The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2015, 22:30
Połowe wy.......ic. Zaczac z nowymi, mlodymi zawodnikami!!!
Buchalik out, Glowacki out, Brozek, out, Gargula out, Stilic out, Burliga out, Barrientos out, Uryga out, Dudka out, Boguski out, Jankowski out, Czekaj out

Zostaja: Guzmics, Guerrier, Sadlok, Miśkiewicz, Bieszczad, Zemlo, Sarki, Jovic, Zajac, Buras, Kościelniak, Cywka, Kaminski, Witek, Lech, Bierzało, Bartosz, Lucas, Stjepanovic, Kuczak

Przyjda; Majewski, Goncerz, + inni
Ostatnio edytowane przez Davss875 : 03.06.2015 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 03.06.2015, 22:31
A teraz idź już spać dziecko...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.06.2015, 22:34
Po raz kolejny bez zęba, bez walki, bez zaciętości. Je bie mnie czy mają wypłaty czy nie. Biała gwiazda na sercu zobowiązuje. Przykre zakończenie sezonu przy R22.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.06.2015, 22:40
Boisko pokazało, komu bardziej zależało, kto był gotów dać z siebie więcej.

Te nasze mecze stają się coraz bardziej absurdalne. Przydałoby się trochę świeżej krwi, to fakt.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.06.2015, 22:46
Nie warto nawet tego komentować... no może jednym słowem:

SABOTAŻ.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.06.2015, 22:53
Jestem kibicem Wisły potem kibicuje zgodą i szlak mnie trafia jak gniazdowy skanduje jeszcze jeden a potem klaszczemy wołamy chodźcie do nas nic się nie stało . Otóż stało się prze.....jebali kolejny mecz i powinni dość gwizdy
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 03.06.2015, 22:58
kominek napisał(a):Wyświetl post
jestem kibicem wisły potem kibicuje zgodą i szlak mnie trafia jak gniazdowy skanduje jeszcze jeden a potem klaszczemy wołamy chodźcie do nas nic się nie stało . Otóż stało się prze.....jebali kolejny mecz i powinni dość gwizdy
Dokładnie.
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.06.2015, 23:03
Żebyś wiedział KOMINEK, szlag mnie trafia jak słyszę po raz kolejny "Czy wygrywasz czy nie..." te nasze Gwiazdeczki - ....eczki już się do tego tak przyzwyczaiły, że spływa to po nich jak po kaczce! Jedyny plus to piękne podziękowanie dla Arka Głowackiego jedynego piłkarza przez duże P, który był najlepszym zawodnikiem w tej drużynie.... ehhhh...
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.06.2015, 23:06
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej ze nas nie ma w tych pucharach wstyd by był jak nic. Martwmy sie o następny sezon szykuje sie walka o utrzymanie niestety ... Boże jak ten klub upadł płakać sie chce ..... :(
Boże, a na meczu byłes? dołożyłeś swoje 40 zł do budżetu , aby Wisła przestała pikować w dół?

sezon temu tez prorokowaliście spadek, badz walke o utrzymanie...

Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.06.2015, 23:10
1906% racji, kolejny jawny sabotaż i kpina z wszystkich, którzy zjawili się na R22 i jaki efekt? Głaskanie po czterech literach. Kasę prędzej czy później i tak dostaną, więc mogli okazać chociaż odrobinę przyzwoitości i nie podkładać się kolejnym rywalom. Ale po co, skoro "Czy wygrywasz czy nie..." i tak będzie, czyli kibice zadowoleni.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 03.06.2015, 23:13
Mam pytania do kumatych:
1. Dlaczego w tym roku nie opłacało się grać w pucharach?
2. Które gremium zadecydowało o miejscu poza pierwszą czwórką?
3. Kto przekazał decyzję piłkarzom?
4. Którzy piłkarze wiedzieli o decyzji.
5. Czy piłkarze wiedzą, że widać było że napastnicy nie chcą trafić do bramki, obrońcy symulują interwencję przy straconych bramkach, dośrodkowania z wolnych i rogów nie mogły nikomu zrobić krzywdy?
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 03.06.2015, 23:17
k...rwa człowiek specjalnie nie kupił karnetu żeby wchodzić na pojedynczych wejściówkach tak żeby do kasy wpłynęło więcej $ a te ....eczki / gwiazdeczki tak mi plują w twarz. To jest k...a skandal ! Buchalik to chyba musi każdemu odpalać ze swojej wejściówki bo to jest k..a nie pojęte jak ten gość może być bramkarzem Wisły Kraków ! On się k...a do Odry nie nadaje. Czuje się jak frajer ! A to skandowanie na końcu nic się nie stało do tych paparuchów jest kolejnym skandalem. Głaszczmy ich dalej k...a !
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 03.06.2015, 23:22
INZAGHI napisał(a):Wyświetl post
Mam pytania do kumatych:
5. Czy piłkarze wiedzą, że widać było że napastnicy nie chcą trafić do bramki, obrońcy symulują interwencję przy straconych bramkach, dośrodkowania z wolnych i rogów nie mogły nikomu zrobić krzywdy?
1. Ponieważ wynajęcie czarteru oraz zakwaterowanie drużyny np w Kazachstanie lub Azerbejdżanie dobiło by wieko od trumny. Organizacja meczu z Kazachskim zespołem u siebie w środku tygodnia, nie dałaby większej publiczności niż 8-9 tys.. Krótko mówiąc, puchary zaczęły by owocować zyskiem na czysto dopiero po awansie do grupy a do tej z taką grą i składem byśmy nie awansowali.

2. Wychodzi na to, że góra. Dobra mina do złej gry. Gaszyński miał wyjść i powiedzieć ''nie gramy o puchary ale przychodzie na mecze''?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.06.2015, 23:29
Boisko zaorać,pilakrzy sprzedać do Afryki,reszte zwolnic,Cupial niech wroci do sprzedawania farb w sklepiku w Myslenicach ,a kibice niech ida dopingiwac kogos innego.siatkarki,koszykarki ,pilkarzy halowych.

pilkarze nozni w tym klubie nie zasluguja

a)na to zeby nazwac ich pllkarzami
b) na dopingowanie ich przez kibicow

dobranoc.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.06.2015, 23:51
Ten mecz pokazał, jak niepoważnie piłkarze traktują kibiców, bo w końcu piłka jest przede wszystkim pożywką dla nas! Zero walki i ambicji! mimo, iż dalej teoretycznie mielibyśmy szanse na gre w pucharach... Szkoda, że Boss ma już w dupie ten klub bo po takim meczu powinien połowie składu podziękować i wyłożyć pieniądze na piłkarzy z ambicją.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 04.06.2015, 00:07
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
1. Ponieważ wynajęcie czarteru oraz zakwaterowanie drużyny np w Kazachstanie lub Azerbejdżanie dobiło by wieko od trumny. Organizacja meczu z Kazachskim zespołem u siebie w środku tygodnia, nie dałaby większej publiczności niż 8-9 tys.. Krótko mówiąc, puchary zaczęły by owocować zyskiem na czysto dopiero po awansie do grupy a do tej z taką grą i składem byśmy nie awansowali.

2. Wychodzi na to, że góra. Dobra mina do złej gry. Gaszyński miał wyjść i powiedzieć ''nie gramy o puchary ale przychodzie na mecze''?

To ja też mam parę pytań.

Skoro mówi się, że Wisła nie chciała grać w pucharach, co potwierdza też gra piłkarzy w trzech meczach rundy finałowej - z Pogonią, Jagiellonią i ze Śląskiem, to po co była ta wypowiedź: http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...i-europejskiej

Czyli była to indywidualna, prywatna wypowiedź Gaszyńskiego z nikim nie uzgodniona?

Tak samo, po co i kto masowo wypuszczał informację pod koniec ubiegłego roku, że wraz z przyjściem Gaszyńskiego znacznie poprawi się sytuacja finansowa (będą poważni sponsorzy, itp.). To pisali dziennikarze, itp. Nie chce mi się wierzyć, że te artykuły powstawały z nudów, tylko wyglądało na to, że mają sygnały o nadejściu lepszych czasów i nagle coś prysnęło. Tak samo było za Smudy, który mówił o trzech okienkach na zbudowanie silnej drużyny, a jego środowisko wypuszczało informacje, że on załatwi Wiśle mocnego sponsora.

Ile kosztuje ten mityczny wyjazd na trzy, cztery dni do Kazachstanu? Kilkaset tys., a może milion? Jestem ciekaw.

Według tej rozpiski: http://www.90minut.pl/news/249/news2...symulacja.html,
Wisła nie musiałaby lecieć daleko, mogłaby trafić na zespół z Estonii, Łotwy, Finlandii, Luksemburga.

Poza tym, chyba w sporcie chodzi o to, aby wygrać. Praktycznie co roku do fazy grupowej LE awansują zespoły, które też są tzw. kopciuszkami w porównaniu do reszty stawki. Skoro Ruchowi zabrakło jednej bramki do fazy grupowej, to można było próbować powalczyć, zwłaszcza, że nagrody są znacznie wyższe, a chyba o to powinno zależeć.

Wg tej zasady, Śląskowi też nie powinno zależeć na pucharach (gdyby nie miasto, byliby w znacznie gorszej sytuacji niż Wisła), a tu wygrali z Lechią (zgodnie z logiką, to z tych trzech drużyn, tylko Lechii powinno zależeć na pucharach, bo ma stabilność finansową) i zasłużenie z Wisłą, odskoczyli od reszty i zagrają w LE.

Odszedł Mila, odejdzie M.Paixao, może inni, pewnie nie będzie transferów i po co im Europa? Takie pytanie trzeba zadać wg tej logiki, która zwyciężyła na Reymonta.

Po co była zmiana trenera, która w obecnej sytuacji - braku awansu generuje niepotrzebne koszty? Skoro Wisła w teorii chce płacić dwóm trenerom, a może nawet trzem, bo pojawiają się sygnały, że będzie kolejna zmiana, to na to ma zamiar wydawać pieniądze, a na wyjazd do Kazachstanu nie.

Trzeba też pamiętać, że od przyszłego sezonu wzrośnie kontrakt z NC+, więc będą dodatkowe przychody.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 04.06.2015 o godz. 00:18.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.06.2015, 00:42
Sprawdzcie czy nie macie podobnych objawów. U mnie po dzsiejszym meczu diagnoza jest jasna - dostałem raka.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.06.2015, 05:46
chce się wyć...
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 04.06.2015, 06:38
Podobno Brożek wczoraj się oszczędzał dlatego, że ma nieść dzisiaj baldachim na procesji...
P.S.
"(...)Nie mogę zarzucić zawodnikom braku determinacji, woli walki i zagażowania..." a ta wypowiedź Moskala autentycznie mnie wk...ła. Zakładając, że przykaz takiego wyniku poszedł z góry i trener nieudolnie broni piłkarzy, to ta nieprzemyślana wypowiedź, to brak szacunku dla kibiców którzy przyszli na MECZ WISŁY, a zobaczyli żenujący spektakl. Szanuj Kibica!
Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez Barti : 04.06.2015 o godz. 07:13.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.06.2015, 08:14
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Możesz podać bardziej konkretne wyliczenia.
Już o tym pisałem i chętnie zweryfikuje swoje poglądy jeśli podasz konkretne kwoty.
Za udział w I rundzie klub dostaje 200 tys. Euro.
Czarter do Kazachstanu to coś ponad 100 tys. Euro.
Problemem może nie jest kasa tylko to, że za czarter trzeba zapłacić już a kasa z Uefa będzie za jakiś czas.

Mecz w Krakowie to 200 tys.zł dla miasta (wynajem stadionu) i koszty organizacji.
Nie wiem ile wynoszą koszty organizacji, kiedyś czytałem, że dla innego klubu czyste koszty organizacji meczu (bez wynajęcia stadionu) to około 100 tys. zł.
Czyli z biletów powinno się zrównoważyć.

Płacze, że do eliminacje LE się dokłada pochodzą sprzed dwóch trzech lat kiedy za udział płacono 100 tys. Euro.
Dodatkowo jest strata, bo za IV miejsce w lidze płacą więcej niż za VI.
Była zmiana zasad rozdziału kwot z Canal+, ktoś się orientuje jaka to może być kwota ?
Ostatnio edytowane przez Elefant : 04.06.2015 o godz. 08:16.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.06.2015, 08:49
Po tym meczu mam tylko dwa postulaty:
1. Piwo na stadionie powinno być alkoholowe.
2. Trybuna C powinna dostać 100% podwyżki na bilety za śpiewanie "nic się nie stało" i "czy wygrywasz czy nie".

Dobrze, że to ostatni mecz bo za tydzień czy dwa nawet po pijaku nie dałbym tych 55 zet za taką rozrywke. W sierpniu mi pewnie przejdzie
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 04.06.2015, 08:55
Ale co opowiadacie, ze to klub nie chcial pucharow. Dlaczego zatem zmienili trenera? Przeciez Smuda powtarzal "jakie puchary?" pierwsza osemka bedzie sukcesem!" wtorowali mu Brozek i Glowacki, czyli starszyzna druzyny.
Coz, nie wsmak im sie wysilac za te pare groszy, ktore dostaja z duzym poslizgiem...poza tym przyzwyczajeni, ze w naszym klubie to pilkarze rzadza.
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.06.2015, 08:57
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Możesz podać bardziej konkretne wyliczenia.
Już o tym pisałem i chętnie zweryfikuje swoje poglądy jeśli podasz konkretne kwoty.
Za udział w I rundzie klub dostaje 200 tys. Euro.
Czarter do Kazachstanu to coś ponad 100 tys. Euro.
Problemem może nie jest kasa tylko to, że za czarter trzeba zapłacić już a kasa z Uefa będzie za jakiś czas.

Mecz w Krakowie to 200 tys.zł dla miasta (wynajem stadionu) i koszty organizacji.
Nie wiem ile wynoszą koszty organizacji, kiedyś czytałem, że dla innego klubu czyste koszty organizacji meczu (bez wynajęcia stadionu) to około 100 tys. zł.
Czyli z biletów powinno się zrównoważyć.

Płacze, że do eliminacje LE się dokłada pochodzą sprzed dwóch trzech lat kiedy za udział płacono 100 tys. Euro.
Dodatkowo jest strata, bo za IV miejsce w lidze płacą więcej niż za VI.
Była zmiana zasad rozdziału kwot z Canal+, ktoś się orientuje jaka to może być kwota ?
Nawet jeśli finansowo się to równoważy - to szanse na prawdziwą kasę wynoszą "0" (awans do grupy). A zostaje ryzyko zrypanych przygotowań i potem walka o utrzymanie jak Ruch ostatnio.

Podsumowując - zarabiasz grosze bez grupy a rozwalasz sobie przygotowania do sezonu. Pytanie czy warto?
Przy naszej nędzy kadrowej i słabiźnie wg mnie nie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.06.2015, 09:35
Ciekawe czy kiedyś ktoś wyciągnie Wisłę z tego piachu....
What's new?

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 04.06.2015, 09:52
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Podsumowując - zarabiasz grosze bez grupy a rozwalasz sobie przygotowania do sezonu. Pytanie czy warto?
Przy naszej nędzy kadrowej i słabiźnie wg mnie nie.
No tak, przygotowania do sezonu, czyli morderczą walkę o grupę mistrzowską. I potem będzie dzień świstaka, ponieważ L i L bedą za wysoko a i zawsze znajdzie się taka 'jaga' której nie będzie się chciało odpuscić walki o MP.

Ogryzek,
moim zdaniem takie coś na długo odbija się czkawką na frekwencji, tak jak odbił się i nadal odbija (sic!) bojkot, który skłócił kibiców na lata. Więc każda taka kalkulacja to zielone światło dla sędziow do robienia wałków, to przyzwolenie dla sąsiadki by awans wywalczyć przy zielonym stoliku i milion wałów przez duże W do ktorych nadal przyzwyczaja nas 'ekstraklasa'.

Z mojej strony nie, nie i jeszcze raz nie dla takich postaw na boisku.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.06.2015, 09:59
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Z mojej strony nie, nie i jeszcze raz nie dla takich postaw na boisku.
Z mojej strony przede wszystkim nie, nie i jeszcze raz nie dla wiecznie spóźnionych wypłat dla zawodników i innych patologii w klubie.

Chętnie rozliczę zawodników w momencie, gdy klub będzie wywiązywał się ze swoich zobowiązań w stosunku do nich. Teraz trudno dziwić się, że marazm, brak perspektyw i brak morale odbija się na ich postawie. Tym bardziej, że tkwią w tym bagnie od kilku lat.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 04.06.2015, 10:12
INZAGHI napisał(a):Wyświetl post
Mam pytania do kumatych:
podpisuję się pod tym , te pytania powinny być zadane publicznie , sabotaż to najdelikatniejsze słowo ,zero szacunku dla kibiców, ja na szczęście zauważyłem to wcześniej i zaoszczędziłem troche zdrowia , po 17 lipca nowe nadzieje, i tego trzeba się trzymać
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 04.06.2015, 10:26
No nie dalo się na trzeźwo. Sabotaż, napluli nam w twarze swoją postawą. Nie chodzi w ogole o wynik a o brak, elementarny brak zaangażowania.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.06.2015, 10:55
Walic puchary, niech kozojebcy wala w tyłek kogo innego.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 04.06.2015, 11:48
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Z mojej strony przede wszystkim nie, nie i jeszcze raz nie dla wiecznie spóźnionych wypłat dla zawodników i innych patologii w klubie.
Mówiłem o świadomym odpuszczaniu z powodu wszelakich kalkulacji 'budżetowych'. Inną sprawą jest realizacja umowy pomiędzy pracownikiami a pracodawcą, o której mówisz.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów