, ambicji, podejściu mimo, że nie jesteście członkiem drużyny i nie znacie jej od środka. Te wasze narzekanie to wszystko na co was stać i co możecie dać Wiśle?
Przykład Bartosza pokazał, że nie jeden forumowicz lepiej czuje piłkę niż nasz tchórzliwy trener. Gdyby nie kontuzja Jovicia, to kto wie, czy Bartosz kiedykolwiek rozegrałby choćby tyle minut w Wiśle co dzisiaj. Niestety, ale wiślaccy trenerzy z rzadka dają szansę młodym. A szkoda, bo przykłady Małeckiego, Stolarskiego czy też Chrapka, na którym fajnie zarobiliśmy pokazują, że młodzież w Wiśle nie jest taka słaba jak ją malują. Wiadomo, że nie każdy będzie wzmocnieniem, ale na pewno nie będzie gorszy od takiego Crivelaro.

Co do meczu, to napiszę tylko tyle, że piłka jest bardzo niesprawiedliwa. Boli to, że zespół lepszy w dzisiejszym meczu nie zdobył nawet punktu.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 06.12.2015, 22:45
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Co do meczu, to napiszę tylko tyle, że piłka jest bardzo niesprawiedliwa. Boli to, że zespół lepszy w dzisiejszym meczu nie zdobył nawet punktu.
Ale akurat do tego powinniśmy się już przyzwyczaić w tym sezonie.

Przy okazji warto się zastanowić, na którym miejscu w tabeli byłaby dziś Legia, gdyby zamiast Nikolicia zakontraktowała Boguskiego, Brożka lub Jankowskiego.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.12.2015, 22:46
k...wa odwalcie się od tego Crivelaro! Chłop pierwszy raz zagrał "prawie" na swojej pozycji i całkiem dobrze mu to wychodziło... a do dnia dzisiejszego ma tyle samo bramek na koncie co Brożek a grał możę z 15 minut przez cały sezon. Sami k...wa znawcy, super trenerzy, niemal czołowi menadżerowie Europy... już się k...wa czytać tego tego nie chce... Jović słaby? Cywka dziś słaby? ja pier...lę co za naród...
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.12.2015, 22:53
Ostatnich pięć meczów u siebie to zero zwycięstw, trzy remisy, dwie porażki. Jeden zdobyty gol. Zwycięstwo oglądaliśmy pod koniec sierpnia. Cud że na trybunach są jeszcze dwucyfrowe wyniki. Jak tak dalej pójdzie na wiosnę będziemy pewnie gonili Śląsk i w tabeli i we frekwencji. A jeśli chodzi o sytuację w klubie żadnego światełka w tunelu.
:/
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 06.12.2015, 22:54
Zależy tylko dorzucić, że Bartosz wcale nie jest wyróżniającym się juniorem (przynajmniej w rezerwach)a taki Marszalik czy Handzlik tak. Kto wie, może czas dać chwilę wytchnienia chociażby Guzmicsowi, który wyraźnie obniżył ostatnio loty dając szansę Kujawie/Żemle (choć akurat on ma problemy zdrowotne :/)? Zawsze można go wprowadzić z powrotem na 2 połowę. Ogólnie Ryśkowi przydałby się odpoczynek, bo ostatnio kiks za kiksem...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 06.12.2015, 23:01
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
k...wa odwalcie się od tego Crivelaro! Chłop pierwszy raz zagrał "prawie" na swojej pozycji i całkiem dobrze mu to wychodziło... a do dnia dzisiejszego ma tyle samo bramek na koncie co Brożek a grał możę z 15 minut przez cały sezon. Sami k...wa znawcy, super trenerzy, niemal czołowi menadżerowie Europy... już się k...wa czytać tego tego nie chce... Jović słaby? Cywka dziś słaby? ja pier...lę co za naród...
Dziś mu nic nie wychodziło. Może do końca bym go tak nie skreślał, ale według mnie, nie jest to piłkarz, który nas wzmocni. Jović to podstawowy obrońca, a Cywka -szczególnie w pierwszej połowie ładnie się pokazał.

Wytrzymać jeszcze te dwie kolejki i na wiosnę - mam nadzieje, wrócimy silniejsi.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 06.12.2015, 23:05
wytrzymać pewnie wytrzymamy ,ale pasowałoby jeszcze jakieś punkty ugrać
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.12.2015, 23:09
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
Pisze to osoba która przez ostatni czas głównie pouczała trenera.
A jak tak wygląda całkiem dobry występ OFENSYWNEGO POMOCNIKA to ja nie mam pytać. To już po zagraniach Bartosza było groźniej pod bramką Legii.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 06.12.2015, 23:16
ja pouczałem trenera? ha ha ha... jasne... chyba w tym jak się pisze podanie o dymisję. I tak nie posłuchał...
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 06.12.2015, 23:39
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Ja widziałem takie same chęci, jak z Pasami.
Z kim proszę? I nie chodzi mi tu o wyzywanie ich, ale to określenie powinno być nieakceptowalne na Wislackim forum, bo nie znam kibica sąsiadki, który nazwał by nas Biała Gwiazda.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.12.2015, 00:02
Dzis bylo ok.Walczyli ile potrafili do 85 minuty byli lepsi.

Dopisali kibice ,doping dobry ,oprawa tez.

A najweikszym wstydem to bylo dla mnie to ze ktokolwiek odpowiedzialny za decyzje transferowe w tym klubie dzis ogladał mecz i żądał choćby remisu.

Patrzcie i ogladajcie coscie w tym klubie nagnoili,i nie wymagajcie wyników.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.12.2015, 00:12
Przynajmniej oprawa sie udała.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.12.2015, 00:36
Oprawa kot. Nie mogę się napatrzyć. Kibicowski TOP!

Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 07.12.2015, 00:57
Miałem obawy o tą oprawę do ostatniej chwili. Myślałem, że będzie sporo "pustych" kartonów.
Jednak wyszło zajebiście.
Wrzucajcie więcej zdjęć bo jest na co popatrzeć.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.12.2015, 08:05
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście nie mogło zabraknąć pytania o młodego obrońcę, Jakuba Bartosza, który wszedł na murawę z konieczności, po kontuzji Bobana Jovicia, i na pewno wykorzystał dziś swoją szansę.

- To jest młody zawodnik i nie pozwolę sobie na jego publiczną ocenę. Mamy jeszcze dwa mecze do rozegrania, a bardzo zależy mi na tym młodym zawodniku. Nie będę go publicznie oceniał dla jego i dobra klubu. Co do Bobana Jovicia.."

O co tu ku... chodzi ? :O
Moze nie chce robic presji na zawodniku? "Wielki talent" etc. Niejeden tak zgasl szybciej niz zaplonal. O tym swiadczylby ten fragment "dla dobra jego i klubu".
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.12.2015, 08:21
Dzięki za walke i poświęcenie. Zagraliście na maksa tego co można.

Cywka - w połówce meczu Mariusz Jop rugał go za mase popełnianych błędów (których zwykłe oko nie widzi- złe trzymanei linii, złe ustawianie się itd itd.) To ze wyglądał jako tako to zasługa chyba fatalnei grającej Legii, chociaż tak naprawde Oni zagrali kupę tylko dzięki temu że My tak chcielismy, bo widac było dosc mocno zmiane ustawiania i zachowań niektórych piłkarzy.
Najlepszy do gola Głowacki i Uryga.
Krzywejajo przynajmniej poda dokładnie, nie każdy w tym klubie to potrafi. Boguskiego jebał nie bede, bo on jak to on biegał na kilku pozycjach, przewracając sie plątając, ale jednak biegał i walczył, nie to co Donald któremu czasem po prostu odcina mózg i sie smieje do słońca zamiast zapierdalac po stracie piłki. Jankes jest dnem, z nim w ataku to w III lidze bysmy sztycha nie zrobili.
Ogólnie wszystko było na miejscu, przewazalismy, prowadzilismy grę i dostalismy ....e z dupy. Ja tam bym gwizdnał spalonego tylko i wyłacznei z racji absorbowania Cierzniaka przez Prijovica. Co z tego ze piłki nie dotknął jak zrobił krok co skutkowało np. popatrzeniem Cierzniaka w jego strone, a to juz jest absorbiowanie. No ale gola jest, wiec nic nam płacz nie da.
Szkoda Bojana. Dostał idealnie by poszły więzadła. Róznica w miedzy Bartoszem a Bobanem widoczna dosc mocno z racji tego ze Nasi bali sie grać na poczatku z młodym, ale przyznać mu trzeba ze wrzutke ma i z autu fajnie harata.

I teraz po takim meczu Cupiał przyjdzie do klubu i powie tak : A po chu* wam transfery jak jest młodzież na ławce

źle nie było. w meczu. w zyciu jest ogolnie mówiac fatalnie, równia pochyła, musimy mieć tą ósemke. Musimy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.12.2015, 08:44
Wiązadła raczej nie poszły. Mimo wszystko mógł chodzić, nawet coś tam truchtal.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.12.2015, 09:15
regan napisał(a):Wyświetl post
Oprawa kot. Nie mogę się napatrzyć. Kibicowski TOP!
Jak znajdziesz w rozmiarach 1920x1080 to wrzuc albo kto inny, dawno nie zmieniałem tapety na pulpicie
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 07.12.2015, 09:33
U nas jak zwykle dawać młodych dawać. Nie pier..cie że Bartosz zagrał super mecz. Zagrał dobrze wytrzymał presję ale większość piłek wywalał w aut. Dobrze że tak bo nie prokurował niebezpiecznych sytuacji ale do poziomu Bobana jeszcze trochę mu brakuje.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 07.12.2015, 09:37
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
U nas jak zwykle dawać młodych dawać. Nie pier..cie że Bartosz zagrał super mecz. Zagrał dobrze wytrzymał presję ale większość piłek wywalał w aut. Dobrze że tak bo nie prokurował niebezpiecznych sytuacji ale do poziomu Bobana jeszcze trochę mu brakuje.
Myślę, ze większość zachwytów wynika z tego, że wytrzymał presję. I z tego trzeba się cieszyć. Wystarczy sobie przypomnieć, jak wyglądały inne debiuty w tym wieku. Chociażby takiego Nawotczyńskiego sprzed lat...

Młody zrobił to, co do niego należało... miejmy nadzieję, że jeszcze kilka razy go zobaczymy w akcji w tym sezonie. Przy obecnej bidzie w kasie, tylko takimi ludźmi pewnie będziemy grali przez najbliższe kilkanaście miesięcy. Oby pożytek z tego mieli młodzi zawodnicy i klub...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.12.2015, 10:03
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem... Mało tego, że się nie spalił to w ofensywie dawał więcej od naszych skrzydłowych, jakością i dokładnością dośrodkowań przewyższał resztę.

Co by nie mówić o Crivellaro to w końcu widziałem wczoraj dobrze wykonywane rzuty rożne. Za każdym razem (lub prawie) było zagrożenie bramki Kuciaka. Widzieliście bezpośrednie kropnięcie z rogu w bramkę? Co szczególnie było widać z narożnika gdzie stałem.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 07.12.2015 o godz. 10:05.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
papiwislak
Member

Od: 07.2008

Stary 07.12.2015, 10:34
https://www.youtube.com/watch?v=Fb-sHDVLX3M tak dla przypomnienia oprawa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania