|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nowa 6-tka jest bardzo ładna
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Tyle, że stare dolegliwości jeśli chodzi o korozję, cienki lakier i padające turbo pozostały.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
2.5 benzyna jest bez turba
Rdzewieją? W tym roku wyszedł lift jeszcze ale nie słyszałem żeby ostatnie 6tki ruda jadła ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na nadkolach już po 2-3 latach, czyli dolegliwości z poprzednich wersji pozostały.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2014
Offline |
|
|
Witam.Podpowiedzcie mi bede zadowolony z kia sportage czy szukac czegos innego? Ktora lepsza wersja, diesel czy benzyna,
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Z nowego Sportage? Z nowego autka w sumie każdy jest zadowolony - z wyjątkiem multipli ;P
A tak szczerze to nie znam żadnych prywatnych opinii o KIA - tylko z internetów a tutaj wiadomo jak jest ... Jedyne co pewne że KIA daje gwarancję na długo ale pod rygorem przeglądów w ASO - a KIA w ASO jest baaardzo droga. Ogólnie szukasz czegoś SUV'o podobnego? Benzyna - dizel - wszystko zależy jak dużo jeździsz ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Z nowych suvowatych dalo by sie jeszcze wytargac w dobrej cenie cytryne c4 aircross.
Duze, bez turbo, na podzespolach ASX. Tylko ze rocznik 2014 bo 2015 nie ma niestyt w sprzedazy. A z nowosvci dobre wrazenie robi Fiat 500X ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiem tak. Odnośnie koreańskich aut znajomy ma salon Hyuandaia. Jeszcze kilka lat temu jeśli chodzi o awaryjność koreańskie auta odstawały od czołówki, ale obecnie w wielu segmentach auta z tego kraju są w absolutnej czołówce.
Odnośnie małego SUV-a to moim zdaniem dużo lepiej wypada Hyundai ix35, który za moment będzie mieć nowy model powracający do starej nazwy Tuscon. Dwóch znajomych kupiło właśnie ix35 w ostatnim czasie i są bardzo zadowoleni z tego auta. W tej cenie (ok. 70 tys. zł z wyprzedaży roczników) to auto nie ma większej konkurencji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Czy ktoś może polecić jakieś strony z ogłoszeniami (prywatnymi, nie dealerów) samochodowymi z takich krajów jak Holandia, Belgia?
Plus dorzucić kilka słówek tłumaczenie, bo "ni chuja" tego języka nie ogarniam... Ewentualnie czy zna ktoś może pośredników od których można kupić auto od pierwszego właściciela? Tu gdzie teraz mieszkam (anglia) jest specjalne centrum aukcyjne gdzie właśnie kupuje się w ten sposób auta. Sęk w tym, że szukam jednak czegoś z europejską kierownicą. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A ja sprzedaję swojego Passata
Może jakiś Wasz znajomy szuka zadbanego 1.9 TDI 110 KM? http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-...-ID6y58bh.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Tak tylko informacyjnie. Zalecana czujność podczas długiego weekendu bo już kilku moich znajomych dostało strzała za przekroczenie o 12-18 km/h co normalnie się nie zdarzało.
Dziura budżetowa rośnie ... ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Planuje zakup małego auta miejskiego, tylko nie wiem co sie bardziej nada, benzyna czy diesel. Aktualnie jeżdze dieslem, ale zastanawiam sie nad Toyotą Yaris II, tylko nie wiem czy lepiej sie nada wersja d4d czy jakaś benzynówka. Ma ktoś doświadczenia z tym autem ? Pozdrawiam
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Po mieście dizla ? Adam oszalałeś
![]() Yaris I w benzynie miała moja kumpela - specjalnie starała się ją zajechać ale nie dała rady w końcu sprzedała chyba po 6 latach Edit: Nowe? Jak tak to nowa corsa i fiesta mi się cholernie podoba. Miałbym cholerny dylemat. Silnik 1.0 fordowski to faktycznie majstersztyk - ma już z 5-6 lat i żadnej wpadki jak do tej pory. ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Dieslem przyjemniej mi się jeździ, wiem że do miasta bardziej nada sie benzynowa wersja
Właśnie czytałem sporo o yarisach i I generacja podobno bezawaryjna, ale to już troche leciwy samochód, szczególnie jeśli mówimy o produkcji Japońskiej, dlatego rozglądam sie za yarisem II, tylko że już opinie są różne. Dlatego chciałbym zaczerpnac Waszych porad. Autko ma być używane, max 5-6 letnie. Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hejka, mam pytanie do znawców tematu.
Rozglądam się za Vectrą C lub Oplem Signum w silniku 1.9 CDTi 150KM. Znalazłem fajny model vectry, 2005 rok (po lifcie) za 16 000. Niestety po wciśnięciu sprzęgła słychać dwumasę i zastanawiam się czy warto kupić ten samochód. Poza tym technicznie w bardzo dobrym stanie, niebity, w bogatej wersji wyposażenia (brakuje chyba tylko navi). Jakie są koszty zrobienia takiej dwumasy? Zrobienia jej porządnie, czyli nie żadne zamienniki itd. Sprzęgło łapie dobrze. Ponoć 10tys km temu facet władował 800zł w regenerację tej dwumasy. Warto? Czy lepiej poszukać czegoś innego |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Signum olej - bardzo niepraktyczny - 99% egzemplarzy ma w dowodzie 4 osoby.
