|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Kadrę mamy jak mamy. Gram: raz tak sobie, raz po mistrzowsku, a raz dramatycznie. Realnie patrząc na taki stan finansowo organizacyjny nie robimy nic ponad stan ani na plus ani na minus.
Zwolnienie trenera byłoby bez sensu szczególnie że spowoduje to konflikt z kibicami. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
(oczywiście zaraz mi wyliczysz, że tam chodziło o Bednarza i wojnę z kibicami. Oczywiście, ale grupy kibiców są różne i różne mają potrzeby). W mojej opinii zwolnienie Moskala byłoby działaniem na szkodę Wisły i robienie z niej zabaweczki w rękach jednej osoby. W Manchesterze z podobnych względów założyli sobie nowy klub. Ja nie zbojkotuję Wisły, i nikogo do tego nie namówię, ale bardzo mnie to w....i i obedrze ze złudzeń, że coś zmierzało w dobrym kierunku. Chociaż takie nasze fatum już - Cupiał daje, to Cupiał odbiera... (uprzedzam komentarze typu - "to kup Wisłę, jak jesteś taki mądry")
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 24.09.2015 o godz. 14:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zawsze kolego możesz założyć sobie nowy klub w krakowie, ja na pewno do niego nie dołączę. Powodzonka. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
EDIT2: nie ma się co kłócić w internecie, tym bardziej że Moskal wciąż trenerem. Najważniejsze, żeby frekwencja rosła, a Wisła grała dobrze.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 24.09.2015 o godz. 15:19.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zgadzam się w 1906%.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dariook może ty lubisz jak się robi z Ciebie idiote..? Podobnie jak gdsmk uważam że zwolnienie Moskala będzie działaniem na szkodę mojego ukochanego klubu.I nie bede miał zamiaru brać w tym cyrku udziału.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Licze ze Cupial nie ma takich chorych pomyslow o jakich dzisiaj w mediach...
Jeżeli chcemy zwalniac teraz Moskala który ma 14 zawodnikow do gry,jutro walczy o vice-lidera a w kasach swieci pustkami to wtedy mogę mieć pelne prawo uwazac ze Wisła za czasów Cupiala już nigdy nic nie osiągnie... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a na TT placz dziennikarzyn pt."Jak tak można"...
![]() PS. Staszak z Weszlo broni niedorozwiniętego Klemby w sprawie korupcji Sarnata i Patera i ich zaproszenia na mecz Gwiazd...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 24.09.2015 o godz. 18:22.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że to oświadczenie jest rzeczywistym głosem klubu i kończy ten bezsensowny temat.
Jeżeli byłoby inaczej to osobiście czułbym się bardziej wyruchany niż kiedykolwiek. W sytuacji kiedy robimy "ściepę" na spłatę długów, fundowanie sobie trzeciego trenera na etacie byłoby zwyczajnym policzkiem dla tych, którzy dorzucili się lub planują się dorzucić do aktualnej zbiórki pieniędzy. Jest też oczywiście jeszcze gorsza opcja czyli oczekiwanie na zakończenie akcji i po jej zakończeniu ewentualne opisywane ruchy. Gdyby tak się miało stać to najprawdopodobniej zobaczyłbym w TV pierwszy raz od bardzo dawna, mecz Wisły na naszym stadionie. |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Być może Cupiał wypuszczając "w eter" fake chciał po prostu zagrać na nosie pismaka za tą jego książkę. Zobaczymy.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
No to będzie po Moskalu, maks do środy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Żeby była jasność to od samego początku krytycznie patrzę na pracę Kazka w Wiśle. Po przegranym meczu w Łęcznej, słabiutkiej pierwszej połowie tamtego meczu, bilansowi Kazka w Wiśle po tamtym meczu i braku wygranej na wyjeździe po meczu w Łęcznej spodziewałem się że lada moment Kazek może polecieć. Ale nie wyobrażam sobie tego teraz absolutnie i podobnym dywagacjom jestem przeciwny !!! Mecz w Bielsku to było cudowne odrodzenie całego zespołu, skreślanego już Popovicia, to był popis gry całego zespołu podobnie jak i nasz mecz dzisiejszy z Koroną. Po raz kolejny zdominowaliśmy przeciwnika i wiem, że po raz kolejny raz w sezonie odnotowaliśmy "Kazkowy remis" ale tylko przez brak szczęścia pod bramką przeciwnika (dwie poprzeczki, multum innych sytuacji). Moralnie jesteśmy zwycięzcami meczu w kielczanami i z taką grą jaką obecnie prezentujemy (a wg. mnie gramy jedną z naj jeśli nie najładniejszą piłkę w Ekstraklasie) można mimo wielu problemów finansowych klubu patrzeć z optymizmem w przyszłość i następne mecze. Ja obserwuję, że sam Kazek jako trener dojrzewa, uczy się na własnych błędach, wyciąga wnioski (odsunięcie Cywki i Urygi), podejmuje odważne decyzje (zmiana legendarnego ale już mającego swoje lata kapitana Głowackiego w drugiej połowie, która okazała się słuszną decyzją, wpuszczenie młodego Marszalika), pracuje nad zespołem i krystalizuje pierwszą, optymalną jedenastkę. U niego zawodnicy ewoluują, dojrzewają i rozwijają się (Guerrier, Popovic, Burliga, Sadlok na stoperze, wreszcie pewny Boguski). Widać, że pracujemy nad stałymi fragmentami gry, wyeliminowaliśmy nerwowość i straty bramek w doliczonym czasie gry. Widać, że drużyna się rozwija i zaczyna tłamsić, dominować rywali. Dziś zabrakło po prostu szczęścia przy wykończeniu. Natomiast ogromy progres jest widoczny i jestem absolutnie przeciwny jakimkolwiek dywagacjom na temat zmiany Kazka. W ostatnim czasie Moskal tylko upewnia, że jest właściwą osobą na tym stanowisku a w dodatku cały czas pracuje w trudnych warunkach i w klubie, który też boryka się z pewnymi ograniczeniami i problemami finansowymi. Za dwa ostatnie mecze (z Podbeskidziem i Koroną) i ogromną poprawę gry Wisły należą się Moskalowi ogromne podziękowania i gratulacje. Wierzę, że przy takiej grze i rozwojowi zespołu serie zwycięstw są tylko kwestią czasu.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dwie poprzeczki, "setka" młodego, parę razy zakotłowało się w polu karnym Korony. Myślę, że gdyby dopisało nam szczęście w sytuacjach które mieliśmy i strzelilibyśmy bramkę, Korona musiałaby się otworzyć i trzy, cztery do zera byłoby moim zdaniem realne. Statystyki przemawiają za tym, że sytuacji mieliśmy dużo i przewagę nad rywalem mieliśmy ogromną. Zabrakło szczęścia przy wykończeniu.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Może Cię oświecę... zmiana Głowackiego była podyktowana jego kontuzją mięśnia. Na konferencji to Kazek powiedział... Nie chodzi tu wiec o jakiś geniusz Kazka a tylko i wyłącznie o potrzebę chwili... O jakim Ty progresie mówisz, jakiej ewolucji i dojrzewaniu? Kogo? Brożka? Boguskiego? O jakiej pracy nad stałymi fragmentami gry? Nerwowość wyeliminowaliśmy? No tak... w szczególności było to widać w drugiej połowie dzisiejszego meczu... ech... Chciałbym by to co piszesz, było choć w połowie prawdą... ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 25.09.2015 o godz. 22:32.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
W ostatnich trzech meczach uzyskujemy bardzo dużą przewagę w polu nad rywalami. Zaczyna być widoczna ręka Kazika. Z wynikiem jest różnie, ale jeżeli pójdzie to w tą stronę, to efektowne wygrane są kwestią czasu.
W tej sytuacji jakieś spekulacje z nowym trenerem to jakiś chory pomysł! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Jak widac po frekwencji nawet mało kogo obchodzą te mecze i w jest progres. Teraz jedziemy do Piasta i pewnie oklep, powrot do miejsca w szeregu |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|