|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
HAhaha już widze jak genialny taktyk dyzma ustawi Xavi'ego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Nie zrozumiem polityki kadrowej Lechii... najpierw puścili Tuszyńskiego, teraz Grzelczaka... a Colak i Frisenbichler dupska nie urywają... szczególnie, że Grzelczakowi wychodzi też nieźle na skrzydle. Jakby udało się go ściągnąc to byłoby konkret.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Grzelczak konkret? :/ 27 latek, który przez całą karierę zdobył całe 20 goli. Faktycznie ciężkie czasy skoro ktokolwiek potrafi nazwać transfer Grzelczaka konkretnym :/
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może trochę przesadziłem, ale Tuszyński też jest już pod 30 i gra pierwszy dobry sezon.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ja już nie wiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Możdzeń może być na prawdę spoko środkowym pomocnikiem takim bardziej ofensywnym w przyszłości, tak jak grał w Lechu ( ta bramka z city). Nie rozumiem kompletnie czemu w Lechii gra jako PO, ani szybkości, ani za bardzo umiejętności defensywnych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Aż tak się nie pogrążajmy. Po co nam chłop pod trzydziestką, który zasłynął tylko bramką z City, a potem słuch o nim zaginął..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Dariusz Dudka będzie grać w przyszłym sezonie w innym polskim klubie lub wyjedzie na Bliski Wschód,
Negocjacje były krótkie. Wisła zaproponowała piłkarzowi obniżkę zarobków,a ten się nie zgodził. Dalszych rozmów już nie było. Po sezonie drużyna Wisły mocno się zmieni. Szanse na zatrzymanie Semira Stilicia są takie, jak szanse krakowian na mistrzostwo Polski. Coraz częściej słychać też, że klub…SZUKA NOWEGO TRENERA. Wszechobecne kłopoty finansowe sprawiają, że piłkarze nie chcą rozmawiać o teraźniejszości. Jestem świeżo po lekturze "Snu o Potędze" i jestem zaskoczony, że w rzeczywistości było gorzej niż myslałem. Myślałem, że królowało w Wiśle dyletanctwo, ale to było wręcz PARTACTWO. Gorzej, że to jest jak przeżywanie ciągle tej samej histroii na nowow! Kolejny nowy trener? ....A kto zapłaci obecnemu i byłym
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 30.05.2015 o godz. 14:44.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Guest
|
|
A obecnie bez przywrócenia płynności finansowej g.wno z tego będzie. Żaden piłkarz nie będzie na dłuższą metę grał na 100% za darmo albo za kasę wypłacaną od czasu do czasu. Jak spłacać długi be z sponsora koszulkowego, kończąc na max 5 miejscu, mając poniżej 10tys. widzów na trybunach? Jeśli Gaszyński wyprowadzi to na prostą to czapki z głów... O nowym trenerze szkoda nawet gadać... pewnie ktoś chory na głowę tym razem wymyślił, że np. Ojrzyński weźmie za mordę i zmotywuje kopaczy do dawania z siebie na boisku wszystkiego za darmo... Qrwa:( No chyba, że manna z nieba jest w przygotowaniu...
Ostatnio edytowane przez arti : 31.05.2015 o godz. 06:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jeżeli jest tak jak pisze Miga w PS (a odnoszę wrażenie, że pijecie do dzisiejszego artykułu), to obawiam się, że na długi czas zawitamy do grona zespołów środka tabeli (chyba, ze Klub ogłosi upadłość). Jestem skonfundowany, bo od paru miesięcy słyszę naprzemiennie głosy o wychodzeniu na prostą i upadku. Z czego ostatnio coraz częściej te ostatnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Stilic odchodzi na 99 %
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Brawo Panie Gaszynski, dzisiejszym meczem Wisła gwarantuje sobie walkę o europejskie trofeum w przyszłym sezonie! Obietnica spełniona, Nasz prezes faktycznie jest cudotworcą (w przyszłym sezonie zagramy w Pucharze Polski, Polska leży w europie tak więc spokojnie można go nazwac europejskim Pucharem)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Grał dzisiaj tak, jakby starał się bardzo nie przeszkadzać swojemu nowemu pracodawcy
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ktoś się orientuje jak kształtują się nagrody pieniężne za zajęcie odpowiedniego miejsca w lidze? Tzn. ile za 1 miejsce, ile za 2, 3 itd...?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Szkoda byłoby go wyrzucać nie dając mu nawet szansy przepracować z piłkarzami okresu przygotowawczego. Ostatnim razem, jeśli dobrze pamiętam to też przyszedł na "spaloną ziemię ". Mam nadzieje, że od nowego sezonu zaczniemy wreszcie wprowadzać młodych piłkarzy( wiem wiem poziom I ligi, ale może jakoś się ogarną).
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zatrudnienie słabego trenera (tylko błagam, niech ludzie z argumentem typu "przecież grają ładną piłkę" się nie odzywają, Kazek statystyki ma tragiczne, zaledwie 3 wygrane w tym 2 z drużynami z dolnej połówki tabeli, a jest w klubie już od połowy marca) , zaległości w wypłatach, brak sponsora (wiem, że niby dał sobie czas do końca roku, ale na 100% nic z tego nie będzie jak nie będzie pucharów), słaby marketing i powolne podążanie drogą widzewa. Kto ponosi winę za taki stan rzeczy jeśli nie prezes i zarząd? No tak, jeszcze jest właściciel, który ma kompletnie w d...pie swój klub, ale przecież na niego złego słowa nikt nie powie... Wiadomo, że Gaszyński nie ponosi za to winy bezpośrednio, ale zawsze można się pośmiać z kolejnego już "złotoustego" prezesa... Szczerze mówiąc to już bym wolał, gdyby klub ogłosił upadłość i zaczął kompletnie od 0 z nowym inwestorem z pomysłem na długofalową politykę klubu, jedyne czego się boję to właśnie pogrążania się w przeciętności i dziadostwie...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2013
Offline |
|
|
Najbliższa przyszłość klubu moim zdaniem:
Odchodzą Stilic, Dudka, Barrientos i Stępiński. W ich miejsce no name z Portugalii, wypożyczenie Chrapka i Majewski który będzie miał za zadanie załatać dziure po Stiliciu. Pierwszy mecz gramy u siebie z Termaliką. Ludzi na trybunach maks 9k. Wynik to będzie oczywiście nudne 0:0, 1:1 lub 2:2 po bramkach straconych w końcówce. Niemniej jednak sezon zaczynamy z -1 pkt więc wyjdziemy na prostą po czym pan Gaszyński zacznie opowiadać bajki o europejskich pucharach. Sezon zaczniemy również z Telefoniką na koszulkach bo żaden sponsor nie będzie chciał się pchać w to bagno. Na kase ze strony BC nie będzie co liczyć bo mam wrażenie że właściciel Wisły już dawno przestał się interesować Wisłą a w dodatku trzeba mu będzie jeszcze oddać te 130 baniek bo przecież przez te wszystkie lata Wisła przynosiła TYLKO straty a pięniądze z transferów Marcelo, Kuby itp czy z europejskich pucharów to jakieś tam 5 zł (o reklamie na koszulkach nawet nie wspomnę). Taki mamy klimat i nic tylko czekać na nowy sezon w którym z pewnością będziemy walczyć o mistrza bądź europejskie puchary. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wytłumaczy mi ktoś jedną sprawę. Dlaczego właściciel żąda od klubu spłaty zadłużenia skoro to ON SAM z własnej woli zainwestował w zespół pieniądze, Wisła BC o żadną pożyczkę nie błagała, jak się znudziło to należy sprzedać klub komuś kto chciałby uczynić z Wisły z powrotem wielką drużynę. Duże miasto jest, potencjał kibicowski jest, potrzeba tylko kogoś kto zainwestuje w ten klub poważne pieniądze. Skoro Lechii się udało znaleźć kogoś takiego, to czemu nam nie? Jedyną przeszkodą jest dług, bez którego Cupiał nie chce sprzedać Wisły, zaczynam mieć wrażenie, że z największego dobrodzieja XXI wieku, zmienił się w największą szkodę dla klubu hamując jego rozwój. Przecież jest biznesmenem i właścicielem jednej z większych firm na skalę europejską, i wątpię aby naprawdę liczył na to, że to zadłużenie zostanie spłacone, bo jasne jest że nie zostanie no chyba że za 200 lat przy takiej grze i takich dochodach. Strasznie niezrozumiałe jest zachowanie nadprezesa...
|
|
|
|
Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
miałbym do was pytanie gdzie jest sponsor na koszulki tak dawno zapowiadany gdzie jest p.Cupiał który miał wizję wielkiej Wisły moim zdaniem tutaj trzeba by było zacząć od początku jeśli pan nadPrezes nie chce wykładać kasy to niech sprzeda klub dla jego dobra jeśli go nie chce sprzedawać to niech go dalej trzyma jak zabawkę ale niech zacznie kasę płacić taką jak kiedyś i niech się dalej nim cieszy bo takiej kasy jak w ten klub wpakował nigdy nie odzyska
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pozbyć sie zbędnego balastu. Ogłosic upadlosc. Zaczac wszystko od nowa od 4 ligi.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|