|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Napaliliście się na tych Maków jak pedofil na dwunastolatkę. Bez przesady - czy oni się czymś wielkim wyróżnili w tym sezonie? Poza tym mają żal do Wisły za czasy pierwszej 'epoki Bednarza'.
To już lepiej byłoby wyciągnąć z Zawiszy Barisicia, z Korony - kontrakty kończą się Porcellisowi czy Carlosowi. W Piaście kończy się kontrakt Podgórskiemu, z Ruchu Starzyńskiemu i Kuświkowi, a z Górnika Grendelowi. Ja wiem, można się śmiać z tych propozycji, ale te grajki prezentowały jakiś tam poziom, a zespoły w których grają są w stanie pewnie zaproponować warunki zbliżone do nas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nie za dużo tej gry va banque ? Każda wydana zlotowke musimy oglądać 5 razy wypadało by zrobić w miarę konkretne transfery oczywiście w naszym zasiegu finansowym od czegoś chyba tam są ci nasi skauci niech oglądają piłkarzy na których nas stać. Wiem ze łatwo powiedzieć trudniej zrobić no ale to w końcu profesjonalny klub.
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Michał Mak ma w tym sezonie 8 asyst. Stilić około 10. Co do goli - liczysz te zdobyte w ekstraklasie. W poprzednim sezonie Bełchatów grał w I lidze - tam Michał strzelił 10 goli. Pisząc że grają od 2011 w Bełchatowie "zapominasz" że tak naprawdę grają dopiero 2 sezon w pełnym tego słowa znaczeniu. Pierwsze 2 sezony to adaptacja do drużyny/albo kontuzje. Zresztą w tym sezonie kontuje obu braci nie oszczędzały. Dla mnie byliby świetnym wzmocnieniem. Coś wreszcie by się działo na skrzydłach. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dziwne, że nikt jeszcze nie napisał: Janukiewicz na bramkę!
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ogryzek jak oni będą sie adaptować 2 sezony w Wiśle to sie obudzimy wiesz gdzie
a tak na poważnie to moje zdanie jest na nie szanuje również twoje i na tym zakonczmy .![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
szkoda tez ze Czerwinski idzie do pogoni a nie do nas , byłby swietnym zastepstwem dla głowackiego , przy nim napewno jeszcze mógł by sie wiele nauczyc .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Skoro Zawisza spadł to może warto chociaż zapytać o Drygasa za Dudke.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Drygas ma kontrakt do 2017 roku, więc chyba nie mamy szans :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Drygasa weźmie jakiś poważny klub z pieniędzmi, spokojnie stać go na grę w Śląsku/Lechii/Jadze...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Z klubów, które wymieniłeś pieniądze ma tylko Lechia. WKS i Jaga to takie same golasy jak My.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
W Zawiszy jest kilku piłkarzy którzy by nas wzmocnili: Drygas (ale pewnie za drogi), Mayewski (Lech podobno go chce), Alvarinho czy Marić.
W Bełachatowie też byłoby kilku: bracia Mak czy Baranowski. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Trzeba spróbować zwerbować Janukiewicza, ponieważ następnego sezonu z Buchalikiem w bramce nie zdzierżę.
Na def. pomocnika Babiarza z Ruchu, bo Alan sam nie da rady. No i oczywiście jacyś skrzydłowi by się przydali, ale w Polsce nie widzę żadnych co by mogli nas wzmocnić. Do ataku ktoś z tej trójki: Cernych, Goncerz, Kuświk (tutaj to raczej marzenie ściętej głowy )
Ostatnio edytowane przez fansorina : 06.06.2015 o godz. 09:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Co Wy z tym Babiarzem?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie defensywny a raczej 8, potrafi podać i gra na stałym, przyzwoitym poziomie. Janukiewicz to pyra, więc nie wiem, czy chciałbym go w zespole. My potrzebujemy albo totalnego przecinaka na DP + kogoś z rozegraniem na co najmniej dobrym poziomie lub dwóch ludzi obeznanych w obu tych "sztukach", bo jak się kończy granie na dwóch DP - oglądnijcie pierwsze derby w tym sezonie. Już lepiej spisywała się para Dudka przecinak i Jankowski/Boguski jako rozgrywający, choć to też nie ideał ze względu na piłkarską jakość tych kopaczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
PiVoSH92 napisałeś że: "Janukiewicz to pyra, więc nie wiem, czy chciałbym go w zespole." Jeżeli nazywasz wrocławianina pyrą to nie wiem co myśleć |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Znalazło by się kilku defensywnych pomocników wzrostu Babiarza, którzy grają w dużo lepszych zespołach, także jego warunki fizyczne nie powinien go skreślać.
Innym piłkarzem któremu kończy się kontrakt a pewnie byłby chętni zmienić Wisłę jest Jacek Góralski. Chłopak na pewno jak na defensywnego pomocnika jest dość młody, posiada całkiem niezłe liczby. Był wyróżniającą się postacią w drużynie która do końca liczyła się w walce o awans. Dodatkowo był obserwowany przez naszych skautów bodajże w meczu z Słonikami albo drużyną z Nowego Sącza. W 1 lidze jest jeszcze do wyjęcia za darmo Rafał Leszczyński młody bramkarz Dolcanu. Nie widziałem jego umiejętności ale przez cały sezon zbierał dobre recenzję. Również jak wcześniej wspomniany Górlaski jest on z rocznika 92 więc spora część kariery przed nim. Pewnie gorszy od Buchalika i Miśkiewicza by nie był ale jest to kandydatura ocierająca się o fikcję gdyż pozycję bramkarzy mamy "mocno" obsadzoną. Z piłkarzy obecnie grających w 1 lidze, którym się kończą kontrakty można wyróżnić takich zawodników jak Łukasz Piątek i Adrian Błąd lecz wątpię, że po wywalczeniu awansu byli by oni chętni na odejście z Lubina. Myślę, że ciężko by było też powalczyć w kwestii finansowej z miedziowymi.
Ostatnio edytowane przez Bartuk1906 : 06.06.2015 o godz. 12:33.
![]()
Semper Fidelis!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cernych ma ważny kontrakt, a cena znając życie spora.Kiełb jest za to do wzięcia za darmo. http://www.90minut.pl/news/251/news2...-z-Korony.html
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@fansorina - czytałem, że kibice Lecha chcą go u siebie ze względów kibicowskich, stąd pyrowanie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Zawisza spadł z ligi,można wyciągnąć kilku grajków którzy bardzo solidnie się prezentowali na wiosne. mam tu na myśli przede wszystkim Portugalczyków Alvarinho i Mica oraz Kamila Drygasa i Bartłomieja Pawłowskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2013
Offline |
|
|
On jest własnością Lechii Gdańsk, do Bydgoszczy był tylko wypożyczony.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Co by nie mówić to Janukiewicz to dobry bramkarz, zawsze w czołówce bramkarzy ligowych ale nigdy na czele. Przede wszystkim jednak to gość, który się nie boi podejmować decyzji, opier.dolić obrońców itp i nie ucieka od odpowiedzialności. Nie sądzę żeby on przy remisie 0:0 w 90 minucie celebrował przez pół minuty wybicie piłki z piątki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Buchalik - kontrakt do 2016, Misiek przedłużony do 2017 - gdzie Wy tu widzicie jeszcze miejsce i pieniądze dla Janukiewicza czy jakiegokolwiek innego sensownego bramkarza?
Babiarz - było info w zimie, że podpisał z jakimiś Szwajcarami więc to raczej też mrzonki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Ad. 2 to Dziwniel, nie Babiarz chyba ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków