The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2015, 13:53
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czy możesz mi wytłumaczyć jak dziecku w czym Moskal jest lepszy od Smudy? Pytam z całkowitą powagą o aspekty czysto trenerskie. Weź pod uwagę, że płacimy teraz obu, więc argument "tańszy" nie ma zastosowania [...]
Aspekty czysto trenerskie?... Daj spokój po Tobie spodziewałem się, że nie Masz jakichkolwiek wątpliwości co do różnic w "warsztacie budowlanym" a trenerskim. Choćby współpraca z fizjologiem lepiej rokuje (bo zgadzam się, że akurat wczoraj wytrzymałość na 90 minut walki nie była dostrzegalna). O "przygotowaniach taktycznych" Smudy nie wspominam, bo już sami piłkarze na ten temat legendy opowiadają.

Po Moskalu spodziewam się stopniowego wprowadzania Wiślackiej młodzieży i na to liczę (w trakcie bytności Smudy chyba się zgodzisz, że nie było na to żadnych szans?). Wczoraj akurat się zawiodłem w tym aspekcie...

[...] Ja bardzo chciałem zobaczyć tą nową jakość, ale nie potrafię. Wyniki podobne, poziom gry podobny, mam jednak wrażenie, że Smuda by to lepiej poukładał. Ja na przykład za chińskiego boga nie rozumiem co Moskal próbował w piątek osiągnąć. Zawodnicy przez cały mecz - również.
Jović w pomocy? Cywka jako wolny elektron? Crivellaro na skrzydle, ale instynktownie schodzący do środka (tak padła bramka)? Schodzi dobry w defensywie i ofensywie Burliga, zostaje Jovic?

IMHO Moskal na siłę próbuje dopasować piłkarzy do jedynej taktyki, jaką rozumie, przez co każdy gra nie na swojej pozycji. Wybacz, ale Jović raczej nigdy nie nauczy się grać na skrzydle, to nie ten typ zawodnika. Crivellaro też raczej marnuje się na lewej pomocy.
Naturalną pozycją zarówno dla Burego, jak i dla Jovica jest prawa obrona, na której zagrać może tylko jeden. Aż tak Cię to dziwi, że próbuje (raz jednego, raz drugiego) na mniej dla Niego korzystnej?

Nie uważasz, że trochę za wcześnie na jakieś konstruktywne komentarze? Wczoraj się dopiero sezon rozpoczął, więc dajmy Kazkowi trochę czasu zanim zaczniemy Go oceniać. W pierwszych kolejkach mamy gwarancję "uderzenia z grubej rury", więc sądzę, że jeśli dotrwa do VI kolejki wówczas Będziesz miał czas i możliwości, aby zarówno konstruktywnie oceniać Jego pracę, jak i ponarzekać na grę Wisły.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.07.2015, 14:44
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Aspekty czysto trenerskie?... Daj spokój po Tobie spodziewałem się, że nie Masz jakichkolwiek wątpliwości co do różnic w "warsztacie budowlanym" a trenerskim. Choćby współpraca z fizjologiem lepiej rokuje (bo zgadzam się, że akurat wczoraj wytrzymałość na 90 minut walki nie była dostrzegalna). O "przygotowaniach taktycznych" Smudy nie wspominam, bo już sami piłkarze na ten temat legendy opowiadają.

Po Moskalu spodziewam się stopniowego wprowadzania Wiślackiej młodzieży i na to liczę (w trakcie bytności Smudy chyba się zgodzisz, że nie było na to żadnych szans?). Wczoraj akurat się zawiodłem w tym aspekcie...
Innymi słowy: nie jesteś w stanie wskazać żadnej różnicy na plus dla Moskala w stylu gry, ustawieniu zespołu i innych aspektach boiskowych.
Dla Twojej informacji: to Smuda wprowadził (rozumiem przez to - do składu, a nie dał pograć ogony i w PP) więcej wiślackiej młodzieży i wychowanków niż Moskal: Uryga, Chrapek, Stolarski (pół na pół z Kulą), Burliga (któremu de facto uratował karierę). Moskal jak na razie jedynie stawiał na Czekaja.

Nie jestem fanem Smudy, ale to nie znaczy, że będę wiecznie tolerował bajeczkę jaki to Moskal jest lepszy bez żadnych racjonalnych przesłanek ku temu.

JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Naturalną pozycją zarówno dla Burego, jak i dla Jovica jest prawa obrona, na której zagrać może tylko jeden. Aż tak Cię to dziwi, że próbuje (raz jednego, raz drugiego) na mniej dla Niego korzystnej?
Problem w tym, że Moskal próbuje dopasować wykonawców do taktyki, a nie na odwrót. Nie dziwi mnie to, tylko szokuje, bo powinien zrozumieć, że nie nazywa się Guardiola a to jest Kraków, nie Monachium. Ma konkretny materiał i jeśli nie potrafi nic z niego wykrzesać, to powinien podać się do dymisji. Takie eksperymenty pokazują, że brak mu pomysłu co zrobić.

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ale niektórych tak Kazek uwiera, że nie mogą wytrzymać ...
Tak?! To wskaż mi wcześniejsze posty w których jechałem po Moskalu.
Miesiąc miodowy się właśnie skończył. Wcześniej zespół zajechał mu Smuda, zawodnikom kończyły się kontrakty i były plamy na Słońcu. Nie znam się na horoskopach, ale pewnie też były do bani.
Teraz nie ma już usprawiedliwień, przynajmniej dla mnie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.07.2015 o godz. 14:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 18.07.2015, 15:03

Nie jestem fanem Smudy, ale to nie znaczy, że będę wiecznie tolerował bajeczkę jaki to Moskal jest lepszy bez żadnych racjonalnych przesłanek ku temu.
Wiecznie, to znaczy ile? Przecież dopiero teraz Moskal otrzymał zespół wyłącznie "dla siebie", może go przygotować i ustawić wg własnego pomysłu (wcześniejsze podejścia do prowadzenia Wisły - także poprzednia runda - to przejęcia drużyny w biegu i próba sklecenia wszystkiego na szybko). Dla mnie obecna runda/sezon to prawdziwy test dla trenera - teraz zobaczysz jego autorski pomysł na grę zespołu. I chyba niezbyt dobrym pomysłem jest ocena jego pracy po pierwszym meczu w sezonie?

Problem w tym, że Moskal próbuje dopasować wykonawców do taktyki, a nie na odwrót. Nie dziwi mnie to, tylko szokuje, bo powinien zrozumieć ze nie nazywa się Guardiola a to jest Kraków, nie Monachium. Ma konkretny materiał i jeśli nie potrafi nic z niego wykrzesać, to powinien podać się do dymisji. Takie eksperymenty pokazują, że brak mu pomysłu co zrobić.
Szybko wyciągasz wnioski... Mamy całkowicie nową linię pomocy, do drużyny niedługo wróci podstawowy lewy pomocnik. Moskal widzi ich w treningu, Moskal akceptował wzmocnienia i Moskal widocznie uznał, że zawodnicy pasują do jego koncepcji. Formacja, od której bardzo wiele zależy jest zupełnie nowa - nie dość, że na razie brak jej zgrania, to jeszcze uczą się taktyki wymaganej przez trenera. Spodziewałeś się, że od pierwszego meczu wszystko zaskoczy?
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 18.07.2015, 15:50
Innymi słowy: nie jesteś w stanie wskazać żadnej różnicy na plus dla Moskala w stylu gry, ustawieniu zespołu i innych aspektach boiskowych. [...]
Oczywiście, że nie jestem, ale nawet gdybym był to bym się nie pokusił... po (zaledwie) inauguracji sezonu.

A w czym jest lepszy? W braku buty i zadufania. We współpracy z fizjologiem. Ot, pierwsze lepsze co przychodzi mi do głowy.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 18.07.2015 o godz. 15:52.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów