|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Lucas ponoć ma się przenieś do warszawki. 7egia się zbroi
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Napisałem to w czasie przeszłym, bo Wisła 'chciała', ale już 'pozamiatane". Jednak jeśli mają jeszcze wolne środki na kontrakty, to oznacza że może nie skończy się w tym okienku na 4 transferach zawodników ofensywnych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Na ten moment nasza kadra wygląda tak :
Bramkarze: Michał Buchalik Michal Miśkiewicz(Kontuzja) Obrońcy: Guzmics Glowacki Czekaj Żemło Sadlok Jović Burliga Pomocnicy : Cywka Guerrier Sarki(Kontuzja) Kuczak Lech Boguski Jankowski Napastnicy : Brożek Pa. Kadra na tą chwilę wygląda tragicznie, możemy walczyć co najwyżej o pierwszą ósemkę. Mogą Odejść Burliga Guerrier Sadlok Mogą Przyjść/Wrócić Barrientos (Pomocnik)Stępiński (Pomocnik) Zając (Napastnik) Blisko Wisły Crivallero (Pomocnik) POPOVIĆ (Pomocnik) Blisko Wisły Jeżeli Ci zawodnicy wrócą, przyjdą, to jest szansa coś ugrać i musi tak być ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Lech od nas odszedł do Płocka. Kuczakowi się kończy kontrakt (możliwe odejście), a jako trzeciego bramkarza wypadało by wpisać Mateusza Zająca. Może przyjść także Firlej, Starzyńki i Maki.
Jak już musicie wklejać tu 'obecną kadrę" o której zresztą każdy na forum jest dobrze poinformowany, to chociaż wpisujcie ją poprawnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Takie wypisywanie nie ma nic na celu.. Jestem przekonany ze i Sadlok i Burliga nigdzie nue beda odchodzic.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() Ad 2 - racja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Tak apropo słynnych braci ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Kto na ten moment ma słabszą kadrę od Wisły?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Oho, zaczyna się.
![]() Co chcesz zyskać takim postem? Nie odwalaj roboty za Jawora. Sytuacja w klubie jest ciężka i naprawdę nie są potrzebni kolejni myśliciele, którzy zechcą błysnąć i o niej przypomnieć. Jak na razie i tak zapowiedzi i faktyczne transfery jakie przeprowadzamy wyglądają dobrze - T. Cywka i D. Popović to goście, których obecność pozwoli opanować trochę sytuację w środku pola. Trzeba się uzbroić w cierpliwość, być dobrej myśli, docenić co jest i... czekać na więcej a nie co 10 minut pisać smuty. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ale ja pytam o sytuacje innych klubów względem naszego.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W takim razie przepraszam. Nie wiedziałem, że nie masz pojęcia o lidze i myślałem, że chcesz zacząć kolejny wątek biadolenia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A biadoić nie ma nad czym, cieszmy sie ze mamy klub ..... E: skoro sie udzialaleś mogłeś coś napisać od siebie ... Czemu nie chcemy Majewskiego? Rozarian SI : Mayeuskiego!
Ostatnio edytowane przez szprotson : 24.06.2015 o godz. 13:41.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież już dwie osoby ci odpisały - czego jeszcze chcesz? Chesz poznać koniecznie moją opinię?
Otóż ja gdybać i oceniać "siły" drużyn na 6 dni przed startem okienka transferowego nie zamierzam. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Ja chciałbym trochę uspokoić nastroje walki o utrzymanie. Patrze sobie tak z boku na tą sytuacje i jak co roku jest płacz, dramat, grobowy nastrój. No cóż kolorowo nie jest, ukryć się nie da, że o mistrzostwo nie powalczymy. Ale:
Odeszli od nas: Bieszczad, Dudka, Stjepanović, Garguła, Stępiński i Stilić wykreślamy Bieszczada i Stjepe bo i tak nie grali, więc dało się przetrwać bez nich. Zostaje Dudka, od którego gry oczy bolą, Garguła i Stępiński grający lipe no i Stilić. Brak tego ostatniego zaboli nas najbardziej, nie ukrywam. To najlepszy pomocnik ligi. Ale czy warty aż tyle, że żeby z walki o puchary(i gdyby nie durnowate straty punków w końcówkach to puchary by były, a może nawet coś więcej kto wie...) bić się o utrzymanie? Przyjdzie do nas Cywka. Według trenera zagra jako defensywny pomocnik, zastąpi więc Dudke. No gorzej chyba nie zagra? Osobiście wiąże z nim nadzieje. Oprócz Cywki testy podobno przeszedł Popović. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z tego grajka. Normalna sprawa, że koleś za dobry na pierwszą ligę przechodzi wyżej. Taki jest odwieczny stan rzeczy, że ktoś dobry awansuje. Nie rozumiem więc głosów "że z pierwszej ligi to walczymy o utrzymanie". Oczywiście zaznaczam, że nie ma pewności iż wypali (przykład Zjawińskiego), po prostu są na to spore szanse bo gość ma potencjał. Sepińskiego i tak marnego, z przebłyskami zastąpi Zając. Trudno cokolwiek o nim powiedzieć, zobaczymy czy i jak będzie grał. Ma przyjść podobno jeszcze jeden zawodnik (Civellaro?). No cóż przyda się. Uznajmy że w zastępstwie za Gargułe. Mam nadzieję, że nie odejdzie Barrientos. Jeżeli tak się stanie, to przyszłość wcale nie musi rysować się w takich czarnych kolorach. Trzeba zrobić wszystko aby przyciągnąć jak najwięcej ludzi na stadion. Rekapitulując, myślę, że przy dawce szczęścia której nam w tym sezonie zdecydowanie zabrakło możemy powalczyć o lokatę zbliżoną do 5 miejsca. Myślę, że powinniśmy osiągnąć grupę mistrzowską. Jeżeli nie, to śmiem przewidywać, że zajmiemy czołowe miejsca w grupie spadkowej ale jako, że jestem urodzonym optymistą bliżej mi do tego pierwszego scenariusza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Linia obrony jest solidna. Pomoc po przyjściu Popovicia nie wygląda najgorzej. Niestety w ataku jest tragedia. I wlasnie tam potrzbujemy wzmocnienia. I nie chodzi mi o wypożyczenie Stepinskiego tylko o WZMOCNIENIE na miare ekstraklasy, a nie zaplecza ekstraklasy.
A co do przemyslen kto ma gorsza kadre na ten moment. Widze analgie do zeszłego sezonu. Czyli przed sezonem placz i lamenty o utrzymaniu. Pozniej(być może) euforia po kilku dobrych meczach. A następnie zdziwienie ze nie ma pucharow, a nawet mistrza. Zeszly sezon tak wygladal w oczach wielu i kolejny pewnie znow tak będzie wygladal. Ogarnijcie się. Jak możne oceniac skład po nazwiskach i suchych statystykach? Skad wiecie, że nagle Boguski(sam w to nie wierze ;P ale podaje przykład) nie wypali z forma? Skad pewność, że asy amiki albo ległej nadal będą w gazie? Nowy sezon, nowa forma. Słabsza lub lepsz. Nigdy taka sama. Wiec ocenianie składow można zacząć po 2-3 kolejkach, a nie wtedy gdy składy nawet nie są pozamykane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Jest oficjalne dementi klubu w sprawie Mraza. Tylko dlaczego tak późno, kiedy już wszystkie delikatnie rzecz ujmując nieprzychylne nam media rozgłosiły światu jakoby przebił nas Piast ? Marketingowo sporo tracimy jeśli takie ploty są dawane prawie w każdej gazecie/dodatku sportowym czy w dziale wiadomości sportowych w necie.
Co do Majewskiego to rozmowy prowadzi Żelem z Osuchem. Na razie się nie dogadali ale jak stwierdził Osuch rozbieżności nie są tak duże żeby nie móc się dogadać... a po tym jak zapowiedział znaczne obcięcie budżetu Zawiszy myślę, że jest w stanie na spore ustępstwa się zgodzić. I tak pod koniec okna zapełni ew. luki ciekawymi piłkarzami bo scouting bądź co bądź ma dobry. I tu pojawia się dla nas kwestia szans na Wójcickiego, Majewskiego ? zapytać można zawsze. Ciekawe czy u 'góry' Jest w ogóle taka myśl. Bo z zapowiedzi wynika, że my zawodników defensywnych w ogóle nie poszukujemy, a z drugiej strony Moskal próbował z Kokoszką...
Ostatnio edytowane przez pomeran : 24.06.2015 o godz. 13:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A co z Kościelniakiem, Kamińskim, Burasem?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A propos info z oficjalnej w sprawie Mraza.
Mamy się cieszyć,że klub nie jest jednak tak biedny,że Piast przebija naszą ofertę jak to podawali w mediach, czy może ubolewać,że nadal nie nabyliśmy obrońcy,a klub nie złożył Mrazowi nawet oferty...? Kokoszka od 2 miesięcy był bez pracy i nasi zadzwonili dopiero jak był w gabinecie prezia Śląska. WTF? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Popović oficjalnie potwierdzony!!! Crivellaro przyleciał do Krakowa!!! Nareszcie coś się dzieje
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To nie jest żaden priorytet. A co Adasia to ochlon...tego idioty w Krakowie jeszcze potrzeba... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Szczerze to na początku jak nastąpił wielki exodus to byłem mocno rozczarowany. Teraz jakoś zaczynam wierzyć, że wszystko to idzie w dobrym kierunku i możne własnie to jest ta dobra droga aby wyjść na prostą. Może Gaszynski działa skutecznie i jest to właściwa osoba na właściwym miejscu, która jest w stanie wreszcie ogarnąć ten bajzel ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Teraz pytanie, czy Gaszyński dzwonił do Mączyńskiego... gdyby takie 4 transfery zrobić czyli Cywka Popović Mączyński, zakłądając, że ten Clivellaro jest dobry jak na tych filmikach to śmiem twierdzić, że po odejściu kilku piłkarzy a w tym Garguły, Stjepanovica będziemy mocniejsi.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|