|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Mnie tak z ciekawości zastanawia kiedy ostatnio strzeliliśmy fajnego gola po rzucie rożnym. Głowa w Bełchatowie ?
Zagrożenie po naszych rogach jest u przeciwnika praktycznie zerowe. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
K. Moskal napisał(a):
Będę szczery - słabo to widzę. Obym się mylił... Żródło. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Do tego stopnia był pewny swego, że wstawił do składu Mączyńskiego, który był tydzień z zespołem i jeszcze dodatkowo połowę tego tygodnia był kontuzjowany. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Pewnie nikt na forum nie ma papierow trenerskich, wiec nikt tu taktyki nie przedstawi, ale na boga Moskal jest trenerem na dorobku, mlodym gosciem, ktory powinien cos wymyslec. Zero kreatywnosci, caly czas tluczemy to samo ustawienie, gdy nie mamy do tego skrzydlowych. Dla mnie zaleta mlodego trenera w stosunku do "zgranych kart" typu Smuda, Engel itp powinien byc wielki zapal do pracy. Taki mlody trener dla mnie po przegranym meczu powinien na drugi dzien miec z 20 pomyslow jak cos poprawic. Dla starych wyg sytuacja patowa i beznadziejna a dla kogos mlodego jest to wyzwanie, ktore mu nie pozwala spac. U Moskala nie widac czegos takiego. Zrezygnowanie i marazm, transferty za 5 zl byly u Smudy, u Moskala spodziewalem sie innego podejscia do wykonywanej pracy. Same rozmowy z zawodnikami to za malo.
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 23.07.2015 o godz. 16:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dalsza część komentarza o zaangażowaniu Moskala i niedosyt dotyczący jego pracy zupełnie nie na miejscu. Nie jesteśmy na co dzień z drużyną, nie obserwujemy jego pracy i ewentualnych pomysłów. Trudno zatem oceniać jego postawę i jakość myśli szkoleniowej. Żebyśmy się dobrze zrozumieli, nie jestem fanem Moskala, tak jak wcześniej Smudy. Zdaję sobie jednak sprawę, że w erze piłkarzy za 5 złotych nikogo lepszego mieć nie możemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Poza tym z tej wypowiedzi wcale nie wynika, że Moskal zna jedną taktykę Wynika natomiast z tego to, że w ramach właśnie przyjętej na mecz taktyki próbuje wstawiać do niej różnych piłkarzy, co w kilku meczach w poprzednim sezonie przynosiło niezłe rezultaty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ekstrapolując, gdyby Jović nie mógł grać, to rozumiem, że następny w kolejce na skrzydło jest Uryga? "Czy się nadaje, czy nie nadaje", nie możemy przecież grać bez klasycznego skrzydłowego. Którym ani Jović, ani Crivelaro, ani Boguski, ani Jankowski nie są i nigdy nie będą. Czy tylko ja widzę tu pewien problem? Do tego mam wrażenie, że Moskal nawet nie próbuje się z nim zmierzyć.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.07.2015 o godz. 13:14.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mierzyć z takim problemem to się można, jak się ma zgraną drużynę, po której dokładnie wiadomo czego się spodziewać. My na razie mamy do czynienia z "pospolitym ruszeniem". Piłkarze uczą się podstaw Wisły, poznają siebie. To może potrwać kilka miesięcy. Może też się okazać, że Cywka, Popović czy Crivelaro nie radzą sobie, nawet nie z niuansami taktycznymi, ale grą na poziomie ekstraklasy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |