|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: W wyborach parlamentarnych 2015 zagłosuję na: | |||
| KW Prawo i Sprawiedliwość |
|
66 | 30,14% |
| KW Platforma Obywatelska RP |
|
10 | 4,57% |
| KW Partia Razem |
|
1 | 0,46% |
| KW KORWiN |
|
85 | 38,81% |
| KW Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
5 | 2,28% |
| KW Zjednoczona Lewica SLD+TR+PPS+UP+Zieloni |
|
6 | 2,74% |
| KWW „Kukiz’15” |
|
19 | 8,68% |
| KW Nowoczesna Ryszarda Petru |
|
16 | 7,31% |
| Inny |
|
11 | 5,02% |
| Głosujących: 219. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wyniki dosyć bliskie ostatnim sondażom. Za kilka dni policzę jak wyglądało nasze typowanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Z wynikami jeszcze spokojnie.
Wystarczy, że Korwin nie będzie miał 4,9 ale 5% i już PiS nie ma 231 miejsc. Pewnie po ostatecznych wynikach wzrośnie też liczba głosów dla PSL. Ale zapowiada się OK. Jak ja jutro wstanę do roboty? ![]() |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ma nawet 234, wg symulacji IPSOSu (Korwin ma wówczas 14 mandatów, PiS traci 8). Gorzej gdyby samemu PiSowi wynik się zmniejszył bądź Zlew wszedł... tfu, tfu, tfu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
nawet przekroczenie progu przez Korwina nie odbierze 10 mandatów Pisowi.
Ale racja, że trzeba poczekać na ostateczne wyniki. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Owszem, da im około 18 mandatów. Tyle ile teraz przypisuje się PSL. One zejdą z puli PiS i PO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
yyy chyba nie, w TV coś przebąkiwali, że jakby wszedł Korwin to PiS i tak rządzi samodzielnie, poza tym trzeba wziąć pod uwagę, iż PiS może przekroczyć 40% a PO jeszcze stracić. Poczekajmy jeszcze do tego wtorku/środy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Korwin w życiu nie dostanie 18 mandatów przy 5%. Nie mają takiego zakresu mandatów jaki dostaje PSL przy 5%. Gdyby udało im się przekroczyć próg 5% to dostaną max 8-10 mandatów.
Natomiast sądzę, że lepszy wynik Kukiza i PSL, które są bardzo możliwe mogą przyczynić się do spadku PiS w okolice 220 mandatów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na Polsacie podali, że Polonia amerykańska głosowała prawie 76% za PiS. Może ktoś przybliżyć, ile tam osób głosuje i czy to będzie miało wpływ co do wyniku?
aa i jeszcze zostały podane wyniki late poll z błędem wynoszącym tylko 1% i jest dalej bez zmian.
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 26.10.2015 o godz. 00:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
zycze spokojnego, udanego tygodnia wszystkim ziuk_NYC ![]()
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami elektorat "Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nowoczesna jest w Sejmie... jest dobrze !!!!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Byli członkowie Unii Wolności - nowocześni po ch...u ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dla kogo jest dobrze, dla banksterow chzba- Dla miedzynarodowych koncernow, ktore doja Polske od lat._
Niemcy nie tylko pluja ale i groza http://niezalezna.pl/72272-korespond...obraza-polakow
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 26.10.2015 o godz. 00:34.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
S....ysyny jebane głosują na nowoczesną.PO ....y i śmiecie tyle w temacie zresztą elektorat PISU myślicie że się coś zmieni?To jest dokładnie takie samego gówno jak platforma i lewica przejedziecie się na tym.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Spodziewamy się zatem powrotu Polaków z USA?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odwrotnie. Spodziewam się wiz dla uciekających
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ponoć Lemingi z Wilanowa już spakowane
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak to jest możliwe, że po 8 latach "rządzenia", PO zdobywa w sumie 30%? PO+Swetru.
Ludzie chyba są idiotami. Ja sam głosowałem 8 lat temu na PO, ale teraz nikt by mnie nie zmusił, żeby oddać głos na nich. Przecież trzeba być ślepym i głuchym, żeby nie widzieć i nie słyszeć co robili przez te lata. A ludzie i tak głosowali na nich. Jakiś kurawa dramat do potęgi. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Rozsądek i status quo. Dla części ludzi ponowne spotkanie z gębami Macierewicza, Kurskiego czy Ziobry było/jest nie do przyjęcia. Tak samo jak tendencja do sterowania 38-milionowym Państwem z tylnego fotela (Marcinkiewicz, Szydło). PiS się zmienił, troche wody w Wiśle upłyneło, młodzi znający dobrze Europę i realia Polski (a nie pamietający ideologicznego polowania na czarownice) uzyskali prawo do głosowania i to przeważyło szalę. Do tego dołożyła się PO która popełniała karygodne błedy pod dyktando Tuska z (obcnie słabej) UE.
Osobiście życzę PiS większości - tak aby pokazali na co ich stać i tak aby cała odpowiedzialność ciążyła na barkach. Tego myśle nam teraz potrzeba. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oficjalne cząstkowe wyniki wyborów (28 na 41 okręgów):
PiS - 38.79 % PO - 22.85 % Kukiz - 9.34 % ZL - 7.59 % Nowoczesna - 6.76 % PSL - 5.59 % KORWiN - 4.60 % Razem - 3.43 % Inne - 1.05 % Okręgi uwzględnione w wynikach: 1-3, 5-9, 11-12, 15, 17-18, 21-23, 25, 27-33, 36-38, 40-41. ewybory.eu ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
KONIEC !
![]() Dziękuję wszystkim którzy się do tego przyczynili ! |
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nam jest potrzebna nowa Konstytucja, a nie kosmetyczne zmiany, powroty do stanu sprzed plandeki&zslu. Nawet jak Korwin wszedłby i skumał się z Kukizem i Kaczyńskim na nic się to zda, bo nie ma większości konstytucyjnej.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Zgadzam się z Tobą. Nowa Konstytucja jest niezbędna. Nawet jeżeli PiS nie będzie miał większości konstytucyjnej powinien podjąć nad nią pracę. W tym Sejmie po raz pierwszy od czasów II RP nie ma (poza wyjątkami w innych formacjach) komunistów (a przynajmniej na razie jeszcze nie słychać, aby przekroczyli próg). Istnieje ogromna szansa zabezpieczenia Polski przed lewackimi wymysłami. I być może napiszę teraz coś kontrowersyjnego (z uwagi na reperkusje) dla Osób, które tak jak ja są zwolennikami PiSu, ale chciałbym aby Korwin jednak przekroczył próg wyborczy. Wówczas istnieje spora szansa na uchwalenie nowej ustawy zasadniczej. W innym przypadku trzeba byłoby liczyć na poparcie oprócz PiS i Kukiza także ewentualnie PSLu i jakichś "konserwatystów" z PO o ile jeszcze się tam jacyś ostali/dostali (na razie wiem jedynie, że np. z Krakowa Sonik wszedł).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Zliczanie glosow trwa. PIS juz "dba" o wynik. ZLEW, Petru, nawet Kukiz zyskuja tylko nie Korwin. Jemu nie moze wiadomo z jakich wzgledow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() Zastanawiam się czy jest taki nonsens którego nie byliby w stanie przekroczyć turbo-niepokorni. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|