Dwumasa ze sprzęgłem do VC koło 2 koła musisz liczyć - oczywiście prywatnie. A pomyśl o 2.0 benzynie z turbem do VC - dobrze znosi gaz jeśli dużo jeździsz a silnik też ma dobre opinie. Tyle że trudno znaleźć nie zajechane. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
za dobrego 2.0 T trzeba zapłacić min 17, do tego dochodzą koszty gazu. Myślałem też o tym, ale trochę za drogo mnie to wyniesie. Co do Signuma, to naprawdę bardzo rzadko zdarza mi się jechać w 5 osób, zwykle 2-3. No ale patrząc przyszłościowo to jednak trafna uwaga
Ale z drugiej strony - jest masa Signumów zarejestrowanych na 5 osób.uparłem się na 1.9 CDTI 150KM. W tej konkretnej Vectrze, którą oglądałem słychać dwumasę tak na pół-sprzęgle, ale nie szarpie przy ruszaniu/zmianie biegów. Nie wiem jak na rozgrzanym silniku się zachowuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez picasso : 29.06.2015 o godz. 19:39.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
3 lata temu miałem podobne objawy w Astrze 1.7 CDTI z dwumasą to, wraz ze sprzęgłem, powiedzieli mi ok 3,5 tys. Jak jechałem na obrotach poniżej 1500 to słychać było charakterystyczny dźwięk. Szpec od Opli stwierdził że dwumasa, podniósł auto i na obudowie było mnóstwo opiłków. Stwierdził że mże to trafić zaraz albo po 20 tys w zależności jak się jeździ.
Ostatnio edytowane przez ja_ka_ : 29.06.2015 o godz. 19:41.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
silnik jest bardzo dobry. Mam taki u siebie w Alfie tyle, że bez DPFu a w Vectrze on już chyba jest. Dla mnie Signum o wiele ładniejsze niż Vectra. Dwumasę bym zrobił i jeździł. Prywatnie załóż koło 2 tysi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gazownika potrzebuję jakiegoś. Kraków i okolice. Coś ktoś poleci? Beskidzką znam ale termin i cena takie że nie ma sensu.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ogólnie ciężko znaleźć w moich pieniądzach (do 16 tysięcy) i w mojej okolicy (jestem z Wrocławia) Vectrę C lub Signuma w 1.9 CDTI... a może niepotrzebnie zamykam się tylko na te samochody? Może polecicie coś w tej cenie. Szukam czegoś z fajnym przyspieszeniem, najlepiej w sedanie. Jeśli beznzyniak, no to niestety w cenie musi się jeszcze zmieścić koszt instalacji LPG
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dzięki ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Panowie,
Polecę trochę prywatą, ale mam nadzieję, że będziecie wyrozumiali ![]() Startujemy z KURO autoSPA w nowym miejscu, pod najlepszym adresem w mieście czyli R22 Zrewitalizowaliśmy tereny położone obok boiska treningowego, kompleksowo zadbaliśmy o to miejsce i powolutku zaczynamy się tutaj rozkręcać ![]() Mam nadzieję, że będziecie wpadać w odwiedziny, czy to na usługi, czy też po prostu na pogaduchy, albo na tzw. "Wash it Days" kiedy to będziecie mogli sami zadbać o swoje furki (z naszą niewielką pomocą )Zapraszam na nową lokalizację, wjazd od ul. Chodowieckiego ![]() No i dla leniwych: www.fb.com/kurodetailing www.kurodetailing.pl Do zobaczenia ![]() ps. Kocur, MatMario - po starej znajomości pokażcie no się na r22, coś dla Was mam ![]() ![]() ![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Oj tam prywata. Jakbym miał to robić to wiadomo że lepiej u Wiślaka
![]() A przymierzałem się z poprzednim autkiem, zaczęło się sypać to poszło na handel Z obecnym na razie to mnie czeka przegląd i ubezpieczenie :/ Ale wpaść na ploty postaram się. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ktoś porusza się fiatem bravo 1.9 150 km ? Coś więcej o tym samochodzie może powiedzieć ? Oczywiście chodzi mi o drugą generację.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Witajcie,
Mam do Was pytanie. Szukamy z narzeczoną samochodu do jazdy po mieście (głównie trasa Prądnik Czerwony - Zabierzów). Chciałbym zmieścić się ze wszystkimi kosztami w 20 tys. (w tym przegląd, ubezpieczenie, wymiany filtrów itp.). Fajnie byłoby, gdyby auto nie miało więcej niż 8-9 lat 😊 I teraz pytanie - co polecacie? Na czym głównie skupić się szukając? A może ktoś z Was teraz ma na zbyciu coś w tym stylu ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|