|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Piatkowe spotkanie zakończy się: | |||
| Zwycięstwem Wisły! |
|
35 | 52,24% |
| Zwycięstwem Śląska! |
|
3 | 4,48% |
| Zwycięzkim remisem! |
|
22 | 32,84% |
| Umacnianiem zgody! |
|
15 | 22,39% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 67. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Szkoda, że nie mamy drugiego skrzydłowego. Wtedy Boguś zrobiłby się naturalnym konkurentem dla środka pola co zapewne podniosłoby mocno rywalizacje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
![]() Niewydrukowana tabela sprzed meczu ze Śląskiem. Jak widać czarne ku*wy kopią pod nami dołki jak w poprzednim sezonie jak i w poprzednich latach. Trudno, chyba na to nie ma rady (chyba że przeniosą stolice do Krakowa) Co do meczu to dzisiaj piłkarze zrobili dużo dobrego, dużo więcej dobrego niż złego i uniknęliśmy pomyłek które znów zepchnęłyby nas na remisowanie meczu. Oczywiście słupek i Guzmics musieli nas troche postraszyć ale dobrze się skończyło. Na plus: Brożek - w końcu!! Wszystkim spadł kamień z serca. DG - Jeśli na początku był chaos to DG77 gdzieś tam już zapierdalał Boguś - Cichy, bywający pierdołą w ostatnich latach (chyba głownie przez kontuzje), w ostatnich meczach pokazuje dlaczego kiedyś grał w kadrze, wykończenie akcji z dzisiejszego meczu czy z Lechem to by się Batistuta nie powstydził, i walczy w każdym meczu. To trzeba mu oddać. Głowa - ten człowiek oddycha Wisłą, dzisiaj uniknął rażących błędów. IKONA Mąka - lider, i uważam że może grać jeszcze lepiej. Burliga - jakby nie posucha na pozycji LO to byłby najlepszym PO w lidze. Moim zdaniem lepszy niż Jovic. Cierzniak- ten gość to kot, na ten moment jest ktoś w stanie wskazać jego słabe punkty? Obawiam się że niedługo u nas pogra. plus/średnio: Jović - byłby plus gdyby był lepszy w powietrzu, niestety każda górna piłka na jego sektor może śmierdzieć golem. Ofensywnie gra znakomicie ale ten defensywny mankament dużo mu odbiera. Uryga - Ciężko mi gościa ocenić, oglądałem mecz w TV i wiadomo że nie widać tak pracy defensywnego pomocnik jakby się go oglądało na żywo. Przeszkadza mi tylko to(co zauważyłem z perspektywy TV) że nie bierze odpowiedzialności by wziąć piłke od obrońców i próbować rozgrywać. Jankowski - to nie był jego najlepszy mecz Gumiś - Fajnie czyści, ale ten kiks..niestety Popović - to było dobre jego wejście i nie zgodzę się z niektórymi że to materiał na I ligę. Zawsze daję się zawodnikowi rundę na wejście do zespołu i trzeba mu dać ten czas. Ma dobrze ułożoną nogę i widać że myśli na boisku. Zjebał okazję zagrania prostopodałej piłki no ale..widać stres. Cywka - tego gościa bym również nie skreślał. Może być z niego kawał piłkarza tylko też musi się odnaleźć w zespole i złapać pewność. Co do gry drużyny, to klepki szły jak z najlepszych meczy za Smudy, i widać że ta drużyna robi progres. Było podawane że drużyna trenuje wyjscie z kontrataku, i można stwierdzić że dobrze to potrenowali. Nerwy były, gdy zrobiło się gorąco to piłkarzom zsnowu spętały się nogi i straciliśmy inicjatywe w środku pola. W takich momentach to środek pomocy musi brać odpowiedzialność na siebie i starać się utrzymywać piłkę i uspokajać grę. Jeśli to ogarniemy to na przyszłe wyniki możemy oczekiwać z optymizmem. Dobry mecz, świetny wieczór. Kazek wyrwał głowę spod gilotyny ![]()
Ostatnio edytowane przez Mixu : 29.08.2015 o godz. 00:13.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2015
Offline |
|
|
Podsyłam skrót meczu i bramki na wideo. Cieszy odblokowanie Pawła Brożka, pokaże jeszcze w tym sezonie niedowiarkom, że potrafi strzelać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zaczęło się robić nieciekawie z kartkami po tym meczu.
Trzy mają Burliga, Guzmics, Głowacki i Guerrier. Dobrze, że Sadlok wraca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Wlasnie to moze byc najgorsze jak zaczną sie kartki albo konztuzje.....na razie ich nie bylo ale jak sie zacznie...tfu..odpukuje w niemalowane. P.S Liczba dziewczyn na sektorach jest coraz wieksza( a juz nawet na c3 czyli w sercu mlyna ).Pamietam stare C i przez wiele lat dziewczyny ,kobiety to mozna by tam na palcach jednej reki policzyc,a na X to byl praktycznie obiekt nie do znalezienia a teraz ... .
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 29.08.2015 o godz. 23:41.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Rozpoczelismy miesiac od wygranej z Lechem i tez od wygranej konczymy, patrzac na wyniki w sierpniu wcale tak zle to nie wyglada.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
W jakości 240p? skróty meczów można zobaczyć na oficjalnej stronie Ekstraklasy w dobrej jakości
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Moim skromnym zdaniem z Popovicia będzie kawał grajka i szybciej uwierzę w jego dobrą grę w Wiśle niz Crivelaro.
Najważniejsze jest zwycięstwo w dobrym stylu jest nadzieja na stabilizacje a nie kolejny chaos w trakcie sezonu. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jak już pisałem wcześniej, pisząc to nie widziałem z poziomu boiska, że asysta przy bramce Rafała była jego
Z resztą w tym więcej było przypadku niż zamierzonego zagrania. Jak w poprzednich meczach wiele razy grał lepiej i liczby miał słabsze, tak w tym zagrał gorzej, a liczby miał po prostu lepsze. Pod względem defensywy jego najsłabszy mecz w tym sezonie. A Popovic pokazał to, czego nam brakowało w poprzednich meczach. Przytrzymał piłkę, zwolnił grę, uspokoił. Te kółeczka w odpowiednich momentach są dobre - szczególnie jak się prowadzi i przeciwnik naciska, chce przejąć inicjatywę. Popović dał dobrą zmianę w tym meczu. Nawet mógł bramkę strzelić, niestety rażąco spudłował.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.08.2015 o godz. 11:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Gigołajew nie jest bocznym obrońca tak jak wywołany do tablicy Jovic. Asysty i gole u bocznego obrońcy sa rzadziej wymagane niz u bocznego pomocnika jakim jest Gigołajew wiec porównanie z dupy.
Jedni uważaja ze Jovic zagrał kiche inni ze był super. W NC+ eksperci wybrali go najlepszym zawodnikiem chyba wiec chyba mamy odpowiedź jak wypadł w meczu... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Ile razy idzie szybsza akcja stroną Jovicia to niestety smierdzi bramka. W obronie nie jest pewny. Wejścia ofensywne na plus, ale niestety w obronie już tak dobrze nie jest...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bardzo merytoryczny komentarz... przypuszczam ze wart autora.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Wiesz że twoje dywagacje dotyczące asyst stoją w całkowitej sprzeczności z ogólnie przyjętym wzorcem asysty?
Zresztą problemem byłoby juz samo ustalenie co jest asystą a co nie... czy jesli zawodnik wykona zwód po podaniu to asyste zaliczamy czy nie... A wykop Jovicia nie stworzył sytuacji strzeleckiej? Boguski nikogo nie minął... chyba że bramkarza...
Ostatnio edytowane przez KrzychooR : 30.08.2015 o godz. 16:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Asysta to odzwierciedlenie zasług w zdobyciu bramki mimo, że samemu się jej nie zdobywa, taka nagroda pocieszenia. Bo czasem ten podający ma ich więcej niż strzelec. W przypadku rzeczonego wykopu, upieram się, że Jovic zasługi miał śladowe. Więc i ciężko je nazywać asystą. ps. Przy pierwszej bramce Brożka komu przypisać asystę Donaldowi czy temu który jego zagranie przedłużył? Moim zdaniem i jednemu i drugiemu inaczej obraz jest zafałszowany.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.08.2015 o godz. 17:56.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Asysta – podanie do zawodnika z tej samej drużyny, po którym zostają zdobyte punkty lub jest zdobyta bramka (tzw. gol)
Asysta to nie podanie, to zasługi! Poezyjna definicja A może tak jeszcze wprowadzimy punkty za styl? |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Można dywagować, czy Jović zagrał dobry mecz czy nie, jak sprawuje się w defensywie(średnio), a jak w ofensywie (świetnie), ale wedle przepisów ma 2 asysty czy komuś to się podoba, czy nie (Drozd).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli nie rozumiesz sensu słowa asysta i uważasz, że wiki jest w tej kwestii autorytetem to nie mam pytań.
Gdybyś grał kiedyś w piłkę to byś z doświadczenia wiedział, że często strzelec dokłada nogę, a główna zasługa w zdobyciu bramki jest właśnie po stronie asystenta. Dlatego niektórych razi nazywaniem asystą wybicia piłki na pałę, mało tego takiego, które nie daje bezpośredniej możliwości zdobycia bramki. Prościej nie jestem w stanie tego wytłumaczyć. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Jović wybił piłkę na pałę? Wybił. Zrobił z tego asystę? Tak. Koniec tematu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Czy zostanie zapamiętane jego wybicie na pałe? NIE
Czy zpstanie zapamiętana asysta ? Jak najbardziej P.s. Jovic w 11 kolejki. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
I tutaj się nie zgodze ponieważ ktoś kto widział mecz tak naprawdę zapamięta bardziej to wybicie na "pałe". Oczywiście, że w statystykach to jest asysta i koniec, ale temat ten zaczął się od oceny stylu. A jak dla mnie stylu nie ocenia się przez statystyki.... To co napiszą sobie gazety, portale itd. tak naprawdę w tym wypadku wisi mi więc pisanie, że w statystykach to asysta w tym przypadku do sprawy nic nie wnosi bo to nie jest argument do oceny gry.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jeden i drugi ma trochę racji, a trochę jej nie ma.
Drozd, czy tego chcesz czy nie - wybicie Jovicia to asysta i bedzie mu sie liczyc tak jak ta przy Donaldzie. Karherop, choc jest to asysta to tylko formalnie, bo wklad w bramke niemalze zaden. Mam nadzieje ze pomoglem, wybaczcie brak PL znakow ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To była Nasza kolejka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jebać statystyki, czy to co pismaki piszą. Jovic od początku sezonu to kluczowa postać u nas, a kto wie czy nie najlepszy obecnie PO w lidze. Niech tylko gra tak dalej to wyciągniemy za niego konkretne pieniądze.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Dzis bardzo fajnie Twarowski w Lidze+ odniosl sie i stwierdzil,ze pokazcie mi w lidze Polskiej lepszego obronce niz Jovic i skrzydlowego lepszego od Guerriera. takze ja sam napoczatku jak przyszli razem Jovic i Barrientos to myslalem ze z Barrientosa bedzie wiekszy pozytek,tymczasem ....jego juz nie ma a Jovic gra coraz lepiej i praktycznie mozna powiedziec ze dopiero terraz pokazuje swoje umiejetnosci.Dobry grajek sie z niego zrobil. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Żeby była jasność, już przed sprowadzeniem Jovicia było u nas na forum dużo komentarzy, że przychodzi kawał dobrego piłkarza, teraz się to tylko potwierdza, z każdym kolejnym meczem. Gość jest świetny.
Kilka uwag: 1 Wreszcie prowadząc się nie cofamy - mozna? Można. Gdyby nie fatalny błąd Guzmicsa byłoby do końca meczu pewnie więcej spokoju, a tak po bramce Kiełba znów miałem 5 zawałów, gdy odliczałem czas to strzelenia bramki na 3-3. Na szczęście się nie cofneliśmy, Śląsk się trochę odkrył czego efektem bramka Pawła. 2. Nie chcę być złym prorokiem, życzę Pawłowi jak najlepiej ale obawiam się, że był to jednorazowy wyskok z tymi dwiema bramkami, bo poza nimi słabo to nadal wygląda. Ciekawe jakby się sprawdził wariant z Jankowskim w ataku i Brożkiem cofniętym ? 3. Od początku sezonu naszymi wiodącymi postaciami poza wspomnianym Joviciem jest Dziki Donald, Mąką i czy to się komuś podoba czy nie - Rafał Boguski. Nie jestem fanem jego gry i talentu, ale od początku tego sezonu na prawdę dobrze chłop wygląda. Nie gra świetnie we wszystkich spotkaniach, zdarzają się mu przyjęcia piłki na 3 metry, ale poza pożytkiem w ataku udziela się w obronie, walczy, nie odstawia nogi. Dobrze, że się ogarnął po tej kontuzji, bo pamiętam go z wczesniejszych wystepów i był to dramat, zero walki, odkładanie nogi, całkowity brak walki. Mam wrażenie że przypakował, zwiększył masę - oby tak dalej. 4. Ja już nie mam siły do pajaców z gwizdkiem - kolejny rodział - bramka Śląska ze spalonego, niepodytkowany karny dla nas za zagranie ręką - sytuacja bliźniaczo podobna do zagrania Rzeźniczaka w Warszawie, tutaj też obrońca niby chował ręce, ale tak nieudolnie, że przy dośrodkowaniu trafiło to w ramię. Przecież domyślał się jak pójdzie piłka, zwiększył obrys ciała - karny dla nas jak nic. ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|